alternativ_vanholnap
VanHolnap

Az elmebaj határa! Orbán a demokrácia kibontakozásának lehetőségeiről írt szakdolgozatában

usamagyar

Emellett már nem lehet elmenni szó nélkül! És nem lehet csak egy rövid posztot szánni neki Facebookon, mert az utókornak is látnia kell, hova jutott 1990-től az az Orbán Viktor, aki egykor a demokrácia kibontakozásának lehetőségeiről és gátjairól írta saját szakdolgozatát is!

“Amennyiben a társadalom testében olyan érdekek, igények válnak tömegessé, amelyeket az intézményesült érdekközvetítő rendszer nem képes felszívni, akkor ezek a törekvések a létező intézményrendszeren kívüli kifejeződési formát keresnek, esetleg mozgalom formáját öltve kísérlik meg a céljaik eléréséhez szükséges nyomást kifejteni a döntéshozatali eljárásra. A mozgalmak ebben a megközelítésben válságjelzők… Ez megújulási kényszer elé állítja a politikai intézményeket, a stabilitás visszaállítása érdekében a társadalomban kiérlelődött új célokat be kell építeniük érdek-képviseleti tevékenységükbe… Ebben az értelemben beszélhetünk a civil mozgalmak reformciklust generáló hatásáról. A vázolt mechanizmus működésének alapfeltétele a nyitott politikai struktúra.” – Orbán Viktor szakdolgozatából, 1987 (Másodforrás: HVG (nyomtatott) 43. szám, 2014. október 25.)

Hova vezette az országot az az ember, aki egykor szónokolt a zsarnokság ellen? Vagy már akkor is színészi játékának engedett teret a hatalom megszerzése érdekében?

Polgártársak!

Az orosz megszállás és a kommunista diktatúra negyven évvel ezelőtt történt bevezetése óta a magyar nemzetnek egyszer nyílt alkalma, csak egyszer volt elegendő bátorsága és ereje ahhoz, hogy megkísérelje elérni a már 1848-ban kitűzött céljait, a nemzeti függetlenséget és a politikai szabadságot. Céljaink máig nem változtak, ma sem engedünk a ’48-ból, így nem engedünk ’56-ból sem.

(…) Ha hiszünk a magunk erejében, képesek vagyunk véget vetni a kommunista diktatúrának, ha elég eltökéltek vagyunk, rászoríthatjuk az uralkodó pártot, hogy alávesse magát a szabad választásoknak.

(…) Mi nem érjük be a kommunista politikusok semmire sem kötelező ígéretével, nekünk azt kell elérnünk, hogy az uralkodó párt ha akar, se tudjon erőszakot alkalmazni ellenünk. Csak ezen a módon kerülhetjük el az újabb koporsókat, a maihoz hasonló megkésett temetéseket. Nagy Imre, Gimes Miklós, Losonczy Géza, Maléter Pál, Szilágyi József a magyar függetlenségért és szabadságért adták életüket.” – Orbán Viktor beszéde Nagy Imre újratemetésén 1989-ben

Nincs annál rosszabb, mikor egy önértékelési zavarokkal küszködő egó hatalommal párosul! Az illetőt nem a pénz hajtja, hanem saját soha be nem teljesülő bosszúvágya a sors ellen, amely kisebbrendűségi komplexussal ruházta fel, s melytől képtelen szabadulni.

Most a jelek szerint ez történik.

Az elme olyannyira elborult, hogy már nem látja, ugyanazt teszi, ami ellen egykor szónokolt. Ez az elme már nem az az elme. Amit látunk: egy vak lóként a szakadékba száguldó féldiktátor hajszája az idővel, amit soha nem nyerhet meg. Már nem. De jó néhányunkat még magával ránt a szakadékba – eltávolítva országunkat a nyugati demokráciáktól, visszasodorva a kommunista moszkvai irányítás alá – mielőtt önmaga is megsemmisül.

És ezt nem tűrhetjük.

Külföld (=Nyugat)

Sokan nem is látják, hogy a nyugat milyen érdeklődéssel foglalkozik Magyarországgal, folyamatosan tudósítva az aktuális hatalmi visszaélésekről.

 • Florence La Bruyère francia újságíró – aki velem is felvette a kapcsolatot az Orbán-esküvőn történt DNS-botrány miatt – Magyarországról tudósít
 • André Goodfriend amerikai tudósító folyamatosan jelen van a magyarországi tüntetéseken
 • A német lapok több tudósítója is Budapestről tudósít…

Társadalom

Most már talán a magyaroknak is illene saját hazájukkal foglalkozni?! Mert nem teszik. Mindenki magasról (…) bele mindenbe. Csak az állandó nyavalygással pazarolja mindennapjait a nép.

Kivéve a fiatalokat! Akik most is (netadó), és a felsőoktatás átszervezésekor is megmutatták, hogy elegük van ebből a rendszerből. Hol vannak a szülők? És hol vannak a nagyszülők?

A szülők éppen kifogásokat gyártanak: munka van, dolgozok, nem érek rá, úgysem ér semmit, egyik kutya, másik eb… szar, de nem szavazok…

A nagyszülők éppen a zavarodott király nemesebbik felét nyalják, már-már Istenként tekintve rá – ami azért is tébolyító, mert a Biblia szerint ember nem lehet Isten, és az ember senkire nem is tekinthet így! A magyar nagyszülőt azonban ez egy cseppet sem zavarja. Vajon miért van, hogy az összes békemeneten a nyugdíjasok vonulnak, míg a tüntetéseken zömmel fiatalok vesznek részt?

Elárulom: a nyugdíjas magasról tesz saját gyereke jövőjére, fel sem fogja a helyzetet, nem ért semmihez, nem tájékozódik, de azért jól odapakol saját ivadékainak… Rosszul él a nyugdíjas? Hát az én mamám 110 ezer forint nyugdíjat kapott… Sok? nem sok. De elég… Miért? Mert befizette a járulékokat…

Senki nem teheti felelőssé a másikat azért, mert ő a sajátját adott esetben nem fizette be… Nem várhatja el, hogy a mostani fiataloktól elvonják jövedelmük felét(!), ismétlem felét azért, hogy neki most jobb legyen. Minden nyugdíjasnak legalább 40 aktív éve volt tenni! Cselekedni! (Ahogy a mostani fiatalnak is ennyi lesz legalább!)

Ha már akkor nem tett, akkor legalább most hagyja a fiatalokat tenni! És majd a fiatal segíteni fogja… Mert ez az élet rendje. És ezt jó lenne már végre elfogadni és felfogni.

USA: kitiltási botrány

Bizony, az USA-nak elege lett. Teljesen mindegy, kik a valódi kitiltottak… Már a tény is sokkoló, hogy az USA ilyen lépésre szánta el magát.

Jól mutatja, hogy országunkban valami nagyon, de nagyon nem stimmel. (Ám a nyugdíjast ez sem hatja meg, természetesen semmilyen botrányt nem hall meg, ilyenkor szelektív a hallása, csak a nyugdíjemelésről hajlandó hallani, amit majd saját gyereke munkabéréből vonnak el…)

A felső fotón balról jobbra sorban a sajtóban felröppent nevek: (érdemes megnézni, kik ők?)

 • Vida Ildikó (NAV elnök) Aki a botrány idején éppen nagyon fontosnak tartotta elhagyni az országot. Ezeréves politikai húzás, mikor is a felelősségere vonás elől menekülőt magasabb beosztású felettese utasítja, hogy most menj egy kis időre szabadságra, míg a vihar elcsendesedik. Horváth András ezer milliárdos áfacsalásról szóló vádjait még sikerült elhessegetniük – a cél nem változott, csak az eszköz
 • Habony Árpád (Orbán Viktor főtanácsadója)
 • Lázár János (nem kell bemutatnunk, mindenki annyit ér, amije van elvtársat)
 • Heim Péter (a Századvég elnöke, a Századvéghez csak úgy dőlnek az adó milliárdok tanácsadások és tanulmányok megrendelésével, mely tanácsokat és tanulmányokat aztán nem adnak ki a nyilvánosság számára)
 • Giró-Szász András (nem kell bemutatni, kormányszóvivő, egykori Századvéges tulajdonos)
 • Seszták Miklós (országgyűlési képviselő, fejlesztési miniszter, akiről az index a következőket írta ebben a cikkében: “Az Orbán-kormány új fejlesztési minisztere évekig volt részese olyan vállalkozások alapításának, amelyek szinte kivétel nélkül cégtemetőkben végezték rövid és kevéssé átlátható működésüket. Orosz és ukrán állampolgárok nevére néhány kisvárdai címre legalább 700 betéti társaságot jegyeztek be. A társaságok cégbíróságokon fellelhető dokumentumaiba szúrópróbaszerűen belepillantva az látszik, hogy az egy kaptafára alapított cégek bejegyzésénél közreműködő jogász rendre Seszták Miklós volt. Kifizetetlen közterheik, törvénytelen és követhetetlen tevékenységük miatt a cégbíróság azóta gyakorlatilag az összes céget felszámoltatta. Seszták Miklós az ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem nyilatkozik az ügyről.“)

A politikai bűnözés, arcátlan hazudozás, civilek vegzálása olyan határt lépett át, amit már az USA sem tűr tétlenül. Természetesen a nyugdíjasokat ez sem érdekli.

Hogy itt mekkora a probléma, már csak az nem veszi észre, aki nem akarja! Vagy éppen hasznot húz a féldiktátori rendszerből.

Orbán újra

Királyunk korábban még ezeket nyilatkozta ellenzékben:

 • 2007: “Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni!” Magyarországnak semmi keresnivalója keleten, “mert ott semmi babér nem teremne országunknak, csak alárendeltség és kiszolgáltatottság.”
 • 2008: “Senki sem kívánja Magyarországon, hogy a pénzügyi válság eredményeképpen Magyarország orosz kézre jusson. Még mielőtt a helyzet odáig súlyosbodna, hogy az oroszokon kívül másra nem lehet számítani, még azelőtt kell megoldani Magyarország bizalmi válságát.”

Aztán hatalmon:

 • 2013: “Egy erős európai országként szeretnénk együttműködni a hatalmas Oroszországgal.” (2014 szeptemberében az ukrán-orosz konfliktus kellős közepén Magyarország elzárta a gázcsapokat Ukrajna irányába.) (Másodforrás és gyűjtés: HVG (nyomtatott) 40. szám, 2014. október 4.)

Orbán Viktor a legnagyobb hazudozóvá, képmutatóvá nőtte ki magát az utóbbi években, aki már csak elszabadult egójával képes törődni, átgázolva mindenkin, aki az európai szabad gondolkodás jegyében egy szabad országban szeretne élni, melyben tudással lehet érvényre jutni, nem pedig korrupcióval és csúszás-mászással…

Jövő

Olyan országról, mely mindezt szó nélkül tűri (kivéve a fiatalokat), nem lehet túl sok pozitívumot remélni a jövőre nézve.

Jelen

Három választás! Három fidesz győzelem! Magáért beszél. És ne! Ne gyere az ósdi – átírták a választási szabályokat – dumával. Átírták. És? Hol a 4 millió szegény,amikor szavazni kell? Hol a 4 millió szegény, mikor utcára kell vonulni? Hol ez a 4 millió, önmagáért semmit sem tévő szegény?

4 millió szegény

Hát én nem sajnálom őket! Egy cseppet sem.

Három a magyar igazság. Ebben az évben háromszor volt lehetőségük tenni önmagukért. Nem tettek.

Múlt

“Segíts magadon, Isten is megsegít…”

VanHolnap.hu
A weboldal nem csupán problémákat vet fel, illetve szembe megy a sztereotípiákkal, de egyedülállóan megoldási javaslatokat is kínál programok formájában, melyekhez bárki hozzászólhat, javasolhat. (Programok menüpont) A cikkek egyetlen párt véleményét sem tükrözik. Ha hozzászólnál, ne tartsd magadban!

2 Hozzászólás

 1. Kisvacak

  2014-11-27 at 21:36

  Azért annyit hozzátennék hogy Mr. Goodfriend mint diplomata ténykedik országunkban, nem mint újságíró!:) Amúgy Goodfriend for President de komolyan!

 2. Mikk

  2014-11-04 at 11:53

  Üdv!

  Teljesen egyetértek vele. Egyébként kellene egy kis update a cikkhez.
  Törvényt változtatnak, hogy a gazprom építhesse a déli áramlatot. Illetve ugye az se utolsó, hogy úgy eladósodunk oroszok felé (mostmár biztos), hogy még az unokám is nyögné ha lehetne gyerekem.

Hozzászólnál?

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


- 3 = 1

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

VanHolnap