alternativ_vanholnap
VanHolnap

Még a Visine szemcsepp is olcsóbb Ausztriában és Németországban!

visine

Komolyan mondom, ami ebben az országban folyik, egyenlő a viccnél is rosszabb kategóriával.

Épp ma vettem egy Visine fáradt szemre (kék) szemcseppet, és majd lecsücsültem, mikor mondta a kiszolgáló hölgyike, hogy 1730 forintocska lesz. Az én fejemben ez még 1200 forint körülire taksálódott.

1730 Ft – magyar

Hazaértem, s mondom (magamnak), csak meglesem már, mennyit kóstál ez a termék sógoréknál. Nem mintha úgy amúgy valaha is felmerült volna bennem, hogy ez az ország a pöcegödör legalja, mert nem… Én bennem soha. :) Szóval felmentem korszakunk információszerzésének sarkcsillagára (www.google.hu) és szépen begépeltem:

 • visine augentropfen müde

Hát csak körbelóbálom kíváncsiságomat eme térképen (gugli), és mit látok, na mit látok? Hát beszarok, hát azt látom.

5 euró = 1500-1550 Ft – német és osztrák

A német székhelyű internetes áruházban biza 5 euró sincsen ama bizonyos szemcsepp! Ez barátok között  számolva is 1500 forintra jön ki! Tán még Magdi anyus is megerősíti… De még mielőtt azt gondolnánk, hogy persze, mert az online áruházban amúgy is olcsóbb, hát felmásztam a magyar online áruházak térköveire is, csak úgy furdaló kíváncsiságom csillapítása céljából, és mit látok, na mit látok?

Nézzük tételesen az online áruházakat:

Eoptika.hu (1790 Ft)

Bizony ama bizonyos szemcsepp – nem akarom elhinni -, 2490 Ft helyett most csak 1790 Ft! Akciósan! Házhoz szállítás meg még pluszban 790 Ft, ha kéred. Ne beszéljünk most arról, hogy ez a szemcsepp soha a büdös életben nem került 2490 forintba, jó magyar szokás szerint fölé biggyesztettek egy árat, és jól áthúzták.

Én 1730-ért vettem a patikában, ők 1790-ért árulják, amit meg kell rendelnem, meg kell várnom, hogy kijöjjön a futár, ami még rátesz nekem 790 forintot, és persze az összeget utalnom kell, amiért a bankom szépen levon vagy 200 forintot… Végül is jól jártam, nem?

A honlap ide kattintva érhető el.

Bioszallito.hu (1670 Ft)

Megnéztem egy másik webáruházat is, nehogy mán azt mondják egyesek, hogy persze, megkerestem a legdrágábbat. Kereste a fene, amit első oldalon feldobott, azokat néztem.

Legtöbb helyen nem is volt kapható ez a termék, mindenhol általában a classic-ot (pirosat) találtam, ami más kiszerelés és már ár is.

Ebben az áruházban sem kapható jelenleg, de legalább van egy ár, mennyiért adták eddig, ami: 1670 forint! Ez is arányokkal drágább, mint az osztrák vagy német ár, illetve alig marad el a patikai ártól, ahol vásároltam. (Pedig az online shopnak az lenne a lényege – nyilván ez is csak külföldre igaz -, hogy olcsóbb legyen, mint az üzlet, hisz azt fűteni kell stb.) Na mindegy, gondolom, mikor újra lehet majd kapni náluk a cseppet, jól felnyomják ők is 1700 forint fölé.

A honlap ide kattintva érhető el.

Végül a német honlap:

Shop-apotheke.com (1500 Ft)

Ez a webáruház német székhelyű, de Ausztriában is jelen van, ott is lehet rendelni. A honlap rögtön úgy fogadott, hogy felkínálta az új vásárlónak járó 5 euró kedvezményt! Hoppácska!

A fotón felül látható kiírva: 5 euró Neukunden-Rabatt, Ihr Code: neuin2015. Azaz új vásárlónak járó kedvezmény, az ön kódja: neuin2015.

És természetesen látható az ára is, ami 4,99 euró, nem egészen 5 euró. A weboldal itt érhető el.

Gyártói oldal

A Visine szemcseppek gyártója egyébként a Johnson&Johnson amerikai vállalat. Hogy van az, ha mindkét állam onnan importálja, avagy saját államában állítja elő a szerződések alapján, mégis Ausztria és Németország ezt is olcsóbban tudja adni?

Ha mi gyártjuk a Pick téliszalámit, az is nálunk drágább, Ausztriában olcsóbb. Ha az osztrákok gyártanak valamit, az is nálunk drágább… Hát bazdmeg..

Tele vagyunk magyar gyógyszergyárakkal, mi a francért nem tudunk pl. mi előállítani ilyen vackot, és eladni a németeknek drágán, magunknak meg árulni olcsón? (Erről írtam egyébként az előző gazdasági cikkben.) Valahogy a végén azt látjuk, hogy a szar béreink ellenére is a Pick szalámi olcsóbb Ausztriában, mint nálunk! És mi esszük az okádék maradékot, míg oda megy ki a kiváló megjelölésű termék… De itt mindenki ellenség, csak mi vagyunk ám az okosok! (Ezért nem haladunk 25 éve semerre. Illetve de, hátra.)

Összetétel

A visine szemcsepp összetétele sem tűnik számomra, laikus számára hű, de bonyolult kemikáliának: TS-poliszacharid (valami cukorféle lehet), mannit (talán gyulladásgátló), nátrium-hidrogén-foszfát monohidrát (sós, vizes akármi), dinátrium-hidrogén-foszfát dodekahidrát (szintén sós vizes akármi), benzalkónium-klorid (valami fertőtlenítőszer lehet a bacik ellen), és tisztított víz.

Az egész kibaszott szemcsepp 10 ml! Azaz száz ilyen ad ki egy litert! És sejtésem alapján a csepp 95%-a sima víz! A többi meg só, és kis fertőtlenítő és nagyon kis gyulladásgátló… Mi a fasz kerül ezen 1800 forintba? Miért nem tudják a hazai gyógyszergyárak előállítani ezt?

Magyarul nagyjából 1 liter vizet eladnak 1800*100= 180 ezer forintért! (Amihez nagyon kis gyulladásgátlót is beletesznek.)

Ha olvassa gyógyszerészethez értő, írjon már erre választ! :)

Én egyébként (zárójelben megjegyzem) azt sem értem, miért van a 30 napos lejárati idő… Nyilván azért, hogy mindig újat vegyél, miközben ezer százalékra lehetne tartósabb cseppet is készíteni.

Hát ez országunk újabb kicsi gyöngyszeme a vanholnap.hu szemszögéből. Ismét megtudhattuk, hogy egy majdnem pöcegödörben élünk… ahol a 25 éves (pártszíntől független) teljes politikai elit szerint mindenkinél jobban teljesítünk!

VanHolnap.hu
A weboldal nem csupán problémákat vet fel, illetve szembe megy a sztereotípiákkal, de egyedülállóan megoldási javaslatokat is kínál programok formájában, melyekhez bárki hozzászólhat, javasolhat. (Programok menüpont) A cikkek egyetlen párt véleményét sem tükrözik. Ha hozzászólnál, ne tartsd magadban!

6 Hozzászólás

 1. Nagy Gábor

  2015-04-02 at 23:14

  Megnéztem az oldalt, 5.39 EUR (1615 Ft) a cucc, itthon 1490 Ft (http://www.argep.hu/trend/VISI/Visine-szemcsepp.html), és azt nem írja a cikk szerzője, hogy ha 19 EUR alatt vásárol kint, akkor 3.95 EUR (1183Ft) a szállítás, szemben az itthoni 790 Ft-tal. Arról nem is beszélve, hogy ha jól értem, kint erre is jár valamilyen állami támogatás, tehát eleve már piaci ár alatt hirdetik. Nem értem, mire jók az ilyen demagóg cikkek, főleg, ha nem is igaz, amit benne írnak. Ha már a szerző fikázni akarja a hazáját, lenne sok kritizálható dolog, de ez pont nem az…

 2. josip

  2015-03-24 at 14:33

  A cikk bár enyhén demagóg, nagy részével teljesen egyetértek. A legtöbb különbség az eltérő, nálunk például teljesen retardált adórendszerek különbségeiből adódik.

  Az Összetétel bekezdés viszont végtelenül demagóg, ez a fajta megközelítés egyedül a homeopátiás szereknél állja meg a helyét.
  Az autó is igazából egy tonna vas, 200 kiló alumínium meg egy kis műanyag, anyagárban kb 100.000 Ft. Mia fene kerül rajta újonnan 5 millióba? Ugye?
  Ezt az utolsót kivehetnétek, anélkül egész vállalható.

  • VanHolnap

   VanHolnap

   2015-03-24 at 20:04

   Nyilván, a vége már inkább vicces résznek tekinthető extraként. :) Persze, a gyógyszergyárak ebből fedezik a kutatási díjakat egyéb, komolyabb gyógyszerekhez…

   A lényeg azért jól látható, hogy nálunk még a “sima víz” is drágább. :) hamarosan a levegő is, miközben ötödannyit keresünk.

 3. Victor Hugo

  2015-03-09 at 09:26

  2015-től minden ország a saját áfája szerint fizet.

 4. Bobek

  2015-03-06 at 06:13

  szerintem ezt ők a saját szemszögükből nézve mondják hogy “jobban teljesítünk” hiszen ilyen durván sehol nyugat-európában nem növekedik a politikai elit vagyona mint itt..és ez sajnos nem vicc, egyszerűen csak megteszik mert megtehetik..:-)

  • eSzeL

   2015-03-07 at 09:56

   :-) Jó meglátás! Hogyan is énekelte Zorán annak idején? “Langyos a sör, ha nekünk úgy is jó!”

Hozzászólnál?

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


3 * 3 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

VanHolnap