alternativ_vanholnap
VanHolnap

Gusztustalanul olcsó mobiltelefonálás árak Ausztriában! Ugyanez nálunk méregdrága ugyanannál a szolgáltatónál!

bob

Folytatjuk Ausztria-Magyarország árösszehasonlító elemzéseinket – ezúttal a mobiltelefonálás díjaival.

A vizsgált árak érvényességének dátuma Magyarországon és Ausztriában: 2013. december 1.

Akik nem törzsolvasóink – egyrészt ideje azzá válni :) – másrészt olvassák át e cikk után a korábbi árösszevetéseket, majd gondolkodjanak, tényleg ilyen országot akarunk? 23 év alatt ennyire futotta, hogy az árak megegyeznek vagy olcsóbbak Ausztriában, de a bérek a világ feneke alatt? (További elemzések a cikk végén.)

Ezek után pedig következzenek a mobiltelefonálás költségei hazánkban és Ausztriában. Leszögezném, hogy igen, nálunk magasabb az áfa, és az Orbán-kormány bevezette a telefonadót is (percenként és sms-enként 2 forint, céges számláknál 3 forint), de ezt korrigálni fogjuk, és megnézzük anélkül is az árakat.

És most már talán mindenkinek felnyílik a szeme, hogy “hol nincs kolbászból a kerítés?”

Adatok forrása

Hazai szolgáltatók:
- Vodafone
- T-mobile
- Telenor

Osztrák szolgáltatók:
- A1
- Drei
- Bob
- T-Mobile

- Áfa mértéke az EU-ban (angol) 2013. július 1-től érvényes

Megnézzük a szolgáltatókat külön-külön is, majd összehasonlítjuk az osztrák és magyar T-Mobile, tehát ugyanazon szolgáltató árait! Döbbenetes lesz. (Ausztriában nincs Vodafone és Telenor, tehát csak a T-Mobile esetében volt lehetséges a konkrét összehasonlítás.)

Feltöltős tarifák

Magyarországon a csóró embert első körben a hűségidő nélküli, havi feltöltős lehetőség érdekli, hiszen nem kötelezi el magát, és nem kell azon aggódnia, hogy lebeszéli-e a havi díjba foglalt keretet.

Mivel a szolgáltatók számtalan, bonyolultabbnál bonyolultabb csomagokat kínálnak, megkerestem az általános feltöltős (lehetőleg net nélküli) csomagokat, amelyben a legolcsóbb más hálózatba szóló perc- és sms díjak árait néztem.

Magyarországon a számtalan csomagnak éppen az az értelme, mint az adózásnak. Soha ne legyen lehetőséged tisztán átlátni az egészet, de érezd úgy, mintha milyen sok lehetőséged lenne a “választásra”, közben a végén minden csomaggal ugyanoda jutsz: rohadt drága!
Vodafone

A vodafone prémium csomagja minden hálózatba egységes perc- és sms tarifákat tartalmaz: 46,5 forint!

T-Mobile

A szolgáltató itt már igyekszik mindenkit összezavarni a 128-féle lehetőségével, sokszor külön havi díj is kerül levonásra egy-egy “hű de akciós” percdíjért hálózaton belül, tehát ismét ugyanott vagyunk, mint az alap csomaggal.

A Domino 5 csomagban – ahol nincs plusz havi díj – a más belföldi hálózatba történő hívás díja 49 forint, az sms ugyanannyi.

Telenor

Ez a szolgáltató is igyekszik minket jól összezavarni, bár koránt sem olyan mértékben, mint a T-Mobile. Praktikum csomagjában a hívás díja 45,5 forint, az sms ára 46 forint.

Gazdasági Versenyhivatal (GVH)

Más – normális – államban ezért már milliárdos bírságokat osztogatnak, mely a vezérigazgatóra is vonatkozik, nálunk persze “minden hatóság” úgy látja, hogy a szolgáltatók még véletlenül sem igazították egymáshoz az áraikat, ááá, nem…

Matolcsy szerint egyenesen piaci verseny van ebben az országban minden területen, ezért a szolgáltatók, bankok nem hárítanak át semmilyen általa kitalált új adót, ááá nem… Mint a szél, úgy hárította át az ügyfelekre a három szolgáltató a kirótt telefonadót.

Telefonadó nélkül és osztrák áfával mennyi?

Hogy össze tudjuk hasonlítani, és ne kössön bele mindenki, hogy nálunk azé’ meg azé’ drága…

A telefonadó 2 forint, az áfa nálunk 27%-os, Ausztriában 20%-os. (A telefonadó egyébként havi 700 forint maximumig vonható, céges számláknál 5000-ig, ezért most csak egy becsült értéket nézzünk.)

A 46 forintos – átlagos szolgáltatói – perc- és sms díj telefonadó nélkül és 20%-os áfával havi kb. 41-42 forint lenne.

Nem a két tétel okozza az eszméletlen árakat, ahogy várnánk – természetesen a költségvetés számára a telefonadó már tetemes milliárdokat jelent éves szinten, neked maximum 700 forintot, hisz ez a telefonadó maximuma. (Ez is sok, nem arról van szó, de az osztrák árakhoz képest, majd meglátod…)

Magyarországon a Lidl-féle Bluemobile kínálja a legolcsóbb feltöltős szolgáltatást, melyben 33 forint a perc- és sms díj egyaránt, a számlázási egység viszont itt is 60 másodperces egységekben történik.

Ausztriában feltöltős tarifák

Ausztriában, aki feltöltős előfizetést választ, az hülye vagy 12 éves gyerek…

A havi feltöltős tarifák perc- és sms díja áfával együtt 8 cent = 24 forint! Nálunk 46 forint! De ez a forma nem is nagyon jelenik meg az ottani szolgáltatók kínálatában, mert tudják, hogy drága! Igen, náluk ez a drága, a mi tarifánk fele, nekik már drága! Ugyanis létezik a BOB nevű szolgáltató, amely más nagy szolgáltató kiépített rendszerét (hálózatát) használja – mint ahogy nálunk kapott nemrég engedélyt ugyanerre a Tesco és a Lidl.

A BOB nem kínál szinte semmi mást, mint feltöltős kártyás csomagot és mobilnetet. És azért tud olcsó lenni, mert nem rendelkezik boltokkal, mindent telefonon és interneten kell intézni, ők pedig ingyenesen küldik ki a rendelt SIM-kártyát stb.

(Ezt a megoldást Magyarországon is használják, de még csak főként az internet szolgáltatók, webshopok: parfümöket is ezért adják akár 50%-kal olcsóbban, hiszen nem kell fenntartani az üzletet, eladókat stb. minden raktárról bonyolódik.)

Nincs havi díj, nincs hűségidő, annyit fizetsz, amennyit beszélsz, ráadásul az első perc után 30 másodpercenként számláznak, nem úgy, mint nálunk, hogy utána is 60 másodpercenként.

A telefonálás és sms így kerül 4 centbe (áfával), ami 12 forint! Nálunk 46 forint!

Osztrák minimális és átlagbér

Ausztriában az osztrák KSH adatai alapján a nettó havi medián átlagbér = 1700 euró, ami 510 ezer forint! Nálunk ugyanez kb. 115 ezer forint. A minimális bér Ausztriában havi nettó 1000 euró = 300 000 forint, nálunk 64 000.

És most nem kell meglepődni, ha azt mondom, az osztrákoknak még ez a perc- és sms díj is drága! Ennél ugyanis jóval olcsóbban is tudnak előfizetést venni.

Havi díjas csomagok

3000 forinton kínált csomagok

Első körben azt nézzük meg, ha 3000 forintot áldozol havonta telefonálására, ami 10 euró, akkor milyen perc- és sms árakkal találkozol.

A 10 euró az osztrák minimálbér (1000 euró) 1%-a! A 3000 forint a magyar minimálbér 4,7%-a!

Ez jól mutatja, egy átlagos osztrák még minimálbér esetében is képes a fizetése 1%-át telefonálásra költeni az olcsóbb percdíjakért, de mennyi is ez?

Magyarország

Vodafone

A Vodafone kínálja a Vodafone Go nevű csomagját, de már itt is megy a trükközés, mert 2690 a hirdetett ára, de készülék nélkül, és csak akkor, ha nem postai csekken fizeted a havi díjat, mert akkor az ára 2990 forint. Az előfizetéshez 2 éves hűséget kell aláírnod, akkor is, ha nem veszel telefont! (Ezt is megnézzük Ausztriában.) Ha telefont is veszel mellé, akkor az előfizetés díja már 3190 forint! Jól ki van ez találva Magyarországon, nem?

Ez a 3000 forintos csomag tartalmaz havi 100 percet vagy sms-t bármely belföldi hálózatba, és 150 MB mobilnetet! (Magyarul előfizetéssel, 2 éves hűséggel 30 forint a perc és sms díja!) Minden további perc- és sms díj: 40 forint! Emlékszünk, hogy Ausztriában a feltöltőkártyás bob-os csomagban hűség és havi díj nélkül 12 forint az sms és a perc!

Telenor

A Telenor Smarttarifa XS csomagja havi 3190 forint, amely 100%-ban lebeszélhető, de sms-re nem használható fel! A 3190 forint is csak úgy beszélhető le, hogy 50%-ban hálózaton belül = 3190 / 2 = 1595 forint, és 50%-ban (1595 forint) hálózaton kívül! Tehát, ha egy hónapban több mint a felét pl. hálózaton kívül beszéled, akkor az már pluszban számlázódik! 2 éves hűséggel, persze. Tartalmaz még 250 MB mobilnetet.

Na, annyukat?

Amíg tart az egyenleg (lebeszélhetőség), addig a percdíj hálózaton belül 32 forint, hálózaton kívül 36 forint! Az sms mindig 40 forint, nem vonódik az egyenlegből. Ha felhasználtad a lebeszélhetőséget, utána minden hálózatba 39 forintért telefonálhatsz. Emlékszel, a Vodafone-nál 40 forint volt ez! Nem hangolták össze, mi? És Ausztriában a feltöltőkártyás bob-os csomagban hűség és havi díj nélkül 12 forint az sms és a perc!

T-Mobile

Külön össze lesz hasonlítva az osztrák T-Mobile szolgáltatóval, de láthatjuk, hogy a magyarországi telefontársaságok szinte fillérre azonos árakkal dolgoznak, nemhogy verseny nincs, de működő Gazdasági Versenyhivatalunk se.

Ausztria

Lehet kapaszkodni, öveket becsatolni, indulunk oda, ahol létezik a piaci verseny fogalma.

A “drei” nevű szolgáltató HalloSIM csomagja azoknak kínál lehetőséget, akik nem akarnak telefont venni, csak egy előfizetést. Ez a csomag – ellentétben a magyarországival – nem tartalmaz hűségidőt, és semmilyen egyéb plusz díjat.

Az osztrák szolgáltatók kínálatában NINCS ennyiféle csomag, mint nálunk. Nincs hálózaton belüli, meg kívüli marhaság: Ausztrián belüli és Ausztrián kívüli díjak léteznek! A csomagok átláthatóak, nincsenek túlbonyolítva az átverés érdekében, mint nálunk. Mint amikor a bécsi “BKV” és a budapesti “BKV” árait mutattam be. A bécsi “BKV”-nál sincsen annyiféle marhaság bérlet, mint nálunk! Csak egy pár létezik, de azok precízen átgondoltak. A BKV honlapján fél órába telt, mire az összes “lehetőséget” átnéztem! A bécsi “BKV” honlapján ez kb. 5 perc!

A HalloSIM nevezetű csomag havi díja 10 euró = 3000 forint. Tartalmaz 1500 percet és(!!!!!!!!!!!) 1000 smst Ausztrián belül, nem hálózaton belül! És nem 100 percet vagy smst, mint a Vodafone csomagjában! Ez azt jelenti, hogy 0,66 cent egy perc beszélgetés, ami 1,9 forint!!!! És akkor kaptunk még INGYEN 1000 sms-t is! Ezt kapod 3000 forintért! Emlékszünk, a magyar szolgáltatók a hűséggel együtt kínálnak 30 forintos percdíjat, amíg a felhasználhatóság tart, utána pedig 40 forintos sms és percdíjat! (Kattints a fotóra, ennyire egyszerűen átláthatóak Ausztriában a tarifacsomagok!)

Látható, hogy most akcióban kapod az 1500 percet, mert egyébként csak “nyamvadt” 1000 perc járna. Ez azt jelenti, ha ezzel számolunk, és elköltjük az 1000 percet és 1000 smst, akkor 1 perc ára = 1,5 forint, és értelemszerűen ugyanennyi az 1 darab sms is! 1,5 forint!

Na ki a hülye, az osztrák vagy a magyar? És e mellé kapunk még 2 GB mobilnetet = 2000 MB! Nem csoffadt 150 (Vodafone) vagy 250 (Telenor) MB-ot! És még Mobil TV-t is, mert ott az is létezik!

Ezért nem vesz az osztrák feltöltős kártyát, hát a minimálbér 1%-áért ennyi mindent kap = 1,5 forintos sms és percdíjat!

Hozzá kell még tennem annyit – a pontosság érdekében -, az osztrák havidíjas előfizetések általában tartalmaznak egy éves szolgáltatási díjat is, ahogy a fotón is látszik apró betűkkel, ez évi 20 euró pluszban. Ez annyit jelent, hogy a 10 eurós havi díjat 14 hónapig fizeted, de ne felejtsd el, hogy Ausztriában van 13. és 14. havi fizetés is, azaz 14 hónapig kapod a fizetést is, tehát a havi díjad így is 10 euró!

Korlátlan beszélgetés

Magyarország

Vodafone

A Vodafone hatalmas kampányba kezdett a RED nevezetű szarával, amit havi potom 9 990 forint-tól kínál 2 éves szerződéssel, ehhez havi 500 MB mobilnet is jár.

Amit nemzetközileg is össze fogunk hasonlítani, az a Vodafone Red 2 GB = 2 000 MB csomagja, amit nálunk 13 990 forintért vesztegetnek. (Ausztriában a legkisebb adatmennyiség, amit a korlátlan csomagok mellé kínálnak: 2 GB, ezért ezt tudjuk összehasonlítani, nem az 500 MB-osat.)

A Vodafone-nál ezért a 14 ezer forintért havi 2 GB adatforgalmat kapsz és slussz, persze a korlátlan sms és telefonálás lehetőségével belföldön. (Telefon kedvezményesen nem jár hozzá! Külön kell havidíjat fizetni a telefonért, ha veszel az iszonyat drága előfizetéshez.)

Az összehasonlítás kedvéért, most nézünk hozzá egy telefont is: Samsung Galaxy Note 3.  (Azért ezt a telefont választottam, mert megtalálható mind a három hazai szolgáltató kínálatában, illetve az osztrák T-Mobile kínálatában is.)

A telefont úgy kaphatjuk a csomag mellé “kedvezményesen”, hogy 8 000 forint havi díjat számítanak fel 2 évig, azaz a teljes havi díj így 21 990 forint lesz! A telefonért fizetned kell még első részletet is, ami 29 990 forint. A telefon teljes ára a 2 év alatt 24 x 8000 + 29990 = 222 000 forint! Előfizetéssel együtt a 2 év alatt = 13990 x 24 + 222 000 = 557 760 forint! Igen, több mint félmillió forint a 2 év alatt!

Telenor

A Telenor szintén kínálja ugyanezt a csomagot, 500 MB adatforgalommal, telefon  nélkül, 2 év hűséggel – milyen véletlen – ő is havi 9 990 forintért, mint a Vodafone, de véletlen!

A 2 GB-os adatforgalommal lévő korlátlan sms és perc csomagja viszont már 17 990 forint, ehhez azonban ad egy kb. semmire nem jó zeneszolgáltatás csomagot (a fiatalok átverésére persze jó ez a csomag). (Elsőre úgy tűnik, hogy a Vodafone mennyivel olcsóbban adja! Na de csupán elsőre! Mint mondtam, ez egy gusztustalan ország, ahol Gazdasági Versenyhivatal NEM LÉTEZIK! Az érdekesség ott kezdődik, amikor telefont szeretnénk hozzá venni. “Megvesszük hozzá” a példában ugyanazt a Samsung Galaxy Note 3 típusú telefont, amit a Telenor egyszeri 12 997 forintért ad nekünk. Azt jelenti, hogy a 2 év alatt összesen 17 990 x 24 + 12 997 = 444 750 forintot fizetünk ki!

T-Mobile

Szinte már-már csoda számba megy, hogy a T-Mobile is kínálja ugyanezt a csomagot ugyanazzal az 500 MB adatforgalommal, amit az előző kettő szolgáltató kínált havi 9990 forintért, és mi meglepő, ő 10 990 forintért kínálja ezt a csomagot Next M néven (de ha van ilyen arany kártyás előfizetésed, akkor 9 990 forint).

Összehasonlításunk alapja a másik két szolgáltatónál a 2 GB adatforgalom, nos a T-Mobile nem kínál 2 GB-ot, csak 3 GB-ot. Ennek havi díja 19 990 forint 2 év hűséggel, de a telefon már ingyé jár hozzá. Azaz a vizsgált Galaxy Note 3 telefont ingyen kapjuk ehhez a csomaghoz, így a két év alatt összesen 19 990 x 24 = 480 000 forintot fizetünk ki.

A félmillió forint itt is megvan, ugyan a két év alatt már tízezres a különbség, és itt járunk a legjobban, de az árak még mindig olyan közel járnak egymáshoz a gusztustalanul drága magasságban, hogy piaci verseny nyomát sem találjuk.

(Ha más telefont néznénk, valószínű mindig más szolgáltató nyerne pár tízezer forinttal, de a végeredmény ugyanaz: akárhova is mész, le vagy húzva, mint az állat.

Hazai árakat összegezve:

A korlátlan 2 GB-os csomag a Samsung Galaxy Note 3 telefonnal a teljes 2 éves hűség alatt ennyibe kerül:

 • Vodafone:  557 760 forint
 • Telenor444 757 forint
 • T-Mobile:  480 000 forint

Igen, cirka félmillió forint a 2 év alatt! Szegény szolgáltató, nem? (Ha más telefont néznénk, akkor nyilván más eredménylistát kapnánk, de a végeredmény ugyanaz: az előfizetéseket tekintve a szolgáltatók azonos árakat használnak, attól függően változik a végeredmény, hogy milyen telefont vásárolunk hozzá.)

Telefon árak a kártyás csomagban:

Sokkoló lesz látni, mennyire el vannak szállva a magyarországi mobilszolgáltatók! És mennyire undorító árakat használnak. A telefont havidíjas előfizetés nélkül is meg lehet venni, a szolgáltató ekkor is bekorlátozza a telefont saját hálózatára, azaz csak a szolgáltató SIM-kártyájával használható, és drágábban adja, mintha havi díjas szolgáltatással vennénk. (Magyarul egy értékcsökkent terméket kapunk havi díjas és kártyás csomagban is, mert csak az adott szolgáltató SIM-kártyáját lehet belehelyezni.)

A telefonokat kártyafüggetlenül is meg lehet vásárolni GSM boltokban, amelyeket így bármilyen szolgáltató SIM-kártyájával lehet használni. Megdöbbentő lesz, mennyibe kerül így, és mennyibe a szolgáltatóknál a korlátozott telefon:

 • Vodafone: 219 990 forint (bekorlátozott telefon kártyás csomagban)
 • Telenor: 204 990 forint (bekorlátozott telefon kártyás csomagban)
 • T-Mobile: 196 990 forint (bekorlátozott telefon kártyás csomagban)
 • Egyéb GSM boltokban: 152 750 – 164 900 forint (KÁRTYAFÜGGETLENÜL, bármilyen elköteleződés nélkül!!!!!)

Sokkoló? Igen. A bekorlátozott szart nagyjából 50 ezer forinttal drágábban adják, mint a független kereskedők a kártyafüggetlen telefonokat! A GSM boltok áraihoz az árukereső árösszehasonlítását használtam. (Természetesen a 3 nagy szolgáltató nem él vissza a reklámok adta gazdasági erőfölényével, és nem is hangolja egymáshoz az árakat még a telefonok esetében sem. Áhhh, nem… ahogy látjuk is…)

Itt jön be a képbe, hogy a magyarok mennyire NEM TUDATOSAK! Mennyire nem néznek utána semminek. És mennyire könnyen verhetik át őket mind a szolgáltatók, mind a politika! A politika ugyanezt az átverést használja, reklámokkal próbálja elnyomni az emberek természetes ösztönét az elővigyázatosságot illetően: rezsicsökkentés, rezsitábornok, megvédjük stb. – hogy végeredményben az egész Orbáni adóreform rosszabb életfeltételeket teremtett az alacsonyabb keresetűeknek a rezsicsökkentéssel együtt is, az az egyszerű embert már nem érdekli, mert természetes ösztönei, elővigyázatossága eltűntek! Az emberek ma már nem néznek utána semminek!

Ez volna a pénzügyi tanácsadó szerepe, ami Magyarországon szintén egy nem létező fogalom. Az emberek még egy 20-30 milliós hitel esetében sem óvatosak, elővigyázatosak, nem néznek utána a dolgoknak, és nem veszik igénybe független pénzügyi tanácsadó (nem ügynök!) segítségét, de utána persze CSAK a bank a hibás, mert odaadta az akkor olcsó deviza alapú hitelt azokkal a feltételekkel és veszélyekkel, melyeket előre közölt.

A mai világ az átverésre épül! Ezt már minden szülőnek kötelessége lenne megértetni a gyerekkorban a gyerekével! Ezt valaki vagy elfogadja vagy nem! Vagy tudatosan éli az életét vagy nem! Ilyen lehetőség nincs, hogy nem vagyok tudatos, de majd jól járok! Ez az út nem létezik! Nem vagy tudatos, elővigyázatos, akkor nem jársz jól.

Ausztria

Szándékosan hagytam utoljára a T-Mobile szolgáltatót, ugyanis most a korlátlan csomagoknál kezdjük az osztrák T-Mobile szolgáltatóval való összevetést.

Ausztriában a korlátlan csomagok 2 GB = 2000 MB nettől indulnak. Nem szórakoznak olyan pitiáner adatforgalommal, mint az 500 MB, ami egyébként nagyjából 150 darab MP3 zeneszám letöltésére elegendő, tehát egy semmi…

Egy MP3-as zene általában 3-8 MB méretű. A weboldalaknak is van betöltődési mérete, ennek az oldalnak kb. 4 MB, az index.hu is nagyjából ugyanennyi és így tovább… Ez azt jelenti, hogy 500 MB esetében megnyitsz 150 ilyen új oldalt, és elfogyott a havi kereted, és ekkor még nem beszéltünk videók nézegetéséről, egyéb nagyobb méretű fájlok letöltéséről. Egy nem tömörített JPG fotó 1-8 MB mérettel bírhat.

Ausztriában a T-Mobile Smart Net Unlimited S néven kínálja legolcsóbb csomagját, amiben korlátlanul beszélhetünk és küldhetünk smst, valamint 2 GB gyors net is jár hozzá.

Ára, tessék kapaszkodni, havi 22,49 euró = 6 745 forint!

A Vodafone kínálja Magyarországon a “legolcsóbb” ugyanilyen csomagot 13 990 forintért, amihez szintén nem jár telefon, a hazai T-Mobile pedig már 19 990 forintért, de jár hozzá telefon. Magyarul a hazai T-Mobile -szemben az osztrákkal – mindenképpen lehúz havi 20 ezer forinttal! Félelmetes?

Tehát a korlátlan csomagos előfizetések havi díjai:

 • Osztrák T-Mobile: 6 745 forint
 • Magyar T-Mobile: 19 990 forint
 • Vodafone: 13 990 forint
 • Telenor: 17 990 forint

Természetesen megnézzük most ugyanazt a Samsung Galaxy Note 3-as telefont, mennyibe fog nekünk kerülni az egész a 2 év alatt Ausztriában. Online rendelésnél kiválasztottam hozzá néhány ingyenes szolgáltatást is, de pár eurókért egyéb más is – például több internet stb. – rendelhető hozzá.

Ausztriában a havi díjas előfizetésekhez általában két extra költség járul. Egy egyszeri aktiválási díj (49,90 euró = 15 000 forint), valamint éves szolgáltatói díj (20 euró = 6 000 forint).

Erre az előfizetésre most kapunk 1 évig 10%-os kedvezményt is, tehát egy évig a havi díj 22,49 euró = 6 745 forint, 1 év után 24,99 euró = 7 500 forint.

A telefont ebben a csomagban 249 euróért = 74 700 forintért adják.

A teljes két éves hűségidőre mindent összeadva 907,58 euró = 272 275 forint!

És akkor újra a két éves díjösszesítő táblázat Samsung Galaxy Note 3 telefonnal, a hazai szolgáltatókkal és az osztrák T-Mobile csomagjával:

 • Vodafone:  557 760 forint
 • Telenor444 757 forint
 • T-Mobile:  480 000 forint
 • Osztrák T-Mobile: 272 275 forint!

Magyarországon pontosan ugyanazzal a korlátlan csomaggal, pontosan ugyanazzal a telefonnal a dupláját fizeted ki két év alatt, mint egy osztrák! Miközben ők 13. és 14. havi fizetést is kapnak! És 4,6-szer annyit keresnek, mint mi!

Szép ország, nem?

Egyéb osztrák T-Mobile előfizetések havi 3000 forintért

Az osztrák T-Mobile egyébként szintén kínálja havi 10 euróért Megaklax Starterpaket néven – a már korábban más szolgáltatónál is bemutatott csomagot -, mely 1000 belföldön lebeszélhető percet, 1000 belföldi smst és 1 GB internetet is tartalmaz. (1,5 forint a percdíj és 1,5 forint az sms-ek darabja, ha teljesen kihasználod keretet, és ekkor még ingyen kaptál hozzá 1GB internetet is.) És nincs hűségidő, nincsen egyéb díj. (Itt nincs a havi 20 eurós éves szolgáltatási és egyszeri aktiválási díj sem.)

Ilyen hozzászólásokat írnak a csomaghoz egyébként az oldalon: (fordítás pirossal)

Vajon mikor írnak majd ilyeneket a magyarok a magyar T-Mobile-hoz?

Ugyanis itt is van ám 3 000 forintért csomag! Hajjaj! A magyar T-Mobile 3200 forintért kínálja Mozaik XS csomagját, ami 100%-ban felhasználható beszélgetésre és sms-re is, és tartalmaz 200 MB internetet is.

A perc- és sms díj már viszont valahogy nem egyezik az osztrák “kollégáéval”. A percdíj hálózaton belül 35 forint, más hálózatba 38 forint, az sms ára is 38 forint. (Szemben az osztrák 1,5 forintos árakkal!)

Végső összegzés

Ez egy gusztustalan ország! Ahol a bérek a béka fasza alatt vannak, a szolgáltatók árai viszont meghaladják az osztrák szolgáltatók árait! Gazdasági Versenyhivatalunk gyakorlatilag egy vicc. A 23 éves politikánk egy vicc! A multik ebben az országban azért nem fizetnek normális béreket, mert nincsen munkáskamaránk, mint Ausztriának!

Gondoljunk már bele, hogy Magyarországon – becslésem alapján – a T-Mobile fizethet a szimpla eladóinak olyan havi nettó 100 000 forintot, így összességében a munkáltatói járulékokkal együtt 190 000 forintba kerül egy munkavállaló. Ezért az osztrák díjszabáshoz viszonyítva gusztustalanul magas árakat alkalmaznak, és még a telefonokat is a független telefonok árainál drágábban értékesítik.

Ezzel szemben az osztrák szolgáltató, ha csupán minimális bért fizet (nettó 1000 euró), akkor is havi 1500 euróba = 450 ezer forintba kerül egy munkavállalója! De ne felejtsük el, hogy van 13. és 14. havi fizetés is, azaz évi plusz 900 ezer forintot még ki kell fizetnie!

A magyar szolgáltató egy eladója után éves szinten kifizet 190 000 x 12 = 2 280 000 forintot. Míg osztrák szolgáltató társa 450 000 x 14 = 6 300 000 forintot! És ekkor Magyarországon nem minimálbérrel számoltam, míg Ausztriában igen!

Minimálbérrel nézve a magyar szolgáltató éves szinten 126 000 x 12 = 1 512 000 forintot fizet ki a munkáltatói járulékokkal együtt! Az osztrák 6 300 000 forintot! Itt jön elő, hogy Ausztriában 4-szeres fizetésekkel találkozunk, miközben a szolgáltatók versenyeznek egymással!

Ausztriában a szolgáltatók mérföldekkel több szolgáltatást nyújtanak ugyanazért a pénzért! És az osztrákok 1 millióval kevesebben vannak, mint mi! Ők mégis ki tudják ezt termelni? Míg a magyar szolgáltatók, nem? A magyar szolgáltató állandóan fenyegetőzik, hogy kivonul? Az osztrák miért nem vonul ki Ausztriából? Az osztrák miért ad normális fizetést?

Nem érezzük, hogy kurvára át vagyunk baszva mi magyarok? Magyar munkavállalók? Hogy a 23 év politikai elitje semmi másra nem alkalmas, mint arra, hogy madárijesztőnek kitegyük őket a pusztába? Mert vagy nem értenek semmihez vagy rég eladták az országot pitiáner pénzekért!

És nem kell a telefonadóra fogni, előtte sem voltak normális fizetések, miközben a magyar szolgáltatók sem biztosítottak ilyen olcsó csomagokat! Amellett persze, hogy a telefonadó egy faszság, és jól bizonyítja az Orbán-kormány hozzá nem értését. Sem az mszp, sem a fidesz nem képesek a gazdaságot előre mozdító politikát kidolgozni: közgazdászaik egy dolgot tudnak: adót emelni, új adót kitalálni!

Hát ehhez aztán kell a közgazdász végzettség! Hát beteszek egy csorda tehenet a parlamentbe, az is elbúgatja, hogy újj adót, újj adót! Erre azok is képesek! Az állam feladata az, amit Ausztriában látunk! Folyamatosan biztosítani, előre mozdítani a piaci versenyt!

Az államnak meg kell teremtenie az ehhez szükséges jogszabályokat, feltételeket, elvárásokat stb. = gazdaságpolitika! Amihez a 23 éve stagnáló politikai elit nem ért!

A nemzetgazdaság (= makroökonómia) és állam aktív vagy passzív kapcsolatáról több közgazdász (sokszor a másiknak ellentmondó) elmélete is napvilágot látott, melyek az idő előrehaladtával fejlődtek. A második világháború után a fejlett államok egész sora Keynes elméletére alapozta gazdaságpolitikáját, tőle ered a makroökonómia szó is. Elméletének legfőbb pillérei:

 • a magára hagyott gazdaság működésképtelen, a piaci mechanizmus nem biztosítja a zavartalan újratermelést
 • az államnak szabályozni kell a gazdaságot, ez a társadalom stabilitásának feltétele

Ausztria gazdasága is ezért működik! Mert az állam az eszközeivel aktívan biztosítja a piaci verseny állandó létét, a visszaélések felszámolását stb., de úgy, hogy bizonyos jogokat átadott a népnek = munkáskamara. A szinte tökéletes egyensúlyi állapot az, ami Ausztria gazdaságát működteti.

Nézzük a mi Matolcsynk hatalmas szakértelmét: “a szolgáltatók nem hárítják át a különadókat, mert piaci verseny van köztük” – mind a bankok, mind a szolgáltatók azonnal áthárítottak minden különadót a fogyasztókra. Mert a magára hagyott gazdaság működésképtelen, ahogy Keynes is megmondta, csak szegény Matolcsynak erről senki nem szólt… biztos hiányzott közgáz órán, mikor ezt is tanították neki. A magyar politikai közgazdászok egyetlen eszköze, amit egyáltalán ismernek, az adók kivetése. Fogalmuk nincsen, hogyan kell szabályozni, hogyan kell egyensúlyi állapotot teremteni! A mobilszolgáltatók sem véletlenül versenyeznek egymással ilyen mértékben odaát, az osztrák állam ugyanis minden eszközével erre löki / tereli a gazdasági szereplőket!

Kíváncsi vagyok, az oldalon lévő elemzések hatására, hányan döbbenek rá, hogy ennek az országnak annyi, ha a 23 év politikája nem tűnik el végleg a süllyesztőben. Sokan – hozzászólásokban – a múltra fognak mindent, merthogy Ausztriában nem volt kommunizmus. Ki nem szarja le, könyörgöm, 23 év telt el! Szlovákia már leköröz minket, pedig alig 20 éves! Nem csak a balti, de már a balkáni államok (Horvátország, Törökország) is hagynak el minket vásárlóerőben! A múltra kell fogni? Hányszor hallottuk fideszes vagy mszp-s politikus szájából a 23 év alatt a MUNKÁSKAMARA szót? Vagy a NETTÓ MEDIÁN ÁTLAGBÉR fogalmát? – amit az x-cikkek hatására már egyre több helyen visszahallani mostanában a médiában is. Milyen múlt? 23 év nem elég, hogy egy az egyben átvegyük az osztrák munkáskamarai törvényt? – melynek pontos forrását is megadtam ezen az oldalon az erről szóló cikkben.  (Németország felében is kommunizmus volt, de ott az oroszok kivonulása után AZONNAL nyilvánosságra hozták az ügynökaktákat! Nálunk 23 éve nem teszik meg!) Ez mind nem a múlt, hanem a jelen! A jelen bűne, a jelen felelőssége, ahol ma tartunk!

Gusztustalanul ki vagyunk használva és gusztustalanul hülyének vagyunk nézve.

Az oldalon már megjelent összehasonlítások:

Magyarok! Ideje felébredni a 23 éve tartó mély alvásból!

VanHolnap.hu
A weboldal nem csupán problémákat vet fel, illetve szembe megy a sztereotípiákkal, de egyedülállóan megoldási javaslatokat is kínál programok formájában, melyekhez bárki hozzászólhat, javasolhat. (Programok menüpont) A cikkek egyetlen párt véleményét sem tükrözik. Ha hozzászólnál, ne tartsd magadban!

69 Hozzászólás

 1. János

  2017-05-10 at 22:35

  Tudtommal a Roaming díjat eltörölték.
  Kérdés az, hogy netes utalással feltölthetőke, Továbbá az itthoni szolgáltatók befogadják e a bejelentkezést?

 2. Csabi90

  2015-12-11 at 21:08

  Román DIGI Mobil:

  http://www.rcs-rds.ro/telefonie-digi?t=telefonie-mobila&pachet=digi_mobil_optim_nelimitat

  Tehát maximum 6 euróért:
  - korlátlan minden belföldi vezetékes/mobil hálózat
  - korlátlan(!) beszélgetés vezetékesre EU-ba, USA-ba, Kanadába, Kínába, mobilra ide 3000 perc
  - 5GB net 3G-re
  - végtelen net 4G-re 150Mbps

  Továbbá: Amennyiben a tv+ otthoni net tőlük van, akkor: 1 előfizetés 5 euro, 2 db 4, 3 db 3,33, 5db pedig 3!!!
  Tehát: 3 tagú családnak 10 euróért, cirka 3200 forintért szinte minden korlátlanul. Itthon meg? Minimum 10.000-et ráköltenek(3000 valamennyis minimális előfizu, és mi jár érte? Egy nagy lófasz semmi). 5 tagú, 3 gyerekes családnál ez 15 euro, tehát 5000 forint alatt… Ez itthon? 15.000 forintért lófasz sem… Ha szeretnél egy valamire való perc, sms, mobilnet csomagot, az nagy jóindulattal 5000 ft. Tehát 15000, illetve 25000 a 3, meg az 5 tagú családnak… Hát röviden, és tömören: az összes itthoni szolgáltató bassza meg magát! Nem kicsit, hanem nagyon!

  Csodálkoztok, hogy évek óta keresztbe tesznek nálunk a Diginek, hogy ne tudjon mobilhálózatot indítani?

  • VanHolnap

   VanHolnap

   2015-12-13 at 00:59

   Ehhez azt tudnám hozzátenni, hogy a magyarnak mindent el lehet adni. Amíg a magyar megveszi a havi 15 ezres korlátlan csomagot, addig min “akarunk” változtatni? Változtatni csak ellenállással lehet. A magyar azonban hagyja magát kifosztani.

   Köszi a linket, nagyon hasznos!

   • Victor Hugo

    2015-12-15 at 04:44

    A nagy Adam Smith-izmusodban elgondolkodhatnál rajta, hogy a mai modern gazdaság sokkal komplexebb az ősemberi cserekereskedelemnél, ennél fogva vannak benne öngerjesztő/önkioltó pontok.

    Ne olyasminél próbáld bojkottra buzdítani a népet, ami kvázi-létszükséglet (munkához és hasonlókhoz kell).

    De egyébként meg a Bugatti Veyront vagy Stradivari hegedűt sem fogsz kapni akciósan csak azért mert kevesen vásárolnak belőle.

    De fordítva, a kenyér is inkább egyre drágább lesz még infláción felül is, mintsem olcsóbb, annak ellenére, hogy az előállítása egyre gyorsabb, hatékonyabb és olcsóbb lesz (ezzel együtt a minősége viszont romlik) és a népesség növekszik (igen, itthon is, mivel a külföldiek, bevándorlók és a turisták is esznek kenyeret), többen vásárolnak is (aminek ékes bizonyítéka, hogy minden sarkon van 3 pékség).

 3. Pálinkás András

  2015-03-07 at 07:21

  Borzasztó, hogy ebből mindenki azt hozza ki hogy “szemét multik”. Pedig nem a multi a szemét hanem a kormány amelyik ezt hagyja. Meg a szakszervezetek akik szintén hagyják. Miért is? Mert a multik tömik a politikusok zsebét az így beszedett pénz töredékével, a kormány meg lefizeti a szakszervezeti vezetőket. Franciaországban, Spanyolországban stb. ahol erős szakszervezetek vannak, a tagság tartja el a vezetőséget és egy szakszervezeti tüntetés, vagy egy sztrájk kicsit másként néz ki int itt. Láttam pár éve a bresti halászokat amint csákjákkal kergették a rohamrendőröket az utcákon. Amikor a tűzoltók tüntetésén a külföldi (talán lengyel?) “vendégjátékosok” a rohamot gyakorolták, mindenki mosolygott, mert nem tudták, hogy nyugaton ezt élesben is alkalmazzák, ha ellentüntetők, sztrájktörők vagy esetleg a rendőrség be akar avatkozni. Nyugat-Európában nem a nácik verik és kergetik a baloldali tüntetőket, hanem a balosok tépázzák meg a nácikat. A német rendőr a szivárványos tüntetést fenyegető nácikat nem igazoltatja hanem leveri. Elég egy “heil” karlendítés és már indul a rendőr roham. Nálunk valahogy minden fordítva megy.

  • malacka

   2015-03-19 at 12:25

   a borzasztó az,hogy mi magunk vagyunk a szarháziak mert mindezt megengedjük még mindig.

 4. Gusztáv

  2015-02-22 at 09:38

  SZARHÁZI MULTIK!

  • Pálinkás András

   2015-03-07 at 06:54

   Nem a multik szarháziak, hanem a kormány és a szakszervezetek.

   • Harangi Árpád

    2016-02-24 at 17:36

    Nem olvastad el a cikket? Miért a kormányt szidod?

 5. Attila

  2015-02-22 at 09:32

  Teljesen mindegy melyik mobilszolgáltatónál vagy egyik sem jobb a másiknál.
  A lényeg az hűséget ne írj alá egyiknél sem.

  • Jánoska

   2015-10-04 at 01:17

   A rossz már az,hogy mobiltelefon szolgáltatás terén,már Románia is 100-szor jobban áll,vegyük például a telekomot,ami ugye Magyarországon is van,de Romániában 6 euroért,az kb 2000 forint,hálózaton belül korlátlan beszélgetés és sms,más hálózattal 1000 perc és sms,nemzetközi 200 perc beszélgetés,sms csak 7 euro felett,és 1Gb internet,plusz szombat-vasárnapra kapsz plusz 1Gb netet…de az orange és vodafone se áll messze ezektől az opcióktól,de viszont a magyar szolgáltatók nagyon igen,mikor megláttam hogy 2000 forintért kb 30-45 percet kapsz,csak csodálkoztam,micsoda?????????????????????

 6. muslikiller

  2015-01-28 at 23:09

  Helló

  Másutt már írtam máshoz véleményt meg ez elég régi cikk, de gondolom mára ugyanúgy nem változott e téren se semmi, mint sok masikon sem.
  Amiért írok az csak annyi h kint Svédországban, a drága, költséges országban van olyan mobil feltöltés, amit átlagáron nézve a külonböző szolgaltatoknal kb 150 koronába (kb4500 forint) kerül, ezért cserébe 30 napon át az országon belül annyit telefonál és annyit smsezik minden nem emelt díjas számra az ember amennyit akar… hálózat,szám minden független…

  • dorfi

   2015-04-01 at 21:14

   Sziasztok.Igen,régi a cikk,engem most érint,ezért is találtam rá. Segítene valaki? Érdemes e kint bármilyen kártyát vennem-feltöltős ,sima,mindegy- ha én itthonról szeretnék Ausztriába telefonálni,sms-t küldeni? Osztrák előfizetést itt használva vajon olcsóbban jönnék ki? (tudom,hogy kell kinti lakcím hozzá,ez nem gond)Csak mert a mostani 60Ft-os sms díj egy kissé túlzó a kintről ide küldött 15Ft-tal szemben :S :S Köszönöm ha valaki tud segíteni.(itthoni szolgáltatókat végigkérdezgettem,mindnél ugyanennyi szinte :S)

   • hahaha

    2015-04-03 at 02:06

    A cikkben szereplő bob-os termék díját sajna már megemelték. Az most 6,8 cent/perc illetve sms/db.
    Helyette viszont nézzd meg a Hofer (Magarországon Aldi) új mobil szolgáltatását, azon belül is a Hot Flex csomagot, ami feltölőkártyás (olyan, mint otthon az Lidles Blue Mobile)
    Ehhez nem kell semmilyen lakcím, bárki megveheti bermelyik Hofer üzletben.
    Sima felöltölős üres SIM kártyát/telefonszámmal kapsz €1,99-ért. Ráadásul ez 3 az 1-ben kártya, mert normál mini és micro méretű SIM-et tartalmaz, így bármilyen telóba jó lesz.
    Utána már csak fel kell tölteni a kártyát.
    Feltőltő bónt is a Hoferben tudsz venni. Vagy interneten keresztül hitelkártyával, vagy PayPal-on, vagy banki utaláson keresztül töltheted fel. Sőt, be is állíthatod, hogy pl havonta automatikusan vonjanak le € 10-t, így kvázi olyan, mintha előfizetnél, de annak kötelezettségei nélkül.

    Ausztrián belül 3,9 cent (11,7 HUF) egy perc illetve az sms darabja szintén.
    Magyarországról Ausztriába € 0,228/perc (68,4 HUF) illetve € 0,072/sms (21,6 HUF)
    Magyarországon belül használva pedig € 0,23/perc (69 HUF) hívás indítás esetén. Hívásfogadásnál is van díj a roamingolás miatt, az € 0,06/perc (18 HUF). Az SMS € 0,07/db (21HUF).
    És ami még piszkos jó ár Ausztriából Magyarországra csak € 0,19/perc. (A nagyobb szolgáltatóknál ez minimum € 0,50-0,60-tól kezdődik.)

    A honlap szerint (www.hot.at) a fenti árakra garanciát vállalnak, hogy nem fognak nőni.
    Ha csak sms írásra kell, a hülyének is megéri. Feltöltőkártyás konstrukcióval ennyi pénzért sehol nem lehet magyar szolgáltatónál sms-t írni, nem hogy küldöldre, de még országon belül sem!
    Szerintem a külföldi hívás díja is valamivel olcsóbb, mint az otthoniakkal, de azokat nem tudom most fejből. Én inkább skype-olok a hazaiakkal.

 7. Rak-amaz

  2014-09-29 at 06:34

  A T-mobile az előfizetőkről külön bőrt húz le a kezdetek óta.
  Külön érthetetlen dolog, hogy egyszerű ALAP!!- szolgáltatás, mint a hívó fél számának megjelenítése Dominosoknak ingyenes, míg a “drága előfizetőknek”, mind a mai napig ennél a cégnél br. 250Ft/hó!! A többi szolgáltatónál alapszolgáltatás!!

 8. Albert

  2014-07-10 at 09:28

  Romániában is nagyon olcsó a telefonálás.

  5 eurós feltöltőkártyáért van végtelen Orange perc/sms van hálózatban, 150 nemzeti vagy fix nemzetközi perc/vagy sms van + 50 MB internet. Mondom, 5 euróért!!! Ez a legújabb ajánlatuk. S a többieknél (Vodafone, Cosmote) is hasonló, csak ők saját hálózatba kínálnak több percet.

 9. mohavill

  2014-05-03 at 18:26

  Sziasztok!Németországban dolgozom és E-plus mobil kártyám van,2014 márciusában az európai parlament elfogadta a rooming díj megszüntetését,2015-ig minden uniós országnak el kell fogadnia!Na a németek léptek nincs rooming díj megszünt,vettem a páromnak is E-plus kártyát az övé itthon enyém kint és mivel egy szolgáltatónál vagyunk ingyenes az én hívásom feléje de ő ingyen fogadja Magyarországon a kezdeményezett hívásomat.Ha ő hív akkor tőle 0.03 centet vonnak le kezdeményezett rooming hívásként!Tehát rooming fogadás inyenes a Német szolgáltatóknál!

 10. WincentW

  2014-03-24 at 14:29

  Én Romániában élek jelenleg és dolgozom. Hogy miért hazánktól keletre és nem nyugatra az most teljesen mindegy. Itt döbbentem én is arra rá, hogy otthon mennyire ki vagyunk szolgáltatva a nagy cégeknek. Első példa mobilozás: feltöltő (SIM)kártya ingyen, mindenféle dokumentum nélkül!! Itt kicsit másképp működik a feltötlős rendszer, a feltöltött kredit illetve extraopciók 1 hónapig érvényesek (ez persze eltérő, de ez a legrosszabb eset). Amit mi használunk itt, az a vodafone “smart 9″ tarifája, 9 Euró amiben van: 3000 perc Románián belül + 3000 SMS + 150 perc EU vezetékes + 100 perc EU mobil + 500MB adat (4G!)
  És ezek között nem VAGY kapcsolat van, hanem ezt mind összesen megkapja az ember. És itt is 3 nagy szolgáltató van, rengeteg opcióval.
  5 Eurótól más szolgáltatónál 2-3000 perc belföld + korlátlan SMS pl. 1.500 Ft-ról beszélünk és feltöltős kártyáról! Szerződés és papírok nélkül.
  Mellékesen itt nem a legolcsóbb Net-et használjuk itthon, TV + HD SetTopBox + Prémium csatornák + NET 100MB/s : kb. 5.500 Ft!

  Miért csak mi magyarok vagyunk ennyire átverhetőek???

 11. contle

  2014-01-29 at 15:58

  A cikk összehasonlítása lehengerlő. Ellenben a szöveget manipulatívnak érzem. Mondhatnám úgyis, hogy _gyűlöletkeltő_. Ami szerintem indokolatlan.

  Amúgy miért kéne kijárni feltöltőkártyáért (ha neadjisten osztrák simkártyával)? Ma, mikor már kb. bármit el lehet intézni elektronikusan?

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2014-03-07 at 23:59

   Ahogy mondtam, nem tudom, hogy a feltöltősnek is kritériuma-e az osztrák állandó lakcím. Ahhoz is oda kell adni személyit, ahogy nálunk…

   Nyilván, lehet esetleg mással vetetni ott kint, de nem hiszem, hogy sokan magyarnak adnának saját nevükre szóló kártyát :)

   És ez már külföldi beszélgetésnek számítana, tehát a nagyon olcsó belföldi tarifákat te nem élvezhetnéd…

  • Bea

   2014-03-10 at 13:55

   Igazán érdekelne az is, hogy Ausztrián kívül mennyi a hívás… Érdemes lenne ott venni előfizetést?

   • (x)LFS

    (x)LFS

    2014-03-10 at 14:51

    Ezzel nem fogsz jól járni. EU-n belül bevezették az egységes roaming díjakat, így egyébként a magyar szolgáltatók már nem tudnak 100 és 200 forintos percdíjakat ráverni a magyarokra, ahogy tették korábban! Viszont a külföldi beszélgetést soha nem lehet megúszni olcsóbban, mint a hazait, hiszen a szolgáltatóknak azért ezzel vannak költségeik…

    Megnéztem egyet, a forrásban megtalálod az osztrák szolgáltatók elérhetőségét, a többit nézd meg :) de nem fogsz egyikkel sem jobban járni…

    A t-mobile-nál például havi 27 eurórért kb. 8000 forint (plusz a cikkben is említett éves 20 euró díjért) kapsz ilyen csomagokat:

    Osztrák előfizetés

    Az ilyen csomagokban viszont mindig elveszítenéd az összes belefoglalt hazai percet és sms-t.

    Két csomag van a T-Mobile-nál, amit most megnéztem:

    1)
    1000 percet kapsz az egész országban (Ausztria)
    200-at kapsz – ha jól értelmezem – passzív és aktív Roaming percben, azaz ha téged hívnak akkor is. Elvileg ez jó arra, hogy te Magyarországról telefonálsz Magyarországra, mert ilyenkor használod a Roaming szolgáltatást.
    200-at Európán belül, ha te telefonálsz Ausztriából külföldre (ez nem Roaming, hanem külföldre telefonálsz)
    1000 sms-t pedig VILÁGSZERTE!!!

    2)
    1000 perc otthon
    300 perc az EU-n belül, de akkor, ha te telefomálsz Ausztriából külföldre, elvileg ez nem Roaming, plusz egy-két állam (nem néztem meg a rövidítés jelentését, gondolom török lehet az első, de nem biztos…)
    1000 sms VILÁGSZERTE

    És mind a két csomaghoz jár még 1 illetve 2 GB internet is!

    Ha a második csomagot nézed, amiben 300 perc jár és 1000 sms, akkor egy perc 26 forintra jön ki. És lesz még 1000 ingyen sms-ed világszerte, azonban havonta a 27 eurót és az évi 20 eurót ki kell fizetned, mert ez már előfizetés… És ekkor elvesztettél egy csomó Ausztrián belül érvényes szolgáltatást.

    Ahogy mondtam, menekülni kell Magyarországról! Ilyen csomagok itthon? Kerülnének kb. 50 ezer forintba havonta a kapzsi szarházi szolgáltatók miatt…

    Szerintem ne azt tervezgesd, hogyan telefonálsz itthon olcsón, hanem hogyan telefonálsz haza a rokonaidnak külföldről majd! Ezt pedig az ottani csomagokkal gyerekjáték!

    Fontos itt megnézni, hogy mi a Roaming! Ezt nem tudom pontosan, mert az osztrák szolgáltató itt elviekben külön veszi, ha külföldön telefonálsz külföldre, és máshogy, ha Ausztriából telefonálsz külföldre…

    Itt a t-mobile részletes leírása:
    http://www.t-mobile.at/pdf/Entgeltbestimmungen_smart_net_international.pdf

    http://www.t-mobile.at/pdf/Entgeltbestimmungen_smart_net_europa.pdf

    Ez pedig a drei szolgáltató külföldi csomagjai:
    http://www.drei.at/portal/de/privat/tarife/telefonie/halloeuropa/

 12. emunka

  2013-12-19 at 10:59

  Üdvözlök Mindenkit!
  Szerintem a véleménycsatákon túl sokkal érdekesebb lenne, hogy az itthon élők lehetőségeit ez mennyire szélesítheti ki. Gondolok itt arra, hogy ha a magyar előfizetők 20%-a átpártolna a Melinda álltal említett osztrák csomagra akkor, hogy reagálnának rá a magyar szolgltatók. Továbbmegyek – persze nem tudom, hogy lehetséges-e egyáltalán magyar lakosoknak igénybevenni az osztrák szolgáltatók kínálatait – vizsgáljuk tovább azt, hogy mennyire realizálható a szomszédoknál lévő árelőny idehaza.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2014-01-03 at 00:12

   Nem lehetséges. Osztrák előfizetéseket úgy lehet venni, ha van osztrák lakcímed, és sokszor az osztrák bankszámlát is kérik…

   Feltöltős tarifák esetében pedig nem járnál jól, ha folyamatosan ki kéne utaznod a feltöltőkártyáért :) (És lehet, ahhoz is kell osztrák cím, de ebben nem vagyok biztos.)

   • atitika

    2014-03-24 at 20:27

    Így igaz, előfizetős karit csak lakcímmel és bszlaszámmal tudsz venni itt kint, de feltöltőst minden irat nélkül, bárhol, bármikor.
    Itt dolgozom, ezért tudom, bár nekem van itt egy A3 netkártyám, (stick-el együtt volt 45 ojró, rajta 5 ojróval, ami az aktiváláshoz elég) ami havi 20 ojróért korlátlan és igen gyors netet ad, (ebben alapban van több választási lehetőség, hogy melyiket szeretnéd aktiválni, pl. telefonálásra akarod használni, vagy mp alapú net vagy MB függő vagy korlátlan legyen) + havonta talonba tesz 3-5 ojrót, ami aztán pár hónap múlva ugye eléri a 20-at, így abban a hónapban nem kell pénzért venned feltöltést, hanem “csak” aktiválnod kell az összeget. A másik telefonkártyám szintén töltős Yesss, azt addig használod, amíg van rajta pénz, a legkisebb töltési lehetőség a Hofer-ban (Aldi) van, 10 ojró, trafikokban 20-tól lehet tölteni, de ez is szarér hugyér megy percenként, az sms-e 4 cent, a telefonálása 8 cent. Az itteni Orange-nál van olyan csomag is, ami eu-s kedvezményes, pl. innen mo-ra havonta mondjuk 1000 (ezer) percet telefonálhatok percenként bruttó 10 centért. Hozzáteszem, Ausztrián belül ez a csomag is fillérekért működik, havi 20 ojrós előfizetési díjjal és még tartalmaz egy valag országon belüli kedvezményt is! Sztem a büdös életben nem telefonálunk normális használat mellett ennyit külföldre. :)

 13. Nagymedve

  2013-12-16 at 11:35

  Akkor egy csepp adalék, a régmúltból:

  Még a “Matáv”-nál dolgoztam a gagyinet (betárcsázós, éjjel ingyenes net) korában. Történt, hogy Németországban bevezették a DSL-t. Főtt is a fejük a németeknek, hogy hova tegyék azt a sok-sok isdn végberendezést. Leselejtezni nem akarták, hiszen egészen újak voltak. Adott volt a lehetőség: Magyarország. Akkor már erős összefonódások voltak a Deutsche telekom, és a Matáv között, ezért az összes kiselejtezett fostos isdn eszközüket, köztük a raktárakban rohadó isdn modemeket jó pénzért eladták a Magyaroknak. Így lett ebben az országban a kint alig egy évet futott ISDN sláger cikk, a maga hatalmas 64kb-os sebességével, miközben odakint röhögve szerelték a pénzünkön olcsóbbá tett DSL vonalakat. Nálunk még évekig betárcsázós nettel kínlódtak az emberek, miközben odakünn osztogatták az akkor még jó sebességnek számító 1-2 gigás neteket……Volt szerencsém ezt végignézni, és így utólag belegondolva, nem is csodálkozom, hogy okádnom kell.
  Hey azok a régi szép idők….Bruttó 960 ezer forintos nyelvpótlék egy embernek, aki annyit beszélt angolul, mint a kutyám……Már akkor is tudtak élni a vezetők.

 14. Asyourcommand

  2013-12-15 at 20:54

  Nem kötekedésként, de az alábbi sajtóközleményben azt olvastam, hogy a Smart Net S nem korlátlan csomag, és csak 1Gb adatforgalmat tartalmaz.
  A teljes összehasonlításhoz talán hozzátartozhat, hogy az 1GB adatforgalmat Budapesten ráengedik az LTE hálóra is, ami nagy előny, mert a 3G néha kezd már nagyon belassulni.

  http://www.t-mobile.at/newsroom/getfile/getdata/pdf/3202/PDFDownload.html

  “Den Einstieg in die SMART NET Tarifwelt bietet SMART NET S um derzeit
  monatlich 19,99 statt 24,99 Euro. Der Tarif inkludiert 1000 Minuten, 1000 SMS in alle österreichischen Netze und ein GB Daten mit bis zu vier Mbit/s Download-Geschwindigkeit.”

  Nyilvánvalóan a cikk eredeti értelme ettől érdemben nem változik, és örültem, hogy utánaolvastam a kérdésnek.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-12-15 at 23:10

   Én sem kötekedésként, de mindig figyelj oda MINDEN szóra, amit olvasol. Főleg a mai világban, ahol úton útfélen át akarnak verni jogi trükközésekkel.

   Egyébként a fotót is mellékeltem, ahol rajta van, hogy korlátlan, és 2GB net jár hozzá. Nos, amit rosszul néztél, és szerintem az általad linkelt t-mobile tájékoztatót sem olvastad át teljesen, vagy nem értem, miért értelmezted rosszul.

   - Létezik a Smart Net (nagyságtól függően S, M, L stb.) díjcsomag. Fix lebeszélhető percekkel.
   - És létezik a Smart Net UNLIMITED (nagyságtól függően S, M, L stb.) díjcsomag. Korlátlan lebeszélhető percek és sms-ek.

   EGYETLEN szó különbözteti meg a két csomagot, mégpedig a KORLÁTLAN = UNLIMITED szó!

   Amit te linkeltél, írja is, hogy: “SMART NET mit fixen Telefonieminuten, SMS und Auslandstelefonie”

   A Smart Net Unlimited-nél pedig az általad linkelt tájékoztató is írja: “SMART NET UNLIMITED heißen die neuen Handy-Tarife von T-Mobile, bei
   denen der Datenverbrauch im Mittelpunkt steht. Zu unterschiedlichen
   Datenmengen werden unlimitierte Telefonie und SMS in österreichische Netze gebündelt.”

   Ez a különbség a kettő között. Itt megnézheted te is: http://shop.t-mobile.at/00/1_1/10026/index.html

   • Asyourcommand

    2013-12-16 at 00:33

    Jogos. Akkor csak az LTE az itthoni “előnye”.
    Tényleg minden szóra figyelni kell. :)
    Sok sikert a továbbiakban.

    • (x)LFS

     (x)LFS

     2013-12-16 at 01:21

     Köszi!

     Nem hinném, hogy Ausztria ne küldené rá az LTE-re az erre képes telefonokat :)

     Minek árulnának kiemelten LTE készüléket különben? Ennek nem néztem utána, mert annyira nem lényeges a többihez képest, ha gondolod, megnézheted, és beírhatod ide, csak figyel minden szóra :)

     A telefon, ami a cikkben összehasonlításban szerepel, LTE telefon: http://shop.t-mobile.at/21132610010/1_1_4_5/10011/index.html

     Szerintem nem azért árulják Ausztriában, mert ott ez a képesség ne lenne kihasználható.

 15. százados

  2013-12-10 at 19:24

  Sziasztok. Nekem brfk- ás t.mobil csomagom van. Leirom mit tud havidij: 1500 ez teljesen lebeszélhető. Percdíj 11,50 sms 3O ingyen 15 ft. Ha elfogyott a 30 sms. Remélem tudtam segíteni.

 16. gyurcsany

  2013-12-09 at 23:36

  A Pannonnál korlátlan csomag 9999.-

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-12-10 at 00:59

   Amit írsz az valós, az 500 MB-os csomagra vonatkozik, míg a cikk a 2000 MB-os csomagokat hasonlította össze. De ez benne is van a cikkben, az is, hogy az 500 MB-os 9 999 forint a telenornál.

  • Melinda

   2013-12-10 at 05:13

   Én Ausztriában élek.Ezért a pénzért( 35 euro) én belföldön 1000 percet telefonálhatok,1000 SMS Európa szerte és 200 perc eu-ba.Ha otthon vagyok magyarban és telefonálni van kedvem akkor erre is ott van az a kétszáz perc.A perc/SMS díjam 4,6 forintra jön ki.Jah én gyári munkás vagyok és a fizetésem kb 3!!!! Százalékát költöm a telefonszámlára!

   • Melinda

    2013-12-10 at 05:15

    Kimaradt a net ami még havi 5 euro és ezért az alap 2GB helyett ami ha el is fogyott akkor sem volt tetű lassú most van 5GB!

    • Melinda

     2013-12-10 at 05:21

     iPhone 4 telomat ingyen!! Kaptam hozzá tavaly nyáron!Szóval legrosszabb esetben ez nekem két év allatt úgy 1100 euromba került.

 17. Szürke Peti

  2013-12-09 at 20:24

  Azért ez még nem semmi. T-Mobile honlapján :

  Sávszélességek

  Kínált letöltési sebesség
  60 Mbit/s
  Kínált feltöltési sebesség
  22 Mbit/s
  Garantált letöltési sebesség*
  0 Mbit/s
  Garantált feltöltési sebesség*
  0 Mbit/s

  * A felhasználóknak a garantált sávszélesség mindig rendelkezésükre áll. A garantált értékek az előfizető által a Magyar Telekom hálózatában mindig elérhető adatátviteli sávszélességet, a kínált értékek az adott csomag maximálisan elérhető adatátviteli sávszélességét jelentik. Az előfizetői hozzáféréseken elérhető aktuális sebességértékeket az adott vonal műszaki paraméterei és az adathálózat pillanatnyi forgalmi viszonyai határozzák meg. A táblázatban meghatározott adatátviteli sebességértékek csak a Magyar Telekom Nyrt. hálózatának szakaszára értendők.

  • Dr.Szöszi

   2014-05-05 at 21:38

   Na azert ne essunk hasra ettol, az osztrak T-Mobile oldalan a kovetkezo szerepel:

   Übertragungsgeschwindigkeiten können nicht zugesichert werden (kb. az adatatviteli sebesseg nem garantalhato).

   A halozati sebesseg rengeteg tenyzotol fugg, egyszeruen lehetetlen barmit is garantalni.

 18. ämän csaba

  2013-12-09 at 18:36

  en elolvasom , a vernyomäsom felmegy ! de ebben az idiota orszägban senki nincs aki cselekedjen . tök mindegy hogy Vona, Orbän, Gyurcsäny ! irni irok en is , de addig amig nincs megfelelö ember ebben a mocsokban , csak kishal vagyok ! de remenykedem , egyszer nem en leszek a csali !

 19. heisenberg

  2013-12-07 at 10:19

  Egy kis karácsony előtti sunyizás a “kedvenc” szolgáltatómtól:D.
  A héten nézegettem új üzleti előfizetést iPhone-ra, mivel eljött az idő a váltásra. Számomra teljesen felfoghatatlan, hogy korábban üzleti csomagban 30e-ért mp alapú üzleti csomaggal hozzá lehetett jutni az éppen legújabb iPhone-hoz, azonban az utóbbi években sajnos már a készülék két év hűséggel is meghaladja a kártyafüggetlen árat, nem is beszélve az egyre gyökerebb csomagokról:D Cikkben ezt kivesték, gratula:D
  DE! A szolgáltatóknak ez továbbra sem elég. A kifutó iPhone 4s esetében (néhány szolgáltatónál még a sima 4 is elérhető, 4s áron, amit az Apple már nem is gyárt, de ez legyen a legkevesebb…:D) a karácsonyi szezonra szép csendben történt egy kis áraemelés… Egy kifutó telefon, amit még gyárt is az Apple, más országokban kb. nulla ft-ért hozzádvágnak az alap előfizetésekhez azonnal, raktárról. Ellenben Mo-n a nagy T-nél korlátozott a készlet érthetetlen módon, ráadásul még 5K-val drágább lett az üzleti csomagokban pár nap alatt:D Mobilshopokban sem történt áramelés, legalábbis ahol utána kérdeztem, illetve az előző hetekben sem történt igazából lényeges elmozdulás az EUR/HUF átfolyamban.
  Mindenestre feltölöttem a kapcsolódó a korábban lementett, összevágott ajánlatot összehasonlításképpen: http://oi40.tinypic.com/2jxtsx.jpg

  Sajnos nem látok bele, hogy éppen hogy áll a készlet (esetleg utolsó darabok és emiatt bekövetkező áramelés) vagy csupán a karácsonyi lehuzás. Én mindenestre az utóbbit érzem.

 20. Anonim

  2013-12-04 at 00:43

  MAGYAR VAGYOK!!!!!

  GYULOLOM EZT AZ ORSZAGOT,GYULOLOM A SOK MAGAMUTOGATO BUNKO MAGYART,GYULOLOM AMIT CSINAL A KORMANY VAGY MAR 23 EVE,UDNORITO EZ AZ ORSZAG ES AMI ITT FOLYOK,MINDEN BUDOS GECI MAGYAR CSAK OKOSKODNI TUD ES EGYBEN LETASZITANI A MASIKAT!!!!

  VONA GABOR RENDET TENNE ITT AZ BIZTOS!!

  • szgabi

   2013-12-04 at 10:17

   Majd hiszünk a Vonának is ha legalább ilyen cikkeket mutat fel, ha legalább ilyen elképzelései lesznek.
   Csak meg ne lepődj mikor kiderül az igazság a jobbikról.

   • Gabikaabika

    2013-12-04 at 11:01

    Biznisz párt… Nem kell tudni hozzá semmit, csak szemet kinyitni.

  • Kriszti

   2013-12-04 at 15:10

   Anonim ne haragudj de te nem vagy normális! ne az országot gyűlöld az nem tehet semmiről a drága vezetőink tehetnek róla mert hagytuk hogy így legyen, össze vissza fröcsögsz itt esztelenül:( persze a Vona Gábor ugyan olyan mint a többi semmivel se külömb!

   • anyádpicsája

    2013-12-09 at 19:00

    honnan tudod hogy ugyan olyan mint a többi ??? Ő nem vet részt a rendszerváltás óta folyó rablásban te idióta

  • nyugalom

   2013-12-11 at 15:14

   Anonim és mindenki más…

   Ha gyűlölöd ezt az országot, nyugodtan lehet költözni máshová, mint ahogy sokan megtették előttünk, és meg fogják utánunk. Egy szabad országban azt teheted, amit szabad, vagy szabad továbbállni. Miért másoktól várjátok, hogy megoldják az életeteket? Csak a gyerekek várhatják ezt el, mert felnőtt akkor vagy, amikor mind anyagilag, mind egzisztenciálisan független vagy mindenkitől és mindentől. Valamint ajánlom a határon túli kitekintésekben a keleti határon túl való elemezgetést. Akkor majd rájöhettek, milyen jó is itt…

 21. napocska

  2013-12-03 at 21:04

  Aki ilyen jól összegyűjt mindent és szépen kidolgozza vajon miért nem gyűjt aláírásokat,hogy már pedig Magyarországon is legyen olyan MUNKÁSKAMARA, mint az osztrákoknál….
  Ebben a rohadt irányításban,ha valaki bekerül a disznók közé,vagy megeszik és ő is ugyanazt fújja jó pénzért,vagy be sem kerül,mert az ilyet nem állhatják,kitúrják maguk közül…
  Aztán csodálkoznak,hogy aki egy kicsit is átlátja ezeket a dolgokat azaz az értelmesebbje,elhagyja az országunkat és itt egyre fogy az értelmiség,persze nekik ez jó,mert azok maradnak akiket még mindig gusztustalanul át tudnak verni….pedig úgy érzem igen sokan vannak már azok is akik tudják magukról hogy át vannak verve de nem látnak jó alternatívát,lehetőséget…viszont ha meg kéne mozdulni aláírni attól meg lehet beszarnának :( ….
  Nem egyszerű ez a történet,Magyarországnak is meg van a karmája :) ,mint mindenki másnak…kinek ez kinek az…
  AMI A LEGFONTOSABB,HOGY MINDENKI MAGÁÉRT TUD A LEGTÖBBET TENNI,MIELŐTT BÁRKIT IS MEGAKARNA VÁLTOZTATNI!
  MAJD RÁJÖN,HOGY HISZEN SAJÁT MAGÁN SEM TUD APRÓ DOLGOKAT VÁLTOZTATNI!
  AKKOR HOGY AKARNA BÁRKI MÁS HOZZÁÁLLÁSÁN VÁLTOZTATNI ???
  AZÉRT REMÉLEM EGYSZER SIKERÜL A JÓNAK FELÜLKEREKEDNIE!

  • vtz mnksr

   2013-12-04 at 23:14

   erre már én is gondoltam, mármint, hogy csak és kizárólag a MUNKÁSKAMARA létrehozására, felfuttatására kellene összpontosítani, majd idővel abból kiindulva a szükséges többi szervezetet is útjára lehetne indítani…

 22. dr.Kaló

  2013-12-03 at 19:50

  Jó a cikk. Agyrém, ami nálunk folyik. Akkor még nem beszéltünk arról, hogy ua. cég pl. Lidl, Aldi Tesco ott megadja az 1000 euro min.bért, itt meg sz@rért alkalmazza a munkavállalókat. Persze a nagyszerű Fodor Gábor szerint az botrányos lenne, ha a magyar bérek a nyugat-európaihoz közelítenének. Lefordítva: szó sem lehet arról, hogy nálunk ugyanazért a munkáért ugyanaz a cég nem hogy ugyanazt, de csak közel ugyanazt a bért fizesse. Persze az áraik lehetnek ugyanazok, sőt…GRATULÁLOK!

 23. Bobek

  2013-12-03 at 03:28

  Gratulálok megint egy kitűnő írás, ilyenek kellenek és minél több emberhez eljuttatni, hogy egy kicsit oszoljon a sötétség a fejekből..:-)

 24. lepkehal

  2013-12-02 at 17:52

  Minden szavaddal egyetértek, de mikor álltok elő az árnyékból? November végét ígértél!:-)

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-12-02 at 20:56

   Tudom, tudom… még hátra van néhány egyeztetés, és aztán kilövünk! :)

   • Gabikaabkia

    2013-12-03 at 08:21

    Nem kötözködés, csak kis elírás:
    “Ez azt jelenti, hogy 0,66 cent egy perc beszélgetés, ami 1,9 forint!!!! És akkor kaptunk még INGYEN 1000 sms-t is! Ezt kapod 3000 forintért! Emlékszünk, a magyar szolgáltatók a hűséggel együtt kínálnak 30 forintos percdíjat, amíg a felhasználhatóság tart, utána pedig 40 forintos sms és percdíjat!” Helyesen 0,0066 cent az érték visszaosztva az összesből.

    • szgabi

     2013-12-03 at 13:34

     1 cent=3 forint!!!

     Úgy jó ahogy van.
     Te euroból és nem centből számoltál

    • (x)LFS

     (x)LFS

     2013-12-03 at 14:56

     Igen, ahogy az előttem szóló írta, te számoltad el :) A cikkben helyesen van írva. De köszi, hogy szóltál :) 0,66 cent = 0,0066 euró

     • Gabikaabika

      2013-12-03 at 15:12

      Még jó hogy ilyen apróságokat is sikerül gyorsan helyretenni, most pl. az én fejemben. :-D
      Az elfelejtettem írni, hogy ismét köszönet a tanulságos cikkért.

   • szgabi

    2013-12-03 at 15:03

    …addig is legalább néhány nevet tudhatunk?

 25. Merovingi

  2013-12-02 at 17:29

  Van itthon is korlátlan csomag 7890 brutto +1Gb adat….

  • vtz mnksr

   2013-12-02 at 18:21

   igen? 13.-14. havi 1000€-s minimálbér is van?

   :-)

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-12-02 at 20:47

   Kinél? Kérek egy linket és a szolgáltató nevét. (A felsorolt szolgáltatóknál biztos, hogy nincsen. Az összehasonlításban egyébként a 2GB-os csomag került meghatározásra. De a legolcsóbb az 500 MB-os volt havi 9 990 forintért.)

   Ha te alapítottál egy ilyen céget, akkor azonnal mondd a nevét, megosztjuk!! :)

   • vtz mnksr

    2013-12-02 at 21:42

    hát ja, a link valahogy elmaradt… ;-)

    ez így elég gyenge trollkodás

    • Waltari

     2013-12-03 at 09:32

     Valóban léteznek ilyen mobilflották (nem kevés), amit Merovingi leírt, ezek nem publikus árak. (keress rá, gugli a Te barátod)
     Sajnos ilyenek vagyunk. Egyből szidjuk egymást, ahelyett, hogy udvariasan megkérnénk a másikat, hogy segítsen…………

     • szgabi

      2013-12-03 at 13:56

      A flotta az egy másik dolog. Nem tudni az osztrák mit ad a flottának. Ezek halandóknak számolt árak. Minket ez érint és ez érdekel.
      Én egyébként nem éreztem szidalmat a hozzászólásban. :) )

    • Waltari

     2013-12-03 at 09:37

     - Kinél? Kérek egy linket és a szolgáltató nevét.
     - Ha te alapítottál egy ilyen céget, akkor azonnal mondd a nevét, megosztjuk!!

     A fentieket a cikk szerzője írta? Háát……..

     • (x)LFS

      (x)LFS

      2013-12-03 at 17:09

      Az oldalon többször megjelennek a trollok, mint a bécsi és budapesti BKV esetében, ahol egy BKV-s (csak ő nevezi a bécsi metrót kéregvasútnak) azt próbálta mindenkivel elhitetni, hogy Bécsben nincs éjszakai járat. Ekkor belinkeltem neki a bécsi BKV éjszakai járatait, melynek érdekessége, hogy hétvégén az 5 metróvonal egyike sem áll le, hanem 15 percenként közlekednek, míg Budapesten egy metró sem jár éjszaka.

      “Van itthon is korlátlan csomag 7890 brutto +1Gb adat….”

      Ez a hozzászólás úgy állította be a cikket – hiszen nem mondott semmi konkrétat, azt se, hogy flotta vagy bármi – mintha a cikk valótlant állítana.

      A cikkben a kiskereskedelemben bárki számára elérhető előfizetések szerepelnek. Igen, vannak flották, és? Most elvégzel egy 2 éves rendőrszakközepet vagy 3 éves nemzetvédelmit, hogy beléphess a rendőrök számára biztosított flottába? És sorolhatnánk…

      Ráadásul, ha flottákat néznénk – amelyek díjszabása titkos – akkor meg kéne nézni Ausztriában is a flottákat. Csak arra lennék kíváncsi, ezek után az osztrák flották vajon milyen árakat használnak? Ingyen adják a csomagot? :)

      A guglit hiába ajánlod bárkinek, hiszen a flották díjszabása titkos, másként mondva: nem publikus. Egyetlen flottát van jogosultságom megnézni, ez pedig az IKEA FAMILY tagoknak biztosított vodafone-os flotta. Csak úgy tudod megnézni, ha beírod a kártyád számát. (Én speciel 8 hónapot vártam erre a kártyára…)

      Ez a flotta egyébként havi 3000 forintos előfizetési díjjal és 2 ÉV HŰSÉGGEL biztosít 16,63 forintos percdíjat és 18,75 forintos sms díjat. Ügye emlékszel a cikkből, hogy Ausztriában hűség nélkül 1,5 forintos perc- és sms díjat kapsz a T-Mobilnál, a drei-nál még ennél is jobb az ajánlat, és még 1 GB net is jár hozzá.

      Ha nem troll volt, akkor bocs, de ez így égbe kiáltott szó volt csak.

     • Waltari

      2013-12-08 at 10:13

      Válaszom az alattam levőnek szól, sajnos nem látok a hozzászólásához “válasz” gombot. Szóval: Nem szeretnék senki leli világába beletiporni, sem akadékoskodni. Nem tisztem megvédeni bárkit is, mégis Merovingi mellé kell, hogy álljak, nem írt Ő semmi rosszat, csak azt írta le, hogy igenis létezik “más” tarifa rendszer is, mint a hivatalos. Bárki nyugodtan keressen rá mondjuk a “mobilflotta” címszóra, garantálom, hogy több találat lesz, mint három. Simán meg lehet kérdezni szinte bármelyiktől az árlistát, csupán egy udvarias e-mail kell írni, vagy beregisztrálni a honlapra, kitölteni egy űrlapot, sokan még vissza is hívnak ha megadod a telefonszámodat. Onnan tudom ezeket, mert nekem is tele van a hócsukám a hivatalos percdíjaktól, ezért kerestem alternatív megoldást. Az más kérdés, hogy milyen feltételekkel lépsz be a flottába, de ezt mindenki döntse el maga mi a jó neki. Szóval: továbbra is azt mondom: gugli a Te barátod.

      De mindegy, hülyeségről “vitatkozunk”, hisz abban egyetértek, hogy felháborítóak a magyar mobiltelefon díjak.

     • (x)LFS

      (x)LFS

      2013-12-08 at 14:47

      Mindenhol addig van “válasz” gomb, amíg el nem éri az ötödik szintet, utána már 2 cm vékony hozzászólások lennének, hiszen mindig beljebb indul a következő válasz :)

      Továbbra is annyit tudok mondani, hogy ez a flotta dolog nevetséges. Flottához osztrák flottát kéne hasonlítani. De megnéztem a guglit, hát feljött 10 “neve nincs” oldal, ahol üzletkötők (mik???) ajánlgatnak mindenféle lehetőséget, melyeknél fizetni kell kauciót, vagy belépési díjat, vagy mindkettőt, és még ezek a kínált flották is méregdrágák az osztrák hivatalos árakhoz képest.

      Újra eljutottunk a magyar szintre, ahol fekete utakon kell keresgélni és beszerezni mindent, közben, valószínűleg öten átvernek, de biztos lehetsz benne, hogy a többiek is lehúznak. Flotta üzletkötő hivatalosan nincsen. Ez már megint a “magyar biznisz”, = “hogyan ügyeskedjünk úgy, hogy abból nyerészkedünk is, esetleg lehúzunk még pár hülye magyart…”

      Nem mondom, hogy így nem lehet hozzájutni, de ha hozzáadom ezt a belépési díjat, kauciót, hogy vállalni kell a két év hűséget, és hogy ezek a flották is iszonyat drágák, akkor azt mondom: tényleg elmegyek ebből a rohadt országból!

      Ezt találtam többek között: http://olcsopercdijakinfo.blogspot.hu/

      Ahol egy neve nincs oldal hirdet 10 ezer forint kauciót, nettó árakat(!) mi a fasznak? szám átváltása 10 eft vagy 5 eft, és akkor a díjak:

      3200 forint nettó(!!!) havidíj! Ami 4000 forint bruttó! Már átszámolva a bruttó árak: lebeszélhető ebből figyelem 1000 forint! kapsz 80 smst. és 11 forintos percdíj. Ez azt jelenti, ha havi 200 percet beszélsz, akkor is 5200 forint a havi díjad, 2 év hűséggel!

      Ausztriában hivatalos csomagban 3000 forintért 1000 percet és 1000 smst kapsz… hűségidő nélkül!

      Amikor a magyar azt hiszi, jól járt ezzel a szarral, akkor erre azt mondom: ha 2014-ben nem érünk el változást, el kell hagyni azonnal ezt a trágyadombot! Amíg ki nem írják külföldön a megtelt táblát!

      Egyébként jól mutatja ez az egész, hogy nem a magyar az a faj, ami állandóan a fekete utakat keresi. A magyar állam kényszeríti rá erre a magyart, amely hagyja hogy a világon már szinte mi legyünk az egyetlenek, akiket gusztustalanul kihasználnak a szolgáltatók és multik…

     • Waltari

      2013-12-10 at 15:05

      Igen, maximálisan egyetértek Veled mindenben, sajnos birka nép vagyunk, akik nem tudnak összefogni a saját közös érdekükben. Még egy szó a flottáról, aztán nem bizonygatok semmit. Én egy olyan flottában vagyok, ahol 3800 Ft a havi díj, teljes egészében lebeszélhető, 10 Ft a percdíj, másodperc alapú, 500M net van benne, nincs hűségidő, nincs tarifahűség, én vagyok a szám tulajdonosa, nem kellett semmiféle belépési díjat fizetni sehová senkinek. Akit érdekel: gugli. Részemről pontot teszek a flotta dologra.
      Sajnos nem tanítják sehol nekünk, hogy nem kell birka módjára lehajtani a fejünket és elfogadni az elfogadhatatlant. Hogy a saját érdekeinkért ki kell állnunk. Mondok egy példát: Egy zenész ismerősöm Svádországban zenélt, Ő mesélte. Két benzinkutat képzeljetek el az út két oldalán egymással szemben. Az egyik benzinkutas kitalálta, hogy fillérekkel, de megemeli a benzin árát. Na, innentől kezdve senki nem ment ehhez a benzinkúthoz. A másiknál, ahol nem volt emelés, iszonyú sorok voltak, de senki nem tankolt a drágább kútnál. Miért? Mert azt mondták: Ha ott tankolunk, ez a benzinkutas is fel fogja emelni az árat. Így a “drágító” benzinkutas két nap múlva visszaállt az eredeti árra.
      Mi soha de soha nem leszünk ilyenek. Ez van.
      - Bocs az OFF-ért -

Hozzászólnál?

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


* 9 = 54

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

VanHolnap