alternativ_vanholnap
VanHolnap

Kuncze ÁVH-s tisztet támogatott miniszterként! Az SZDSZ 1 milliárddal tartozik az államnak – Kuncze nem nyilatkozik

szdsz

Ebben az országban az amnézia jobban terjed, mint a Pestis!

Csoda, ha nem működik országunk?

Mi köze van Kunczénak az ÁVH-hoz? Mi történik az SZDSZ 1 milliárdos tartozásával? Miért nincs elszámoltatás ebben az országban sosem?

A Jobbik a napokban feljelentést tett az SZDSZ ellen, hiszen a párt 2010-ben úgy szűnt meg, hogy tetemes adósságot hagyott hátra, többek között az állam felé is. Németh Lászlóné (a fidesz nemzeti fejlesztési minisztere) egy írásbeli kérdésre megtagadta, hogy nyilvánosan kiadja, mennyivel is tartozik pontosan az SZDSZ!

Hát nem fura, hogy maga a fidesz “fedezi(?)” az ellenzéket? Hogy a fidesz a kétharmaddal – az általuk maffiózóknak – nevezett mszp ellen sem indított semmilyen eljárást? Pedig erre vizsgálóbizottságot is felállítottak! És most a volt SZDSZ-elnököket: Fodor Gábort és Kuncze Gábort is maga a fidesz védelmezi azzal, hogy nem adja ki a pontos tartozás összegét?

Pedig Kuncze már az “ősellenség” Gyurcsány-féle DK színeiben indul újra Szigetszentmiklósi körzetben, ahogy tette korábban ugyanitt az SZDSZ színeiben… Fodor pedig szintén a másik “ősellenség” Mesterházy-féle színeket erősíti!

Kérdem én, mi van ebben az országban a héttérben, hogy a fidesz a kétharmaddal sem tud elszámoltatni senkit? Sőt! Hát maga fedezi azokat, akiket maffiózóknak nevez!?

Kuncze és Fodor most úgy indulhat a választásokon, hogy nem tudnak elszámolni tartozásukkal, mi több, jogosultak lesznek a milliós állami támogatásra, miközben százmilliókkal tartozik a volt SZDSZ az államnak!

És ezek váltanák le Orbánt? Mert úgy értenek a pénzügyhöz? Hogy saját pártjukat is csődbe vitték?

Na de, nem igazán ez az érdekes… A szar nem a felhők felett van, ahol mindenki láthatná a virító napsütésben. Nem. A szarhoz túrni kell, jó mélyre, a posvány alá… Ezt fogom most bemutatni…

Kikre szavazunk?

Nem árt majd figyelni és jegyzetelni, valamint még most a hányózacskót bekészíteni, mert szükség lesz rá.

Források

- Magyar Nemzet – 1997. dec. 15., 7. oldal – Cseppben a tenger
- Napi Magyarország – 1998. február 6., 3. oldal – A BM védő…
- Népszava – 1998. február 4., 6. oldal – Egy volt ÁVH-s…
- Új Magyarország – 1997. december 1., 1. oldal – A magyar polgári…
- Új Magyarország – 1997. december 1., 1-4. oldal – Az ÁVH-n nem vertek…
- Reform 1993. április 29., 10. oldal – Ezek a kínzóm szemei
- Magyar Nemzet – 2002. augusztus 26., 6. oldal – Egy bűnös jogos bűnhődése
- 1989. február 10. MSZMP KB ülése – kikérve az Országos Levéltárból -, száma: M-KS 288.f.4.cs.-250.ő.e.-1989
- Kubinyi Ferenc: Fekete lexikon. Budapest, Malomfalvi Kiadó, 1994
- Salamon Konrád: Történelem IV. Budapest, Nemzeti Tankönyvkiadó, 2000
- Kubinyi Ferenc: Vaskorona. Wien, Edition Liftas, 1995

ÁVH

Mielőtt belekezdenénk, ismerkedjünk meg az ÁVH jelentésével:

“Akit letartóztattak és az ÁVH karmai közé került, abból válogatott kínzásokkal kikényszerítették a beismerő vallomást. 1949-1953 között 650 ezer ember ellen folytattak eljárást, s több mint 390 ezret el is ítéltek. Ezenkívül több mint 800 ezer embert sújtottak rendőrségi büntetéssel.” – Történelem Tankönyv

Államvédelmi Hatóság. Erőszakszervezet. Szovjet mintára létrejött titkos politikai rendőrség. Célja: a kommunista rendszer ellenségeinek felkutatása és likvidálása. 1945-től alakult, akkor még PRO (Politikai Rendészeti Osztály) néven. A világháború után az első egységes államszervezet. Szándékosan zsidó többséggel hozták létre, hogy az üldözöttből hithű üldöző legyen.

1946-tól hivatalosan az Államvédelmi Osztály (ÁVO) alá rendelték. Hírszerzés, elhárítás, pénzszerzés – akár bűnözéssel is –, politikai célok, adatnyilvántartás jellemezték. Kádár belügyminiszteri kinevezését követően még nagyobb hatáskörrel a BM-hez került, 1948-tól már ÁVH-nak nevezték.

Kialakultak a besúgóhálózatok. Így az 1950-es évekre a legerősebb, legnagyobb hatalommal rendelkező erőszakszervezetté vált. Még maguk a politikusok is féltek az ÁVH látogatásától, akik ezután koncepciós vádakkal különféle módokon kínozták meg az éjszaka leplekor elfogott személyeket, többször halálra verve azokat. Ez volt a kék ruhás ÁVH. (A zöld ÁVH a sorozott határőrséget jelentette.)

A nyilvántartási Osztály 1953-ig 1.300.000 emberről vezetett kartotékot! Sok ÁVH-s részt vett az ’56-os forradalom leverésében, a résztvevők felkutatásában – a pufajkásokkal karöltve.

Az Andrássy út 60. szám alatt volt az ÁVH székháza. Ez ma a Terror Háza.

Négy internáló tábor működött: Recsk, Kistarcsa, Kazincbarcika és Tiszalök. Ismertetőjelükké vált a fekete Pobeda autó, amit a leggyakrabban használtak, éjszaka közepén jöttek, hogy minél nagyobb félelmet és kiszolgáltatottságot okozzanak.

A beszervezett besúgók többségét kényszerrel vették rá az adatgyűjtésre (szomszédról, barátról, rokonról), zsarolással, fenyegetéssel, koncepciós vádak kilátásba helyezésével – a nem együtt működő egyének számára.

Sztálin halála után, 1953-ban Nagy Imre került a miniszterelnöki székbe, s megszüntette az ÁVH-t és az internáló táborokat. 1956-os forradalom leverésére érkező szovjet fegyveresekkel az ÁVH is újraéledt és fellépett a forradalommal szemben – a pufajkásokkal együtt.

1961-ben nyilvánosságra hozták az ÁVH kegyetlenségeit és törvénytelen eszközeit. A felelősségre vonás azonban elmaradt, ahogyan a teljes nyilvánosságra hozatal is a mai napig. Az államvédelem 1961 után főcsoport-főnökségi rendszerben működött tovább, III/III-as titkosítással.

Az ÁVH rémtettei háborús bűncselekménynek, azaz soha el nem évülő bűncselekménynek számítanak, hiszen országunk megszállás alatt volt, és a kegyetlenségeket civilek ellen követték el.

Bauer Miklós = “körmös Bauer”

ÁVO-s, majd ÁVH-s alezredes, jogász. A foglyok beszámolói alapján kedvelt kínzási módszere volt a körömletépés, innen kapta a „körmös Bauer” elnevezést. Részese volt Ries István akkori igazságügy-miniszter kihallgatásán, aki a csalással megnyert (kék-cédulás) választások ellen tiltakozva lemondott, a kínzásokba 1950-ben belehalt. Bauer Miklós a magyar állam hálájának jeléül(!) a Komplex Külkereskedelmi Vállalattól ment nyugdíjba.

Bauer Miklós az SZDSZ egyik alapítójának, Bauer Tamásnak az apja! (Lásd a fenti fotón). Bauer Tamás ma a DK alelnöke! Korábban pedig az SZDSZ képviselője a parlamentben.

Bauer Miklóst (ÁVH) a rendszerváltás után nem vonták felelősségre! Mi több!

Eörsi Mátyással (szintén SZDSZ alapító, jogász, egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselő, ma a DK Párt tagja) közösen megalapították az Eörsi és Társa ügyvédi Irodát.

Összefoglalom: A volt ÁVH-s háborús bűnös “körmös” Bauer Miklós (Bauer Tamás SZDSZ-es képviselő apja) összeáll az SZDSZ alapító és országgyűlési képviselő Eörsi Mátyással, és közösen jogi irodát nyitnak.

Az Eörsi és Társa Ügyvédi Iroda a Horn-Kuncze kormány alatt (1994-1998) számos állami megrendelésben részesedett, ekkoriban 36 ezer forintos óradíjjal(!!!) számláztak az államnak. Viszonyításként az egyhavi bruttó átlagkereset 1995-ben 38.900 forint volt! (forrás: KSH)

Eörsi Mátyás tagja volt az Orbán család meggazdagodását vizsgáló bizottságnak is!Érdekességként: a 2008. januári képviselői jövedelme: havi tiszteletdíja 556.560 forint, költségtérítése 162.330 forint, összegezve 718.890 forint (forrás www.parlament.hu.) 2010-ig volt aktív képviselő.

Eörsi Mátyás szintén így, az államban betöltött szerepe okán gazdagodott meg, aki nem értené… Persze vizsgálgatják egymást mindenféle bizottságban, ahogy vizsgálja a fidesz az mszp-t… vizsgálják ezek a kutya seggelyukát is, miközben pontosan tudják, hogy soha nem számoltatják el egymást!

Ügynöktörvény

Ezért nem hozzák nyilvánosságra az ügynökaktákat! A fidesz sem hozza nyilvánosságra az ügynökaktákat! Mert a háttérben ez az egész színjáték, amit ma látunk: mszp-féle összefosás kontra fidesz: NEM LÉTEZIK! Nincs két oldal! Ugyanazok az emberek gazdagodnak a háttérben, mialatt kifelé lehordják egymást! Azért hordják le egymást, mert míg éppen utálod az egyiket, addig hatalomban tartod a másikat! (Oszd meg és uralkodj!)

Kubinyi Ferenc történész, író, újságíró 1990-1993 között jó kapcsolatokat ápolt az akkori MDF-vel, mely révén bizalmas anyagokhoz is hozzájutott az egykori háborús bűnösökről, ami alapján megírta a “Fekete-lexikon” című könyvét. Ebben egykori ÁVH-s és háborús bűnösök adatait mutatja be dokumentum-gyűjtemény formában.

Ezt írta egy másik könyvében:

A gyilkosságok elkövetőit Magyarországon nem azonosították, de még a mészárlásokat végrehajtó szervezetek tagjait sem vonták eljárás alá. (…) Az illetékesek pedig többször kijelentették, hogy a tettek már elévültek. A bűnösök esetleges megnevezését, a közvélemény megítélése céljából a személyiség védelméről alkotott törvény gátolja meg, mely az áthágót eljárással fenyegeti. A becsületben megőszült gyilkosok egészen addig büntetlenül sétálhatnak, míg ki nem viszik őket a fűzfalombos békés temetőkbe. Látván a mai körülményeket lehetséges, hogy dísztemetést kapnak.” – Kubinyi Ferenc, Vaskorona (1995)

Bauer Miklós (ÁVH-s) 2008-ban halt meg úgy, hogy soha nem vonták eljárás alá a rendszerváltás után, ellenben a Horn-Kuncze kormány idején havi bérnek megfelelő óradíjakkal számláztak az államnak!

Kuncze belügyminiszter (1994-1998)

A rémtörténet:

Bárdy Magdára (akkori férjezett nevén Somogyi Istvánnéra) és férjére 1951. március 7-én éjszaka (fontos lesz a dátum!) ÁVH-s begyűjtők törtek ajtót Székesfehérvári házukban. Mindkettőjüket azonnal a kocsiba rakták és Kistarcsára hurcolták. 2,5 éves gyerekük volt ekkor, aki szülők nélkül maradt!

Bárdy Magda csak 1953-ban szabadult, mikor Nagy Imre amnesztiát hirdetett. Férjét azonban soha többet nem látta. (Gyanította, hogy Kistarcsán agyonverték az ÁVH-sok.)

Szabadulása után azonnal Ausztráliába menekült, ahol letelepedett, majd később újra férjhez ment. Ám nem törődött bele abba, hogy meg ne tudja, mi történt férjével. Ausztráliából a magyar Belügyminisztériumhoz fordult, mindhiába. Nem segítettek neki, még 1990 után sem adták ki részére a férjével kapcsolatos papírokat.

Politikai kapcsolattal aztán kapott egy értesítést a minisztériumtól, miszerint férje Somogyi István 1951. augusztus 24-én hunyt el Kistarcsán, mást nem árultak el. (A rendszerváltás utáni Magyarországról beszélünk!) Ebbe sem törődött bele, Ausztráliából Magyarországra utazott, míg végül kézhez nem kapta az internálási határozatot, amelyen Vajda Tibor egykori ÁVH-s őrnagy neve szerepelt.

Bárdy Magda rátalált Kubinyi Ferenc történész “Fekete-lexikon” című könyvére, amelyben meglepetésére benne volt Vajda Tibor neve is. (Kattints a képre. Forrás a könyv)

A könyv alapján Bárdy Magda megtudta, hol él férje feltételezett gyilkosa.

Vajda Tibor a forradalom után ugyanis feltehetően szabadságharcosként(!) Ausztráliába menekült! ”Sydneyben mint fogorvos praktizált, bár sem a Budapesti Orvostudományi Egyetemen, sem a Sydney Egyetemen nem szerzett orvosi oklevelet. Már a hetvenes években megkapta a belügyminisztériumtól a látogató vízumot. Azóta is gyakran jár haza és tiszteletbeli tagja a Magyar Fogorvosok Tudományos Egyesületének – orvosi diploma nélkül. A Fogorvosok Nemzetközi Egyesülete Közgyűlésén New Yorkban 1974-ben aranyéremmel tüntették ki. Utoljára a magyar szövetség 1992-ben hívta meg, amikor mint implantációs orvosdoktor tartott előadást.” – írja Kubinyi

Miután ezt Magda megtudta, felkereste Vajda rendelőjét Sydneyben, ahol olyasmit látott, amire nem is számított! A döbbenet fogta el, mikor Vajda Tibor szemébe nézve a saját kínzójára ismert rá. Vajda természetesen mindent tagadott, ekkor Magda a nyilvánossághoz fordult: a történetét elmesélte az ausztrál sajtónak, amely címoldalon hozta az eseményeket, s egy tv-csatorna is riportfilmet készített vele – miközben a magyarországi sajtó alig-alig foglalkozott az üggyel.

Vajda Tibor a botrány kirobbanása után eladta házát, elköltözött, telefonját titkosíttatta, jól figyeljen mindenki: 1993-ban beperelte Bárdy Magdát rágalmazásért! Ő kínozta Bárdy Magdát Kistarcsán, és most évekkel később ő jelenti fel rágalmazásért.

Nem ismerős ez a mából valahonnan? Horváth András egykori adóellenőrt csak nem épp a NAV jelentette fel, amiért kipakolt az ezer milliárdos áfacsalásról…

“Vajda több ízben is közreműködött egyes őrizetesek bántalmazásában: javaslatokat továbbított a főosztályvezető, illetve Péter Gábor felé a verés elrendelésére, majd maga is részt vett a gumibottal és puszta kézzel való ütlegelésben. Vajda hasonló módon vett részt Burgiasev György jugoszláv emigráns őrizetes megverésében, akinek a fejében egy ér megszakadt, s pár nap múlva a kórházban meghalt.” – Magyar Nemzet, 2002. augusztus 26.

Eörsi és Társa Ügyvédi Iroda

A hányinger azonban ennyivel nem ér ám véget… nem ám. Az Eörsi Mátyás (SZDSZ-es képviselő) és Bauer Miklós (egykori ÁVH-s tiszt) cége Vajda Tibor mellé állt, nem is akárhogyan.

A Kuncze vezette Belügyminisztériumban dolgozó személyzeti és munkaügyi főosztályvezetőhöz (rendőr alezredes), Császár Józsefnéhez fordult az iroda. Császárné utasította a belügy dolgozóit, hogy keressék fel a még élő ÁVH-sokat, akik a következő nyilatkozatot tették: az ÁVH-n soha nem bántalmaztak senkit.

Ez alapján Császár Józsefné vezetésével a Belügyminisztérium kiállított egy hivatalos iratot, ami a következőket tartalmazta:

17-8/1995. számú ügyirat: „1. Az ÁVH vizsgálati főosztályán a kérdéses időszakban (1950-1952) között nem volt megengedett a gyanúsítottak bántalmazása. Vajda osztályvezetőként kifejezetten tiltotta ezt.”

Ha még emlékszel, Bárdy Magda politikai kapcsolatokkal érte el, hogy egyáltalán megtudja, mi történt férjével, a Belügyminisztérium nem segített neki, ellenben Vajdának azonnal kiállítottak egy TÖRTÉNELEMHAMISÍTÓ IGAZOLÁST a még élő ÁVH-sok elmondására alapozva!

Ezt az igazolást a Belügyminisztérium átadta az Eörsi és Társa Ügyvédi Irodának Vajda Tibor védelmére, miszerint még a magyar Belügyminisztérium is igazolja, hogy  Bárdy Magda hazudik, azaz rágalmaz!

Ekkor már a magyar sajtó is foglalkozott a képtelen üggyel, a botrány kirobbanásakor Kuncze Gábor visszavonatta a történelemhamisító igazolást. De a hamis irat elegendő volt arra, hogy Vajda a pert 9 évig húzza Bárdy Magda ellen, amit végül Bárdy nyert meg 2002-ben.

Mit tett Kuncze Gábor?

 • Kuncze Gábor meg sem szólalt az ügyben, mint belügyminiszter! (Ezért normális államban minimum eltakarodik önként a miniszter!) De hogy is takarodna el, hiszen az SZDSZ alapítói kérték a hamis nyilatkozatot Császár Józsefnétől!
 • Kuncze Gábor nem rúgta ki Császár Józsefnét!

Felmerült a kérdés: ki a faszom az a Császár Józsefné? Érdeklődött a sajtó is Kunczétól:

“Tóth Gy. László politológus, még három hónappal ezelőtt, többedmagával nyílt levelet intézett a belügyminiszterhez, amelyre Kuncze Gábor a tárca vezetője azóta sem válaszolt. (…) Mi az oka annak, hogy sem Ön (sic!), sem az emberi jogokra oly gyakran hivatkozó pártja ebben az ügyben a mai napig nem foglalt nyilvánosan állást?” – Napi Magyarország, 1998. február 6.

Kuncze nagyjából szart mindenkinek a fejére, ahogy az ebben az országban 23 éve lenni szokott. Császár Józsefné végig hivatalban maradt a Horn-kormányban, csak a fidesz idején rúgták ki.

Császár Józsefné

Császár Józsefné hihetetlen 50 évet húzott le a Belügyminisztériumban. Olyan titkos iratokat is látott a kommunizmusban, amik terhelő adatokká váltak a rendszerváltással elérkezett “demokráciában”. A III/III-as iratok között ezer meg ezer dokumentumot olvasott, amik terhelőnek számítanak a mai politikai beosztású emberekre! Na ezért nincsen nyilvános ügynökmúlt! Akkor ugyanis nem lehetne többé hatalomban maradni!

Gyurcsány Ferenc

2004-ben Gyurcsány király veszi kézbe az ország ügyeit, a ma sokak által “őszinte” embernek tartott Gyurika!

2005-ben Gyurika kitalálta, hogy jól átbassza a népet, és belebegtette az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát. (Ezt ügye minden párt eljátssza minden évben.) Na, de! Gyurcsika kihúzott egy nagy nyulat a cilinderből!

Tessék kapaszkodni, újabb hányózacskót elővenni, az ügynökakták szelektálásának felügyeletére Gyurcsány Ferenc visszavette a fidesz idején kirúgott Császár Józsefnét! magyarul: Császárné mondja majd meg, mit hozhatnak nyilvánosságra!

Röhej ez az ország, és az emberek hiszékenysége!

Örülsz még a 2014-es összefosásnak? Gyurcsány-Kuncze-Mesterházy-Bajnai-Fodor.

 ”Lapunknak többen is a “kecskére a káposztát” mondással értékelték Császár Józsefné felbukkanását az állambiztonsági iratok környékén. (…) Rendkívül erősen él a vélelem: nem lehet véletlen, hogy most, amikor a szocialisták előálltak ügynöktörvény-javaslatukkal, ismét az állambiztonsági iratok közelébe helyezték az egyedülálló emlékezőtehetségéről, összegzési képességéről és hihetetlen kapcsolatrendszeréről ismert volt személyzetist.” – Heti Válasz, 2005. január 13.

Bárdy Magda ekkor személyes levelet írt Gyurcsány Ferencnek, melyben felhívta figyelmét, talán nem pont őt kéne felvenni az állambiztonsági iratok környékére.

Meglepő, de nem mulatságos, és nem is meglepő, Gyurcsány le sem szarta Bárdy Magdát, ahogy Kuncze Gábor se! Mert ez magyarország kisbetűvel, a hazug politikai szarházik országa!

Ma a volt szdsz-esek: Bauer Tamás, Kuncze Gábor és Eörsi Mátyás mind a DK tagjai! Mit gondolunk, mi a fenéből kampányol a DK? És jelenik meg a médiában?

Néhány érdekesség még Gyurcsikáról:

 • Balatonöszödi villát úgy szerezte meg az államtól, hogy megvette, de részletre, amennyi részletet fizetett, közel annyiért bérelte tőle vissza az állam! Magyarul így lehet ingyen villát szerezni. Tőlem mikor vesz így valamit az állam? 
 • Gyurcsika miniszterelnök 2007-ben a legmagasabb állami kitüntetésre jelölte a pufajkás Horn Gyulát! Sólyom László visszautasította, hogy egy hazaáruló ilyen kitüntetést kapjon, ami sok, az már neki is sok. (Előtte Mádl Ferenc is visszautasította, akkor ugyanis a III/II-es ügynök, Medgyessy jelölte Hornt a legmagasabb állami kitüntetésre.

Horn Gyula még 1989-ben is ezt mondta az 56-os forradalomról:

“Ami a lényeg. Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban, akik akkor fegyvert fogtak, mert akik fegyvert fogtak novemberben és novemberben felléptek, azok az ellenforradalommal szemben léptek fel. És ez a lényeg.” – 1989. febr. 10 (!) MSZMP KB szó szerinti jegyzőkönyvéből (Forrás: Országos Levéltár)

Horn Gyuszóka a forradalom leverésében részt vett egyéneket nem csupán felmenti, de ki is mondja: nehogy mán lelkiismereti válság is keletkezzen már náluk! Hát nehogy mán! Nálunk a rendszerváltás után is a szarházik uralkodnak, és a szarháziknak jár a kitüntetés és dicséret! (És ekkor még nem beszéltünk hithű pufajkás múltjáról.)

A politika Magyarországon nem ismer már lelkiismeretet, nem ismer semmit, csak a szélhámosságot a hatalom megtartása érdekében! Na, hát ezekre fogsz szavazni a nagy összefosásdi alkalmával! Remélem, örülsz…

Mi ezért nem fogunk össze SOHA ezekkel a bukott sátánfajzatokkal! Ezek miatt döglődik ugyanis országunk a rendszerváltás óta! Fidesz helyett ezek? Hát gratulálok!

Se fidesz! Se mszp! 

VanHolnap.hu
A weboldal nem csupán problémákat vet fel, illetve szembe megy a sztereotípiákkal, de egyedülállóan megoldási javaslatokat is kínál programok formájában, melyekhez bárki hozzászólhat, javasolhat. (Programok menüpont) A cikkek egyetlen párt véleményét sem tükrözik. Ha hozzászólnál, ne tartsd magadban!

30 Hozzászólás

 1. Igazmondojuhasz

  2015-03-05 at 07:52

  A JOBBIK náci talán a saját képviselő jelöltjének kampány beszédében _ Pörzse és Vona társaságában_mondta el.

  “Kis Csaba trikó árus (és filozófus)
  ..balmazújvárosi egykori országgyűlési képviselő jelölt véleménye, amelynek elhangzásakor maga Vona Gábor és nagyeszű fegyverhordozója Pörzse Sándor
  „Nacionalistaként indultam az úton. Végignézve a világot, a társadalmi berendezkedéseket, a II. világháború győzteseinek mocskát, Európa jövőjét, a kor kihívásaihoz igazított nemzetiszocializmusban látom”.

  Eléggé náci ?

 2. Igazmondojuhasz

  2015-03-05 at 07:49

  A történet elképesztő, kár, hogy a szövegezést egy ávhásnak/nyilasnak megfelelő stílusú baromra bízták.. :(

 3. cs_dy

  2014-04-14 at 08:34

  http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/04/fodor-gabor-meg-megujulo-liberalisforras.html Átalakulás élő adásban. Ezeknek a nyakára kéne lépni.

 4. ZoliZ

  2014-02-05 at 07:16

  Oljuk egymast itt is, meg a minden napokban, nincs olyan, hogy 2 magyar ua gondoja, mondja, na de miert? (nagy vezerunknek oromere)

  A 23 ev alatt a kozosegi szelemet sikerult teljesen kiolni a magyarbol, a mai fiatalsagnak az a szo, hogy osszetartozas nem mond semit (leszamitva a facebookot). A mi korosztalyunk meg tudja mi az, de a mindennapok kuzdelme pontosan lekoti minden erejet es erre mar gondoli sem fog, hogy osszefogas, cselekves, stb.

  Most van ez a 4K! kezdemenyezes, itt jegyzem meg, hogy ha nem lenne beepitve az X-program magasrol letojnam, ami hozhat valtozast, de ez csak OSSZEFOGASSAL lehetseges, uh ne marjuk egymast.

  Valtozast akarsz cselekedj, ne irogass. (nem vagyok tagja a 4K!nak, mielott ramsutne vki)

  Az X-program jo, mond el a kornyezetednek.

  Udv: Z

  • szgabi

   2014-02-05 at 10:35

   Igenis kell Írogatni. Felhívni nem tudlak! Én pl kíváncsi vagyok mások véleményére. Érdekel kinek mi jár a fejében. Ebből lehet tanulni és lépéselőnyt is szerezhetsz. Ez olyan mint a lehallgatás, jó tudni kinek mi jár a fejében. Ha pedig elmondom a véleményem, véletlenül is mondhatok jót vagy okosat, amin esetleg elgondolkodik valaki. Írogatni, beszélgetni, vitatkozni kell. Veszekedni nem kellene. Mi lenne ha pl itt nem írogatna senki? Látod Te sem bírtad ki és ebből is tanultunk, például megtudtam, hogy nem vagy a 4K tagja :) . Ha nem írod le, sosem derül ki.

   • ZoliZ

    2014-02-06 at 06:07

    :)

    Javitom a mondatom, kimaradt egy nagyon fontos szo!
    Valtozast akarsz cselekedj, ne CSAK irogass!

    Na de ettol fuggetlenul, ha mar igy osszejott a tarsasag, HAJRA 4K!

  • szabadember04

   2014-02-06 at 19:09

   Azért nincs egyetértés, mert mindenki azt hiszi, hogy OKOSabb a másiknál. És aki okos, az pofázhat, annak van véleménye.
   Igen, sok okos ember van ebben az országban. Nem ezzel van baj. Hanem azzal, hogy iszonyúan kevés a kultúra. Ha ugyanis lenne kultúrátok, belátnátok, ha nem nektek van igazatok. Nekünk.

 5. zuzupetász

  2014-02-02 at 18:57

  Sokszor hallom, olvasom, hogy nem szavazok kis pártra mert elveszik a szavazatom, ha nem jut be. Ez így is lenne, ha csak egy emberről lenne szó; de mi van akkor ha 10 ember gondolkodik úgy hogy inkább valamelyik nagypártra szavaz mert akkor ér valamit a szavazata? Vagy ha 100, vagy 1000, ne adj isten 10000 vagy 100000? Akkor is elvesztek a szavazatok?
  Véleményem szerint mindenki arra szavazzon aki (ténylegesen) az ő javát szolgálja, akiben megbízik, akiben hisz, legyen az nagypárt vagy a legkissebb tömörülés.

  • bagalas

   2014-02-02 at 19:42

   A választási rendszer elég sokat torzít ebből a szempontból.
   Az ellenzéki összefogás illetve amit olvasol és hallasz, miszerint elveszik a szavazatod ha kis pártra szavazol abból a feltevésből indul ki, hogy egyébként rájuk szavaznál, tehát fel sem merül bennük, hogy esetleges fidesz szavazó fog a fidesz helyett kis pártra szavazni és ezzel a baloldali összefogás szekerét tolja nem Orbánét.
   Ilyenformán amikor egy összefogás szimpatizáns azt mondja nekem, hogy elveszik a szavazatom azt hiszi, hogy egyébként rá szavaznék és ez szerintem roppant arrogáns és undorítóan hataloméhes hozzáállás.

   • szabadember04

    2014-02-06 at 19:03

    DOH. DOOHHH!!!!
    “Az ellenzéki összefogás illetve amit olvasol és hallasz, miszerint elveszik a szavazatod ha kis pártra szavazol abból a feltevésből indul ki”, hogy nem szavaznál a Fideszre, mert abból eleged van, ezért keresel egy kis pártot. De ha le is akarod váltani a Fideszt, nem csak vki másra szavazni, akkor a kis pártra szavazásnak a választási rendszer struktúrájából adódóan nem lesz eredménye, és ezzel az összefogást gyengíted. Mert bár a fidesz ellen vagy, mégsem teszel azért, hogy a fideszt leváltsák. Azért indulnak ki ebből, és nem az általad lefestettből, mert ha néznél TV-t látnád, hogy a Fidesz által kiépített állami berendezkedés megváltoztatása létérdek az ellenzéknek, továbbá a fideszből kiábrándultaknak van egy csomó opcionális kis párt az ellenzéki összefogáson belül is.

    “esetleges fidesz szavazó fog a fidesz helyett kis pártra szavazni és ezzel a baloldali összefogás szekerét tolja nem Orbánét.” Miért tolná olyan a baloldali összefogás szekerét, aki olyan pártra szavaz, ami be sem jut? Ezzel a fidesz szekerét tolja.

    Hallod te nem látod a fától az erdőt. Mégis te melyik oldalt olvasod? Olvastad te a fenti cikket? Mi ez, ha nem undorítóan arrogáns és hataloméhes? Mindenkit porig gyaláz, de ő, bezzeg Ő, Ő remek választás, Ő érted fog küzdeni. Oké.

    • (x)LFS

     (x)LFS

     2014-03-07 at 23:29

     Szabadember04!

     Az ellenzéknek az az érdeke, hogy a fidesz hatalomban maradjon, mert így soha nem derülnek ki saját bűntetteik.

     Ez a duma, hogy elveszik a szavazatod! Már miért veszne el? Ne szórakozzunk már: ez olyan, mintha azt mondanád egy futóversenyen, ha te indulsz, elveszed az esélyt a jó futótól, akinek odaadhattad volna a pénzt, amit cipőre költöttél, mert neked úgyse volt esélyed, neki viszont igen!

     Ezt az egész “elveszik a szavazatod” blöfföt azért találták ki, hogy a két nagyhatalom mszp és fidesz örökké hatalomban maradjon, és senki mást soha ne engedjenek a hatalom közelébe, mert esetleg el lennének számoltatva!

     Az mszp-nek tök mindegy, hogy a fidesz van hatalmon, vagy ők, így is úgy is jól járnak.

     Csak akkor járnának szarul, ha mind a ketten kiesnének, mert akkor jönne az elszámoltatás! Na ezért nem engednek senki újat a a porondra…

  • szgabi

   2014-02-03 at 10:35

   Hát igen, jó volna tudni, hogy hányan szavaztak volna valamiért és nem valami ellen. Véleményem szerint mindig arra kell szavazni, akire szívem szerint tudok szavazni. Olyan nincs, hogy elveszett szavazat. Ha sokan szavaznak a ,,kicsire” máris nem olyan kicsi. Csak ez mutatná meg a valós nép akaratot. Egyébként könnyen úgy járhatunk, hogy a szavazati joggal rendelkezők fele sem megy szavazni és jön a kamu 2/3. Ha mindig valami ellen szavazunk, csak egy helyben topogunk mint látszik.

   FONTOS: Csak saját tollal menj szavazni! Olyannal aminek másnap is látszik a tintája!!!

 6. szgabi

  2014-01-31 at 13:52

  Újra és újra csak azt tudom mondani, hogy SZÉT BASZ AZ IDEG!!!
  Nem is ezek miatt a tűzre való, tömeggyilkos, korcs, tetves, szemét senkiházi, hazug férgek miatt, hanem a sok informálatlan, ostoba idióta miatt, akik hatalmon tartják ezeket. És mindezt meggyőződésből teszik.
  Mi a retkes ……. lehet tenni??? Hát ezek az elfajzott beteg agyú szavazati joggal megáldott selejtek nem olvasnak ilyesmit. Ha fel is hívod a figyelmét hasonlókra, annyit válaszol, hogy ,,ugyan, honnan veszed ezt a butaságot, bárki írhat ilyen hazugságot”
  Hiszen mint ,,tudjuk” UFO-k sincsenek, hiszen nem láttam.
  De bazdmeg a kollégám anyját sem láttam még, akkor az sincs?
  Akkor őt az UFO-k szarták? Akkor mégis vannak UFO-k? Mi vaaaaaan?

  • bagalas

   2014-02-01 at 17:51

   Heh… hehehe… ehhheheehe :D
   Az UFO-k szarták :D jhaj… bárcsak olvasná ezt az OrbánaZisten pólóban rohangáló aktivista is :D

  • szabadember04

   2014-02-06 at 18:52

   Ideges vagy. Lenézed a többi választót. Most, hogy te nem selejt egyén elolvastad ezt a cikket, okosabb lettél? Kaptál egy adag gyűlöletkampányt, dejó neked.
   Mindenkit a maga színvonalán és a neki tetsző stílusban hülyítenek be. Ugye nem gondolod, hogy egy csapat ismeretlen vicces kis civil fog változást hozni?

   • szgabi/Aki Én

    2014-02-19 at 15:34

    De, gondolom. És ha olvastad a cikkeket, akkor lehet is némi fogalmad arról, hogy miért. Egykor a fidesz is csak egy csapat ismeretlen vicces fiatal volt. Mára semmi közük húsz évvel ezelőtti önmagukhoz. Gyűlölet kampánynak pedig semmiképp nem a tények ismertetését tartom, sokkal inkább azt, amit például a fidesz nagyon aktívan csinál évek óta. Soha ekkora megosztottság és gyűlölet nem volt még mint most. Nézd meg bármelyik beszédét, folyamatosan komcsizik, harcol és csapatokat állít hadrendbe. Nem a választókat nézem le, hanem azokat a nagypofájú informálatlan embereket, akik érvek nélkül imádnak egy pártot vagy vezetőt, és fel nem tűnik nekik, hogy mennyire megvannak vezetve, és ami ma fehér az holnap fekete, mert ehhez is csak tapsolnak. Rendkívül káros az egész ország számára, mikor ezek a népek érvek nélkül kommunistáznak és bolsiznak szünet nélkül, pusztán ezért, mert nem értesz velük egyet. IGEN, ezeket az embereket lenézem! Nem azért mert hisznek valamiben vagy valakiben. Hanem azért, mert ezt bután, körültekintés nélkül teszik úgy, hogy közben saját sorstársaikat szidják a nagy vezető védelmében. Ahogy a cikkekben is írva van, ne pártokat imádjunk. Imádjuk szeretteinket, családunkat. Még ott is tud az ember elfogult lenni, de ha azt egy párttal teszed, veszélyezteted a tisztánlátásodat. Nézd meg az orbán fészbuk oldalát, és megérted miről beszélek. Csúnyábban mondva: Nem tud annyit szarni, amennyit meg ne ennének utána.

 7. bagalas

  2014-01-29 at 14:44

  És a nagyérdemű ezt el se olvassa, vagy ha elolvassa egyszerűen csak nem hiszi el és ugyanúgy megy szavazni az MSZPre és a Fideszre.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2014-01-29 at 23:43

   Ezért kell azokat bevonni, akik egyébként nem mennének el szavazni… a birkák száma ebben az országban egyenesen arányos az “okosokkal” = 1 ember dolgozik, 8 “okos” nézi és dirigálja…

   Itt mindenki “okos”, csak éppen senki nem néz utána semminek… ha meg valaki utána néz, akkor 8-an odaállnak, és elkezdik dirigálni, hogy na akkor mégse így, az új irány szerint csináljuk, hanem úgy, mint eddig…

   Ez történik 23 éve…

 8. szabadember04

  2014-01-29 at 12:55

  Az embernek ezt olvasva elmegy minden kedve bármilyen pártra szavazni akik ma vagy 2010 előtt benn voltak a parlamentben. Csakhogy ennek az írásnak pontosan ez a célja. Senki más, csak a 4K!, jó kis kampányszöveg. És ezt a tisztaságot és függetlenséget mások is hangsúlyozzák magukról.
  Uszító, gyűlöletkeltő, az ember legaljasabb érzelmeire alapozó írás, igaz, vagy annak látszó, hatásos és meggyőző. A tehetetlen dühön kívül nem érzek mást.
  Mert:
  1. Minden más pártnál jobban utálom a Fideszt és azt akarom, h eltakarodjanak bármi áron, de túl sok kedvem nincs azokhoz, akik a helyébe jönnének.
  2. Ez a cikk után csak az ellenszenvem nőtt meg az Összefogás iránt, nincs kedvem ilyen emberekre adni a szavazatot.
  3. Nem bízom a Jobbikban, ellenük még az ördöggel is, náci nem kaphat hatalmat.
  4. Nem bízom abban, hogy bejutnátok a parlamentbe, bármennyire is becsületesek és tiszták vagytok. Teljesen vállalható és szimpatikus céljaitok vannak, de mérhetetlen a támogatottságotok. Ezt a jó oldalt is milyen kevesen követik FB-on :(
  5. Nem akarom, hogy elvesszen a szavazatom.
  6. Szavazni akarok, hogy megváltozzon ez a magyar világ. És főleg h a Fidesz takarodjon el.

  (Ha az elszámoltatás lenne számomra a fő cél egyébként, miért szavaznék egy alig mérhető kis pártra, ha ott a nagy Jobbik is, akik úgyis lecsuknak mindenkit ha hatalomra kerülnek?)

  A 4K! régóta a porondon van, még sincs hangja. Nem olyan mint régen az LMP, vagy a Jobbik manapság.
  Az ország belülről rohad, az egész államszervezet minden zeg- zugában ott a poshadás, ez a pár ezer ember, ilyen választási törvény mellett nem sokra számíthat. Hol van (mondjuk 2018-ban)az a 2.5 millió magyar, akik egy ilyen pártot megválasztanak, hogy a 2/3-ra szabott intézményi keretek között megpróbálják rendbe tenni az országot holott még a kormányzás is nehéz? Kb 2/3-os győzelemmel lehetne rendberakni itt a dolgokat.
  Elúszott már az egész a picsába.

  Már az is eredmény, ha a nagyobb vacak helyett megint a kisebb vacak jön. Ha meg ti, mint Jók, be akarok kerülni, 2%-on legalább állni kellene.

  • bagalas

   2014-01-29 at 15:16

   “4. Nem bízom abban, hogy bejutnátok a parlamentbe, bármennyire is becsületesek és tiszták vagytok. Teljesen vállalható és szimpatikus céljaitok vannak, de mérhetetlen a támogatottságotok.
   5. Nem akarom, hogy elvesszen a szavazatom.”

   E kettőt gondolja így a lakosság nagy része, és pont emiatt áll még mindig fenn ez a két pont. Erre mondják, hogy a 22-es csapdája.

   • Oscon

    2014-01-29 at 16:31

    A mai nap sajnos tökéletes példa arra, hogy miért jobb még mindig az álbaloldali nokedlitábor, mint ez a neohortyista burzsuj rezsim.

    Az ún. feltörekvő világban sorra emelik pánikszerűen a kamatokat, nehogy kitörjön egy újabb világválság a zuhanó feltörekvő devizák miatt. Erre kiáll a fideszkáder Magyar Nemzeti Bankelnök mellett döngetve, hogy minden faszaéskurvajó

    http://www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_nem_vagyunk_torokorszag_folytathatjuk_a_kamatcsokkentest.194672.html

    http://www.investing.com/currencies/eur-huf

    , néztem az EURHUF középárfolyamát 306,7 volt a beszéd előtt, a beszédet követő első elemzések után egy órával később 15:10-kor már 310 volt az EURHUF. Persze ő könnyen van, nem az ő bére értéktelenedik el a picsába. Mostanra visszapattant , hogy új lendületet vegyen ? , de még mindig bőven 306,9 felett van.

    Csak úgy megsúgom, hogy a tőzsdén az EURHUF short vagyis forinterősödésre járó nemkevés 2 értékpapír kiütési szintje 310 , és 315. Abban a pillanatban ahogy elérték, az erste ezeket a papírokat mind kivezeti (certifikát kiütés), vagyis kénytelen eladni forintot eur-ért a pozíció záráshoz. Mivel ez ilyenkor neki kötelező.

    https://www.erstemarket.hu/pages/termekek/1341
    https://www.erstemarket.hu/pages/termekek/781

    Mivel a két papír egymáshoz közel van, előszőr kiütötték ma a 310-est, ezután most már kifogják ütni jó eséllyel pár napon belül a 315öst is szerintem.

    Gyurcsány legalább lemondott ilyen EURHUF árfolyamnál 2009 tavaszán. Ezektől erre ne számítsunk.

    Ezek viszont még most is azt szajkózzák, hogy kamatcsökkentést, mindenfasza kurva jó. A kamatcsökkentést egy éve januárban be kellett volna fejezni. És akkor most nem 310ről néznék, hogy ütik a feltörekvő devizákat, hanem 285-ről vagy 290ről. És mindezt úgy mondom, hogy nekem amúgy devizahitelem sincs, kocsim sincs, úgyhogy benzin se kell.

    De rendkívül szomorú hogy van olyan kormány ami még Gyurcsánynál is rosszabbul teljesít abban az országban ahova születtem, ahol élek, pedig az nem semmi teljesítmény.

    Ezek olyan szinten és mértékben gazdasági analfabéták, hogy a világ olyat nem b*szott, ha pl. a macskám ülne jegybankelnökként azzal is többre mennénk, csak jószerencsével ellaviroztak 2012 aug-tól tavaly év végéig az amcsi pénznyomda árnyékában.

    És a mai nem az első ilyen példa az elmúlt 4 évből.

    Én egyszerűen tátogva bámultam, hogy még a Paks sem verte ki a biztosítékot.

    Ez a vadbarom társulat a MOL 21,2%át kábé 22.000 Ft/db árfolyamon vette meg az oroszoktól / a sokat szidott IMF hitelből egyébként onnan volt az 1,88 milliárd eur /, hogy csökkentse Magyarország “orosz energiafüggőségét , magyar nemzeti érdek blablabla. Az csak részletkérdés, hogy a MOL alapszabálya szerint ez csak 11% szavazati jognak felel meg. A többi osztalékgyűjtőnek jó, másra nem.

    Erre nem elég hogy a horvát kormánnyal az INA-n háborúznak (MOL árfolyama már 13700 körül van ha eladják a MOL értéke is nyílván többen csökken), de a paksi beruházással visszadugjuk magunkat az “orosz energiafüggőség”-be.
    Vagyis MOL részvényenként 9.000 Ft/db ment a kukába a semmiért hozzá nem értés miatt. És még ez sem verte ki a biztosítékot.

    Ehhez képest az, hogy ki figyelt meg kit 30 meg 40 évvel ezelőtt egy totál más rendszerben, az – elnézést a kifejezésért – de a lófasztseszámít köbgyöke per kettő országos szinten. Tisztelni kell a múltat persze , nincs ezzel gond, de azért ne a 30-40 évvel ezelőtti múltban éljünk 2014-ben.

    Sajnos nagyon jó lenne ha több lenne a kínálat a parlamenti küszöb feletti pártokból, de nem az. Így aki szavazatával kormányt szeretne buktatni, annak sajnos figyelni kell, hogy oda ne ikszeljen, ahol elveszhet a szavazata.

    Akármilyen módon, de el kell érnetek hogy a közvéleménykutatók jegyezzenek benneteket a börzén, és parlamenti küszöb körül mérjenek. Ha látják az emberek hogy lesz esélyetek akkor megnől a súlyotok is. Ehhez médiajelenlét kell, ez a honlap ez így sajnos nem lesz elég. A hírtévét mondjuk nem javaslom, mert ott mást sem fognak szajkózni minthogy csökkentenétek a nyugdíjakat, és a kormány meg emelte, meg hmm, meg de jó, meg hmm..Még a mondatot sem fogják hagyni, hogy befejezzétek. Nem hogy el is magyarázni…

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2014-01-29 at 23:38

   Szabadember!

   Ha most nem lenne a 4K!, akkor a cikket úgy fejeztem volna be, hogy aki teheti, húzzon azonnal a picsába innen!

   Ne, ilyen volt már több cikkben is, akkor jött a hozzászólás, hogy ne írjunk ilyet, mert nem mehet el mindenki, és ha lehet, inkább változtassuk meg.

   Most, hogy nem ez lett írva, jön a hozzászólás, hogy most azért írjuk a cikket, mert mi vagyunk a faszák, és azt akarjuk, hogy ránk szavazzanak… Na most?

   Akkor egyik sem jó?

   Ez a cikk mindenképpen megjelent volna az oldalon, mert tény! nem kitaláció, hanem tény, hogy oroszország után mi vagyunk az utolsók ezen a Földön, ahol volt ÁVH-sok, pufajkások, III/ akárhányasok, magyarul talpnyaló, semmihez nem értő, hazug háborús és más bűnösök! Ilyen ország nincs még egy!

   És a magyar birkák tényleg azt hiszik, hogy na, majd ezek a sátánfajzatok fognak itt bármit is jól csinálni…

   A cikket egyébként 2005(!)-ben írtam! Akkor a 4K! még nem is létezett, ahogy ez az oldal sem. Nem is ide készült, hanem a könyvemhez (történelmi, jogi, háborúellenes)…

   Az ilyen cikkek nem két nap alatt készülnek… ehhez el kellett mennem az Országos Levéltárba, kikérni az adott iratokat, el kellett mennem a Hadtörténeti Múzeum könyvtárába, hogy kikérjem a sehol máshol fel nem lelhető iratokat és könyveket, el kellett mennem a Főváros Szabó Ervin könyvtárba, hogy a korabeli napilapokat kikérjem, és egyéb könyveket… Legalább két hét kutatómunka volt, mire ez így egyben elkészülhetett…

   Ezt a régi cikket szedtem most elő az Összefosás okán, és frissítettem fel!

   Tudod, mi hozna változást? Ha történelemórán nem a szukutyin kukutyin Krisztus előtt 2000-ben élt hadvezér napi rutinját tanítanák érettségi előtt, hanem a magyar történelmi valóságot!

   Az ÁVH esetében mindezt meg kéne tanítani! Mert történelmi tény! Bárki kikérheti a belügytől a bemutatott történelemhamisító igazolást! Ez a történelmünk része, hogy egy mocskos ÁVH-s, aki embereket kínzott, az államnak dolgozhatott, méghozzá olyan óradíjjal, ami másnak a havi bére!!!!

   Miért nem mondják az iskolai tanárok, hogy na gyerekek, most elmegyünk a Levéltárba, saját szemetekkel megnézitek, miért rohad országunk!? És hogy ezek azok az iratok, ami titkosak, azért titkosak, hogy ezek a szarházik hatalomban maradjanak!

   2014-2018 között már kitermelődne az a fiatalság, amely leváltaná mind a mocskos mszp-t, mind a mocskos fideszt! Ezért cél, hogy bejussunk, mert bentőrl ezt már el lehet érni! lehet üzenni a tanároknak is! – sokuk egyébként ugyanolyan birka, mint a magyar emberek többsége…

   A 4K! egyébként jelenleg 3%-on áll… azért nem mutatják, mert csak parlamenti pártokat kötelesek publikálni, illetve azokat a pártokat, akik ezt meg tudják fizetni: DK, Liberálisok stb…

   A mádia pedig tanult korábbi “hibájából”, amivel a Jobbik ellen akart hangolni: a negatív reklám is reklám! Maga az aktuálpolitika tette országosan ismertté a Jobbikot, amikor le akarta járatni!

   Na ezt nem követik el többet! Nem véletlenül nem szólaltatják meg a 4K!-t a médiában! nem akarják, hogy a figyelem egy valós dologra terelődjön!

   Ha megnézed, az mszp facebook oldalának 84 ezer rajongója van, a 4K!-nak pedig 16 ezer! Pedig a 4K! új párt!

   A 4K!-nak az a célja, hogy azokat vonja be a szavazásba, akik egyébként nem mennének el! A birkákat ugyanis nem lehet meggyőzni! És ez az ország vészesen halad a teljes erkölcsi és anyagi összeomlás felé…

   • szabadember04

    2014-01-31 at 12:34

    Persze, van 3%-uk, csak éppen nem írják oda. 2010-ben, egy ennél sokkal előnyösebb választási rendszerben miért nem ért el valamilyen eredményt? Azt mutogatod, hogy egy nyilvánvalóan idősebbek által támogatott párt FB oldala, meg egy olyan párt FB oldala, amit az idősebbek nem is ismernek, likeolók tekintetében arányban áll?

    Birkázhatsz, meg fölényeskedve mondhatod a magyar mennyire hülye: ingerült vagy, te miért lennél jobb? Attól, mert idealista ábrándok fűtenek? Mert ha nem szavazunk rád elegen, elmész az országból? Ez a fenyegetés? Ezért vagy te jobb? Mert kitaláltad hogy lehetne rendbetenni az országot, és aki ezt nem látja be, az birka és bedőlt a demagóg bal vagy jobb oldali propagandának?

    Persze, értékes cikket csináltál. Külön tetszik a történelemórák reformjára vonatkozó javaslatod a hsz-ben, nagyon támogatom!
    Az ember mindennapi életével kapcsolatban teljes mértékben osztom veled ezt az idealista álláspontot, miszerint a kicsi is elég lehet a változáshoz, elég ha egy ember nemet mond a zsarnokságra, stb. De egy választáson ha tekintetbe veszem az előrejelzéseket és elérendő célokat, a 4K elveszett szavazatnak látszik.
    2010-ben az LMP nem volt parlamenti párt, mégis kimutatták a felmérések, és 7%-al bejutott. Miért pont a 4K-val kivételeznének ugyanazok a szervezetek 2010-2014-ig?

    • szabadember04

     2014-01-31 at 12:57

     Vagy 2012-2014 között. Az LMP 2009-ben alakult, és 2010-ben már 2%-ot mértek nekik!

    • szgabi

     2014-01-31 at 14:42

     ,,Mert kitaláltad hogy lehetne rendbetenni az országot, és aki ezt nem látja be, az birka és bedőlt a demagóg bal vagy jobb oldali propagandának?”
     IGEN!

     Nem vagyok jobbikos, de a nácizást nem erőltetném. Igencsak megoszlik a közvélemény abban a kérdésben, hogy kik is a legnagyobb nácik!

  • Józsi

   2014-01-31 at 06:13

   Náci az anyád, te faxparaszt!

   • Józsi

    2014-01-31 at 06:15

    Bocs, ha félreérthető, az előző komment a Szabad(és demokrata)embernek szól itt feljebb…

    • szabadember04

     2014-01-31 at 12:43

     http://nol.hu/belfold/karsai_laszlo_nyert__lehet_neonaci_a_jobbik?ref=sso
     Tévedés, a Jobbik a náci. Vagy neonáci. Melyik tetszik jobban?
     Demokrata. Hű. Mintha sértés lenne.

     • szabadember05

      2014-02-01 at 14:21

      Kinőhetnétek már a nácizásból.
      Uncsi…

     • bagalas

      2014-02-01 at 17:48

      Attól hogy a bíróság kimondja hogy lehet még nem lesz az. A bíróság azt is komindta, hogy a gárda félelmet kelt, hát bennem meg félelmet kelt amikor 15 cigány jön velem szembe az utcán, miért is nem vezetünk be gyülekezési tilalmat?
      oké sarkítottam. Arra akartam kilyukadni hogy a bíróságok realitás érzéke az utóbbi 20 évben a béka segge alá került. Ha emlékszik még valaki Ravasz Rászló bíró úrra és az állításaira, nos én egészen közel dolgoztam a bíró úrhoz, mondhatni hallótávolságra és ha nem a saját fülemmel hallok dolgokat, amiket nyilván nem mondhatok el akkor el sem hiszem.Ű
      Szóval, a bíróságokról ennyit.

Hozzászólnál?

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


6 + 7 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

VanHolnap