alternativ_vanholnap
VanHolnap

Mennyit fizetünk be és mennyit kapunk az EU-tól? Az ellenség nem külföldön van!

eu

Ezt a cikket azért készítettem, mert a hozzászólások alapján láthatóvá vált, hogy az emberek többsége nincs tisztában a valós helyzettel.

Kell nekünk EU vagy nem?

Végül is mindenkit ez érdekel a legjobban. Akkor most mi jól jártunk az EU-val? Kell nekünk az EU? Vagy jobb lenne nélküle?

A végső kérdés megválaszolása mindig attól függ, ki jár jobban a csatlakozással? A csatlakozó ország vagy a már régebben tagok, esetleg alapítók? Hát akkor nézzük meg számokban.

Cikkben szereplő adatok pontos forrása (kattints)

Azért van megadva két törvény is, mert az egyiket előre készítik el: ez a tervezet (2010). A másikat pedig az adott év után (2012): ez a végrehajtás, azaz ami végül teljesült a tervezett számokból.

2012. évi EU költségvetésről szóló részletes jelentés még nincsen, a legfrissebb a 2011-es, ezért ezt vizsgáljuk meg.

Magyarország költségvetése

Mielőtt megnéznék a pontos EU-számokat, ismernünk kell azt az adatot, amihez egyáltalán viszonyítunk: a tagállam saját állami költségvetését.

 • 2011-ben az államháztartás bevétele: 13,2 ezer milliárd forint
 • 2011-ben az államháztartás kiadása: 14,9 ezer milliárd forint
 • 2011-ben az államháztartás hiánya: 1,7 ezer milliárd forint

Tehát a kiadási oldalon durván 15 ezer milliárd szerepel.

Mennyit fizetünk be és mennyit kapunk az EU-tól?

Hogy számokkal kimutatva haszonélvezői vagy “vesztesei” vagyunk az EU-nak, azt a nettó egyenleg mutatja meg. A nettó egyenleg az uniótól kapott támogatási összeg és a tagállam által befizetett összeg különbsége!

Ha az egyenleg “+” előjelű, akkor az adott tagállam ennyivel több támogatásban részesült, mint amennyit befizetett. A tagállam nettó haszonélvező!

Ha az egyenleg “-” előjelű, értelemszerűen a tagállam többet fizet be, mint amennyit kap. A tagállam nettó befizető.

Ennek alapján érdemes végignézni 2004-től a tagállamok nettó egyenlegét. Ez a táblázat a forrásban megadott hivatalos EU költségvetési beszámolóból származik. (Kattints a nagyobb mérethez.)

Talán a számok a táblázatban kicsik, de látható, hogy Magyarország előjele végig “+”! 2004-es csatlakozásunk óta végig haszonélvezői vagyunk az EU költségvetésének. 2011-ben 4,4 milliárd euróval, azaz 1300 milliárd forinttal kaptunk többet, mint amennyit befizettünk!

Magyarország éves kiadása 2011-ben 15 ezer milliárd forint! Ehhez képest szerintem mindenki láthatja, mekkora összeg is a fent szereplő 1300 milliárd! Magyarország a most elfogadott, következő 7 évre szóló (2014-2020) EU költségvetés alapján az eddigieknél is több támogatásban fog részesülni!

Az EU politikájában, amíg egy ország “fejletlenebb”, addig többet kap, mint amennyit befizet, amint eléri azt a szintet, hogy fejlettnek mondható, akkor már az a tagállam is többet fizet be, mint amennyit kap. Ez biztosítja a fejletlenebb országok felzárkóztatását.

A táblázatra pillantva érdemes megemlíteni, hogy Magyarországnál 2011-ben csak Lengyelország, Litvánia és Görögország kapott többet! Azaz negyedik helyen álltunk a legtöbb támogatást kapó (nettó egyenleg) országok rangsorában! Románia például 1,4 milliárdos, Szlovákia 1,1 milliárdos, Szlovénia 490 milliós plusszal zárt, míg Magyarország 4,4 milliárd eurós többlettel! 2014-2020-as uniós költségvetésben a nettó egyenleg tekintetében pedig a harmadik helyre kerülünk fel! (Mi kapjuk majd a harmadik legnagyobb összeget a tagállamok közül a következő 7 évben.)

Miért éri meg Németországnak, hogy nettó befizető?

Németország stabilan az egyik legnagyobb befizetője az EU-nak! Nem véletlenül kérik számon Magyarországot a pénzek elköltéséről, és szólnak bele olyan “pitiáner” ügyekbe, mint a demokrácia megtartása!

De mégis, miért éri meg akkor nekik ez az egész? Miért nem tartják meg mondjuk maguknak ezeket a hatalmas összegeket? A válasz egyszerű.

Egyik ok: a világ globális egységekké alakult. Amerika, Kína, Oroszország, Európa… Európa hatékonyan olyan hatalmas gazdaságokkal, mint az USA, csak egy ugyanakkora piaci erőfölénnyel szállhat versenybe.

Másik ok: Németországnak (is) új vámmentes piaci terület! Az Unióban nem lehet vámot alkalmazni. Ezért pl. Németország ennyivel olcsóbban képes árut behozni Magyarországra. Sokan ezért gondolják úgy, hogy az Unióval rosszabbul jártunk.

Az érem két oldala

Akkor lássuk a tényeket! Valamit tudomásul kell venni, a piaci verseny, ahogy a szó is mutatja – VERSENY! De a szabályok – ahogy egy futballmeccsen is – előre tisztázottak. Minden félre ugyanazok a szabályok érvényesek. Mi is vám nélkül szállíthatunk bárhova, nem csak Németország ide!

Tudomásul kell venni egyszer s mindenkorra, hogy az EU piaci versenyen alapul! Nem jótékonysági intézmény! Jó hogy nem mondod egy Olimpián, hogy milyen szemét ez a Gyurta Dani, mert nem hagyja nyerni az amerikait! És fordítva!

Verseny! Könyörgöm, a piaci verseny is verseny! Láttál valaha egyetlen sportolót is nyivákolva az ellenfelet vádolni, mert az legyőzte? Az egyik veszít, mert nem volt elég felkészült, vagy mert nem ő volt az alkalmas induló! Ennyi.

Döbbenet, hogy Magyarországon (politika és gazdaság terén) mindig mindenki csak nyivákol és egy külső ellenséget keres! Be kéne már fejezni! Előzőleg lehetett az oroszokra fogni, most lehet az Unióra fogni… Nem unjuk még? Nem unják azok, akik állandóan baromságokat beszélnek és külső ellenséget keresnek?

Magyarország – Ausztria – EU

Az is az EU bűne:

 • hogy Magyarországon a buszgyárakat szándékosan tönkreteszik a magyar politikusok? Hogy Vitézy Dávidka külföldi buszokat vásárol magyar buszok helyett? És szegény nem érti, miért kéne neki magyar buszt vennie? (Esküszöm, az utcánkban lakó autista kisfiú előbb felfogná!) Ez is az EU bűne? Hogy saját politikusaink adják el az országot? Ez is az EU bűne?
 • Az osztrák politikus miért nem adja el az országát? Hm? Az EU bűne, hogy a magyar politikusok többsége nemzetáruló? És tolvaj? És korrupt? Tényleg, ez is az EU bűne?
 • Hogy ma Magyarországon Orbán Viktor a gazdagok bérét emeli egyre jobban, az is az EU bűne? Mert ezáltal a gazdagok támogatják a fideszt?
 • Hogy orbán a trafikokat haveroknak osztotta szét, és saját ügyészségünk nem tesz semmit, ez is az EU bűne?
 • Hogy az mszp a vakondtúrások (M6 autópálya) alá alagutakat fúr háromszor annyiért, mintha másik nyomvonalat választott volna, az is az EU bűne?
 • Hogy Orbán stadiont épít kórházak helyett, az is az EU bűne? Itt már minden magyar szenny az EU bűne?
 • Hogy az mszp legutóbb 100 millióért rendelt egy honlapot (kormanyszovivo.hu), és érdekes, felelős itt sem lett, ez is az EU bűne?
 • Hogy Magyarországon az Uniós támogatásokat (pl. föld) Orbán a haverok felé osztja szét, akik csak a támogatás miatt pályáznak a földre, de nem értenek hozzá, ez is az EU bűne?

Jó lenne végre abbafejezni a külső ellenség keresését! Hogy Magyarország nem tud élni a lehetőségekkel és Uniós forrásokkal, nem az EU bűne! Magyarország számára éppúgy nyitva áll a hatalmas vámmentes terület ajtaja, mint Németország számára! Miért nem terjeszkedünk mi a most júliusban taggá vált Horvátország felé? Miért nem terjeszkedünk mi semerre? Ja, mert a magyar 23 éve stagnáló politikai elit kinyír mindent, ami magyar? Hol vannak a cukorgyáraink? Hol vannak a magyar előállítók – már szinte bármiben? Hol a MALÉV? Hol vannak a buszgyárak, melyek az USA-ba szállítanak buszt? Hol van itt minden? Eláraszt minket az EU (Németország, Ausztria) a termékeivel? Mi miért nem árasztunk el másokat? Miért hagyjuk?

A titok: ezen tagállamok profi játékosokat (politikusokat) küldenek a pályára, míg mi a sok tehetségtelen, korrupt, nemzetáruló senkiket! A magyar foci miért szar? A brazil miért képes mezítláb is jobb teljesítményt elérni és világszintre emelkedni? Mindig más a hibás?

Németország bűne, hogy a piaci versenyben kihasználja, hogy a magyar egy marha? Te talán egy futóversenyben lassítasz, mikor azt látod, leköröztél mindenkit?

Az EU: börtön?

Tisztázzuk. Az EU-ból ki lehet lépni! Az EU nem börtön! Csak árulja már el valaki, mennyivel is volt jobb nekünk 2004 előtt? (Csatlakozás előtt?)

 • Hornék már 1994-1998 között elkezdték kiárusítani az országot fillérekért! Nem kellett ehhez EU!
 • 1990-ben a Magyarországi aranykészlet szinte teljes egészét eladta Surányi György (közgazdász), aki 1995-2001 között aztán újra a Magyar Nemzeti Bank elnöke volt. Dollárra cserélte az aranyat, melynek értéke természetesen elkezdett csökkenni, az arany ára pedig ment felfelé! Ez a tipikus magyar szakértelem! Ma az aranyunk tripláját érné! (60 tonna aranyunk volt, mára ebből maradt 2 tonna!) Ez is az EU bűne? Ma Magyarországnál csak a legszegényebb afrikai országok rendelkeznek kevesebb arannyal!
 • Az mszp 2002-2010 között duplájára emelte az államadósságot, de úgy, hogy közben a munkanélküliség is kétszeresére nőtt! Ehhez aztán tudás kell, bassza meg, hogy ennyi hitelből a munkanélküliséget tudták csak emelni… Na ez az igazi “tehetség”. Ez is az EU bűne?
 • A fidesz most az elkobzott 3000 milliárdos magánnyugdíj vagyonból 500 milliárdért MOL részvényt vett, melyek értéke ma 300 milliárd! Ha a politikai elitben dolgozó közgazdász nem tudja, mikor kell papírt venni, akkor ki a faszom tudja? Eltapsolni: mindenki el tud 200 milliárdot a tőzsdén! Ehhez nem kell közgazdász végzettség.
 • Aztán sorolhatnánk a számtalan esetet, ahol az állam drágábban vesz, aztán olcsóbban ad el… Na, ez is mind az EU bűne?

Ez a sok kibaszott szakmai hozzá nem értés mind az EU bűne? Jobb lesz nekünk, ha kilépünk az EU-ból, és nemcsak támogatás nem lesz, de a tehetségtelenség is itt marad a fejünkön, immár EU-s jogi védelem nélkül?

Unió nélküli államok

Oroszországban nincs UNIÓ, ott kit hibáztasson a nép? Irakban sem volt Unió! Ott kit hibáztassunk? Észak-Koreában sincs Unió! Ott kit hibáztassunk? Ukrajnában sincs Unió! Kit hibáztassunk?

NINCS KÜLSŐ ELLENSÉG! Ezekben az országokban is a fő ellenség belül van! Maga a politika! Ahogy nálunk is!

Csehországban most dagad a botrány, melyben 9 képviselőt tartóztattak le korrupciós vádakkal! Na, nekik elegük lett! Ott sem külföldi ellenségről beszélünk!

Az osztrák képviselő nem adja el hazáját! A német sem! A többit mindenkire rábízom! Szerintem tudjuk a választ… mint ahogy azt is, az EU-val csak nyertünk, ha mást nem, akinek már elege van ebből a trágya országból, amit a politika tett azzá, az a szabad munkavállalás miatt nyugodtan elhúzhat innen! Persze eddig, mert Orbán már ezt is megtiltotta! (Röghöz kötés.)

Egy kérdés maradt: mikor ébrednek rá a magyarok, hogy az ellenséget régóta nem kívül kell keresni?! Mert ebben az országban hatalmas lehetőségek rejlenek, melyekért most 2014-ben igenis érdemes harcolni!

VanHolnap.hu
A weboldal nem csupán problémákat vet fel, illetve szembe megy a sztereotípiákkal, de egyedülállóan megoldási javaslatokat is kínál programok formájában, melyekhez bárki hozzászólhat, javasolhat. (Programok menüpont) A cikkek egyetlen párt véleményét sem tükrözik. Ha hozzászólnál, ne tartsd magadban!

50 Hozzászólás

 1. jeromos

  2016-12-10 at 13:36

  Nagyon szép, csak pont a címben feltett kérdésre nem kapunk belőle választ!

 2. dtihi

  2016-06-28 at 14:00

  Hókuszpókusz a számokkal! Szerencsére nagyon könnyen megcáfolható minden állítás. Nem kérdés, hiszen minden magyar látja: az EU tagság 12 éve során kapott “bruttó összegű támogatás” is semmiség ahhoz a kárhoz képest amelyet az Eu jogszabályok harmonizácója okozott a gazdaságban. Tetten érhető a cikkben a demagógia, hiszen a mérleg serpenyőibe nem az EU tagdíjat, és kapott támogatást kell tenni. Oda kell sorolni minden követelést melyet az EU tagsági felkészülés során a kollaboráns kormányaink végrehajtottak, és pénzben kifejezhető kárt okoztak. Ezt hosszan lehetne sorolni: állami vagyon átadása, MNB külföldi írányítás alá helyezése, vámbevételek megszűnése, útadó megszűnése, kereskedelem külföldi kézbe adása. Ezzel szemben előny kizárólag a támogatások tagdíjjal szembeni pozitív összegében jelentkezik. Nincs olyan EU-s jogszabály mely a magyar (a magyaron van a hangsúly)gazdaságra pozitív hatással lenne. Tévesen a Magyarországon kimutatott GDP-t a magyar gazdaság teljesítményének mérésére használják, pedig a magyar tulajdonú vállalatok aránya a 10%-ot sem éri el a GDP-ből. A külföldi cégek jól érzik magukat mert, nem a német GDP-hez számolják az általuk generált forgalmat, viszont az EU támogatások nagy részét Magyarországon keresztül ők veszik fel. Az alacsony munkabéren keresztül a külföldi cégekbiztosítják azt, hogy ne lehessen tőkét felhalmozni, ami alapja új cégek létrehozásának.

 3. dtihi

  2016-06-28 at 08:44

  “Az ellenség nem külföldön van!” Ez is nagy tévedés! Külföldön csak ellenség van, de sajnos a magyar politikai élet többsége is áruló, mert kollaborál a külföldiekkel. Külföldön miért lennének barátaink? Csak érdekből! Mindenki az erőforrásainkat akarja mégpedig bármi áron! Ébresztő!

 4. Juliusz48

  2016-06-04 at 18:11

  Az EU támogatás lehet,hogy több mint a befizetés, de eleve címkézve kapjuk a pénzt, tehát nem költhető másra. Előfordulhat,hogy a befizetésünket címke nélkül, felhasználva jobb eredményeket érnénk el, ha magunk döntenénk el az irányt. Aztán figyelembe kéne venni azt is, hogy a multik haszna szintén kikerül az országból, és ez akár magasabb is lehet mint a támogatás mértéke. Mint az látható volt a rezsicsökkentésnél, a külső tulajdonosok sorba dobták be a törülközőt. Vagyis mi fizettük a német nyugdíjat pl. az EON osztalékából az ottani részvényes nyugdíjpénztárakon keresztül. Amint szűkült a haszon új területeket vett célba a világcég.Törökországban Brazíliában Indiában próbál nagyobb hasznot realizálni. Talán elférnének a közüzemek a saját nyugdíjkasszánkban is,legalább tudnánk kié lesz a haszon. A Magyarok antiszemitizmusa kimerül abban, hogy irigyli, egy kisebbség jó összetartását, ahogy látjuk ezt szerte a világban is, és mert nekünk nem sikerül ez ugyanúgy, de elfelejtjük, hogy Izraelben Jichák Rabint nem a palesztinok lőték le, tehát ez a támogatás többségben már nem működik olyan jól, csak külső ellenséggel szembe.

 5. szilvasi4

  2016-03-05 at 17:34

  Én csak azt látom az uniós pénzeket a nagyhalak ,politikusok lenyelik. Alig teremtődik munkahely belőle. Igaz ,hogy szépül a környezetünk,de mennyi pénzből? Ír reális összegeket fordítanak rá. A kis embereknek szart sem ér az EU. Gallyra vág mindent.

 6. Szuperpocok

  2015-04-26 at 09:38

  Az Európai Uniü a magyar GDP 30%-át szivattyúzza ki az országból a centrumországok felé, ezzel szemben az, amit visszakapunk támogatások néven az csupán 1%.
  Keress rá Varga István és Pavics Lázár nevére.

  Amúgy jók az írásaid :)

 7. basf

  2014-12-01 at 14:15

  idézet:
  “(x)LFS

  2013-12-16 at 00:23

  Gyöngyössi Márton zsidó összeírás javaslatáról ne is beszéljünk. (Nyilván annak sincs köze az antiszemitizmushoz”

  Itt kezdődik a mai politika egyik baja. Ugyanis két probléma lehet az ilyen megnyilvánulásokkal:
  1. a reagáló politikus igénytelen önmagával és az általa képviselni szándékozott emberekkel kapcsolatosan is, és félinformációkból téves megállapításokat tesz
  2. szándékosan hazudik
  Bár nem tisztem Gyöngyösi Mártont védeni, de ő arról beszélt, hogy a kettős állapolgárságú KÉPVISELŐket kellene nyilvántartani, adott esetben lemondatni a kettős állampolgárságról, mint ahogy pl. Izraelben is teszik, de sok más országban is, mert nemzetbiztonsági és lojalitásbeli kérdések merülhetnek fel.
  Az lehet, hogy a JOBBIK antiszemita párt, de a politikusok, a sajtó, és a zsidók reagálása erre nem korrekt.
  Nem a valós problémával foglalkoznak, hanem csúsztatással lehetetlenné teszik a párbeszédet, kriminalizálják, lejáratják az ellenfelet.

  Még meg sem alakult a párt, de már itt is elkezdődött ez a dolog. Így nehéz lesz, mert a bizalom létre sem jön…

  • VanHolnap

   VanHolnap

   2014-12-01 at 15:02

   Nyilván lehet a másik oldalról is eltúlzó reakciókat kiemelni, de a nyilvánvaló azért nyilvánvaló. A Jobbik egy szélsőséget szólított meg, mint ahogy szinte minden magyarországi párt 1990-óta. Kommunista-ellenes, bankellenes, zsidóellenes, tőkeellenes stb.

   A fidesz, mszp, jobbik is mind egy szélsőség mögé csoportosítja táborát. Az LMP kivétel, mert nem teremtenek szélsőséget, ezért nincs is táboruk.

   Sajnos azt is ki kell mondani, hogy a magyar nép egy szélsőségekben gondolkodó = zárt gondolkodású nép! csak a fehér vagy fekete irányt ismeri a magyar, ezért nincs is lehetőség kitörni.

   Érthető a jobbik irányvonala is, hiszen máshogy nem tud szavazókat megszólítani, ahogy a fidesz vagy mszp sem. És ez nem a politikusok bűne: a magyar nép jóformán csak a szélsőségre képes reagálni.

 8. Nagy Sándor

  2014-04-01 at 23:53

  Óriási hiba a fenti anyagban, hogy úgy tesz, mint ha a Eu-ba befizetett és onnét visszakapott összegnek ugynaazok lennének az alanyai. Erről pedig szó sincs! Elég ha megnézi az elemző a farmsubsidy.org lap hazánkra vonatkozó tartalmát és beláthatja, amíg mindenki fizeti az adót, fogyasztástól függően, addig sok esetben nem is magyar cégek viszik el a támogatást orr shore-on keresztül hazánkból.. Ha így nettósítjuk a kapott támogatást, akkor már érthetővé válik, miért is hibás az egész fenti okfejtés. Az is hogy miért nem éri meg ez az egész nekünk.

  • Zigomer Trubahin

   2014-08-18 at 20:45

   Óriási hiba az anyagodban, hogy támogatások odaítéléséről 100%-ban a magyar politikusok döntenek, nem az EU. Ja, hogy a politikusaink olyan figuráknak adják oda a pénzeket, akik “orr shore-on keresztül” kisíbolják azokat az országból? Hát erről rohadtul nem az EU tehet.

   Az összes kelet-európai friss EU-s tagállam Litvániától Bulgáriáig sokkal nagyobb fejlődést ért el a csatlakozás óta, mint mi. Érdekes, nekik aranykort hozott az EU, a balti országokban a GDP közel megduplázódott, a lengyeleknél kb. másfélszeresére nőtt, a szlovákoknál kb. kétharmadával nőtt, miközben nálunk 20% sem volt a növekedés tíz év alatt. Tehát erről sem az EU tehet, hanem mi: mert a mi politikusaink tehetségtelenebbek és korruptabbak, mint bármelyik másik posztkomcsi országban.

 9. Szécsi Gábor

  2014-01-21 at 16:48

  EU-s szabad kereskedelem egyik fő problémája az áfa csalás. Hogy lehetne kivédeni, az EU-nak is megfelelve?

  • bagalas

   2014-01-21 at 20:14

   Sehogy, amíg az EU nem talál módot arra, hogy a fordított áfa okozta ideiglenes likviditási gondokat megoldja addig nem lehet fordított áfa és addig nem tudod megfogni az áruutaztatásos csalókat.

   A másik lehetőség, hogy a KKVkat terheló adókat olyan szintre csökkented, hogy ne érezzék azt, hogy a működésükhöz kénytelenek elcsalni az áfa összegét, valamint ezzel együtt drasztikusan emeled az adócsalásért járó büntetést (pl pénzbüntetés helyett 10 év szigorított fegyház) azért, hogy a nagyüzemi áfacsalóknak elvedd a kedvét.
   De most őszintén erre mekkora az esély?

  • bagalas

   2014-01-22 at 13:54

   Esetleg úgy, hogy annak a vállalkozásnak az ügyvezetőjét ami nem fizeti be az áfát, lecsukjuk 10 évre.

 10. Ákoska

  2013-12-12 at 11:56

  Na, az egészhez meg annyit, hogy itt 3 dologgal nem, vagy nem elég hangsúlyosan számolsz. (Abban igazad van, hogy ki lehetne használni mindezt jobban, és ez mindig az aktuális kormány hibája/érdeme.)
  1. Az EU-csatlakozással elvesztettük az összes vámbevételt. Ezzel együtt már negatív a mutató.
  2. A verseny akkor igazságos, ha egyenlő feltételekkel indulhatnak a felek. A mezőgazdasági támogatás Magyarország részére 25%-a annak, amit az EU-ban kapnak, ráadásul ezt nem alapon földterület arányosan osztják el, hanem pályázni kell rá (igen, ez utóbbi a mindenkori kormány hibája).
  Mivel nincs valódi verseny, nincs is esély arra, hogy a magyar gazda/kisvállalkozás stb. felvegye a versenyt a némettel. (Ergo kiszolgáltatottak vagyunk.) Ennek hatása az ipar (ld. cukorgyárak) és az elosztás (multik kontra kisboltok) tönkretétele, külföldi kézbe jutása.
  3. Amit kapunk pénzt, meghatározott célokra költhetjük, és amit lehet, utólag visszavesznek belőle ilyen vagy olyan indokkal. (Ergo nagyon durván sérül Magyarország függetlensége.)

  Összességében nem mondom, hogy nem lehetnénk nyertesei az EU csatlakozásnak, de ahhoz olyan kormányok kellettek volna, akik kőkeményen figyelembe veszik a nemzeti érdekeket. Ehelyett tudjuk, mi történt.

  Mindenesetre azzal egyetértek, hogy mai helyzetünkben nem az EU-t kell szidni, viszont azt gondolom, hogy azt is megállapíthatjuk, hogy az EU nekünk több rosszat hozott, mint jót, ergo megfontolandó lenne pár dolgot legalább – már amennyire engedik – újratárgyalni.

 11. Oldm4n

  2013-10-22 at 12:08

  Ez kamu. A pénzügyi ciklus az EU-ban ötéves intervallumban van megszabva. Az utolsó 2012-ben ért véget. Erről tudok nyilatkozni.
  Magyarország vállalta 32.5 Milliárd euró “tagdíj” megfizetését az ÁFA (figyelsz?!) terhére. Ehhez képest adott pénzügyi ciklusban legfeljebb 29 milliárd euró pályázati forráshoz juthatott hozzá. Tehát Magyarország NETTÓ BEFIZETŐJE az EU-nak. Ahogy az összes többi új ország, Csehország kivételével! 300.-as eurónál pontosan 1050 milliárdba kerül az EU nevű Mókus örs a magyar népnek. A kormány -NEM VÉDEM ŐKET, KÖTÉLRE VALÓ MIND!- ezért emelte fel 27%-ra az ÁFÁT, mert egyszerűen nem volt annyi áfabevétel, amiből kitermelték volna az EU tagdíjat! Nem egyszerűen arról szól, hogy ŐK harácsolnak. Még Orbán sem, aki az egyik legmocskosabb tolvaj akit csak a hátán hordott valaha a Föld, családostól, bányavagyonostól, erdőstől, földestől nem tudott 1.25 milliárd eurónál többet összelopni! Hát hol van a TÖBBI pénz??? Öt év alatt sokszázezer-milliárd???? Na ez a legérdekesebb kérdés… (Vannak ötleteim, kiknek a zsebében landoltak ezek az elképesztő pénzek.) Ennek kell utánamenni.

  Ja igen, a lényeg, az adataim az EU hivatalos oldaláról, az euvonal.info-ról származnak. El van dugva, nagyon el van dugva, de meg lehet találni, ha nagyon kotorászol.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-10-22 at 16:22

   Egyszer már valahol leírtad ezt a hülyeséget.

   Költségvetési ciklus van, ami 7 éves, nem 5. Már itt gondok vannak a hozzászólással. Aztán, írod, hogy 32,5 milliárd euró befizetése lenne Magyarországnak, ez átszámítva a te 5 éves ciklusoddal évi 1950 milliárd forint kiadást jelentene! Ügye ezt meg tudod mutatni a magyarországi költségvetési törvényben is? Hol van ez a hatalmas összeg, mint kifizetés? Magyarország ennyit ki sem tudna fizetni! Az éves költségvetése Magyarországnak 2013-ban 15-16 ezer milliárd forint. 15 ezer a bevételi oldal, 16 ezer a kiadási.

   Semmilyen adat nincsen eldugva az EU statisztikai oldalán, és már írtam korábban is, hogy euvonal.info webhely NEM LÉTEZIK! Euvonal.hu oldal van, de az nem statisztikai oldal. Az EU hivatalos statisztikai oldala angol nyelvű, aminek az elérési helye: http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/eurostat/home/

   Itt kotorássz, ha valódi adatokat akarsz mutatni. Ez pedig a hivatalos magyar költségvetési törvény elérési helye 2013-ra: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200204.TV

   Ha a magyar költségvetésből hoznál elő VALÓDI adatokat! Üdv :)

 12. Robert

  2013-08-28 at 21:34

  Sziasztok!
  Ez az első hozzászólásom, így elsőként gratulálni is szeretnék az oldalhoz. Nagyon sok általam és környezetemben megfogalmazódott kérdésre kapok választ. Örülök, hogy végre itt össze vannak szedve azok a kőkemény tények amelyekből mindenki láthatja mi folyik ebben az országban.
  A fenti íráshoz lenne kérdésem.
  Az uniós pénzek, miután lehívásra kerültek, hogyan kerülnek felhasználásra? Ha jól gondolom, meg van szabva, hogy x milliárd mezőgazdaság, x ipar, x idegenforgalom, x munkahelyteremtés, stb.
  Sztem ez egy nagyon fontos kérdés. Felismeri/te az unió azt, hogy MO-nak melyek azok az ágazatai ahova a legtöbb segítség kell?!

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-08-30 at 09:17

   Igen, az uniós pénzek szektoronként és még azon belül is meg vannak szabva, hogy mire lehet azokat felhasználni. Ezek általában valamilyen feltételhez is vannak kötve, mint például önerő vagy önerő nélküli támogatás stb.

   Magyarországon az uniós pénzek szétosztása is nagyrészt egy korrupt rendszer révén jön létre, mint a földtámogatások. Az EU kiemelten kezeli az agráriumot. Magyarországon a rokoni pereputtyok csak azért pályáztak a földekre, amit a fidesz ügye saját haverjai között osztogatott szét, mert hatalmas uniós támogatás járt mellé… Hiába támogat valamit az EU, ha azt országon belül szétlopják…

   Az EU általában közös politikát követ, a tagországoknak az Európai Parlamentben van joguk megvitatni, mi merre hány méter… Mivel az EU közös politika mentén gondolkodik, főként e közös irány mentén szabja meg, mit mire lehet felhasználni, de természetesen figyelembe veszi a tagországok javaslatait is…

   Magyarországon támogatta pl. a 4-es metró építését, ehhez azonban feltételként kötötte a dugódíj bevezetését… Tehát ez egy nagyon sokrétű téma, de országunk mindenképpen jobban jár, mintha nem lenne tag… A probléma, hogy Magyarország a korrupt hálózatai révén nem tud élni ezzel…

 13. Gogán Andrea

  2013-08-14 at 22:38

  Sziasztok! Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra mert végre a saját gondolataimat olvashatom vissza.Képzettség hiányában persze nem ennyire adatokkal alátámasztottak de a lényeg ugyanaz.Az meg külön öröm, hogy párttá alakulnátok mert nincs alternatíva ebben az országban.(+ 1szavazó).Azt szeretném csak kérdezni, hogy hirtelen a semmiből előlépve viszonylag rövid idő alatt lehet-e annyi szimpatizánst szerezni ami elég “lenyomni”azt a sok birka hívét a jelenlegi bagázsnak illetve a szocikat visszasíróknak?

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-08-16 at 11:23

   Megpróbáljuk! Mindenképpen szükségünk lesz a szájhagyományra. Ez 1848-ban is már bevált. Most is ez a cél. Reméljük, egyre többen csatlakoznak, jelentkeznek szórólapokat osztani, és egyre több felajánlás érkezik vállalkozóktól, személyektől, akik vállalják szórólapok sokszorosítását lehetőségeikhez mérten.

   • Feri

    2013-12-18 at 15:32

    szorítok nektek, de egyben szkeptikus is vagyok. A nép, a választópolgár ennél egyszerűbben működik. Ti a valós próblémák valós megoldásaira építitek a népszerűségeteket. Viszont az emberek 99%-a nem hajlandó elmélyedni ezekben a dolgokban. Ha képesek lennének rá, nem Gyurcsányoznának, Vonáznának, nem Orbánoznának. Másik dolog ami aggaszt, hogy ki garantálja a politikus korrektségét amíg meg nem valósul a direkt demokrácia? Lehet ti is csak a hatalom megszerzésére játszotok, mint a többiek. Ki tudja?!

 14. Myrath

  2013-08-14 at 16:31

  Ha jó lesz a program, az esélyei egy ideológia mentes középpártnak igen csekélyek. Ez adódik az emberek birka természetéből, illetve az érzelmeken alapuló politikai hovatartozásukon. Ész érvek ritkán hoznak eredményt sajnos. Izgulok és várom a programot, h tudjak dönteni! Hajrá!!! ;)

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-08-16 at 11:24

   Program feltöltve. Már olvasható az X-Program első része.

 15. SteveMester

  2013-08-14 at 12:44

  A magyarokkal az a baj hogy nem ismernek mást. MSZP vagy FIDESZ. Ha nem fidesz akkor mszp, ha nem mszp akkor fidesz. A mindennapokban tapasztalom mikor felmerül a politizálás hogy jön a kérdés “fideszes vagy?” erre mindig nemmel felelek mire a replika “akkor mszp-s”. NEM! Én egyik párttal sem vagyok! Amíg az ő érdekeik gyökeresen ellentétesek az én érdekeimmel addig se jobb se bal oldal nincs, csak lent és fent van. Azok ott fent, taposnak két lábbal itt lent. Ennyi!

  Majd ha lesz egy párt akik nem milliós fizetéseket vesznek fel, hanem a gazdaságot alakítják úgy hogy az átlag bér az többet érjen, akkor leszünk jó irányban.

  Jön a választások, most a szegény/nyugdíjas/segélyes rétegnek beígérnek fűt-fát hogy “szavazz rám és akkor bevezetem a 98. havi nyugdíjat”. Miből? Az államháztartási hiányból? A lenyúlt nyugdíjpénzekből? a 12%-os munkanélküliségből?
  Ha nincs munkahely, gazdaság, nincs nyugdíj. Ez egy ilyen világ. Oké, dolgoztál 40-évet, de ha nyugdíjas vagy akkor ne menj szavazni. Hiszen a döntések jó 80-90%-a azokat érinti akik dolgoznak, vállalkoznak, gazdasági tevékenységet végeznek. Lehet g*ci vagyok de én csak azoknak adnék szavazati jogot akiknek volt legalább 5 év munkaviszonyuk és az alsó korhatárral együtt egy felső korhatárt is szabnék. Hiszen ha egy 17 éves ember “nem képes felelősen dönteni az országa sorsáról” hiszen nincs szavazati joga, akkor egy 70-80-éves mamikának miért van? Némelyiknek ha azt mondom az ég zöld, felnéz és rácsodálkozik “jé de szép zöld” (dolgoztam idősekkel 3 hónapot). És ezek döntenek a te munkából és verejtékből megkeresett pénzed elosztásáról. Frászt! 62 éves kortól menj nyugdíjba és ne dönts a dolgozók pénzéről.

  Ez az én véleményem.

  A másik amit bevezetnék hogy egy párt csak akkor maradhat meg (nem csak a parlamentben hanem akárhogy) ha az ország pozitív változást él meg a hatására. Azaz a döntéseivel a népet a gazdaságot segíti élénkíti és nem csak a statisztikákban, hanem ha a nép is így éli meg. Nem lenne kampány sem. Ha az emberek nem elégedettek akkor nem szavaznak rá, hanem egy másikra amolyan “lássuk ezek jobbat tudnak e”. Azt a pártot amelyik le lett szavazva meg eltiltanám a közélettől és politikától. Legalább 20 évre. Így nem áll fenn a veszélye a felelőtlen ígéreteknek. Hiszen Kánaánt bárki ígérhet, cselekedni viszont tudni kell.

  Minden esetre ha indultok a választásokon akkor rátok szavazok. Bármi jobb annál a bagázsnál mint akik most uralkodnak a Turul Királyságban. Még programot sem kell hirdetnetek, egy szavazatotok már van ha eljuttok odáig :D

  • wtf??

   2013-08-14 at 14:48

   Hali!

   A magyarokkal az a nagy probléma, hogy a szavazók többsége budapesti, debreceni… s a többi. Összesen 3-5 városból kerülnek ki. Ezeknek megígér mindeni és el van döntve egy szavazás… A többieknek meg…

   Üdv.

  • DudvaAzUr

   2016-07-07 at 07:42

   Igazad van , néha úgy gondolom M.o. = Budapest (+;-) egyéb nagyobb város;
   “Ha nincs munkahely, gazdaság, nincs nyugdíj” szent igaz; két párt ? igen, de lehet hogy csupán Egy (politikai morfizmus, formai azonosság) “egységben az erő” :) De, mi az összetartó erő ? a Pénz + Hatalom ; ezzel nem mondtam túl nagy és rejtélyes igazságot !
   Mielőtt megírtam volna a hozzászólásomat, be kellett jelentkeznem és erről eszembe jutott az általad javasolt szavazati módszer; mire gondolok ? egyszerű: “A matematikai művelet megoldása? 9*5=” talán a szavazólap bal felső sarkába elférne :)

 16. Balesz

  2013-08-14 at 11:46

  Várom a programot. Én “sajnos” már külföldön vagyok. Nem tervezek visszamenni, de 2014-ben még szavaznék. Remélem addigra összejön nektek. Kérlek idöben kezdjétek el a párttá alakulást!

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-08-16 at 11:25

   Igyekszünk. A program első része már feltöltve.

 17. Atocha

  2013-08-13 at 18:42

  Udv.
  Nekem csak egy kerdesem van: szerinted kire kellene szavazni 14-ben?
  Mert balra nem szavazok. Liberalis buzikra sem. A fidesz elasta magat. Akkor kire? Jobbik?
  A velemenyedre marhara kivancsi lennek, szerinted kire kellene szavaznunk.
  Koszi.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-08-14 at 01:39

   Gyakorlatilag egyet kell értenem veled: nincs ebben az országban már párt, akire szavazni lehetne. Most az Együtt 2014, mint új párt mit tesz? Hát visszahozza az mszp-t! Gratulálunk! Visszahozzák azt a szart, amik ezek a tehetségtelen senkik 8 évig műveltek. (Erről a cikk hamarosan elkészül, adatokkal igazolva, természetesen, ahogy ezen az oldalon megszokott.)

   Jobbik? Csak azért tették ki maguk közül egyik tagjukat (Szegedi Csanád), aki mellesleg EP-képviselő, mert kiderült, hogy a nagymamája zsidó, ezáltal harmadízig ő is. Képzeld el, hogy csak származás miatt ezek gyűlölnek bárkit! Ha előtte Csanád megmentette volna Vona Gábor életét, hát ezek akkor is kiutálták volna maguk közül! Az ilyen antiszemita emberek itt nem állnak meg, ahogy Hitler sem tette… Mivel ezeket az embereket kizárólag a gyűlölködés vezeti és élteti, mint egy drog, soha nem fognak az ország sorsával foglalkozni… hisz leköti őket a mélyükről fakadó antiszemita gyűlölet..

   Mi itt az x-en egy Magyarországon teljesen új kezdeményezésen dolgozunk, egy új párton… Ennek lépéseit az X-Program menüpontban tesszük majd közzé. A legerősebb garanciánk lesz, hogy mi vállalni fogjuk visszahívhatóságunkat egy jogi szerződésben.

   Tehát, ha úgy alakul, én magunkra fogok szavazni. Ha nem alakul úgy, akkor pedig elhagyom az országot, mert ahogy a cikkek is mutatják, a nagy rakás felé halad országunk! A fiataloknak itt nem lesz jövő! Én fiatalként nem vállalok ebben az országban gyereket!

   2014 nagy vízválasztó lesz. Mi egy valódi, igényes programmal állunk majd ki, az X-Programban hamarosan bemutatott első cikk mindenkit le fog döbbenteni…

   Ha valaki az oldalon szereplő irányok alapján velünk tartana, jelentkezzen akár önkéntesnek, akár tagnak az impresszumban megadott címen: szerkesztoseg – kukac – beszolunk.hu

   • Tom

    2013-08-16 at 01:55

    Ebből csemegézzetek kedvetekre, de jó lenne ha átvennétek úgy ahogy van, mert véleményem szerint ezek abszolút alapok ahhoz, hogy újra szavazzanak a nem szavazók:

    Képviselőkre vonatkozó előírások és kötelezettségek:

    - Magyar állampolgárság (minimum már 20 éve Magyarországon élő, állandó lakhellyel rendelkező magyar állampolgár).

    - Büntetlen előélet.

    - Megfelelő végzettség.

    - Visszahívhatóság. A képviselő az általa ígért dolgok nem teljesítésekor (a vállalt határidő lejárta után) az állampolgárok által visszahívhatóvá válik. Megszűnik politikai pozíciója valamint automatikusan nem indulhat a következő választásokkor sem. A jelenlegi 4 éves ciklusokat figyelembe véve csak 8 év után indulhatna újra. /A vállalt határidő türelmi ideje legfeljebb 3 hónap. Ennyi ideje van, hogy a figyelmeztetése után teljesítse az általa ígérteket./

    A pártok ígérhetnek, de minden ígéretükhöz névvel ellátott személynek is kapcsolódnia kell azaz világosan megállapítható legyen, hogy ki van egy-egy ígéret mögött és ki a felelős annak a megvalósításáért. Általánosságokat nem ígérhetnek, se lehetetlenül és beláthatatlanul hosszú célokat. Hozzá kell szokniuk, hogy nem ígérgethetnek felelőtlenül.

    - Nem ígérhetnek csak kevesebb, mint 3 év alatt teljesíthető dolgokat.

    - Amennyiben egy képviselő az általa ígért dolgo(ka)t előbb teljesítette plusz pénzzel jutalmazható:

    * Amennyiben a határidő előtt teljesítette, fizetésének dupláját kaphatja.

    * Amennyiben a megígért határidőre teljesítette meghatározott rendes fizetését kaphatja.

    * Amennyiben a megígért határidőn túl teljesítette, fizetésének 80%-át kaphatja.

    * Amennyiben a megadott határidőn túl csak jóval később tudná teljesíteni már nem jár semmi plusz pénz és automatikusan visszahívhatóvá válik.

    - Az eskün kívül még kell egy hivatalos, saját aláírásával ellátott kötelezettségi elismervény is miszerint:

    * Politikai ténykedéséért saját vagyonával is felel (beleértve az átruházott vagyonait is!).

    * Börtön vagy közmunka ha visszaélés történt és nem tudja fedezni az általa okozott károkat.

    - Mentelmi jog teljes eltörlése. Ugyanazokkal a jogokkal rendelkezhet, mint bármelyik más állampolgár.

    - Képviselőségük alatt más pozíciókat nem tölhetnek be.

    - Tiszteletdíjakat, plusz pénzeket sehonnan nem kaphatnak. Más egyéb bevételi forrásuk nem lehet a képviselői fizetésükön kívül. Minden más tevékenységüket, poziciójukat kötelesek felfüggeszteni képviselőségük alatt.

    - A válság alatt ill. az ország aktuális gazdasági állapotától függően alapfizetésük nem lehet több, mint:

    * Képviselő: 200 000 Ft + a feladatainak ellátásához nélkülözhetetlen dolgok.

    * Miniszter: 400 000 Ft + a feladatainak ellátásához nélkülözhetetlen dolgok.

    * Miniszterelnök: 800 000 Ft + a feladatainak ellátásához nélkülözhetetlen dolgok.

    /A nélkülözhetetlen dolgok nem taralmazhatnak luxust. Pl.: luxus: autó, bútor, utazás stb. A fenti fizetések csak iránymutatóak. A további itt még fel nem sorolt pozíciók teljességének igénye nélkül értendők. Fizetésük a mindenkori infláció mértékével emelhető./

    - Maximum havi két alkalommal fogadóóra keretében köteles a választókörzetében fogadni az előre bejelentkező választópolgárokat. Ott köteles beszámolni eddigi munkájának alakulásáról valamint köteles érdemben válaszolnia a feltett kérdésekre. Amennyiben idő hiányában nem tud válaszolni minden kérdésre azt saját költségén levél formájában is megteheti a későbbiekben, de még abban a hónapban. Ezt a napot tetszés szerint választhatja ki minden hónapban, de csak ésszerű időben. Ezt jeleznie kell még időben a munkahelyén (Országháza), hogy ezen a napon igazoltan tudjon távol maradni.

    - Munkahelyére az Országházába köteles rendszeresen bejárni.

    * Az ott történt aktuális feladatokban, vitákban, szavazásokban aktívan és tevékenyen részt venni.

    * Távolmaradását mindig előre kell jeleznie és csak a feladatához szorosan kapcsolódó indokkal maradhat távol. Amennyiben ezt megszegi: az első alkalomnál szóbeli figyelmeztetést kap, az ezt követő alkalomnál már kötelező pénzbüntetés jár, minimum: 50 000 Ft. Harmadjára már automatikusan felfüggesztésre kerül és megszűnik képviselősége.

    * Enni, inni, aludni, olvasgatni és bármi mást, ami nem az ottani feladatokkal kapcsolatos tilos a teremben, amennyiben ez előfordul a fenti büntetést vonja maga után.

    - Idegenérdekeket kiszolgáló vagy annak lobbizó képviselő nem ülhet a magyar Parlamentben. A közéletből min. 10 év próbaidőre ki kell zárni. Amennyiben másodszor is elköveti ugyan ezt a hibát végérvényesen ki kell tiltani a közéletből.

    - Tetten ért vagy bizonyítható korrupció esetén azonnal megszűnik a pozíciója. Letöltendő szabadságvesztése után automatikusan 8 éven át nem vehet részt a közéletben és nem tölthet be semmilyen vezető pozíciót.

    • Yass

     2013-08-20 at 08:31

     Szerintem a minimálbérhez kéne kötni a képviselők fizetését.

   • Szgabi

    2013-09-04 at 12:14

    Tisztelt ,,X”!

    Nem vagytok késésben a 14-es választásokig? Kik lesznek a tagok? Történjen már valami. Én már komolyan aggódom.

    • (x)LFS

     (x)LFS

     2013-09-04 at 13:48

     Alakulnak már a háttérben a dolgok… Valamint jelenleg az x-program második részének készítése folyik, melyet még le kell tesztelni a lakosság körében. Az nagyon komoly és gyökeres változásokat fog hozni bizonyos területeken. Ha az emberek nem támogatják majd, akkor kb. nincs értelme a dolognak, mert továbbra is a hazug, ám ígérgető pártok mögé állnak be.

     Mindenkinek, aki eddig jelentkezett bármilyen segítséggel a szerkesztőség címén, annak hamarosan írni fogok privátban.

   • Ákoska

    2013-12-12 at 11:30

    Üdv!

    Ki kell, hogy javítsalak a Jobbikkal kapcsolatban. Vagy nem vagy elég tájékozott a téren, vagy szándékosan ferdítesz (remélem, az előbbi).
    Szegedit azért vágták ki, mert lefizetett valakit, aki megzsarolta zsidó származásával, majd mindezt még le is tagadta, átverve az egész pártot. Miután kiderült, hogy anyai ágon zsidó származású (de az még nem bizonyosodott be, hogy lefizetett valakit és hazudott), a párt vezetése még megtette borsod megyei elnöknek. Mikor kiderült mindez, kirúgták (vagy kilépett, mielőtt kirúgták volna, nem emlékszem, de ez nem is lényeg).
    Sok jobbikost ismerek, nagyon jó emberek. Az átlag jobbikos nem utál senkit a bőrszínéért vagy hovatartozásáért, csakis és kizárólag a döntésekért. Hogy néha általánosítanak (ld. a cigányok ilyenek vagy olyanok), az teljesen normális – nézd meg, Te is általánosítasz, hiszen “osztrákokról”, vagy pl. fideszesekről (vagy a Fideszről alles zusammen) beszélsz, pedig sem Ausztriában, sem a Fideszben nem egyforma mindenki.
    “Mivel ezeket az embereket kizárólag a gyűlölködés vezeti és élteti” – azért ez a szélsőliberális hírműsorokól kivett gyűlölködő, demagóg szöveg elég durva. Nagyon jó írásaid vannak, nem ezt vártam. A jobbikosok többségét ugyanaz vezeti, ami Téged (legalábbis ami erről az oldalról kiderül): békés, rendes, tiszta, élhető, normális országot akarnak (mondhatom: akarunk), tisztességes adórendszerrel, visszahívható képviselőkkel, persze a múlt titkainak (titkos akták ’45-től napjainkig, háttéralkuk stb.) felfedése és megfelelő törvényes elszámoltatás után.

    Amúgy további jó munkát kívánok, az oldal – leszámítva a Jobbikhoz való hozzáállást – elmehetne jobbikos oldalnak is. :)

    • (x)LFS

     (x)LFS

     2013-12-16 at 00:23

     Más az általánosítás, és más az antiszemitizmus… ezt azért lássuk be. Nem mondtam, hogy a jobbikos támogatók antiszemiták, a párt magja viszont az, ezt Csanád maga mondta el ebben az interjúban, amit az amerikai CBN televízió készített vele. Maga mondja a Jobbikról, hogy antiszemita párt, ő maga is akkor “döbbent rá” hogy a Holokauszt egyáltalán valóban megtörtént, mikor nagymamája elmesélte neki. (Addig nem “tudta”, ahogy Vona sem “tudja”.)

     Gyöngyössi Márton zsidó összeírás javaslatáról ne is beszéljünk. (Nyilván annak sincs köze az antiszemitizmushoz.)

     Sok javaslata van a jobbiknak, mely valóban egyezik az oldalon lévő cikkekkel, azonban itt meg is állt a történet… Mi több, mára, miután megízlelték az állami támogatás ízét, valahogy a korábbi erős hozzáállás a hazug politikusokkal szemben erre változott:

     Ez most egy vicc? A kopasz gárdisták hirtelen eljátsszák a jófiút? :) Amiről pedig ez a filmjelenet jut az eszembe:

     A pénzért már mindent? És akkor nem beszéltem még arról, hogy a jobbik gazdasági javaslata? Mit kezdene, ha holnaptól irányítaná az országot? Mik lennének a lépések? Hogyan fehéredne ki a gazdaság? stb.

     • Ákoska

      2013-12-16 at 09:36

      Nos, Szegedi egy kiugrott politikus, aki hazudott a pártban (addig volt neki fontos a jobbik, és addig volt nagy nemzeti, amíg ki nem derült, hogy átvert mindenkit), majd miután “rájött, hogy zsidó”, hirtelen “megtalálta a helyes utat”, és azóta mocskolja a Jobbikot. Kb. ennyit ér az, ha ő kijelenti, hogy a Jobbik antiszemita. (Amúgy ő is esküt tett, hogy amennyiben visszahívják, lemond mandátumáról – nem tette meg, ennyit arról, hogy ki mennyire szavahihető).

      Azt hiszem, nincs értelme vitázni, alapvetően a mainstream média alapján ítéled meg a Jobbikot, azaz nácinak titulálod anélkül, hogy belelátnál.
      A gárdistákról még egy gondolat: én jópárat ismerek, nagyon kevés kopasz van köztük (nem mintha a hajviseletnek bármi köze lenne a viselkedéshez, ez is egy elcseszett sztereotípia). Amikor kint kellett lenni a gátakon, érdekes módon nem egy helyen cigány-gárdista-cigány-gárdista stb. felállásban adták egymásnak a homokzsákot. Minden tiszteletem azoké a cigányoké, akik kiálltak és csinálták, szemben a többséggel, akik komolyan vették, hogy “el vannak tiltva a közügyektől”. Amúgy a gárdisták nem egyszer cigány családot védtek cigány családtól a “rasszista” gárdisták (ajánlom figyelmedbe Franka Tibor kerepedi polgármester “Cigánykérdés cigányúton” című könyvét) – érdekes módon ezekről az esetekről nem számolt be a “pártatlan” média.

     • (x)LFS

      (x)LFS

      2013-12-16 at 11:17

      Éppen ezért nem is eszik szó a jobbikról ezen az oldalon. Ez az oldal a megoldások oldala. A Jobbiknak sincsen gazdasági javaslata, és ez a Stiffler jófiút játszik új image is azt érzékelteti, nagyon jól jött a 448 millió forintos állami támogatás és a vele járó kényelem…

      Felmentem most a kuricinfora, december 16-án a következő szalagcímekkel találkozom:
      - Törött gégével került elő a Jászapáti homokos cigány holtteste

      Már itt felfordul a normális ember gyomra ettől a hullagyalázó szövegtől!!!!!!

      Folytatva a címeket:

      - Poroszlón is bántalmazták rablás közben a 91 éves nénit a cigányok
      - “Nem javul a cigánysággal szembeni előítélet” – pedig a Himnuszt is milyen szépen feldolgozták
      - (A nap vicce rovatban) Ki a cigány gyerek apja?
      - A német és a francia államfő annyira szereti a buzikat, hogy az olimpiát is kihagyják a kedvükért
      - “Változások” a FED vezetésében: az új elnök, a távozó elnök, és az új alelnök is zsidó
      - Kell ennél jobb bizonyíték a zsidóuralomra? Az indexes firkász nyafogására levették a Kuruc plakátot

      (Megjegyzem, díszviseletbe öltözött embernek gusztustalan vérző szájú rajzolt kép, amin azt egy tűvel bevarrják és közben vérzik… Csodálkoznak, hogy betiltották? Facebookon is törlöm minden ismerősömet, aki csonkolt kutyákat és hasonló baromságokat oszt meg… nem, majd ilyen óriásplakátokat kelljen nézni??)

      Folytassam? Mitől is lesz jobb most az országnak? Hol is vannak a konkrét javaslatok? Hol vannak a szavahihető szociológusok?

      Az a baj, ha ők kerülnének hatalomra, biztosan elhagynám az országot, ugyanis míg az mszp és a fidesz az oligarchákat szolgálja ki, és cselekvésük 90%-ban a hazudozásban merül ki, addig a Jobbik cselekvése 90%-ban kimerülne az oldalukon legfontosabbnak tartott szalagcímek újabb és újabb “felderítésében”… (buzik, szidók, cigányok)

      Na, jól megoldották az ország problémáit… Elég volt a történelemben, hogy volt egy Bárdossy László miniszterelnökünk, aki hadat üzent az USA-nak kis picsa Magyarországgal…

      Tényleg nincs értelme erről vitázni, de kicsit te is gondold majd át, ha ők kerülnének hatalomra, milyen országot varázsolnának nekünk? Milyen lenne csak a közmédia, ha a kurucinfo ilyen?

     • Frost

      2013-12-17 at 00:58

      Sok jó dolog elhangzik itt, és támogatom a programot. Ugyanakkor te magad mondtad, kedves X-professzor, hogy nem imádni kell a pártokat, hanem ügyek mellé állni. Ez fordítva is igaz; nem utálni kell őket, ha az ügyeik támogathatók. A politikához való viszonyunk akkor jó, ha minél kevesebb érzelmet fűzünk hozzá. Csak hideg fejjel! Ebben egyetértünk nem?

      A Jobbik ügyei 90% – ban támogathatók, akkor miért kell a piti kurucinfoval meg Csanáddal foglalkozni? – Mert nem tetszik?

      Jellegzetes magyar-individualista hozzáállás, ez a “jó-jó, a nagy részével még egyet is értek, de ez meg-az nekem nem tetszik, inkább szólóban folytatom” – és végül magadra maradsz.

      Nekem tetszik mind az X-program, mind a Jobbik “Hét vezér terve”, jól kiegészítik egymást. Isten-Isten!

     • bagalas

      2013-12-17 at 11:23

      Az a baj Frost, hogy bár én is sok mindenben egyetértek a Jobbikkal és őszintén szólva elégedetten látom, hogy ülnek a képviselőik a parlamentben is, mégis vannak olyan nézeteik amik miatt vállalhatatlan a velük való társulás. Együttműködni lehet velük, hangjuk van a parlamentben és legyen is, hiszen ők is egy csoport érdekeit képviselik, de társulni velük csak az társuljon, aki azokkal a nézetekkel is egyetért amikkel a modern világ túlnyomó többsége nem.

     • Ákoska

      2013-12-18 at 09:36

      Nos, nem tudok közvetlenül lent válaszolni, ezért ide válaszolok.
      A kuruc.info NEM a Jobbik honlapja. Nem jobbikosok szerkesztik (vagy legalábbis nincs tudomásom sem nekem, sem másnak a szerkesztőkről), a Jobbikkal csak annyiban van kapcsolatban, hogy lehozza a híreket, amik a Jobbikról szólnak – szemben a többi médiummal. Nem egyszer megjelentettek a Jobbiknak kellemetlen híreket is. A kuruc.info-t számonkérni a Jobbikon kb. olyan, mint ha az LMP-n kérnéd számon a szélsőliberális Magyar Narancs cikkeit vagy az ATV hazugságait.

      Node a lényeg, amit írni szeretnék: régóta gondolkodom arról, hogy miért van ekkora ellentét a “(bal)liberális” és a “nemzeti” oldal között. A legtöbb nemzeti ember szocialista is (nem egybeírva, hanem csak szociális érzékenységét tekintve), szabadságszerető is. A liberálisok (már nevükben is) elvileg szabadságra vágynak, a szociális érzékenységet pedig elvileg a szocialista párt kellene, hogy képviselje (az már egy más kérdés, hogy az MSZP kb. annyira szociális, mint amennyire a Fidesz nemzeti: papíron, amíg szavazatokat hoz…). A megoldás a következő: egy idealista liberális és egy idealista nemzeti között jóval kisebb különbség van, mint a magát liberálisnak hazudó nemzetellenes uszító és a magát nemzetinek hazudó, soviniszta uszító között. Érdekes módon ez utóbbi kettő szintén közelebb van egymáshoz, mint egy becsületes “idealista” liberális/nemzeti bármelyikhez, hiszen mindkettő valójában szélsőségesen emberellenes. A liberális uszító szélsőségesen magyarellenes, a soviniszta uszító pedig mindenki mást gyűlöl, aki nem a nemzetéhez tartozik.

      A szomorú a dologban, hogy mindkét szélsőség nagyon könnyen magával ragad embereket (a félelem kihasználása: a vélt veszély elkerülésének érdekében könnyebben elfogadja az átlagember az erőszakot). Én nem látok különbséget azok között, akik sztereotípiák alapján megítélnek (és prejudikálnak is velük kapcsolatban) csoportokat (pl. a cigányságot vagy a zsidóságot), és azok között, akik sztereotípiák alapján megítélnek (és prejudikálnak is velük kapcsolatban) csoportokat (pl. a Jobbikot vagy a gárdistákat). Ne ess ebbe a hibába, és ne higgy a fősodratú médiának, a Jobbik, ha kormányra kerül (ami nem most lesz), úgy fog bánni mindennel, mint a hímes tojással. Nem lesz választása, az EU és minden liberális fórum árgus szemekkel fogja figyelni és keresni a lehetőséget a beavatkozásra…

     • Ákoska

      2013-12-18 at 09:39

      Ja, és még egy dolog. A Jobbiknak lesz programja, volt 4 éve is (több száz oldalt zanzásítottak nyolcvanvalahány oldalra, ezt a kivonatot adták közre). Még nem jött ki, hogy mikor fog, azt nem tudom, majd a vezetők eldöntik. Egyébként valószínűleg elég közel fog állni az X programhoz, legalábbis minden más párt programjánál (ha lesz) közelebb. :)

      Részemről ezzel a vitát lezártam, nekem mindegy, ki hozza el a (pozitív) változást, így támogatok minden ilyen irányú kezdeményezést. Mint írtad, a döntéseket kell támogatni, nem a pártokat.

     • Frost

      2013-12-23 at 00:59

      Így van, Ákoska, a kurucinfot NEM a Jobbik üzemelteti. Erről ennyit. A képviselőknek pedig SOSE volt vállalhatatlan beszéde, vagy célkitűzése. Kifinomult, és becsültes emberek, akik helyre akarják állítani azt, ami egykor elromlott. Ennyi az egész.

     • (x)LFS

      (x)LFS

      2014-01-06 at 17:16

      Ha a jobbiknak lesz, most is van, olyan javaslata, mely az ország érdekét képviseli, méghozzá a dolgozó emberekét, akkor természetesen a döntést mellé fogok állni személyesen én is, már ha mi is oda jutunk. (Más nevében nem nyilatkozom.) Pl. elszámoltatás, államadósság újratárgyalása stb.

      Biztosan a médiának is nagy szerepe van abban, hogy a jobbikot antiszemitának tartják, részben magam is… Az sem segít, ha valaki a parlamentben nyilvános felszólalásban zsidó összeírásról beszél… mert ez az ember hülye… és tovább erősíti azt, hogy a jobbik antiszemita…

      De tény, hogy a jobbik ma a parlamentben az a párt, amelynek a legtöbb vállalható javaslata van. A gazdasági programjukra pedig kíváncsi leszek.

      Természetesen egyetlen antiszemita döntés mellé nem fogok állni soha, ezt is hozzáteszem. :)

     • Frost

      2014-01-12 at 21:28

      Ja, a Jobbiknak van a legtöbb támogatható tervezete. Az a bizonyos “zsidólistázás” pedig egy százszor lerágott médiahumbug; akkor a parlamenti képviselők kettős állampolgárságáról beszélt Gyöngyösi, és hogy különösen az izraeli-magyar kettősök jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot az országházban. Ezt más országokban is tiltják. Nyílván a mieinknek ez is kínos téma.
      Peace!

  • Balesz

   2013-08-14 at 11:48

   Vannak kisebb pártok is, nem csak a “ngyokban” lehet gondlkodni. Remélem minél többen eljutnak a jelöltállításig.

 18. wtf??

  2013-08-13 at 16:15

  Hali!

  20 éves vagyok, és villamosmérnöknek tanulok. Még soha nem voltam szavazni, mert pont nem töltöttem be anno azt a kort hogy elmehessek.

  Mit tudnál ajánlani ebben a káoszban? Mit érdemes figyelni/tenni, hogy valami változzon? Vagy már csak egy út maradt.. akkor pedig tudnál mondani egy okot hogy miután állampolgárságot váltottam egyáltalán megtanítsam majd a (leendő) gyerekeimet magyarul??

  Üdv.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-08-14 at 01:47

   Előtted lévő hozzászólónak bővebben kifejtettem. Neked villamosmérnökként ugyan még jó kilátásaid lesznek, de mire te odajutsz, hogy gyereked felnőjön, már nem lesz, aki nyugdíjas éveidben eltartson, mert a tehetséges fiatalok elvándoroltak ebből az országból… és a gyerekednek sem lesz jövője, mert ez a két párt teljesen eladja ezt az országot…

   Jelentkezhetsz hozzánk segítőnek, tagnak is… én minden fiatalt erre buzdítok. Sajnos nem jóslás, hova tart országunk! A statisztikai adatokból lehet olvasni, fel lehet rajzolni a reális irányokat! Ha az együtt 2014 hatalomra kerül az mszp-vel, mi lesz? Visszajönnek ugyanazok az emberek, akik 8 év alatt megduplázták az államadósságot! Mellette munkahelyeket nem teremtettek… Hú, de jó lesz!

   Én, ha nem sikerül érdemi eredményeket elérnünk, ha az emberek az X-Programban javasolt irányokat – melyek nagyon világosak lesznek -, nem támogatják, 2014-ben elhagyom az országot…

   Köszönöm, nem kérek többet ebből a szemét szennyből, ami országunkban van! Minden fiatalnak ezt javaslom 2014 után… Ezzel a két párttal semmi nem fog változni, soha!

   A magyarságnak sok jövője nem lesz, hiszen már most fogyunk… szép számmal a fiatalok majd elhagyják a Kárpát-medencét… ki marad? Marad néhány multimilliárdos, akiket a korrupt politika azzá tett, és marad egy halom nyugdíjas, akiket nem lesz, aki eltartson… mert ez a két párt eladta az országot saját gazdag haverjaiknak és a külföldnek 2040-re teljesen…

   • Ákoska

    2013-12-12 at 11:39

    Elhagyod ezt az országot… ezt már nem először olvasom. Ahhoz, hogy nem csak, hogy bekerülj a parlamentbe, de még 50% felett is kapj, nem elég pár hónap.
    A Fidesz és a balliberális oldal médiája pont annyira fog támogatni, hogy 1-2%-od legyen, azaz vegyél el szavazatot valakiktől, akik nem szimpatikusak nekik.
    Ha bekerülnél a parlamentbe, mondjuk 10%-kal, 4 év múlva, ha jól csinálod (főleg a médiamegjelenést), talán lenne esélyed 30%-ra, és megint 4 év múlva talán meg lehetne az 50%.
    A pártoknak már meg vannak a képviselőjelöltjeik, és több 100 milliós, milliárdos költségvetésekből fogják finanszírozni a kampányt. Ezt Te is látod. Ettől kezdve nyilván irreális az elképzelés, hogy kapásból kormányra kerülsz a még meg sem alakult pártoddal…

    Mindenesetre ha külföldre mennél, kérlek, akkor is folytasd tovább a blogot. A baj az, hogy hiába ébred fel egyre több ember, ha hasonlóan sokan belefásulnak a korrupt, élhetetlen rendszerbe, és feladják. Egyik barátomnak mondtam 2 éve, hogy ember, NE hagyd a fenébe az egészet, alkossunk közösséget, tegyünk a közös jóért, készüljünk fel a jövőre – ha itthagysz minket, a kritikus pillanatban, mikor kellene “még egy ember” (és még sok más, akik hasonlóan gondolkodnak), nem leszünk elegen.

    • Butuska ?

     2016-05-18 at 21:10

     Ebben az időszakban hiába kaptunt többet mint amit befizettünk (elméletileg ) ha az állam vagyona csak csak csökkent és még ennek ellenére is süllyedt a hajó.
     Gyorsan hozzátenném , hogy (elméletileg ) saját hajunknál fogva kihúztuk magunkat a bajból (elméletileg ) valami elkezdődött még mi sül ki belölle nem igazán látom de kígyót -békát kiáltok régen is voltak és most is vannak ami sok esetben nem meggyőző .

Hozzászólnál?

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


8 - = 4

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

VanHolnap