alternativ_vanholnap
VanHolnap

Mondhassuk már ki, hogy cigány és zsidó! Ettől nem vagy rasszista

no_2

Vajon ki a rasszista? Aki kimondja a cigány, roma szót, azért hogy elmondja, mi a probléma, vagy aki mindenkit rasszistának bélyegez, aki csak használja e szavakat?

Legutóbbi facebook bejegyzésem elég nagy vihart kavart, amelynek okaiban – szerintem – totálisan megjelenik, hogy nem értik az emberek a rasszista kifejezést.

Mielőtt továbbmennék, szeretnék egy fényképet megmutatni, mely sajtófotó volt, tehát folyamatosan megjelent az országban.

4k

Balról jobbra: Völgyesi Krisztián (brigádvezető, roma), én (vélhetően UFÓ származás), Istvánffy András (elnök) (… kis ugrás) dr. Salha Omár (alelnök, palesztin)… és még látsz a képen zsidó származású tagokat…

A képen a 4K! párt országos listájának első tíz jelöltjét látod a 2014-es szavazások előtt. Én azért kerültem a listára és a képre, mert a párt gazdasági programjának egy részét csináltam, valamint részt vettem az aláírásgyűjtésben stb. Mindezt, ahogy minden tag, ingyen és bérmentve, illetve saját költségemen.

Most aki engem rasszistának próbál beállítani, egy ilyen multi-kulti pártban, az primitív gondolkodású, és a gondolkodás szó még erős jelző.

4k_2

dr. Salha Omár (palesztin) és Lánger Ármin (rabbinövendék) együtt a 4K!-ban

Még azt is láthatod ezen a képen, hogy Lánger Ármin az V.kerület 4K! jelöltje (rabbinövendék), míg az alelnök (palesztin származású) megbeszélik a világbékét. :) Aki picit is ismeri a mai geopolitikát, hallott az izraeli-palesztin konfliktus mai napig tartó megoldatlan helyzetéről. Lám, ebben a pártban a két “ellentétes” származás semmilyen konfliktust nem okoz.

Joggal visszaélés

Mára ez az ország eljutott arra a népbuta szintre, ahol ki sem lehet ejteni a kisebbségek neveit, mert azonnal rasszista vagy! Nos, a Polgári törvénykönyvnek van egy ilyen szakasza:

1:5. § [A joggal való visszaélés tilalma]

(1) A törvény tiltja a joggal való visszaélést.

Jelentése: valakinek tényleges jogosultsága van valamely jogcselekmény megtételére vagy megtagadására, de ezt a jogosultságát visszaélésszerűen gyakorolja. Ha minden jogoddal élsz, ami megillet, akkor visszaélsz a jogaiddal, hiszen más jogait nem engeded érvényesíteni. Nehéz a megfogalmazása, mert összetett.

Magyarországon a kisebbségek (főként cigány és zsidó) épp ezt gyakorolják, tudatosan, nem tudatosan, de mindenképpen manipulálással. Ha bármi rosszat mersz róluk mondani, azonnal rasszistának bélyegeznek. Túllépik azt a határt, ami a joggyakorlás ízléses határain belül maradna. Ott tartunk, hogy a szólásszabadság tekintetében a nem kisebbség kisebbségbe kerül a kisebbségek jogaival szemben, ami nonszensz.

Cigányság

Az egész onnan indult, hogy leírtam egy magánesetet, amelyben munkát kapott egy cigány származású nálunk, akinek se szakmája, se nyelvtudása, se munkája… Mára a vendéglátásban odáig süllyedtek az elvárások, hogy már semmi sem kell, csak jelenjen meg az illető, mert nincs ember! (Azért nincs, mert a képzett munkaerőt nem fizetik meg.) Egyébként az ő fizetése (szakma, nyelvtudás, minden nélkül) nettó 750-800 forint/óra! Rossz fizetés ahhoz képest, hogy van 8 általánosa? Na ne már…

200 fős foglalásunk volt, erre amint bejön, bejelenti a teremfőnöknek, hogy ő előbb el akar menni, mert már fáradt, meg nyűgje van, meg korán kel reggel… A teremfőnök szintén roma (beszél angolul). Nem engedte el, hát hogy? Ki csinálja meg a 200 főt akkor? Erre ez a cigány származású munkanélküli eljátssza a rosszul létet, és elkéredzkedik haza. Nyilván, el kellett engedni. Egy ember mínusszal megcsináltuk a rendezvényt. Másnapra is be volt írva, ekkor már meg sem jelent, de nem is szólt róla, hogy nem jön. Hurrá, ismét dolgozhattunk egy ember mínusszal, amiért mi több pénzt nem kapunk.

De a dologban a felháborító, hogy utána ez a cigány származású fogja mindenkinek azt hazudni, hogy őt a magyar társadalom kiközösíti, nem adnak neki munkát! És sír a többség, hogy nincs munka, hogy nekik nem adnak munkát.

Hát ez rohadtul nem igaz. Főleg nem a vendéglátásban, ami szintén egy multi-kulti hely. Mindenkinek adnak esélyt, aki akar dolgozni. És itt jött a probléma, amikor leírtam, hogy bizony a cigányság nem akar dolgozni! (Tisztelet a kevés kivételnek.)

És vajon azért utasítják el a munkaadók, mert cigány? Vagy pedig azért, mert az önéletrajzában 6 általános szerepel? Azt is 10 év alatt? És a saját nevét sem sikerül helyesen leírni? Magyarországon uszkve 1 millió embernek nincs 8 általánosnál magasabb végzettsége. Mit várunk az élettől? Ez nem etnikai elutasítás, hanem végzettségbeli.

És a további olcsójános kifogások, hogy Borsodban nincs munka. Akkor fel kell költözni Pestre! A peremen: Soroksár, Erzsébet, vagy Ferihegy környéke 50 ezer plusz rezsi / hó áron lehet lakást bérelni. Nem lehet ezt kifizetni, ha ketten összeköltöznek? nem lehet a nettó 800 Ft / órás bérből kifizetni? Na ne röhögtessen már senki. Havi 200 órával nettó 160 ezret tudna hazavinni ez a lusta disznaja, de inkább megy segélyre, vagy lopni, mert a munka büdös.

És ekkor egy hozzászóló leírta a szociológiai hátteret:

A cigányság ti. 50-60 évvel ezelőttig a hagyományosan cigány munkákat végezte, mint vándor muzsikus, patkoló kovács, kubikus stb… Ezek mind igen nagy szabadságot adtak nekik, ez a Világháború után az 50es évek végére teljesen eltűnt. De akkor ez nem okozott gondot, mert a kommunizmusban ugye mindenkinek kötelező volt dolgozni, munkakerülésért börtön járt… Ma viszont nem kötelező dolgozni, sőt még támogatják is, ha nem dolgozik (segélyek, közmunka címén lapát támasztás). Nyilván nem fog tudni megmaradni egy olyan helyen, ahol napi 16órát kell egy épületben maradnia. Persze szigorú törvényekkel rá lehetne őket kényszeríteni és akkor belerázódnának, de ahhoz meg béna kacsa az összes eddigi kormány.

Természetesen ő is azonnal rasszista lett. Off-topic: miközben megjegyzem, hogy a magyar nép önállótlansága is történelmi gyökereiben keresendő. A magyar nép soha nem volt szabad, mindig egy nagyobb hatalom megszállása alatt állt – szinte végig az ezeréves történelmében. A magyar nép hozzászokott (mint az állatkertben tartott állatok), hogy nem lehet saját szava, nem tehet önmagáért, de nem is kell, mert a hatalom felette majd “mindent megold”. Ugyanez az oka, amiért a mai magyarság nem él a demokrácia adta jogokkal, nem sztrájkol, nem áll ki magáért a munkahelyeken stb. Egyáltalán nem csak a kommunizmus az ok, hanem az az előtti még ezer év!

Szlovákiában épp ezt tette az akkori kormány, minden hasonló segélyt eltörölt. De meg is lett az eredménye: az aktív dolgozó népesség jóval meghaladja a magyarországi arányt! Nálunk többen ülnek szekéren, mint ahányan húzzák!

Roma integráció

Megint nevetségesnek tartom, hogy a kormánytól várjuk a megoldást, vagy a magyarságtól, hogy integráljanak olyanokat, akiket sehol a világon nem tudtak integrálni, mert: nem akarnak integrálódni. Akarnak? Dehogy akarnak. Szabadok akarnak lenni, mint régen, amikor senki nem mondta meg, mikor mit csináljanak, ez pedig egy munkahelyen nem működik.

Miért nem lépnek fel a roma szervezetek, szerveznek maguktól látogatásokat ezekbe a falvakba, és mutatnak fel olyan kitört roma származásúakat, akik elmondják: ebben a világban, ha érvényesülni akarsz, akkor tanulni és dolgozni kell, nem pedig lopni a napot, és segélyen élősködni. És ha nem sikerül, hát akkor végre nekik is szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy csak azt lehet integrálni, aki akar integrálódni.

Ez rasszizmus? Nem, ez tény. Mindenkinek a saját életét kell megoldania. A cigány származásúnak ugyanúgy jár a diákhitel, mint a nem cigánynak. Miért nem élnek vele? Értem én, hogy könnyebb gyerekeket potyogtatni a a segélyért, na de, az szüljön gyereket, aki el is tudja tartani. Eleve nevetséges az a rendszer, hogy gyerek után adunk segélyt, mert ez nem munkára ösztönöz, hanem szaporodásra, de olyan utódokkal, akik majd szintén nem akarnak dolgozni és tanulni, csak ülni a szekéren.

Nem gondolom, hogy a kormány feladata lenne a kérdés megoldása. Egy kormány nem tud hatásosan fellépni, már csak azért sem, mert a kiutalt összegeket vagy magyar politikus, vagy roma politikus fogja lenyúlni. Ez helyi szinten kell elindítani, méghozzá olyan romákkal, akik elértek valamit, és igen, nekik kell elküldeni a fenébe azokat, akik lusták, tanulni nem akarók. Mert ha nem roma teszi, azonnal élnek a manipulálással, hogy te szemét rasszista.

Rasszista az, aki folyamatosan dolgozik és adózik, mellette tanul, és nem tűri el, hogy másokat ő húzzon a szekéren? Szerintem ez éppen hogy jogos elvárás, és annak kéne lenni minden állampolgártól.

Zsidó önsajnáltatás, állandó áldozati szerep

A zsidóság (tisztelet a kivételnek) az a nép, amely úgy állítja be az egész holokausztot, mintha minden bajuk csak abból eredne. Mintha a második világháborúban csak zsidók haltak volna meg! Miközben ebben a háborúban 50 millió ember halt meg, ennek csupán töredéke 3-6 millió volt a zsidó. És a másik 44-47 millió nem zsidó? Róluk miért nem készül film minden héten, mint a holokausztról?

Ja, és volt ám egy első világháború is, melyben 14-15 millió ember halt meg! Ja, és közben volt egy Gulag is, egy malenkij robot is… Ezekről miért nem készül film minden héten? Ez a tudatos manipulálás.

És akkor vegyük észre a tudatod manipulálást, amelyet zsidók alkalmaznak, mellyel saját áldozati szerepükre játszanak rá állandóan.

Hadd idézzem előbb volt pszichológia tanárom mondatát: “Aki áldozatként viselkedik, arra áldozatként fognak tekinteni a vadászok.” Másik mondata: “Kislányom, ha kurvának állsz, ne csodálkozz, ha megbasznak.”

Ideje végre megérteni, ahogyan te tekintesz magadra, úgy fognak kezelni mások is.

A tudatos manipulálás oka pedig ismét geopolitikai: az USA ugyanis kizárólag Izraelen keresztül tud befolyást gyakorolni a Közel-Keletre, ahol a világ olajkészletének több mint fele található. Biztosan nagyszerű film lehet a Saul fia, de nem fogom megnézni: köszönöm, láttam a Shindler listáját, tényleg nagyszerű film (Spielberg), és még láttam egy párat…

De én már nagyon unom az állandó holokauszt témát, és azt az undorító hozzáállást, hogy mai napig ebből akarnak megélni azok, akik ott sem voltak. Mert a túlélők többsége már halott. (74 éve volt.) A Saul fia pedig ráadásul egy kitalált film, semmi köze a valósághoz. Jajj, de jó, hogy ismét sajnáltatjuk magunkat, ismét eljátsszuk az áldozatot egy kitalált eseménnyel, aminek semmi köze a valósághoz. Ez nem történelmi bemutatás, ez élősködés a halottakon, akik szerintem már végre nyugodni szeretnének.

Oscar díj? Persze, hiszen az USA mindent támogatni fog, ami a zsidóság áldozati szerepének bemutatásához kötődik. Kétlem, hogy ez a csoport bármi díjat is kapott volna, ha mondjuk az ÁVH-ról forgatja le a kitalált filmjét, méghozzá ugyanezekkel a szereplőkkel. Ne legyünk naivak, az Oscar díj, mint minden díj a közvélemény befolyásolásának eszköze. Kertész Imre Sorstalanság könyvébe is beleolvastam, nem tudom, mi érdemelt ezen Nobel-díjat? Ha csak nem a témája, mert irodalmi szinten nálam nem üti meg azt a szintet, ami ezt kiérdemelte volna.

Örülj neki, mert magyar! Ennek örülni kéne

Ismét a jó öreg demagógia. Tudod, én akkor fogok örülni az ilyen sikereknek, amikor te örülni fogsz annak, hogy a magyar, megismétlem, magyar Mészáros felcsúti Lőrinc gázszerelő a 100 leggazdagabb magyar közé került, mert Orbán közpénzekből felduzzasztotta a vállalkozását. Te miért nem örülsz neki, hogy ilyen sikeres vállalkozóink is vannak? Jah, hát nem vagy magyar? Nem örülsz a közös sikereknek?

Szerintem térjünk vissza  valóságra, én örülök a magyar sikereknek, amikor tudom, hogy megérdemelt díj van mögötte, lásd olimpia. Azért, mert háromszor leírom a holokauszt szót, és azonnal megjutalmaznak érte, semmi örömet nem látok.

Kémek hídja (Spielberg)

Nem tudom, láttad-e ezt a filmet. Tom Hanks a főszereplő. Arról szól, hogy az amerikaiak és a szovjetek is elkapják a egymás kémeit. Ha láttad a filmet, nézd meg újra, és figyeld, amit most leírok, a tudatos manipulálást (Spielberg egyébként használta a Shindler listájában is, mint rendező, ehhez nagyon ért):

A film az amerikaiakat úgy mutatja be, mint szerethető embereket. A CIA elkapja a szovjet kémet, akivel úgy bánnak, mint a hímes tojással, szépen kérik mindenre, miközben kémkedett az ország ellen, amiért halálbüntetés jár! A CIA-ról tudjuk, ugyanolyan kegyetlen szervezet volt annó, mint bármely más orosz titkosszolgálat. A foglyokat kínozták, verték, hogy az információkat kiszedjék belőlük.

A film ellenben ebből semmit nem mutat be. Az orosz kém számára kijelölik az egyik legjobb ügyvédet (Tom Hanks), aki rádiót visz be neki, kedves, mintha a legjobb cimborája lenne, a kémet egy külön cellában tartják, viszonylag jó körülmények között.

Ellenben az orosz cellában az elfogott amerikai kémet nem hagyják aludni! Vízzel locsolják a fejét, faggatják, világítanak az arcába, azaz kínozzák. A film a közvélemény számára az oroszokat szemét vadállatnak mutatja be, míg az amerikai népet, és hatóságokat szentnek.

Ez a tudatos manipulálás! Majd minden amerikai film erről szól! Nézd meg a Rocky 4-et!

rocky

Sylvester Stallone és Dolph Lundgren

Ebben is Rocky a kedves amerikai, míg az orosz bokszoló egy agresszív, érzéketlen állatnak van beállítva! Mindig minden attól függ, ki mit hogyan akar befolyásolni.

A Saul fia azért nyert Oscart, mert az USA minden szálával a közel-keleti olajmezőkre igyekszik. Ehhez az egész világot befolyásolniuk kell, magukat jónak beállítva, a zsidókat áldozatnak, akiket sajnálni kell, az ellenfeleket(!) pedig agresszív ellenségnek.

Túlzásba vitt zsidó önérzet

A zsidóság szándékosan rájátszik a holokausztra, mindenre jó ütőkártyaként használják, mint egy Jolly Jokert. Az pedig már végképp nevetséges, hogy Magyarországon is ezek a zsidó szervezetek kihasználva a Jolly Jokert feljelentgetnek embereket ilyen kommentekért:

“Hagyjuk már ezt a holokamut, s különben is ha igaz is mi köze a férfinak nagyapja tetteihez???”

A Tett és védelem (zsidó) alapítvány jelentette fel a nyugdíjast, aki ezt írta. Mert bűncselekmény tagadni a holokausztot, ugyanakkor a nyugdíjas néni, csak szimplán írt egy “hülyeséget”. Nevetséges, hogy ezért 3 év börtönbüntetést lehet kapni, mármint Holokauszt tagadásért.

És ha valaki tagadja, akkor mi van? És ha én tagadom a zöld ufókat, akiktől én is származom, akkor mi van? Hogy megismétlődik? Ne röhögtessük már egymást…

Hogy van egy közutálat a zsidókkal szemben, nem vitás. De ki tehet erről? Hát pontosan azok, akik 74 év után is az áldozatot játsszák! Halottak emlékén élősködnek a figyelemért, vagy előrejutásért… Érdekes, hogy a magyarság nem csinál hetente filmet Trianonról… pedig ez meg a magyarok nagy vesszőparipája…

Van egy tanácsom: hagyni kéne végre azt a múltat. Be kéne fejezni az állandó önsajnáltatást! A másik feljelentgetését, mert ezt lehet csinálni Izraelben, ahol ezek a “szent” családok már annyira nem is szentek, amikor a palesztinokat le kell gyilkolni. Ott már hirtelen annyira nem is áldozatok, amikor az USA hadsereg ellátja őket fegyverrel.

De említhetnénk azt is, hogy az ÁVH elődjét anno szándékosan zsidó többséggel hozták létre! Ők ugyanis nagyon jól bevethetők voltak a kegyetlen kínzásoknál (hiszen előtte őket kínozták). De érdekes, hogy erről nem készülnek a filmek, erről a zsidóság is mélyen hallgat, sőt megpróbálta a Youtube-ról is levetetni az erről szóló történelmi dokumentumfilmeket. Ja, hogy amikor nem áldozatok vagyunk, akkor arról már ne tudjon senki?

Ennek a forrása megtalálható az 56-os történelmi intézet dokumentumtárában:

“A PRO-t (Politikai Rendészeti Osztály, az ÁVO elődje) tudatosan úgy hozták létre, hogy abban a zsidók legyenek többségben” – az identitás nélküli ember

És amikor azt mondod, mindenkinek tudnia kell a holokausztról, akkor visszakérdezek: erről miért nem kell mindenkinek tudnia? Jah, mert nem milliókat kínzott és ölt meg az ÁVH? Hanem csak ezreket? Hogy éveken át rettegésben tartotta az országot ez az erőszakszervezet, melyet zsidó többséggel hoztak létre? (Később a zsidó többség lecsökkent.)

Ha megkérdezel egy átlag magyart, miről fog tudni többet mesélni, a holokausztról vagy az ÁVH-ról? Az átlag magyar azt sem fogja tudni, mi az a PRO! (ÁVH elődje.)  De ha megkérdezem, mit jelent a három betű ÁVH, hány magyar tudna felelni rá?

Akkor szerinted, amit itt leírtam a manipulálásról, annak mennyi igazságtartalma van? Hogy szándékosan csak az egyik oldalt mutatják be és tartják naprenden, míg a magyar történelmet súlyosabban érintő ÁVH-ról nem is tud a magyar lakosság többsége!

Vajon az ÁVH tagadása is bűncselekmény? Vajon a Gulagról is tud mindenki? Nem? Mert ott csak 1-2 millió ember halt meg?

Összegzés

Kicsit gondolkozz el ezeken, mielőtt bárkit rasszistának bélyegzel. A valóság mindig attól függ, honnan mutatják be neked.

Aki a jobbik szavazóit rasszistának bélyegzi, nem jelenti, hogy inkább ő maga a rasszista? A fiatalok nem azért szavaznak a Jobbikra, mert rasszisták, hanem azért, mert elegük van a “vén” kamupártokból, mindegyikből! És ebben az egy pártban látnak elég erőt és kitartást, amely egyébként kezdettől fogva ugyanazt hirdeti, hogy ne járjon segély nyakra főre mindenkinek. És a fiatalok, akik akarnak dolgozni, egyetértenek ezzel, mert látták, hogy a “vén” pártokat csak a szavazat érdekli, ezért vagy a nyugdíjasoknak adnak el minden hazugságot, vagy a nem dolgozóknak a szavazatért.

Mint láthattad, nem vagyok Jobbikos, nem is voltam, nem is leszek, ráadásul kiszállok a politikából. A 4K!-val volt az első és utolsó próbálkozásom ilyen téren.

Ez a cikk a vanholnap.hu utolsó cikke is egyben. Kb. 2-3 hét múlva indul egy új oldal, amin már nem lesz politika, semmi, és teljes más lesz az oldal koncepciója is. A jelenlegiekből csak a gazdaság témakör marad meg. További információk majd ezen az oldalon és a facebook oldalon.

Még egy megjegyzés: ez a cikk az egyetlen az oldal történetében, amely a kisebbségekről szólt! Egyetlen más cikkben nem kerültek említésre a kisebbségek. Vajon rasszista lehet egy oldal, amelynek 99,9%-a nem a kisebbségekről szól?

Az a rasszista, akinek az élete nagyobb része folyamatosan az etnikai gyűlöletről szól, ezzel kel, ezzel fekszik… Jó lenne ezt végre megérteni. Sosem lesz valaki attól rasszista, mert negatív értelemben beszél egy kisebbségről. Tudomásul kell venni, hogy vannak etnikai sajátosságok, ennek okait ezer és ezer szociológiai könyvben el tudod olvasni. De a legfőbb ok a kasztosodás, ezt látja gyerek a szülőtől és így tovább…

Csak pár példát mondok a sajátosságokról

 • a magyar így rendel egy étteremben: “Lesz egy sör” Mire én: Hol lesz? Otthon? Mert itt akkor kapsz, ha kérsz.
 • az amerikai így: “a coke, please”. Kérek egy kólát. Vagy “Can I have a beer?” Kaphatok egy sört? Soha nem használnak sértő szlenget.
 • a német: “Ich hatte gern” vagy Ich hatte” Én kérnék, én vennék magamhoz… Mindig udvariasan kérnek szintén.
 • Az izraeli zsidó pedig így: “I want…” Én akarok… és ezzel asszem mindent elmondtam. Az izraeli soha nem kér, ő akar… Hát ezen is el kéne gondolkodni a nagy önsajnáltatás mellett, hogy egy izraeli miért nem tud szépen kérni? Mert ez durva sértés egy másik országban. Talán néha erről is kéne filmet csinálni, és eljuttatni Izraelbe. (Azonnal megismered az izraeli vendéget, mert mindig “I want-tal” kezdik a mondatot.)

Vannak nemzeti, és etnikai sajátosságok, melyek alapján azért általánosítunk, mert általános jelenség.

VanHolnap
A weboldal nem csupán problémákat vet fel, illetve szembe megy a sztereotípiákkal, de egyedülállóan megoldási javaslatokat is kínál programok formájában, melyekhez bárki hozzászólhat, javasolhat. (Programok menüpont) A cikkek egyetlen párt véleményét sem tükrözik. Ha hozzászólnál, ne tartsd magadban!

6 Hozzászólás

 1. Szent Eltvíz

  2016-09-24 at 15:20

  Szlovákiában épp ezt tette az akkori kormány, minden hasonló segélyt eltörölt.”
  És tegyük hozzá, pont ezzel egy időben tették lehetővé az önvédelmi fegyvervásárlást, számítván arra hogy megnő a bűntettek száma.

 2. Szuperpocok

  2016-07-09 at 17:25

  A zsidósághoz még azt is hozzátenném, hogy illene azért nekik is a tükörbe nézni. El kellene gondolkodni azon, hogy 2000 év alatt miért teszik ki a szűrüket mindenhonnan. 109 száműzésről vannak feljegyzések, és lehet, hogy több eset is volt, amiről nincsen.

  A magyarázat egyszerű: óriási tévedés az, hogy a júdaizmus az tulajdonképpen kereszténység, csak Jézus nélkül. A babiloni fogság a zsidó hagyományt a velejéig megfertőzte egy csomó beteg dologgal, amikről a Talmudban részletesen olvashatunk. Egy olyan eszmerendszer jött létre, amelynek már Mózeshez sincsen semmi köze.

  Miért fordult Jézus szembe a farízeusokkal? Mert egyértelmű, hogy semmi közük se volt már Mózeshez se. “Betölteni jöttem a törvény, nem eltörölni.” Ezt mondta Jézus. Ha ez így volt, akkor miért kerültek szembe vele a farízeusok, akik elvileg a Mózesi törvényt képviselték? Egyszerű: nem képviselték.

  A júdaizmus egy olyan vallás és eszmerendszer, amelyel egyszerűen nem tudtak együtt élni.

  Hadd idézzek egy Bernard Lazare nevű ZSIDÓ író könyvéből, amit az antiszemitizmusról írt:

  “ezt a fajt minden nép gyűlölte, amely közé betelepedett. Mivel a zsidók ellenségei különféle fajok tagjai, melyek messze laktak egymástól, ahol különféle törvények uralkodtak és akik különféle elvek szerint éltek; mivel más és más szokásaik voltak és szellemük is különbözött egymástól, így valószínűleg semmiféle témában nem ítélkeztek hasonlóan, tehát az antiszemitizmus általános okai magában Izrael népében keresendők és nem azokban, akik szembeszálltak vele.”

 3. Dávid

  2016-06-19 at 20:05

  Üdv! Már kezdtem hiányolni a cikkeket. Sejtettem, hogy a végét járja a blog, mert kb 2016 januárjábn jött ki az utolsó cikk “Így foszt ki minket az EU!….”
  címmel, ami valamiért jelszavas. Valószínű a sok troll miatt.

  Sajnálom a dolgot.

  Várom az új blogot, mert engem érdekelnek az ilyen gazdasági okfejtések. Azok voltak a legjobbak.

 4. hollókoszt

  2016-06-09 at 18:34

  Ekkora baromság leközlése után, hogy 6 millió zsidó áldozat a 2. vh alatt és komoly ember ezt tovább nem is olvassa, hapikáim!
  Pontosan tudja minden nyitott szemmel járó és több oldalról bizonyítva lett hogy ez fizikai képtelenség és egy már a háború előtt kitalált fiktív szám amit belemagyaráztak a bamba tudatlan tömegbe, ne szajkózzátok már ti is!

  • VanHolnap

   VanHolnap

   2016-06-10 at 00:04

   Valahogy sejtettem, hogy ismét elő fog kerülni a mennyi is volt igazából az a szám? – rejtélye. Őszintén: számít? Ha neked egy ember megöli a feleségedet, érdekel téged, hogy az illető még másik 1 millió vagy másik 6 millió család egy tagját ölte meg? Nem a tieddel fogsz foglalkozni?

   A számokat illetően nem szeretnék vitába bocsátkozni, ezért használtam a történelem által ma elfogadott számot, melyről történészek is állítják, hogy ez egy becslés. Mint ahogy az 50 millió halott száma is becslés. Ma már inkább 60 millióra saccolják. Megint kérdezem: számít?

   Két tényközlő oldal, ahol a vitának is utána olvashatsz: http://konfliktuskutato.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=196:14-hany-zsido-halt-meg&catid=20

   és egy másik, mely országokra bontva közli a számokat: http://www.masodikvh.hu/erdekessegek/haborus-bunok/25-a-holokauszt-aldozatainak-szama

   Mind a két oldal durván 6 millióra teszi a zsidó áldozatok számát. Az eső link el is magyarázza, miért adnak meg történészek más számokat nemzetenként(sic!), de nem összességében!

   Ha gondolod, szállj vitába ezen oldalakkal, melyeket nem politikai indíttatás vezet, vagy nézegess még politikailag elfogult oldalakon, ahol a cél a gyűlöletkeltés.

   • Szent Eltvíz

    2016-09-24 at 15:22

    Ja.

Hozzászólnál?

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


3 + = 5

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

VanHolnap