alternativ_vanholnap
VanHolnap

Zebra nélkül a Volánbusz pályaudvarán (videó): ez a XXI. századi Magyarország?

volan_zebra_yt

Mennyibe kerül egy vödör festék? Nagy a gyanúm, nem többe, mint egy stadion. És nem is többe, mint egy semmire nem jó haveri tanácsadói szerződés.

Ebben az országban azonban a normális dolgoknak valahogy mindig csupán az inverze valósul meg.

A történetben helyet kapott egy buszpályaudvar, ami a Volánbusz 10 buszállomásának egyike, méghozzá Budapesttől alig 15 km-re, Szigethalmon. Ez a pályaudvar a Mű út egyik oldalába van beékelődve; jellegzetessége, hogy csakis ezen a főútvonalon lehet megközelíteni, illetve elhagyni, ahogy a videóban is látszik.

A történet érdekessége – leszámítva, hogy ebben az országban a legegyszerűbb dolgoknak sincsen gazdája -, milyen tűzvédelmi, katasztrófavédelmi besorolást kaphat egy napi szinten több ezer ember közlekedését bonyolító helyszín, amelynek a menekítési terve ezt az egyetlen erős forgalmú főútvonalat tudja megjelölni?

A környék lakóit nem izgatja, hogy 1990-től Kuncze Gábor volt a térség megválasztott egyéni országgyűlési képviselője: négyszer választották újra egymás után a Pest 12. választókerületből, azaz a szigetszentmiklósi EVK-ból, ami Szigethalmot is magában foglalja. De valahogy képviselősége 20 éve alatt – a milliós fizetés mellett – sem sikerült neki azt az egy árva zebrát felfestetni… Kuncze (most) 2014-ben újra Szigethalmon indul. Érdemes szempillantást vetni végzettségére: mélyépítő mérnök! Hajár Kuncze! Hajrá a múlt! Ami soha nem fog változni a mammutokkal…

Úgy tűnik, a zebrát neki sem tanították meg a műszaki főiskolán, ahogy az aluljáró, menekülési útvonal lényegét sem.

De igazából minek vádolni politikust? Hogy ebben az országban egyetlen döntéshozó nem csinál semmi értelmeset és hasznosat, azt jól mutatja az ország lakosságának “igényessége”: szavazzunk ugyanarra, aki korábban sem csinált semmit, ne kérjünk számon senkit semmiért, mert akkor biztosan lesz változás…

A pályaudvar

Hogy érthessük a helyszín megközelíthetőségét, ezen a fotón bejelöltem, hol álltam a kamerával. Ezt az utcaképet látja, aki meg akarja közelíteni a pályaudvart – újra kiemelem, csak ezen az egyetlen útvonalon lehet bejutni és kijutni: (kattints a nagyobb mérethez)

Szigethalom – Volánbusz pályaudvar – 2014 márciusában is

A következő fotó pedig felülnézetből a pályaudvar területe. A pirossal keretezett rész a pályaudvar utasokat kiszolgáló része. A piros vonalon belül lehet közlekedni, hiszen körben kerítés van – vagyis az előbbi fotón látható egyetlen főútvonalon lehet a pályaudvart elhagyni:

Szigethalom – Volánbusz pályaudvar – 2014 márciusában is

Videó

A felvételen pedig jól látszik a hatalmas forgalom, amin nap mint nap át kell küzdeni magát minden egyes utazni szándékozónak! Hogy a szigethalmiakat nem érdekli, hogy saját 14 éves gyerekük naponta így közlekedik, azon érdemes elgondolkodni. Hogy a szülő a cigit vádolja a gyerek rossz magaviseletéért, de abszolút nem érdekli a veszélyes napi közlekedés, az ismét önmagáért beszél.

Ez ma Magyarország!

Vajon mennyibe kerül egy vödör festék?

Vajon mennyibe kerül a társadalom igényessége?

VanHolnap.hu
A weboldal nem csupán problémákat vet fel, illetve szembe megy a sztereotípiákkal, de egyedülállóan megoldási javaslatokat is kínál programok formájában, melyekhez bárki hozzászólhat, javasolhat. (Programok menüpont) A cikkek egyetlen párt véleményét sem tükrözik. Ha hozzászólnál, ne tartsd magadban!

6 Hozzászólás

 1. Isaóra

  2014-03-20 at 13:54

  Megette a fene, ha egy zebra felfestését az országgyűlési képviselőn kell keresni!
  Ne becsüld már le a helyi önkormányzatot,a helyi embereket, jelezzék és jó helyen!

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2014-03-21 at 21:39

   Ezzel egyetérte(né)k… A pályaudvar azonban több mint 15 éve így működik! Vajon mikor indul be a helyi gépezet? :)

 2. Rene

  2014-03-16 at 23:13

  Sajnos az embereket addig nem érdekli ez a dolog, amíg nem hal meg valaki. Azután pedig jön a politikus, mint a nép megmentő hőse, hogy felfestesse azt a zebrát. Persze kell előtte gyorsan egy hatástanulmány, jó pénzért. Csakhogy ezt akkor kellett volna átgondolni, amikor ezt a helyzetet megteremtették. Ez olyan, mint amikor az internetes képek gyűjteményében röhögünk azon, hogy az emeletre, a levegőbe hogyan sikerült egy bejárati ajtót odaraknia a kőművesnek. Vicces, de csak addig, amíg nem a saját házunkon csinálják meg. Pedig ez megy! A mi házunk Magyarország, és ezek az önmagukat szakértő kőműveseknek beállító politikusok akarják velünk elhitetni, hogy az az ajtó márpedig szakszerűen lett beszerelve!
  2010-ben kezdtem el külföldön dolgozni azért, mert itthon tarthatatlanná vált a helyzet. Szezonális munkát végzek, és minden évben itthon költöm el a kinn megspórolt pénzemet abban a pár hónapban, amíg itt vagyok. Minden évben abban reménykedem, hogy talán idén jobb lesz, és itthon is lesz olyan munkám, amiből tisztességesen meg tudok élni. De minden szezonban arra jövök haza, hogy még rosszabb a helyzet, mint azelőtt. Mindenki sír, mégsem tesz senki, semmit. Mintha mindenki le lenne szedálva… Tudom, hogy nehéz, vagy talán még törvénytelen is, de nem lehetne egy éjszaka valakivel felfestettni mondjuk sárga színűre, jelezve ideiglenes mivoltát, míg a bürokrácia útvesztőjében valaki illetékeshez talán eljut az üzenet, és megszüli a megoldást!
  A társasházban, ahol Budapesten lakunk nagyon rossz volt a lépcsőházban a falak állaga. Nem szerettük, ezért megkérdeztük a lakógyűlésen, hogy megoldható lenne-e a falak vakolása és festése a házgondnokkal, hogy egy kicsit igényesebben nézzünk ki. Szinte mindenki leszavazott azzal, hogy nincs rá pénz. Ezután megbeszéltük a szomszédokkal, hogy akkor mi megoldjuk legalább a mi szintünket saját pénzből. Fél éven belül a házgondnok minden szintet megcsinált, mert a lakók látták, mekkora a különbség a mi szintünk és az övéjük között. Pedig csak glett és festék kellett hozzá, no meg akarat a változtatásra!

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2014-03-17 at 19:48

   Ha te felfested, akkor rongálást követsz el! :) Igen, ez magyarország… én a helyedben állandó munkát keresnék kint…

   Itt a hozzászólások zöméből is látszik, hogy a magyar ember a maga ellensége: “Ráadásul 100 méterre van a zebra, ahol meg is állnak az autók, ha át akar valaki menni! Pesten se szaladgálnak át az emberek, ha 100 méterre van a zebra, akkor ott mennek át!” – írta valaki a facebookon ehhez a cikkhez.

   A magyar ember önmaga ellensége. Itt nem tudsz jót tenni, mert a magyar megmagyarázza, hogy a jelenlegi szar helyzet végül is jó! Ilyet az életben nem látsz más országban, csak nálunk!

   Ugyanez a helyzet például a videóknál, ahol a közteresek például bliccelőket nyomnak a földre. A magyar reakció: megérdemli, miért nem vett jegyet!

   A buta magyar nem azt mondja: szarházi politikai elit, akik az árakat emelik, de a béreket nem…

   A magyar ember a jelenlegi szar helyzetet védi! És önmaga ellensége! NINCS ÖSSZETARTÁS! NINCS LOGIKA! Közben pedig a magyarnak mindenki ellenség: cigány zsidó, másik magyar, német, EU, IMF… és a jó ég tudja…

   Ez egy istentelenül buta nép, most már egyre inkább be kell látni…

 3. bagalas

  2014-03-16 at 03:14

  Én kíváncsi lennék, vajon felhívja e valaki az illetékes figyelmét erre a hiányosságra vagy pedig megmarad az egész egy internetes cikk szintjén?
  Én jóhiszeműen fel tudom tételezni Kuncze Gáborról is, hogy neki fogalma sincs erről a dologról mert senki nem szólt neki. Írni kéne egy levelet a hatóságnak, talán a közlekedés felügyeletnek. Gondolom Kuncze se azzal tölti a napjait hogy járja a várost azt lesve hogy kell egy zebra.

  Még egyszer mondom, jóhiszeműen feltételezem.

  Az is lehet, hogy tud róla csak leszarja, de akkor kéne róla valami írás, hogy legalább valaki valamikor már jelezte ezt a problémát egy illetékesnek.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2014-03-16 at 05:25

   Helo!

   Ha már ilyen jóhiszemű vagy :)

   Kuncze helyi lakos immár több mint 25 éve. Ha nem tud róla, az róla árul el mindent… helyi képviselőként néha illik beszélgetni a lakosokkal, egyébként épp két hónapja tartott lakossági fórumot Szigethalmon:

   http://frissvideok.hu/hirek/377516-video-kuncze-gabor-lakossagi-foruma-szigethalmon

   Nem hiszem, hogy a Volán vezetője, a közútkezelő, az önkormányzati testület, és ő maga ne tudna erről… ez azért már túl jóhiszemű hozzáállás :)

   Kunczének arra volt gondja, az EVK-ban majálisokat tartson, hogy rá szavazzanak, még anno az SZDSZ-szel… Csak valahogy ebben az országban az egyszerű dolgokat sem oldja meg senki, csak a másikra mutogat.

   De tervben van, hogy küldök egy szerkesztőségi levelet az illetékes Volánnak, és a közútkezelőnek, illetve ha már itt vagyunk, Kunczénak is, aki anno bőszen “támogatta” ÁVH-s haverjait… de legalábbis nem csinált semmit…

   Sajnos ezek az őskövületek soha nem hoztak valódi eredményeket, és nem is fognak…

   DE ha érkezik viszontválasz, közölni fogom az oldalon…

Hozzászólnál?

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


- 1 = 8

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

VanHolnap