Hogyan orvosolható a megereszkedett mell?

Hogyan orvosolható a megereszkedett mell?

A keblek állapotával való elégedettség nagymértékben meghatározza azt, hogy miként érzi egy nő magát és mennyire tud kiteljesedni párkapcsolatában. A kis mellek éppen úgy gyakran okoznak problémát, mint a megereszkedett keblek. Idővel a gravitáció mindenkire hatással van, de a genetika, a hirtelen súlyváltozás, vagy a várandósság időszaka is hatással lehet a mellek állapotára. A lógó emlőkkel azonban nem kell együtt élni, ugyanis ma már korszerű, megbízható, és tökéletes végeredményt kínáló plasztikai beavatkozást vehetünk igénybe.megereszkedett mell

De mégis mikor mondhatjuk, hogy lógnak a mellek? Ha a mellbimbó az áthajlási redő magasságában helyezkedik el, akkor még egyelőre enyhe fokú lógásról beszélhetünk. Ilyenkor implantátum beültetése nélkül is csodaszép végeredményt érhetünk el. Más a helyzet akkor, ha nagyobb fokú a megereszkedés, hiszen ekkor a mellfelvarrás és az implantátum beültetése együttesen szükségesek a feszesebb mellek eléréséhez.

Mekkora fájdalommal jár a megereszkedett mell helyreállítása?

Legyen szó bármilyen sebészeti beavatkozástól, a páciensek rendszerint a fájdalom mértékétől tartanak. Nincs ez másként akkor sem, ha a megereszkedett mell korrekciója a cél. Sokan érdeklődnek az iránt, hogy a műtétet követően mennyire fog fájni az érintett terület. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha implantátum nem kerül beültetésre, mindössze mellfelvarrás történik, akkor kevésbé jelentkeznek panaszok. Ilyenkor tulajdonképpen az történik, hogy az izomhoz nem nyúl hozzá a szakember, mindössze felemeli a mirigyállományt, és fentebb rögzíti azt, majd a keletkezett bőrfelesleget kimetszi. Ugyan fájdalomcsillapító ilyenkor is szükséges lehet, de sokkal kevésbé feltűnőek a panaszok, mint az implantátum beültetéssel járó mellfelvarrás esetében. Ez utóbbi alkalmával ugyanis az implantátum mintegy feszítő érzést kelt, ami szerencsére napról-napra kevésbé lesz érezhető.

Műtét utáni feladatok

A mellfelvarrás és az esetlegesen beültetett implantátum mind megkövetelik, hogy szánjunk időt a pihenésre, gyógyulásra. A tisztálkodásra kiemelt fmellműtét utáni regenerációigyelmet kell fordítani, és a műtétet követően három napig még nem szabad zuhanyozni. Amint az orvos meggyőződik róla, hogy a seb rendben gyógyul, akkor már beállhatunk a zuhany alá. A meleg kádfürdőről azonban még jó ideig célszerű lemondani a zökkenőmentes gyógyulás érdekében. A varratszedésre körülbelül két-három hét elteltével szokott sor kerülni, majd ezt követően speciális, szilikon-tartalmú krémmel érdemes a seb környékét kenni, aminek köszönhetően még szebben fog az gyógyulni.

Milyen változást várhatunk a műtéttől?

Ez természetesen függ attól, hogy mellnagyobbítással kombináltan történik-e a mellfelvarrás Budapest egyik legjobb plasztikai sebészetén. Amennyiben a megereszkedett mell korrekciója pusztán implantátum nélkül történik, akkor annyi változást éreznek a páciensek, hogy újra a megfelelő, esztétikus magasságba kerültek kebleik. Mivel a mirigyállomány mennyiségét nem mellfevarrás implantátum nélkülérinti a beavatkozás, így méretbeli változás sem fog történni.

Sokan vannak, akik ha már szike alá fekszenek, akkor szeretnének egyúttal a méretesebb, feszesebb mellek érdekében is tenni. Ilyenkor, valamint nagyfokú lógás esetében kerül szóba a mellnagyobbítás lehetősége. Az etikusan tevékenykedő szakemberek kivétel nélkül a testalkathoz passzoló méret kialakítását javasolják a pácienseknek, ezzel elkerülve az extrém megoldásokat és a velük járó hát-és vállfájdalmat. Implantátum beültetése után természetesen azonnal a méretbeli változás a szembetűnő, ez együtt jár azzal, hogy visszakaphatóak a fiatalkori, feszes vonalak is.

Magabiztosság az élet minden területén

A keblekkel való elégedettség egy nő életében kiemelt jelentőséggel bír. A műtétet követően nagyobb magabiztosság élhető meg, mely a munka és a magánélet területén egyaránt megmutatkozik majd. Megereszkedett mell problémájával érdemes megbízható, nagy múlttal rendelkező klinikához fordulni.