alternativ_vanholnap
VanHolnap

Picsába fizetünk ennyi adót, ha nincs látszata? (Friss adatokkal)

csekk

Hogy van az, hogy ebben az országban az adókkal takarózunk, az a reggelink, ezt nézzük a moziban, és üdülni is adómatracokkal járunk a Balatonra, de valahogy mégsem látszik pozitív hatása országunkon? Elmagyarázom.

Ebben a cikkben 3 főbb témakört érintek, melyek alapvetően meghatározzák a lakosság gazdasági jólétének érzetét:

 1. Munkából származó jövedelem (ebből élsz), és az azt terhelő adók, járulékok
 2. Fogyasztási adó, más néven ÁFA
 3. Az ország összes adóbevétele (GDP-hez viszonyítva, hogy hasonlítható legyen más országokhoz)

Sokan már az alapfogalmaknál elakadnak. Tisztázzuk: Nettó munkabér: amit kézhez kapsz. Bruttó munkabér: adó-, járuléklevonás előtti munkabér. GDP vagy Bruttó hazai (össz)termék: az országban adott évben előállított, végső fogyasztásra szánt termékek és szolgáltatások összértéke.

Mennyit “nyúl le” az állam a fizetésekből 2013-ban?

Mivel sok állampolgárnak a számítás menetéről sincs fogalma, részletesen bemutatom, hogyan lehet kiszámolni.  (Léteznek bérkalkulátorok is, de azok nem mutatják meg a munkáltató terheit és az összefüggéseket.) A számított adatok 0 gyerek esetén érvényesek.

Bruttó fizetésed: 150 ezer Ft (ebből lejön)

 • Nyugdíjjárulék (10%): 150.000 x 0,1 = 15.000 Ft
 • SZJA (16%): 150.000 x 0,16 = 24.000 Ft
 • Egészségbiztosítási- és munkaerő piaci járulék (8,5%), ami áll természetbeni egbizt. járulék (4%) +pénzbeli egbizt. járulék (3%) + munkaerő-piaci járulék (1,5%): 150.000 X 0,085 = 12.750 Ft

Nettó bér: 98.250 Ft (Az államhoz került eddig: 51.750 Ft)

Itt nem áll meg a történet, mert a munkáltatót további költségek terhelik a Bruttó fizetéseden felül:

 • Szociális hozzájárulási adó (27%): 150.000 x 0,27 = 40.500 Ft
 • Szakképzési hozzájárulás (1,5%): 150.000 x 0,015 = 2250 Ft

Összesen: 42.750 Ft (Ez is az államhoz került). És most jön az érdekes, a munkáltató terhei: 150.000 Ft (a bruttó fizetésed) + 42.750 (további járulékok) = 192.750 Ft!! Amiből te megkapsz: 98.250 Ft-ot! (Most már látod, miért nem jelent be a főnököd téged, ezzel megspórol magának majdnem 100.000 forintot! (Az már más kérdés, hogy bunkó módon a munkaadó a munkavállalónak a feketemunkáért cserébe nem ad semmi kárpótlást, hogy pl. nem lesz nyugdíjad, mert nem jelent be! Kb. örülj, hogy dolgozhatsz 6 ember helyett feketén, és fogd be a pofád!) Szép országunk ékköve.

Részösszefoglalás

Te kaptál 98.250 Ft-ot, míg az állam kapott 94.500 Ft-ot! Még nincs vége, de előtte érdekes rápillantani egy KSH kiadványra: “Adózás az Európai Unióban”.

A cikkben felhasznált források/ábrák jegyzéke:

Érdekes megfigyelés: ebben is vezetünk! Ha adót kell kivetni a munkára, Magyarország élen járva gazdag országokat is kenterbe ver. (Kattints a nagyobb mérethez.)

Az európai adózási adatsorok összehasonlításban a 2011-es adatok a legfrissebbek. Az EU 2013-as kiadványa tartalmazza ezeket az adatokat. Mivel ezen számítások rendkívül összetettek és időigényesek, a 2012-es adatokra nemzetközi összehasonlításban még várni kell.

Láthatjuk, hogy jóléti államokat is előzünk, mint Németország vagy Hollandia. És az élmezőnyben vagyunk. 2008-hoz képest hátrébb ugrottunk ugyan picivel, de ez ne tévesszen meg senkit: ezt az egykulcsos adó bevezetése okozta nagyrészt, ami 500 milliárdot vett ki a költségvetésből, csökkentve a gazdagok munkabérének adóterhelését… Ha ezt visszacsinálnánk, akkor úgy a negyedik helyen lennénk. (A szegényebbek jövedelme ezzel szemben csökkent, ahogy ebben a cikkben olvasható.) Tehát az sem igaz, amit a fidesz állít, hogy ők a fogyasztást adóztatják – aminek egyébként sincs semmi értelme, hiszen a szegényeket ez sokkal jobban sújtja! De adóztatnak ezek mindent, amit érnek!

ÁFA

Ott tartottunk, hogy Te kaptál 98.250 Ft-ot, míg az állam kapott 94.500 Ft-ot! De ügye tisztában vagy vele, hogy az is adózik, aki “feketén” dolgozik? Országunkban 27 %-os ÁFA terheli a termékeket és szolgáltatásokat. (Kivétel: 5 százalékos adómértéket kell alkalmazni többek között a gyógyszerekre, gyógyászati berendezésekre, könyvekre, e-könyvekre, folyóiratokra, és a távhőszolgáltatásra. 18 százalékos adómértéket kell alkalmazni a tej és tejtermékekre, a gabona, liszt és tej felhasználásával készülő termékekre, valamint a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás után.)

Bármit vásárolsz, annak (nettó 27 %-a) bruttó 21,26%-a ismét az államhoz kerül! (Ha vissza akarod számolni az ÁFA-tartalmat, akkor 21,26 %-kal kell szorozni (bruttó kulcs). Nem baj, ha nem érted :) A lényeg a lényeg! A 98.250 Ft-os nettó fizetésedből 20.888 Ft (98.250 x 0,2126) újfent az államhoz kerül.

Katica néni találós kérdése, vajon hol a legmagasabb az ÁFA-kulcs az EU-ban? Hát nálunk! Sehol sincsen máshol 27%-os áfa. És hol a legmagasabb az élelmiszerek áfája? Jeee, ebben is elsők vagyunk! (Kattints a nagyobb mérethez!)

Vessünk búzát – akarom mondani számot:

 • A te nettó fizetésed, amit elkölthetsz: 98.250 Ft,
 • A munkaadó ezért 192.750 Ft-ot fizet ki,
 • Az állam bevétele pedig: 115.388 Ft! (Vagyis több, mint a Te fizetésed!)

Azt hiszed, vége? Még mindig nincs vége!

Mert további adókat fizet ki a magánszemély! Az áfán túl is van ám élet! Ügye tudsz a telefonadóról, amit a szolgáltatók úgy áthárítottak az emberekre, mint a bakfitty. Valamint a tranzakciós adó pl. a banki átutalások után. Ha hamburgert eszel, öntetként chips adóval kell jóllaknod. Gyors sorolásként: fizetendő még telekadó, építményadó, kommunális adó, különböző illetékbélyegek az ügyintézések után, és ha ezek után maradt pénzed nyaralásra, akkor Te fizeted az IFA-t, vagyis az idegenforgalmi adót is, ez éjszakánként 450 Ft-tal emeli a szállásköltségedet. Ha olyan élvezeti “szerekkel” élsz, mint alkohol, cigaretta, benzin, akkor jövedéki adó is téged terhel!

Mennyi a benzin adótartalma? Több mint 50% az áfával együtt, anélkül több mint 30%! Közútjaink persze a római korból visszamaradt macskaköves szekérközlekedőkkel vívnak minőségi versenyt.

És ha valakinek még mindig maradt volna valami, miután kifizette autója után a gépjárműadót is, behelyezve a bankba megtakarítását kamatadó terheli (augusztustól emelt mértékkel, 22%-os a kamatadó! A rengeteg elvonás utáni kis megtakarításod után is még-még-még-még elvonnak! Csoda, hogy élhetetlen országban élünk? De nem elég a a kamatadó, mert miután a fidesz odaadta az 500 milliárdot a gazdagoknak, és ostobaságival csökkentette a fogyasztást az országban, észrevette, hogy nincs mani a kasszában még ez a sok adó mellett sem… Hát a bankbetétek, bankszámlák után már egészségügyi hozzájárulást is köll fizetni, 6%-os kulccsal.

Hogyan csinálják ezt mások?

Ismét érdekes rápillantanunk egy grafikára, vajon társaink az EU-ban hogyan adóztatják a fogyasztást? És jeeee… ismét az elsők között, rémesen gazdag államokra verünk rá köröket!

 Összes adóelvonás

Vajon szomszédaink az EU-ban hogyan adóztatnak? A végső kérdés, ami sokakat érdekel, mekkora adót szed be ténylegesen a magyar állam? Ezt úgy tudjuk más államokkal a legjobban összehasonlítani, ha a GDP-hez viszonyítjuk, annak százalékában.

Láthatóan gazdag országok előznek meg minket! Miért van így? Minél gazdagabb egy ország, annál több adót tud beszedni! Százalékosan is! Ausztriában a nettó átlagbér 1700 euró (510 ezer Ft), ellenben a bécsi éves BKV bérlet 365 euró (109.500 Ft), míg nálunk a nettó átlagbér 110 ezer Ft, szemben az éves BKV bérletünk drágább, mint a bécsi:  382 euró (114.600 Ft)!

Ez az adatsor 2008-ra vonatkozott, hogy lássuk, akkor is hatalmas volt az elvonás, eredménye: nesze semmi! Míg nézzük meg az adattáblán a felettünk lévő országokat, milyen életszínvonalat és milyen környezetet biztosítanak az ottani politikusok ilyen mértékű elvonással! Dánia, Svédország, Belgium, Ausztria…

2011-es adatot az egykulcsos adó mérsékelte természetesen – a gazdagabbak javára…

2011-ben a középmezőnybe kerültünk az egykulcsos adóval egy évre. (Aminek a keresők 65%-a nem igazán tudott örülni.) 2012-2013-as nemzetközi összehasonlítást még nem lehet tenni, de hazai adatok vannak: 2013-ban a számítások alapján ismét 39% körüli az adóelvonás, hiszen számtalan új adót vezettek be, emelték a tranzakciós adót, a kamatadót, bevezették a betétekre az egészségügyi hozzájárulást stb.

Ismét visszajutottunk a 2008-as szintre. Az elvonások szinte minden kimutatásban az élmezőnyt mutatják, de akkor hol ez a pénz?

Elgondolkodtató!

Láthatod, hogy Ausztriában az összes adóbevétel GDP arányosan magasabb, mint nálunk, mégis a nettó (adózott) átlagbérük a mienknek három és félszerese (így is 1700 euró havonta), miközben a BKV bérletük olcsóbb!

Megoldás! Ezt kéne tenni!

Mert az adószabályok szerkezete számít! (Magyarul: kiktől szedik be az adót, mennyit, és hogyan osztják vissza?) Nálunk – ahogy láthatod -, a csórókkal fizettetnek meg “mindent”! Mindenki (aki nem tartozik sem az mszp-hez sem a fidesz-hez) azt ugatja ezer éve, hogy a gazdaság növekedése szempontjából a legfontosabbak:

 • Az embereknél kell hagyni a pénzt! Annál, aki megkereste! Ausztriában 10.000 euró éves jövedelemig nem kell adót fizetni! Nálunk a nyomorék minimálbért is adóztatják!

2013-ban a minimálbér 98 000 forint bruttóban, amiből 64 200 forintot kap készhez a munkavállaló! Míg aki 1 700 000 forintot keres, annak fizetését Orbánia havi 200 ezer forinttal emelte! (Csökkentett adózás a javukra.) Kizárólag ezért kerültünk a középmezőnybe 2011-ben az összes adóelvonást tekintve!

 • Attól kell többet elvonni, aki rengeteget keres! Nálunk a gazdagok is 16 % SZJA-t fizetnek, mert ezáltal a politika megemelte a saját fizetését is, és azon “gazdag barátokét”, akik az átláthatatlan pártfinanszírozásba beöntik a tőkét. Ausztriában 3-sávos adózás van (nem egykulcsos), a legjobban keresők 50%-os rátával adóznak! Működik? Igen! Háborognak? Nem! Tudod, mekkora jövedelem felett kell 50%-os kulccsal adózniuk? Évi 60.000 euró, azaz havi 1 500 000 Ft feletti összegre! Nálunk Vitézy Dávidka a havi 1 700 000 Ft-os fizetése után 16%-kal adózik! (Röhejes!)

(Fontos! A sávos vagy progresszív adózás nem azt jelenti, hogy – a példánál maradva – 60.000 eurónak kéne az 50%-át befizetni, azaz 30 000-ret! Ez a legnagyobb tévhit az állampolgároknál. A 60 000 euró feletti részre vonatkozik az 50%! Vagyis, ha mondjuk  62.000 eurót keresel, akkor a 2000 után adózol 50%-kal! Nem jársz rosszabbul, ha nagyobb sávba esel! Ez tévhit!)

 • Már az OECD (o-í-szí-dí) – Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet is elugatta, hogy az adóbevételeknek az ország gazdasági helyzetéhez kell igazodnia! Hazánkban túl magasak az elvonások! Mi gazdasági teljesítőképességünkön 30% körül kéne tartani az adóelvonást! Ahogy pl. Lengyelország, Románia vagy Szlovákia! Köröznek le minket nemsokára! Mindenben! Miért? Mert van eszük! (Zárójelben meg kell jegyezni, hogy az USA, mely gazdag állam, mégis 30% körüli adóteherrel tervez évente! Pedig magasabb adóterhet is kivethetne, ahogy Ausztria.) Nálunk jelenleg (2013-ban) 39% az adóelvonás – gazdag országokéval megegyező – azonban mindenünk szétesik! Metró, villamos, közút, kórházak, iskolák… Ausztriában ekkora elvonásnak van látszata! Álom egészségügy, álom közutak, álom tömegközlekedés! Ekkora elvonásnál náluk 13. és 14. havi fizetés van (nyaralási pénznek nevezik), nálunk az emberek a húst sem tudják megvenni, nemhogy nyaralás! Meg kell szüntetni ezt a tengernyi adónemet! Az átláthatatlan adószabályozást! Egy év alatt több mint százszor módosítják az adójogszabályokat! Építs már erre vállalkozást! Nem lehet követni. Milyen stratégia ez? Mit követnek itt pártok? Egyik héten ez jut eszükbe, másik héten amaz… ez nem országirányítás…
 • Nem a fogyasztást (főleg az élelmiszert) kell ennyire adóztatni, hiszen az érinti a legszegényebbeket is, ezáltal soha a büdös életben nem tudnak kivergődni a szarból! Ausztriában 10% az áfa, nálunk 27% + a chips adó, telefonadó, anyám bánata-adó… És nem, és nem képesek felfogni, hogy így nem tud működni a gazdaság! (Józan paraszti ész: ha nem tudod megvenni az agyonadóztatott minimálbéredből az agyonadóztatott narancsot, akkor a vállalkozó az agyonadóztatott bérjellegű költségeivel, aki alig tudja a havi bérleti díjat is kitermelni, nem tud utánrendelni, mert még az előző narancs is ott van a polcon vagy már rárohadt! (Könyörgöm, ez nem atomfizika! Mégis megterheli a 20 éve rajtunk csüngő politikai elit (jobb- és baloldal) gondolkodási határait!

Fogyasztói árak változása az EU-ban 2013-ban

Rettentő érekes lesz ismét, ha megnézzük európai összehasonlításban az élelmiszerárak változását:

Bazdmeg! Az egész kibaszott országunk nem áll másból, mint termőföld és állattartás! (Iparunk nincs!) És mégis, rekord mértékben emelkednek nálunk állandóan az árak! Ezek jól csinálnak valamit is 20 éve? Ébredjünk már magyarok! Az EU-átlagot simán kenterbe verjük a legalapvetőbb élelmiszerek árának emelkedésével is! Ebben az ár-összehasonlításban egyedül Izland és Törökország rosszabb, mint mi, de ők nem EU-tagok még. Miért fontos ez? Mert mi hatalmas pénzeket kapunk az EU-tól például földművelésre is! (Ügye a földek, melyeket kiosztottak a haveroknak.) Röhej! Ausztriát érdemes megnézni vagy Szlovákiát!

A következő ábra pedig a fogyasztói árak változását mutatja, tehát nem csupán az élelmiszerekét, hanem mindét:

Gratulálunk! Ismét az elsők között! Nekünk olimpiát kéne tartani idiótaságból! És Orbán csodálkozik, hogy ebben az országban nincsen fogyasztás! Látott itt bárki egyetlen értelmes adatot is? Mondjuk, amiben kurvára jól teljesítünk, mint a milliárdokból hirdetett pártreklám?

Nagyon jól látható, az irány, ahova országunk 20 éve tart: a süllyesztő! Akár bal-, akár a jobboldal kerül hatalomra, folyamatosan “sikerről” hazudoznak – persze elhisszük: részükre siker, hogy állandóan emelik saját fizetésüket. Csak a nép nem tudja már megvenni a legalapvetőbb élelmiszereket sem!!! Miközben egy mezőgazdasági országban élünk – bazdmeg!

Elég volt!

Elég volt az állandó egymás ellen uszításból, hogy a két oldal, mivel felmutatni semmit nem tud, azzal odázza a problémák megoldását, hogy állandóan a másikra mutogat! Elég volt!

Az elmúlt 20 évben egyik oldal sem tudott mást felvonultatni, mint adók tömkelegét, melyeket folyamatosan nem adónak hazudtak… Kit néznek ezek folyamatosan hülyének? Teljesen egyértelmű, ha van egy szakadék, ami legyen most az adó, ha 1 méter (ahogy Ausztriában, mert jó a szerkezete és arányos), akkor azt megkísérli az ember átugrani (befizeti az adót). Ellenben, mint nálunk, ha már 10 méter a szakadék, senki nem kísérli meg átugrani! Hát senki nem hülye! Inkább megkerüli mindenki! (Feketézés!) A magyar nem azért csal állandóan, mert ilyen a természete! Most mutattam be – ahogy az oldal több cikke is rámutat -, mert rákényszerítik a magyart! Miért bliccel a BKV-n a magyar ember, aki nettó 64 000 forintot keres? Talán mert Ausztriában még a tömegközlekedés is olcsóbb? Nekünk jut Vitézy Dávidka “fekete serege”?

De nem fér az agyukba! Még jobban akarják tágítani a szakadékot, mert jön a sok “okos” közgazdász, aki matekol kettőt, s a végén kideriválja, hm… ha 10 méter szakadékból ennyi adó folyik be, akkor majd 20 méter szakadékból a duplája fog! Hű, de okos vagy zsenikém… Ezért folyamatosan adót adó hátára halmoznak, amit aztán egyre többen és többen csalnak el! Matolcsy kitalálta a tranzakciós adót, kideriválta, hogy majd ennyi és ennyi befolyik, a fele sem teljesült. Jött Varga, első lépése mi volt? Hát tovább emelte a tranzakciós adót. Ezek közgazdászok?

Kimegyek az Alföldre, összeszedek egy tehenészlegényt, az is tud ilyen marhaságokat csinálni, hogy ha ennyi adó nem jött be, akkor majd duplázzuk. Ha az sem jött, na, akkor azt is duplázzuk. Ez nem gazdaságpolitika, ez egy nagy szar.

Ami országunkban folyik, már régóta nem csupán közgazdasági kérdés, hanem nagyrészt pszichológiai! És nem ártana használni hozzá egy csipetnyi józan paraszti agyat is!

Elég volt!

A KSH legfrissebb tanulmányában (2013. március) a következő lesújtó adatokat közölte: Másfél millió ember nem tudta kielégítően fűteni otthonát. A lakosság harmada nem eszik rendszeresen húst, mert nem tudja megfizetni. A teljes magyar népesség kétharmada, hat és fél millió ember nem tud elmenni egy évben egyszer nyaralni!

A megoldás is egyértelmű! A magyarok kreativitása (jó  értelemben) szinte verhetetlen a világon! Még sincsenek 20 éve kreatív, gondolkodóképes politikusaink!

Megoldás folytatása

 • Ausztriában is lopnak, Németországban is lopnak, az USA-ban is lopnak a politikusok! Egyet értsünk meg! Hogy ők a 100 Ft után beszedett 30-40 Ft adóból csinálnak 300-400-at, amiből utólag ellopják az eredeti 30-40-et! A kutyát nem érdekli ez az osztrákokat! Hiszen az átlagbér 1700 euró! És olcsóbb a BKV bérletük, mint a mienk! Ott azt mondják: “Amíg nekünk, állampolgároknak biztosítjátok a jólétet, mert kreatív emberek vagytok, és jól gazdálkodtok a pénzünkkel, addig szedjétek le a jussotokat! Senkit nem érdekel!”
 • De mi van nálunk? Nálunk a sok tehetségtelen, “kreatívtalan”, egymást fedező volt ügynök, besúgó (mindkét oldalon), tudatlan politikus, mivel semmihez nem ért, csak a lopáshoz és az adóemeléshez, a 100 Ft után beszedett 40 Ft-ból már az elején ellop 20-30-at! Nemhogy többet nem csinál belőle, de még az alapot is eltünteti! Majd a hiányt rendre több és több adó kivetésével próbálja fedezni! Na ezért nem működik országunk!
 • Nem igaz, hogy nincs pénz ebben az országban! Hazugság! Ahol ki lehet fizetni rendre milliárdokat “tanácsadásra”, ki lehet fizetni egyetlen honlapért 200 milliót (kormanyszovivo.hu), a pusztában kétszeres pénzből alagutat fúrni az autópályának… és nem sorolom tovább. Könyörgöm. Láthattad, annyi pénzt szed be a magyar állam az adófizetőktől, amennyit a gazdag országok (pl. Ausztria)!
 • Az emberek lófasz pénzekből képesek gazdálkodni és spórolni! Az átlagember jobb közgazdász, mint Matolcsy? Vagy Varga? Mert az állam élén már mindkét párt (mszp-fidesz) megmagyarázza, miért is nem a drága a világon nálunk legdrágábban épülő autópálya, kórház, 4-es metró… megmagyarázza. És mégis minden szar! Van pénz ebben az országban bőven! Csak el kéne jutnia végre a magyar embernek oda – vagy most vagy soha -, hogy elkergeti a picsába ezeket a semmirekellőket! Nem lehetne adócsökkentést végrehajtani, mondván, miből lesz rá pénz? Pénz van ebben az országban bőven! Csak azelőtt ellopják, elherdálják, hogy megtízszereznék! Mert nem értenek hozzá! Az államnak nincsen szüksége ennyi adóra, hiszen csak ellopják…
 • Ideje végre kreatív, valóban normális koncepcióval rendelkező egyéneket ültetni a döntnöki székekbe!

Kreativitás és józan ész! Emberek! Ébredjetek már fel! Ki kell végre mondani, hogy takarodjon az mszp és a fidesz is oda, ahol nem okoznak több kárt! Lehet elmenni kapálni, ahhoz talán értenek!

Elég volt! Menjen az összes volt rendszerváltó politikus a pi…ába! Hozzuk el végre a valódi rendszerváltást! Gondold el, olvastál már ilyen cikket, ami ennyire őszintén leírja, mi a probléma, mi a megoldás? Hát annyira egyértelmű! Próbáltam gazdasághoz egyáltalán nem értőknek is bemutatni számtalan adattal és táblázattal, hogy mennyire szarul vezetik országunkat immáron 20 éve! Több cikkemben bemutatom az összefüggéseket, és hogy hogyan fordítanak minket egymás ellen! Mert amíg az mszp-s a fidesz-est öli az utcán, addig nem lesz valódi korszakváltás!

Személyes megnyilvánulásom

Én kreatív megoldásokat kínálok! Ideje lenne a magyar embereknek végre nem a hazugokat támogatni, hanem a kreatív, őszinte, logikus gondolkodású embereket! Normális, működő politikát kínálok. Tévedés ne essék, nem én vagyok a legjobb semmiben! Nem én vagyok a legkreatívabb a Földön! De biztos, hogy magam mellé hasonló kreatív embereket csoportosítok, akikkel úgy lehet irányítani egy országot, ahogyan Ausztriában teszik! Nálam ez a siker, amikor majd elérjük Ausztria életszínvonalát! Ez korántsem lehetetlen! Lehetetlen akkor, ha hagyjuk, hogy ezek (fidesz és mszp) száz évig cserélgessék egymást!

Eljött az az idő, amikor nekem, a cikk írójának is el kellett gondolkodnom, vagy teszek valamit, megpróbálok változtatni, megpróbálom az emberek figyelmét felhívni, hogy most már tényleg tenni kell, megpróbálom a parlamenti szerepvállalást is. Vagy elhagyom az országot.

Mert nekem speciel 5 szakmám van, ebből egy gazdasági felsőfokú… de ebben az országban kb. hülyének néznek, amikor a fizetés megbeszélésére kerül a sor! Erősen gondolkodom a két választáson: külföldre menni vagy pedig megpróbálni egy olyan csoportot létrehozni, amely kreatív emberekből áll, akik nem ijednek meg az árnyékuktól, és bejutni a parlamentbe…

Ki kell mondanom, nem fogok ebben az országban maradni azért, hogy tetves 100 ezer forintból éljek meg életem végéig, ebből tartsak el egy családot, ebből fizessem ki a havi 10 ezer forintos BKV bérletet, a havi 10 ezer forintos Volánbusz bérletet, meg a rezsit, a… EBBŐL NEM LEHET CSALÁDOT FENNTARTANI! Már ha egyáltalán kapsz munkát, ahol 5 ember helyett dolgozhatsz bejelentés nélkül!

Ez egy vicc. Sajnos ki kell mondanom, nem szándékozom tétlenül nézni, ahogy a magyar emberek, akik gondolkodás nélkül imádják valamelyik pártot, lehúznak engem és azokat, akik látják a statisztikai adatokat is! És az ebből következő jövőt! Nekem elegem lett abból, hogy ebben az országban az emberek egyik fele Viktorka seggét nyalja, a másik meg hol Mesterházyét, hol Gyurcsányét…

Mert amikor látják, 23 éve látják az emberek, hogy ugyanazt a szart csinálja mind a két oldal, akkor sem változtatnak a gondolkodásukon! És ebből elég volt.

Én sem vagyok tökéletes, sőt! Messze állok attól! Kétszer szavaztam a fideszre! Párttag is voltam egy nagyon rövid ideig! Ki is álltam épp a minap az udvarra felköptem egyet, és aláálltam vezeklésül. Mivel nem éreztem elégnek, feldobtam egy paradicsomot is… Eltelt 23 év, ha az oroszok kivonulásától nézzük, akkor már 25 év, negyed évszázad! Ennyi idő alatt mindenkinek rá kellett jönnie, itt ezekkel semmi sem fog változni soha!

MSZP

Az mszp-nek 8 éve volt! Mást se tettek, mint még a 8-ik évben is a fideszre kentek mindent! Mennyi kellett volna nekik? 100 év? Köszönöm, nem élek addig! Egy munkahelyen is azt mondják, vagy elkészíted határidőre a feladatot, eredményesen, vagy mehetsz, amerre látsz…

FIDESZ

A fidesz-nek most kétharmada van! Mit tesz? Minden eszközzel igyekszik bebetonozni magát a hatalomba. Megpróbálta félreállítani a bírákat is, amiért az UNIÓ baszott oda neki. A külhoni magyaroknak csak azért adott szavazati jogot, hogy rá szavazzanak. Megkísérelte itthon bevezetni a kötelező regisztrációt, amit az AB kaszált el. A trafikokról, földekről már ne is beszéljünk… Elvették az emberek 3000 milliárdos magánnyugdíját. A 2/3-dal egy perc lenne nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat, de fura, hogy erre egy percük sincsen! Szerintem mindannyian tudjuk, miért! Mert az mszp és a fidesz is pontosan ugyanazokból a személyekből áll! Csak a magyar nép még mindig elhiszi, hogy az egyik nem kutya, a másik pedig nem eb.

2014

Úgy érzem, 2014 a magyar embereknek az utolsó valódi lehetősége lesz arra, hogy normális embereket ültessen hatalomra. Különben ezek végleg beágyazzák magukat, hogy a büdös életben nem lehet majd onnan kiebrudalni egyiket sem! Akik pedig még lázonganának, hamar megunják, mert nem maradt már itthon senki, aki valódi eredményeket, őszinteséget lett volna képes felmutatni.

Köszönöm a figyelmet!

VanHolnap.hu
A weboldal nem csupán problémákat vet fel, illetve szembe megy a sztereotípiákkal, de egyedülállóan megoldási javaslatokat is kínál programok formájában, melyekhez bárki hozzászólhat, javasolhat. (Programok menüpont) A cikkek egyetlen párt véleményét sem tükrözik. Ha hozzászólnál, ne tartsd magadban!

194 Hozzászólás

 1. lvm

  2015-10-31 at 12:45

  “Az embereknél kell hagyni a pénzt! Annál, aki megkereste! Ausztriában 10.000 euró éves jövedelemig nem kell adót fizetni! Nálunk a nyomorék minimálbért is adóztatják!”

  Tökéletesen igaz! Ne fizessenek akkora adót a minimálbéresek/kis keresetűek! Viszont az így “kieső” összeget ne a profitábilis vállalkozásoktól szedjük el. Az így “kieső” összegek maradjanak kieső összegek és csökkenjenek az állami “szolgáltatások”!

  “Az egész kibaszott országunk nem áll másból, mint termőföld és állattartás! (Iparunk nincs!)”

  Ez nem teljesen így van, itt meg lehet nézni hogy pontosan miket exportálunk (mezőgazdaság egy kis szelet csupán): http://atlas.cid.harvard.edu/

  Egyébként jó kis cikk olyan szempontból legalábbis hogy rámutat mennyire nem vagyunk szabadok! A jólét kulcsa egyszerű: az embereknél kell hagyni a pénzt mivel ők gazdaságosan költik el azt, szemben az állammal. A jólét kulcsa nem az újraelosztás (értsd: elkobzás – lekötelezés [tulajdonképpen szavazatvásárlás]). Ez nyilvánvaló kellene hogy legyen: ahol nincs sok mit elosztani ott egy állitólagosan igazságosabb elosztás nem sokat ér. A gazdasági fejlődés kulcsa a megtakarításokon alapuló beruházás/fejlesztés. A fogyasztás növekedése csak eredménye ennek. De fontos ugyanakkor tudni hogy minden esetben minél többet fogyasztunk annál kevesebbet takaritunk meg (egyszerű logika) és annál lassabb az életszínvonal fejlődése. Ezért ha már adóztatnak, akkor jobb a fogyasztás adóztatni mint a jövedelmeket, mert ez kevésbé hátráltatja a fejlődést mint a jövedelmek/profit adóztatása.

  • Victor Hugo

   2015-10-31 at 19:57

   Nekem az jutott az eszembe, hogy miért nem adóztatják meg az örökséget?

   Nézzük a tényeket: A többkulcsos azért nem igazságos, mert a gazdagokat bünteti, akik elvileg “megdolgoztak” a pénzükért, az egykulcsos és a fix adókulcs meg azért nem, mert a szegényekre ró nagyobb terheket.

   Eközben megfeledkezünk arról, hogy van egy harmadik, egyre népesebb réteg, az örökösök, akik SEMMIT nem tettek a vagyonukért csak jó helyre születtek. Apuci és anyuci vagy a nagyszülők dolgoztak meg érte, nem pedig az örökösök.

   Nem elég, hogy akkora előnyre tesznek az örökségük által szert, ami felborítja a természetes versenyt, de még magasabb rajtszámról is indulnak, mert amíg a szülők élnek, addig minden alájuk van tolva, selyemút vezet a diplomához és a jó álláshoz.

   Reálisan nézve azt nem lehet, hogy csak úgy elveszi az állam a teljes örökséget és újraosztja, de azt megteheti, hogy befagyasztja és csak akkor kapja meg az örökös, ha bebizonyítja, hogy megérdemli.

   Kevesebb yoloswag hülyegyerek lenne a világban, aki már nem tudja, hogy jó dolgában mit csináljon, mert hetente cserélgeti az iPhoneját és hiába van akárhány diplomája, dolgozni soha nem fog, mert motivációja nulla, a vagyonából jól él.

   Megtanulná értékelni a pénzt és a vagyont, ha az állam szépen befagyasztaná és csak akkor kapná meg, ha rászolgált.

   • zombigyilkos

    2015-11-01 at 21:08

    Örökség adóztatása???
    Elmentek nálad otthonról?

    1. Az örökséget MÁR LEADÓZTÁK EGYSZER.
    Miért kellene még egyszer?

    2. Mivel bizonyítaná az örökös, hogy megérdemli?
    Az elég, ha megtanul salsát táncolni, vagy össze kell szednie a nulláról pár millát is? Esetleg adakozza el a vagyona felét, hogy a lelkivilágod helyreálljon, vagy ha már meg tud csinálni 30 fekvőtámaszt, azzal is bizonyít?

    3. Tény, hogy az örökösök 3/4 része elveszíti az öröklött vagyont.
    Ami utána bekerül újra a gazdaság vérkeringésébe.
    Ennyit arról, mennyi értelme van megadóztatni.

    4. Miért fáj neked az, ha valaki gazdagabb, mint te?
    Baszdki. Ilyen irigykedő majmot, mint te, már régen láttam. :/
    Valahol azért jó, hogy nem te hozod a törvényeket…

    .

    “fix adókulcs meg azért nem, mert a szegényekre ró nagyobb terheket”
    Egy újabb marhaság Hugótól, a vízilótól?
    - Ha egy gazdag ember 1 millióból ad 15%-ot, akkor az 150ezer Ft.
    - Ha a szegény 100ezerből ad 15%-ot, az 15ezer Ft.
    Észrevettél különbséget a két összeg között?
    Ha esetleg nem, akkor irány vissza az általános iskola!

    (Öcsém baszdmeg! És fogadni mernék, hogy még szavazati jogod is van. Csak tudnám, mire fel. Na AZT biztosan nem kellene, hogy a hozzád hasonló barmok beleszóljanak a gazdaságba. Szerencsétlen ökör…)

    • DieNanny

     2016-01-17 at 10:44

     ” – Ha egy gazdag ember 1 millióból ad 15%-ot, akkor az 150ezer Ft.
     - Ha a szegény 100ezerből ad 15%-ot, az 15ezer Ft.”

     Viszont, ha egy szegény ember egy havi kiadása – rezsi, kaja, ruházkodás, gyógyszerek, szórakozás – pontosan 100 ezer forint, akkor az abból elvont 15 ezer nagyon is fájó hiány!
     Míg egy gazdagnál, ha csak kicsit drágább életet is él, a kiadása 300 ezer, a fennmaradó 700 ezerből leadózott 150 ezret meg sem érzi!
     (És most két teljesen hasonló családi állapotú embert vettem példának.)

     Úgyhogy egyetértek azzal, hogy 200 ezer Ft-ig 0%-os adónak kellene lennie! Utána 1 millióig 15%, afölött 30%.

     • zombigyilkos

      2016-01-18 at 15:13

      “fennmaradó 700 ezerből leadózott 150 ezret meg sem érzi”
      És ezért máris jogos, hogy (állami) erőszakkal elvegyük tőle?
      Csak azért, mert van neki?

      Ennyi erővel uccu neki, és vegyük el minden magyar nettó vagyonának 60%-át, és adjuk oda az afrikai éhezőknek. Mert mi meg sem érezzük, ők meg éhen halnak. Vagy ha tőlünk veszik el, akkor már nem is olyan jó móka a rablás? Csak akkor tetszik, ha mi raboljuk el mások megszerzett pénzét? :)

      Emellett a szegény mivel fogja viszonozni az elvett pénzt?
      Mit fog adni cserében? Ja, semmit? Csak úgy kap valamit, mert ő bénább volt? Sikeresen hisztizik egy sort, és máris kap pénzt, mert ő szegény? Csak mert nem tudott ugyanannyi pénzt keresni, máris kisegítjük?

      És miért csak a pénzt osztjuk el újra?
      Az időt miért nem? Miért nem zárjuk be heti pár órára börtönbe a szegényet, hogy a gazdagtól elvett pénzt ellensúlyozza? Miért csak a pénz az, amit újra elosztunk?

      IRIGYSÉG, SZOCIALIZMUS A NEVED! :)

     • Victor Hugo

      2016-01-18 at 23:05

      Nem tudom megérteni miért vagy ennyire fanatikus. Részben, mondom RÉSZBEN még érthető is, hogy ne a lumpeneket támogassák és az is, hogy bármilyen állami támogatást adnak, azt az ügyeskedők fogják legelőször kihasználni.

      DE!

      Nem minden gazdag dolgozott meg érte. Volt, aki örökölt. Szerinted az normális, hogy a vagyon felhalmozódik? Mert szerintem nagyon nem. Pont az általad annyira favorizált Taigetosz-elvet köpi szembe, mert egy ilyen dinasztiában született valakinek nem kell sem ügyesnek, sem okosnak lennie.

      Tényleg nem értem, miért gondolod úgy, hogy ez így van jól.

     • zombigyilkos

      2016-01-19 at 00:56

      Nem fanatizmus ez. Hanem csak sima racionális logika.

      “Nem minden gazdag dolgozott meg érte.”
      És? Ez neked miért fáj?
      Erről beszéltem: irigység.
      Ez mozgatja a szocializmust meg a kommunizmust.

      “Szerinted az normális, hogy a vagyon felhalmozódik?”
      A vagyon nem halmozódik fel.
      Sőt! Általános tendencia, hogy akik öröklik a vagyont, azok 3/4 része még az élete során elveszíti, mert nem tanulta meg használni. Magyarán generációnként a gazdagok 3/4 része lemorzsolódik és a helyükre mások lépnek. Nem halmozódik fel a vagyon. Majd figyeld meg Bill Gates, Steve Jobs, vagy a hozzájuk hasonlók vagyonát, hogy vajon a gyerekeik közül hányan fogják elherdálni azt. Már most szólok: döntő többségük el fog szegényedni. mint ahogy a lottónyertesek többsége is elszegényedik, mert nem tanulta meg használni a pénzt. Ergo a vagyon mindig újraosztásra kerül. Ez a kapitalizmus törvénye. És mivel a kapitalizmus a természet törvényeinek gazdasági leképezése, ezért ez a természet törvénye is. A természetben pedig alap, hogy mindig, minden változik. Semmi nem örök, csak a változás.
      Szóval nem kell aggódni. ;)

      “Tényleg nem értem, miért gondolod úgy, hogy ez így van jól.”
      Nagyon egyszerű. Azért, mert hatékony és igazságos.

     • Victor Hugo

      2016-01-23 at 02:37

      Összemosod a valódi gazdagokat az újgazdagokkal és a lottómilliomosokkal. Utóbbiak valóban elveszítik hamar, vagy a következő generációval a vagyont, de ez nem is meglepő, hiszen az élethez való hozzáállásuk nem fog megváltozni a pénz hatására.

      Viszont én most azokról beszélek, akik gazdagságban nőnek fel és ennek megfelelő nevelést kapnak. Tehát szigorú napirend, magántanárok, szakkörök, különórák, stb.

      Egy ilyen ember már huszonéves korára olyan tudásszinten van – és itt most nem csak a lexikális tudásra gondolok, hanem a tapasztalati tudásra is, a világ legalább 10-15 jelentősebb országában járt, megismerte a helyi kultúrát, stb. Kipróbált és megtapasztalt annyi mindent, hogy még egy középosztálybeli ember is behozhatatlan hátránnyal indul vele szemben.

     • zombigyilkos

      2016-01-23 at 19:34

      Nem mostam össze semmit. Az összes gazdagról írtam.
      Éppen azokra jellemzőbb, hogy elvesztik a vagyonukat, akik gazdagságban nőttek fel. Hiába a különóra, a magántanár meg a többi okosság, mégis döntő részük elveszti a vagyonát. Éppen azért, mert nem ő szerezte meg.

    • dtihi

     2016-06-24 at 15:09

     A vagyon igen is felhalmozódik. Jelenleg olyan óriási mértékú vagyon koncentráció van, hogy szinte felfoghatatalan. Egy japán kutatás eredménye: ha a világon létező vagyont 10-nek vesszük a lakosságot pedig 100-nak, akkor a leggazdagabb 1 rendelkezik 5 rész vagyonnal. Ennél vannak jóval vadabb becslések is de szerintem egyértelműen cáfolja a természet törvényeinek a gazdasági rendszer párhuzamának elméletét is! Azt gondolom nem kell nagyon taglalni, hogy ez a vagyon miért bankok, bankcsoportok tulajdonában vannak?
     Azt elhiszem, hogy közgazdasági előadásokon ezt az elméletet erőltetik (de ez csupán az oktatási reformjának következménye) A jól bevált demagógia minden rendszeren segít…

  • zombigyilkos

   2015-11-01 at 21:12

   “Az így “kieső” összegek maradjanak kieső összegek és csökkenjenek az állami “szolgáltatások”!”
   Ott a pont!

   “A jólét kulcsa nem az újraelosztás (értsd: elkobzás – lekötelezés [tulajdonképpen szavazatvásárlás]).”
   Még egy pont!

   Végre egy értelmes, kapitalista felfogású ember.

 2. Jokka

  2015-04-23 at 15:15

  Akkor egészítsük ezt ki:
  IMD Kutatása 62 országra
  Mutató-Helyezés
  A kormánypolitikák átláthatósága-61
  Korrupció-48
  Feketegazdaság-59
  Társadalmi kohézió-59
  Etikus üzleti magatartás-44
  Vezetők hitelessége-60
  A cégek társadalmi felelőssége-59
  A fenntartható fejlődés fontossága-55
  Életminőség-57
  Társadalmi kohézió (tőke)-59

  (Ezen mutatókban az utolsó 10 -ben vagyunk ahogy voltunk 2007-ben is – azóta fikarcnyit sem javultunk)

  Valamennyi mutató tekintetében rendkívül rosszak a 2012. évi helyezéseink.
  Érdemes azonban az egyik mutatót több éves távlatban is megvizsgálni. Ez a korrupciós mutató. A korrupciót vizsgáló szervezet, a Transparency International éves tanulmányai szerint a korrupció Magyarországon a következőképpen alakult 2001 és 2012 között (IMD 59 ország) :
  2001:31. – 2002:33. – 2003: 40. – 2004: 42. – 2005: 40. – 2006: 41. – 2007: 39. – 2008:47. – 2009:46. – 2010: 50. – 2011: 54. – 2012: 46.
  2013: 49 2014: 51
  Az összes vizsgált ország (Harvard, 189 ország): 91. 102. 133. 145. 158. 163. 179. 180. 180. 178. 182. 174. 177. 177.
  A helyezést nyilvánvalóan befolyásolja az adott évben a mintában szereplő
  országok száma (az IMD, 2001-2002-ben 36, 2002-2006-ben 46., 2007-2012-ben 2013- óta 62 ország 59 ország).
  További IMD adatok:
  Életminőség (összetevői: életszínvonal, egészségi állapot, egészségügyi ellátáshoz és oktatáshoz jutás lehetősége, környezet minősége):
  1999-ben 37., 2000-ben 39., 2001-ben 40., 2007-ben 49. 2012: 58.(59-ből!)2013 58. 2014 59.
  A globalizáció veszélyeinek és hátrányainak, veszélyeinek való kitettség:
  1999. 31. hely, 2000-ben 33., 2001-ben 35., 2007-ben 47. 2012: 51.
  Hazai cégek állami megrendeléshez jutása: 1999-ben 9. 2000-ben 6., 2001-ben 8., 2007-ben 46(!!!!!). 2012: 37. (legalább ez javult..)
  Adófizetési morál: 1999-ben 44., 2000-ben 41., 2001-ben 30., 2007-ben 46. 2012: 55(!) 2013 55. 214 57.
  A kormányzat számára mennyire fontos a társadalmi kohézió az összetartás: 1999-ben 40., 200-ben 42., 2001-ben 41., 2007-ben 49. 2012: 58. utolsó előtti hely! Brutális! 2013 58.
  2014 58.
  És amiben az elsők között vagyunk:
  Külföldi cégek befektetéseinek környezete: 1999-ben 11., 2000-ben 13., 2001-ben 13., 2007-ben 4. 2012: 2. 2013: 2. 2014: 1.
  Hazai piacot védő intézkedések leépítése: 1999-ben 10., 2000-ben 4., 2001-ben 1., 2007-ben 1. 2012: 3. 2013: 4. 2014: 2.
  Külföldi cégek állami megrendeléshez jutása: 1999-ben 11., 2000-ben 16., 2001-ben 14., 2007-ben 1. 2012: 5. 2013: 7. 2014: 7

  Utolsó 5 helyen voltunk mind 2007-ben, mind 2012-ben:
  egészségügyi intézményrendszer
  a vállalati vezetők alkalmassága és feddhetetlensége
  a vállalati vezetők értékteremtő munkája
  a szakemberek elvándorlása
  a munkaképes korú lakosság foglalkoztatási aránya
  az ipari munkás és mérnökbérek
  tanárbérek
  az egészséges munkakörülmények biztosítása
  a fenntartható fejlődési index
  a cégek hitelessége és megbízhatósága
  az igazságügy pártatlansága tekintetében.
  Ezen mutatókban leginkább Mozambikkal vagyunk egy színvonalon, illetve néhány Dél-Amerikai és Közép Afrikai banánköztársasággal, illetve a háború sújtotta Ukrajnával…

  Ezzel együtt is romló tendenciával kell szembenéznünk.
  A felelős versenyképesség indexet a szerzők 108 országra számították ki. A listát Svédország vezeti. Rögtön utána következik Dánia, Finnország, Izland, Nagy-Britannia és Norvégia. Magyarország 44. a listán. Megelőz bennünket a régióból Szlovákia, Csehország, Lettország, Litvánia, Észtország, Szlovénia. Kiindulva az index összeállításához használt részmutatókból – környezetvédelem erőssége, cégek etikus viselkedése, van-e egyenlő munkáért egyenlő bér, korrupció mértéke, levegő- és víztisztaság stb., a helyzetünk továbbra is romlik és romolni fog. Ezt valószínűsítik a korábban bemutatott adatok is.

  Az összes külföldi cég teljes beszállítói körének alig 2,8%-a magyar. A külföldi cégek profitja évente 24%-al nőtt míg az átlagbérek 0,7%-al 1990 óta, aminek az lett az eredménye, hogy ma a reálbérek az 1975-es szinten állnak.
  A GDP százalékában számolva a külföldiek magán és céges vagyona 63%, egész Kelet-Európában toronymagasan a legnagyobb. A sokat emlegetett Csehországban pl. Ez 19%. A második legmagasabb Észtországban 23%.

  A GDP százalékában 83% az államadósság. A GDP 88%-át adják a külföldi cégek. A teljes adómentességet élvező külföldiek a 61%-át állítják elő a GDP-nek.

  Ha a 3 adatot levonjuk a GDP-ből 61+83+63 összesen 207% azaz -107% a GDP. Mivel negatív GDP nincs ez azt jelenti, hogy Magyarország nem állít elő semmit, nincs semmilyen produktuma, nem létezik a gazdasága. Pontosabban 107%-os mértékben adósodik el a gazdaság minden egyes évben. Barátaim, ezt nevezik csődnek! Miért nincs bejelentve a csőd? Hogy addig is lehessen kivinni a pénzt számolatlanul vagonszámra…..

 3. zombigyilkos

  2015-04-07 at 12:29

  Az adóterhek minden országban azért magasak, mert az embereknek csak egy része termel, a többi eltartott.

  Eltartunk:
  - 2,8millió nyugdíjast
  - 800ezer rokkantnyugdíjast (arányaiban 3X annyit, mint Csehország).
  - 850ezer állami alkalmazottat (már az 500ezret is sokallották anno).
  - Ezreket a felsőoktatásban, akik hasznavehetetlen szakokon éldegélnek állami pénzből.
  - Emellett van családi pótlék, GYES, GYED, segélyek, támogatások és a többi szoci baromság, ami “JÁR”. Amit adnak, csak úgy, alanyi jogon.

  EZT VISZONT VALAKI MEGTERMELI!
  - Nem a nyugdíjas.
  - Nem a rokkantnyugdíjas.
  - Nem a könyvtár szakos egyetemista.
  - Nem a GYES-en lévő anyuka.
  - Nem az állami irodában segget vakaró alkalmazott.
  Hanem az a szerencsétlen 2-3 millió ember, aki eltartja a többit.
  Ezért magas az adó!

  Minden országban elég lenne egy 12-15%-os jövedelemadó, 10%-os ÁFA, meg némi jövedéki adó ahhoz, hogy az állam működjön. És máris több pénzt lehetne meghagyni az embereknél. Akik utána maguknak osztanák el, hogy mire fordítják azt. Nyugdíjra teszik-e félre, vagy egészségbiztosításra, esetleg a szomszéd Juli néninek adják, avagy valamely egyházat támogatják belőle – ez mind az ő dolguk, az ő döntésük lehetne. Mert a pénz az övék, ők termelték.

  Csak sajnos nem lehet, mert a 2-3 millió ember, akik valóban termelnek valamit, kisebbségben vannak az eltartott tömegekkel szemben. És ezek a tömegek hozzászoktak ahhoz, hogy nekik mindez JÁR. És emiatt hozzászoktak ahhoz is, hogy a saját gondjaikért mindig másokat hibáztassanak, és ne magukban keressék a megoldást. Ezért haladunk lefelé a lejtőn. és ez maradni is fog egészen addig, amíg az eltartottak nagyobb tömege leszavazza az eltartókat.

 4. Ywerd

  2014-08-22 at 23:07

  Nos,ezeket az írásokat valóban terjeszteni kell,hogy az emberek lássák,hogy van alternatíva a jelenlegi “politikai elit” leváltására.
  Ha egyik északi szomszédunknál egy politikailag ismeretlen üzletember meg tudta verni a kormányzó párt miniszterelnökét az államfői pozícióért vívott választási harcban,tudom ajánlani magunknak is,hogy olyan emberek kellenek a politikába,akik még nem voltak ott.Ha már a cikkíró is említette,hogy bal vagy jobb,teljesen mindegy,hiszen egy tőről fakadnak.Szálljunk már ki ebből a bal-jobb hintából…
  Másik északi szomszédunknál a rendszerváltáskor mit csináltak?Kitiltották a kommunistákat a hatalomból.Mi egy nyamvadt ügynöklistát/spiclilajstromot nem tudunk kierőszakolni egy kormányból sem.Legalább hogy néhányan megtudnák ,ki volt az aki miatt nem mehettek pl külföldre,lehetetlenültek el teljesen,fosztattak meg hivatásuktól,hogy csak pár következményt említsek.
  Nem feltételezem,hogy balos-jobbos “elvtársainknak,kedves barátainknak” eszükbe jutna Mária Terézia mondása: “Etetni kell a birkát ,ha nyírni akarjuk”.

  Hát juttassuk eszükbe…Mielőtt már nem lesz kire adót kivetni,és nem lesz aki dolgozzon,kenyeret süssön,húst dolgozzon fel,gyógyítson,tanítson,vigyázzon az ember álmára,vagy takarítson…

  • pro

   2014-09-27 at 23:07

   nem kellene ennyit ferdíteni az adatokon, mint az ausztriai áfa nem 10, hanem 20% és nézd meg sorban a többit is.
   .
   Azt is nézd meg, hogy itt mennyi adó terheli a munkát és mennyi terhelte korábban! Az még csökkenni fog egy számjegy felé, helyette a fogyasztás mértékétől kell függjön az adó mértéke.
   .
   A szomszédos államok másolják a lépéseinket mert jónak találják a fejlődésünk irányát.
   .
   Sőt, másoknak is jó a véleménye: http://orientpress.hu/129475
   Csak gondolkozzunk, ki mit mond, és mi a realitás.
   .
   Ahol tartunk, azt örököltük és onnan fel kell állni valamiképp, különben Brazil és görögök sorsára juthatunk!
   .
   Sajna nem ingyen adják azt, amit lassan vissza kell vennünk 2010 utániból. Az eladott országunkat, aminek a kiárulása 1988-tól kezdődött igazán és 2002-ben gyorsult be, aztán egészen 2010-ig tartott!
   .
   Gondolkodjunk mire lehetne építeni, arra az adósság csapdára amit 2010-ig állítottak mindannyiunknak?
   .
   Megy itt a nagyszájú képzelgés féligazságokból és (mi mikor történt című) elhallgatott dolgokból felépítve!

   • VanHolnap

    VanHolnap

    2014-11-03 at 20:40

    Üdv! Amiket írsz, puszta halandzsa a Hír Tv és M1 hülyeségeiből. Lényegtelen mekkora lesz a munkát terhelő adó, ha a teljes adóterhelés nem csökken! Márpedig nem csökken! Évek óta 50%-ot von el az állam! Míg Szlovákia, Románia stb., azaz a velünk hasonló országok 35-40%-ot! Magyarul, minden 100 forintodból 50 az államhoz kerül vissza! A fele! Kicsit olvasgass az oldalon, találsz erről cikkeket.

    Amennyivel csökken a munkára rakódó adó, annyival lesz több a fogyasztási adó. Na most, ez miért is jó neked? Van mérleged? Ha bal oldalról átteszel a jobbra 10 grammot, majd ezzel egyidőben a jobb oldalról is 10 grammot a balra, akkor mi is változott?

    Semmi!

    Buta a nép, mint a föld! Az élet akkor lenne jobb, ha a teljes adóterhelésünk csökkenne! Ez a kormányoknak nem célja, csak a néphülyítés! Majd kérdezd meg a gyerekeidet, miért hagyják el az országot? Mert a szülők és nagyszülők csak az elvakultságban hisznek, az eszüket nem használják semmire.

 5. mpo

  2014-01-17 at 19:32

  Nem vitted végig a gondolatmenetet a munkáltató költsége->bruttó->nettó->érték (amit kapsz ÁFA nélkül, az 500 l benzin helyett 250 litert tudsz venni a nettóból).
  Most folytatódik: amit kifizettél mint vevő, abból az eladó (bolt) kifizeti az adókat, majd az árut, aztán a maradékból a dolgozót.
  Ezzel a kis maradékkal kel eljátszani mindent az elejétől!
  A vége az, hogy minden az államhoz kerül.

 6. Valki

  2013-12-08 at 19:45

  Öregem, minden szavad ígaz. Sajnos, mi magyarok vagy elvakultak vagyunk, Viktor, Gyurcsány, Jobbik fanok, vagy kishitűek ahhoz, hogy higgyünk abban, hogy jön egy kis párt, ami megváltoztatja a dolgokat.
  Mert még ha nyerne is a “x” párt, a hivatalokban megmaradnának a Fidesz, MSZP és egyéb érdekeltségű emberek, akik mindenben akadályoznák a változást. Ha pedig hivatali tisztogatással kel kezdeni egy kormányzást, abból egy nagy Magyar és EU-s balhé kerekedne.
  Igen, egyre nagyobb réteg számára élhetetlen, reménytelenebb ez az ország, nem véletlen, hogy inkább élnek Magyarok, pld Angliában, lakótársakkal, az ottani minimálbéren, mert ott még van remény a jobb megélhetésre. De itt meghalt a remény.

 7. tc

  2013-11-16 at 23:13

  mo-n már rég nem 27% az áfa…szinte valamennyi termékre rápakoltak egy sor különadót ( pl termékdíjak a csomagolás után, jogdíjak a műszaki berendezések, adathordozók után…stb) amik egyébként EU-s összevetésben szintén elég magasak…tehát ha vki megvesz egy 127 Ftos terméket (ami általában csomagolva van) az minimum 30 Ft adót fizet a vásárlása okán.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-11-17 at 14:36

   Jaja, chips-adó, környezetvédelmi termékdíj, palackdíj stb.

 8. Bene Magdolna

  2013-10-27 at 19:36

  Idézet a cikkből: “Úgy érzem, 2014 a magyar embereknek az
  utolsó valódi lehetősége lesz arra, hogy
  normális embereket ültessen hatalomra.
  Különben ezek végleg beágyazzák magukat,
  hogy a büdös életben nem lehet majd onnan
  kiebrudalni egyiket sem!”

  Véleményem szerint a Parlamentben csak bábok vannak. A “hatalom” -nak nincs neve se felelőssége.
  Celebeket tesznek reflektorfénybe, és ez nem egy összeesküvés elmélet.
  Vannak akik már negyven éve benn ülnek köztisztviselői állásokban, számukra nem oszt nem szoroz, hogy a “kirakatban” négyévente átrendezik vagy nem rendezik át a bróbabákat.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-10-28 at 11:41

   Ez így van! A dolgozó embereknek viszont nagyon is számít, kik lesznek a hatalom képviselői 2014 után! Már ha felismerik ezt.

  • Karsay Éva

   2014-10-18 at 19:57

   Sajnos az utolsó valódi lehetőség 5 évre újra elhalasztva…Ezt a váltó párt rendszert csak valami drasztikus népi indulat takaríthatná el, de úgy látszik, még sok az elégedett ember, várnunk kell még. Unokáink is látni fogják-sajnos…

   • VanHolnap

    VanHolnap

    2014-11-03 at 20:27

    Én a következő lehetőséget 25 évre tenném. Lesz erről cikk.

 9. Qub

  2013-10-25 at 20:38

  Évi bruttó 2 millió alatt az adófizetők 2/3-a:

  http://ado.hu/rovatok/ado/evi-2-millio-alatt-az-adofizetok-ketharmada-infografika

  Ennek egy normális társadalomban ha nem is teljesen Gauss görbét de valami olyasmit kellene leírnia..

  És véleményem szerint ez nem azért van mert a keresőképes emberek kétharmada valóban ennyit keres bruttóban..

  Már nagyon várom hogy leírd mit tennél a feketemunkával.. szerintem 10szer akkora károkat okoz mint amit az egykulcsos valaha is fog..

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-10-25 at 21:21

   Ez egy elképesztően csaló kimutatás… A cikk ugyan leírja, hogy mi a probléma, de még véletlenül sem úgy, hogy az is értse, aki soha nem foglalkozott gazdasággal…

   A probléma a kimutatással, hogy 4,4 millió adózóhoz viszonyít! Ez így nem igaz… vagyis igaz abból a szempontból, hogy ha egy évben 1 óra munkaviszonyod is volt, arról már köteles vagy adóbevallást készíteni! Ez a 4 milliós szám a foglalkoztatottak számából jön ki! Azaz beletartoznak a közmunkások is, és mindenki, akinek volt az évben adóköteles – akár 1 órás jövedelme.

   Az alkalmazásban állók száma a mérvadó, hiszen ők azok, akiknek van rendszeres havi jövedelme, de még ezen belül is nézni kell, kinek van 8 órás állása? Ez a szám pedig 2,3 millió adózó! Ha belevesszük a részmunkaidős dolgozókat, akkor is csak 2,6 millió fő! majd 2 millió, akinek nincs rendszeres jövedelme…

   Ha ehhez a számhoz viszonyítunk, akkor azért más adózás jönne ki a végén! De erről majd készül cikk.

   • Qub

    2013-10-26 at 11:37

    Ha így nézzük ahogy írod még rosszabb a helyzet.. 2,3 millió ember tart el 10 milliót.. és ebből is kb 3-400 ezer fizet értelmezhető mennyiségű adót.. Hihetetlen sz@r statisztika..

    • (x)LFS

     (x)LFS

     2013-10-27 at 14:35

     Igen! Nemsokára megjelenik a cikk, ha lesz rá idő, akkor hétfőn… Sokkoló lesz, főleg a nyugdíjakra gyakorolt hatása…

     De a százalékokban viszont más jönne ki, mint amit linkeltél… nem igaz, hogy a kevesebbet keresők ennyire kevés adót fizetnek, erre írtam, hogy fals a statisztika… De igaz, hogy a jobban keresők több adót fizetnek, ez a világ összes országában így van… majd teszek ki egy Osztrák mintát is.

  • tzui

   2014-02-17 at 22:08

   “Már nagyon várom hogy leírd mit tennél a feketemunkával.. szerintem 10szer akkora károkat okoz mint amit az egykulcsos valaha is fog..”

   Tök mindegy! A legnagyobb kár a korrupt semmirekellők. Ha le vannak cserélve és normális adók, gazdasági feltételek vannak kialakítva, magától megoldódik az egész feketemunka kérdés…

 10. Henni

  2013-10-24 at 21:40

  Hm, még az, hogy sok az adó, de mire költik! Sajnos a munkám kapcsán elég sok közszférában “tevékenykedő” emberrel és “közérdeket” szolgáló szervezettel állok kapcsolatban. Az adónkból munkaidőben kozmetikushoz járó tisztviselőket, a barátok barátainak és azok barátainak jövedelmet és státuszt biztosító, gombamód szaporodó, ámde teljesen inkompetens hivatalokat, igazgatóságokat és hasonlókat finanszíroznak. És arról még nem is beszéltem, hogy a bundázott “köz”beszerzések során sem a köz érdeke a döntő. Silány ez az egész. Országparódia, évek óta.

 11. Molnar Tamas

  2013-10-23 at 11:10

  Nagyon jó kis cikk, gratulálok. Remélem több százezer magyar emberhez elfog jutni ez az (és az ehhez hasonló) iromány valamilyen formában.

  Tegnapelőtt olvastam a cikket, azután a hozzászólásokat kezdtem el olvasni. Volt itt egy hőzöngő hülyegyerek, úgylátom törölve lett a kommentje. Eléggé fennhangon, emberi méltóságot nem tűrő hangnemben beszélt veled. A lényeg ami az írásában szerepelt: baromság amiről beszélsz, ne magyarázd be hogy mindkettő párt ugyanolyan szar, a fidesz kormányzása alatt jobban él a családod. Most hozzá, és a hozzá hasonló gondolkodású emberekhez szolnék elsősorban.
  Oké. Elfogadom. Tudod mi a helyzet? Mi is jobban élünk. És? Ez nem erről szól. Fateromnak 465 bruttó bérrel az mszp-s időszak alatt 245 nettoval jött haza. Ez a fidesszel 340-re ugrott a csaladi adokedvezmenyes dolog miatt. De ez semmit sem ér. Oké, jobban élünk, érzem is, ez nem tagadás. Haverom meg a csaladja meg pont az mszps időszak alatt éltek sokkal jobban mint most. Kinek mi. ITT NEM ERRŐL VAN SZÓ. Arról van szó, hogy 10 millio ember hogy él. Nem ismétlem a cikk íróját, mert felesleges, szépen leírt mindent, de a lényeg: aki évi 10millio++-t keres, miert adózik arányosan jóval kevesebbet? És aki a szaros VALÓDI 70ezres minimalbért keresi, azaz mindennel együtt (legyünk nagyvonalúak) 1 milliot keres évente, a szart is kihúzzák belőle? Közteherviselés. Én még valami egészen mást tanultam általános suliban erről a fogalomról. Nem nagy pénzekről beszélnek a kis köcsög különadóikkal, havi 500-1000 forintos kiadást. Nem sok igaz? 4 üveg sör. Csak az felejtődött el, hogy már hanyadik 4 üveg sör az amúgy is rettentően alacsony béréből, aki nemhogy sört, de kenyeret is fillérezve tudja megvenni. Nyílvánvalóan vannak nyertesek és vesztesek egy új adórendszer kialakításánál. Csak azt kellene figyelembe venni, hogy aki mondjuk évente új autót tud venni, kihuznak a zsebéből mondjuk évi 100ezret egy különadóval, hát istenem.. belerokkan? nem.. De a szegénynek a 6ezrelékes tranzakciós adó is fáj.. érezhetően fáj..
  Amíg itt éves szinten az államadóságnak megfelelő pénz 1/10-ede kifolyik az orszából, ezzel semmilyen mértékben sem csökkentve a már 100x visszafizetett adósságunkat, nincs itt miről beszélni. Rakás szar az egész. Lényegében tartják ugyanazt a szintet, 2-3ezermilliard forint ami kimegy évente.. Embertelen összegek.. És ezt napról napra azok fizetik vissza 99%ban, akik az ég világon semmiről sem tehetnek, csak szeretnék túlélni a következő téli hónapot és megetetni a családot. Hol van itt az igazság? Már nagyon, nagyon régóta kurva nagy szarban úszik ez az ország. Ideje lenne egy megvehetetlen, hazafi, minőségi és becsületes brigádnak kivezetni a megmaradt kis országunkat, és nem hagyni tovább raboltatni..

  Egy apró példa mindenkinek: Ha kapnál 100 millio forintot, azert, hogy hasznot hozz egy külföldi cégnek/multinak/akárminek , viszont ezzel 10milliardos kárt okozol az országnak, amit nem te, nem is a barátaid, de sok ezer ember fog megfizetni helyetted, elfogadnád?

  Mégegyszer gratulalok a cikkedhez, szep napot! :)

  • Molnar Tamas

   2013-10-23 at 11:56

   jaj, ottvan az a komment, ‘kétkedő’, elnézést^^ jobb is, legalabb mindenki latja mekkora faszságokat írt

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-10-23 at 12:29

   Az oldalon nem törlünk kommenteket. Kivált, ha ez negatív kritika, ugyanis azokra lehet a legjobb válaszokat adni :) Ugyanis, amíg az ide írogató elvakult narancs vagy piros banda ír valami égbekiáltó hülyeséget, amit az említett pártok hazug képviselőitől hallott, akkor azonnal be lesz neki linkelve néhány adat, hogy hogyan is néz ez ki a valóságban…

   Az X-program pontosan azt tartalmazza, amit mondasz. Az egykulcsos adóval a nép 30%-a járt jobban, felülről indulva. A 0%-os adót 200 ezerig javaslattal a nép 85%-a fog jobban járni, alulról indulva! Itt is lesznek vesztesek, azonban ők lesznek azok, akik évente cserélgetik az autóikat, a házaikat stb… Na, pont nekik nem fog hiányozni az a pénz, csak a kibaszott kapzsi hozzáállásukkal ezt képtelenek agyban realizálni…

 12. Csilla Zuglo

  2013-10-22 at 20:05

  Azt figyelem hosszú évek óta, hogy az emberek vagy vörös vagy narancssárga szemellenzőt hordanak. Ha a saját színű politikusok vannak hatalmon, akkor azoknak mindent lehet, orrvérzésig. Logikus, racionális, objektív gondolkodás kizárt. Egymásra acsarkodni, hogy kommunista meg fideSS-es. Eddig jutnak el. Értelmes párbeszéd kizárva. Közben ki és ellopják alólunk az országot. Utána jön a másik színű párt, akkor az ő szimpatizánsai kerülnek felülre. Acsarkodnak. Gyermekded, felelőtlen viselkedés. Közben megint csak szétlopják az országot. Mi lesz jövőre? Teljesen mindegy, hogy ki nyer – nagy csata lesz, már előre látható. És még mindig lesz mit ellopni tőlünk?! Mikor jutunk el ahhoz az egyszerű, ősrégi törvényhez, hogy: Ne ölj! Ne lopj! Mások tulajdonát ne kívánd! stb. És aki ez ellen véd, például Bajnai Gordon, az nem hogy miniszter ne lehessen, de húzzuk fel az első fára. Szégyen és gyalázat, hogy ez az ember felvonulhat és a tévében van nap mint nap. Persze, természetesen, jó szokáshoz híven most sokan engem kívánnak a pokolba és nem őt!

 13. Oldm4n

  2013-10-22 at 11:58

  A helyzetet nagyjából jól látod, magam is hasonló eredményekre jutottam. DE. Alulról szerveződő valódi erőt soha, de soha nem hagynak a politikai hatalom közelébe sem kerülni. (Ezért a Jobbik a legnagyobb szemfényvesztés a Parlament nevű cirkuszban) Miért – Mert alapjaiban rendülne meg az egész rendszer, ha például az emlegetett ügynöklisták felszínre kerülnének. Hát mind ott vannak! Komcsik, ávósok, besúgók, pufajkások, tömeggyilkosok egytől egyig! Ádertől Zazriveczig MIND! De egyben biztos lehetsz – a hatalom megszerzésére csak akkor van esélyed, ha az ő szabályaik szerint játszol. Ott pedig vesztettél.
  Itt egyet lehet csinálni – Csinálni kell egy váltópártot. Titkos paktummal, ami a hatalom 51%-nak birtokba vétele esetén azonnal a népjólét és a nemzetgazdaság felvirágoztatása kell, hogy megvalósuljon. De amíg ezt eléred, látszólag le kell feküdnöd a háttérhatalomnak, addig, amíg elég nagy nem lettél ahhoz, hogy valóban a nemzet felvirágoztatásával foglalkozzál. De erre esély nincsen. Ezért mondom azt, hogy ennek az országnak vége van. Innen egyet lehet csinálni – MENEKÜLNI! Gazdasági modell – Ezek ennyire nem hülyék ám. Tanultak közgazdaságtant. (Nagyon is!) Valójában nem kurváztak, amikor a gazdaság növekedését tanulták a belső piac pörgetésének segítségével. Ez PARANCSBA van most kiadva. (Mi leszünk a saját ellenzékünk..) El kell sorvasztani ezt a nemzetet, elűzni, megölni, eltiporni. Szerinted hogy lehet az, hogy 10.000.000-an vagyunk, amikor 1.000.000-an (hivatalosan) elhagyták az országot? Kikkel töltik fel a “hiányzók” létszámát? Na, gondolkodj egy kicsit. Rá fogsz jönni. És akkor már tudod azt is, hogy miért nem tudsz alulról szerveződni. Lássuk be, a magyarból egy nagypofájú, hőbörgő, gyáva beszari fotelnemzetet csináltak. Méghogy forradalmárok… pfff!!! Tutyimutyi szaralakok gyülekezete! Aki nem az, az már elhagyta/elhagyja majd ezt az országot. Mert nem maradt más választás. Itt élni nem lehet.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-10-22 at 15:54

   Mi azért adunk egy lehetőséget 2014-nek. Az utolsót. A baj ott van, amikor a nép elhiszi, hogy tehetetlen! Pont ez a cél! A magyar nép még mindig nem érti, hogy a hatalom az ő kezében van! Mivel elhitte, hogy nincs így, már szavazni sem megy! Na ez a 22-es csapdája. A magyar épp magát ásta el azzal, hogy előre elhitte, hogy nincs hatalma a politika felett.

   Amíg a magyar nép nem fogja fel, hogy igenis el kell menni szavazni, mégpedig immár egy alulról szerveződő kis pártra, akkor majd lesz változás! De amíg látod az alattad lévő hozzászólót, aki állítja, hogy a fidezs visszafizette az IMF-hitelt, és szerinte ez mekkora eredmény, miközben a fidesz ezt egy drágább hitelből fizette vissza, addig ne hidd azt, hogy ezt egy háttérhatalom irányítja… A magyar emberek butulnak el egyre jobban, amikor semminek nem hajlandóak utánanézni, és nem értik meg, hogy alulról szerveződő kis pártra kell szavazni!! Mint amilyenek mi is leszünk.

 14. Kétkedő

  2013-10-22 at 08:16

  Nem tudom, honnan a faszból szoptátok elő egyes országok adatait, de hogy akkora baromságot írtatok le fent, hogy döbbenet. Csak úgy jelzem, hogy pl a dánoknak a bruttója FELE marad a zsebében, és utána olyan egyéb luxusadókat fizetnek, mint pl tévéadó(!), telefonadó(!) a bruttó átlagbér 20 (!!!!)%-át kitevő ingatlanadó (!) és még sorolni lehetne. Dobálóztok össze vissza számadatokkal, miközben az igazság csak egy apró szeletkéjét óriásivá kinagyítva, a saját szátok íze szerint rágtok és köptök vissza elénk. Nem vagyok fideszfan, de a családom JOBBAN él, mint előtte. A jelenlegi ellenzék hozzá nem értése a fidesz botlásai mellett is akkorák, hogy lazán falhoz kellene őket állítani, és kiskanállal kivájni a pénzéhes, fasiszta szívüket. Nincs más, aki maradhatna, mint OV, mert ha bármelyik bal oldali szerencsétlenkedő köcsög kerül vissza, az országnak annyi. Akkora szarkupacot hagytak maguk mögött, ami a cikk vezérmondatára, a hova fizetünk ennyi adót rögtön megadja a választ: annak az ellapátolására… Nincs látszatja?? Hát az IMF hitel? Na? Ja bocs, azt biztos csak kamuzták. Elvégre pár milliárdot elő tud kapni bárki a zsebéből. Gondolkodni kellene, az egészet nézni, és nem kis részleteket kinagyítva, szánalmas ostobaságokat hangoztatva pattogni. Kedves cikkíró. Ne a pofád járjon, hanem MUTASD MEG, hogy te jobban csinálnál mindent! Blogokban, különböző oldalakon ugatni kurva könnyű, de ezzel semmit nem érsz el az égvilágon! Gyerünk, jelöltesd magad, kampányolj, juss be, nyerd meg a választást, de el ne baszd, amikor rájössz, hogy a csillogónak ígért felszín alatt egy fortyogó szarkupac van, ami a te képedbe robban.

  • Dániában Élek

   2013-10-22 at 10:22

   Dániában az elvonás a bruttó jövedelem kb. 33%-a.

   Az adókulcs valóban 39+8%, de mindenkinek van adómentes jövedelem része, valamint a munkába járás egy része, a hitelek kamatának nagy része és további kedvezmények levonhatóak az adóból.

   Így jön ki a 33%.

   Mivel 6 éve itt élek, van vállalkozásom, tudom miről beszélek.

   A számadatok körülbelül stimmelnek. Egy szoftverfejlesztőnél dolgoztam mielőtt kiköltöztem Dániába, és valóban így működik a magyar bér- és adórendszer.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-10-22 at 15:49

   Kétkedőnek: Nem is értem ezt a hozzászólást… a cikk egy betűje sem elemzi konkrétan Dániát. :) A statisztikákban szerepel, de azok EU-statisztikák, ha azokkal nem értesz egyet, akkor írj az Uniónak, mert én találtam ki őket :) Ha a magyar adatokkal nem értesz egyet, akkor pedig a magyar KSH-nak írj, mert biztosan csak hasukra ütnek, és írogatnak mindenféle számokat, amikkel te mint: közgazdász? elemző? statisztikus? … nem értesz egyet…

   Ha a családod jobban él, mint előtte, ehhez különösen gratulálok! Senki nem mondta, hogy itt mindenki rosszabbul élne! Az egykulcsos adóval például a felső 30% járt jobban! A 70% szarabbul járt, nem is kicsit… Nyilván a te szüleid is ebbe a kategóriába esnek, azaz nem havi 47 ezret keresnek…

   Lehet, hogy a szüleid is felvettek devizahitelt, és arra építettek 3 házat, majd törlesztettek 180 forinton, amit az adófizetők fizettek meg helyettük… mert ők is jobban jártak a fidesszel…

   Lehet, hogy trafikot nyertek a szüleid, vagy földet, vagy Simicskának, a Századvégnek dolgoznak, na mert akkor elhiszem, hogy jobban jártak…

   Sajnos, te is olyan birka vagy, mint amilyennek látszol! IMF-hitel? Azt egy másik hitelből fizette ki Orbán, aminek a neve: államkötvény! Téged abszolút nem zavar, hogy az államadósság most az MNB (Magyar Nemzeti Bank) jelentése alapján magasabb, mint amikor a fidesz átvette a hatalmat??? Vegyél fel a CIB banktól 10 millió hitelt, majd fizesd vissza az OTP banktól felvett 20 millió hitelből, és mond mindenkinek: visszafizetted a CIB-es hiteledet! Igen, de ott van a magasabb OTP-hiteled!!!! Ezt tényleg ennyire nehéz felfogni???

   Van már az oldalon egy cikk az államadósságról, olvasgass: http://iksz.beszolunk.hu/munkanelkuliseg-es-allamadossag-alakulasa-2002-2013-kozott-tenyleg-ez-kell-nekunk/

   Pontos adatokkal láthatod, mekkora az államadósság ma!

   Amit az utolsó részben írsz, az a cél! Az X-Program egy valódi gazdasági program hazugságok nélkül! Ahogy ezt a valóságban csinálni kéne… És ha bejutunk a parlamentbe, így is lesz.

   • Imre

    2013-11-06 at 12:47

    Örülök ennek az oldalnak . Én már pár éve leléptem ,most Ausztriában vagyok ,de figyelek nagyon és ha kell ottleszek. Legutóbb én már a kis ellenzéki pártra szavaztam ,arra sincs garancia… Figyelem a megnyilvánulásaikat a youtobe-n és megint rájuk teszek egy voksot. Ha tudtok jobbat ,szóljatok föltétlen !

 15. NP

  2013-10-16 at 11:06

  “Úgy érzem, 2014 a magyar embereknek az utolsó valódi lehetősége lesz arra, hogy normális embereket ültessen hatalomra. ”

  És ezt mégis hogyan gondolod?
  Ezen az egy honlapon kívül semmi hír rólatok. Hogy akarsz így bekerülni a parlamentbe ?
  Erről írj cikket

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-10-16 at 14:22

   A felvetés jogos. Hamarosan minden felkerül a honlapra, legkésőbb november végéig. Még sok minden szervezés alatt áll.

 16. Nyuszika

  2013-10-10 at 18:34

  Azt tudtátok, hogy a 4-es metró munkálatai is tervezetten lassítottak, hogy 2014 tavaszán lehessen csak átadni a választások előtt?

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-10-11 at 14:36

   Szerintem, ha ez tudatos, ez a legkevesebb, amivel foglalkozni kell. Tudod, miért éppen arra megy a nyomvonal, amerre? Tudod, hány politikus ingatlanja van véletlenül ezen a nyomvonalon? Tudod, mennyi pénzt szivárogtattak már ki a haveroknak ezen a csatornán is?

   Ebben az országban nincsen rend, és nincsen következmény – kivéve a legalsó szinten dolgozóknál.

 17. Bobek

  2013-09-29 at 10:54

  szerintem a megoldás az, hogy új pártra vagy pártokra lenne szükség..
  alulról szerveződő és nem elitista pártra..
  ma teljesen mindegy hogy bal vagy jobboldal kerül hatalomra, csak az aktuális bal vagy jobboldali elit érdekeit fogja szolgálni, és ez folyik sajnos évtizedek óta..
  kifosztják az országot, és közben az emberek egyre rosszabbul élnek..
  ha máshogy nem megy, akkor interneten szerveződő civil kezdeményezésekre lenne szükség..

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-09-29 at 16:24

   Mi is ilyenek vagyunk :)

 18. FIGYELEM, ÁTVERÉS EZ IS!

  2013-09-11 at 08:34

  Az egész cikk szócséplés.
  A lényeg röviden!
  A személyiségi jog valamint az üzleti titokról szóló törvényt módosítani kell (persze nem lehet, mert az egész világon így van)
  Ahol az adófizetők közpénzét költik, ott a fenti törvény NEM ÉRVÉNYES, hanem NYILVÁNOS, méghozzá napra készen a tervezéstől a felhasználásig a NETRE kitéve. Ennyi!
  Magyarázat annak aki nem érti:
  Pl.: botrányos volt, hogy most a pedagógus mindenki által ismert bértábla alapján “titkosan” kapja a fizetését, az igazgató meg 800.000,-ft-ot eltitkolva.
  A személyiségi joggal meghülyítették az embereket (HŰŰ titkos a telefonszámom mint a miniszternek – miközben azt mindenki ismerheti és eközben ilyen alapon ellopják az adója nagyobbik részét)
  A magán szféra a saját pénz és a saját üzlet, az lehet csak titkos.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-09-29 at 16:24

   Mi az átverés? Az X-Program pontosan tartalmazni fogja, amit írsz. Minden állami szerződés nyilvánosságát. Sőt az EU-s pénzekre is kiterjedően, ezt majd a programban részletesen. Akinek nem tetszik a nyilvánosság, az nem köt szerződést az állammal. Ennyi.

 19. littlejohn

  2013-09-07 at 15:45

  jó a cikk és az elemzés, a megoldáshoz valami ilyesmi csapatot képzelnék el:

  10-20 tapasztalt és elkötelezett végzett közgazdász, 1 erőskezű pénztáros, egy 10-15 éves Terv arról hogy mászunk ki a pénzügyi gödörből (hitelspirál stb) … a Terv elkészítéséhez és kivitelezéséhez szakmailag tapasztalt és KITARTÓ emberek (oktatás, egészségügy …)Az EU jól működő országaiból át lehet venni mintákat (adózási rendszer, egészségügy)

  Egy igen fontos kérdés, hogy mit mondunk az embereknek hogy megértsék és támogassák a Tervet … itt már kevesen hisznek el akármit is bármilyen kormánynak … vissza kell szerezni a Hitüket

  A másik fontos kérdés, hogy a jelenlegi “A” rendszerből mikor lesz működőképes “B” rendszer … azaz az átmenit időszakot hogyan élik meg az emberek (csecsemő, gyerek, diák, dolgozó, nyugdíjas stb)

  valahol el kéne kezdeni :)

 20. Adófizető

  2013-09-06 at 14:17

  A sok here felzabálja az adót. Radikális adó- és járulékcsöki kéne. Nyugdíjrendszert felszámolni, a járulék ott marad a dolgozónál/vállalkozónál, aztán családon belül eltartják az öregeket. Lehet hápogni, hogy de a nyugdíj jár, majd megbeszélitek ezt Kolompárékkal meg az itt maradó lumpenekkel. Akinek esze van az húz el ebből a nyugger-cigány országból. Én már megtettem a gyerekeimmel együtt, keressetek magatoknak más balekot, akit fejhettek.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-09-09 at 20:53

   Az x-program hamarosan megjelenő második része nagyrészt ezekre épül majd.

 21. Krisztián

  2013-09-06 at 07:22

  A cikk jó, de egy dolog nem jól lett megfogalmazva – már az elején-, mivel nem fizetünk járulékot -ami után jár ellenszolgáltatás- ,hanem adókat fizetünk, mint nyugdíjadó, EÜ. adó. Tudom elsőre kicsi a különbség, de higgye el mindenki nem az!!!!!!
  Ezért is durva, hogy a magánnyugdíjakat lenyúlták a nagyok!!

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-09-09 at 20:49

   Van még azért járulék is, bár igaz, hogy nagyon kevés. De igen, az emberek nem látják, hogy a nyugdíjjárulék nagy része átalakult adóvá, tehát nem jár utána semmi.

 22. Qub

  2013-09-05 at 11:38

  Hello

  Néha beírok ide oda az egykulcsos adó szidása miatt..
  300-ezer ember fizeti be az szja 80%-át..3,9 millió meg a maradék 20%ot Jellemzően diplomás valamelyik multinál dolgozó bérből és fizetésből élő emberek.. Ezen emberek 90%-a nem gazdag.. Az 500 milliárd helyett lehet hogy a NAVnál adóhiányként megállapított 2200 milliárdot kellene beszedni.. Meg leállítani a korrupciót.. stb stb.. rengeteg helyen sokkal de sokkal többet lehetne spórolni.. amennyire én látom vidéken már alig alig fizetnek adót.. ez van

  • wonderwolf

   2013-09-08 at 08:22

   De pont azok hajtják a politikusok malmára a vizet, akik nem fizetik be a 2200 milliárd adót. Védve vannak és nagyjából ez a magyar maffia.

 23. Bobek

  2013-09-04 at 12:19

  minden szóval egyetértek, örülök hogy vannak hozzám hasonlóan gondolkodók is, és nem csak az éppen aktuális politikai messiás hívői..
  elképesztő kifosztás folyik Magyarországon, a szemünk láttára teszik tönkre az országunkat, és felháborítónak tartom hogy ennyire dilettáns emberek miatt, százezreknek kell elhagynia a hazáját..

 24. tömegember

  2013-09-04 at 10:30

  ez olyan gordiolgi szöveg amit te nyomsz a korlátlan fogyasztásra épülő gazdaságnak vége van, ez tisztán látszik ,egy másik rendszernek kellene jönnie amit nem te képviselsz , és ha jobb ausztriában miért nem költözöl oda, nagyon szép kimutatásokat készitettél a bevételi oldalról és a kiadási oldalról mikor fogsz készíteni kimutatást grafikont ? és hidd el nem csak a vitézi dávid fizetéséből áll a kiadási oldal kérdezem én mint tömegember ugyan mond mármegnekem hogy amit befizetünk az eunak pénzeket hány százalékát tudjuk vissza igényelni, az állam adósság és annak kamataira hány forint jut? EZEKRE LENNÉK KIVÁNCSI szerintem megfogsz lepődni és nem fogsz ostobaságokat irogatni, ezeket a pénzeket BE KELL FIZETNI nincs választási lehetőség.
  ezekről mikor fogunk beszélni ? mikor jövünk rá hogy nem a másik a hibás mindig hanem mi saját magunk? és mikor jösz rá te?
  köszönettel a tömegember /aki ugyan panelban lakik de nem érzi magát panelprolinak/

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-09-04 at 13:51

   A kérdés egyik része már régen szerepel az oldalon kimutatásként, mégpedig, mennyit fizetünk be és mennyit kapunk az EU-tól?

   A cikk: ide kattintva elérhető

   A kiadási oldalról is készülnek a kimutatások, többek között a hamarosan megjelenő x-program második részében is lesznek ilyen kimutatások.

   ” és ha jobb ausztriában miért nem költözöl oda, ” – valahogy az ilyen hozzászólásokat sosem értettem. Egyrészt a kívánság már folyamatosan teljesül az egész országra nézve, hiszen lassan egyetlen normális gondolkodású ember sem marad ebben az országban, aki még hajlandó felvenni a harcot ezekkel szemben és képes lenne változtatni… Számomra érthetetlen, hogy itt a magyar üldözi el azokat a magyarokat, akik nem húzzák meg magukat, hanem szembe mennek a hazugokkal egy normális országért, és azokért is, akik pl. ilyen reakciókkal élnek… Kérdezem, mikor mi elmegyünk, ki marad majd, aki rendet tesz? Jó lesz majd egy ennél is mocsokabb országban élni?

   • Azvan

    2013-09-04 at 17:13

    “hiszen lassan egyetlen normális gondolkodású ember sem marad ebben az országban” Maradjunk annyiban, hogy nagy %-ban segédmunkások vándorolnak ki, és válnak hontalanná, nem pedig az értelmiség.Az orvosokat ne vegyük ide, ők értelmesebbek, de ugyanúgy a pénzük után futnak.Nyilván van mérnök is, de nem mérnökök mennek ki mosogatni,meg szitterkedni nagyban.Ez egy öngól részedről.

    “aki még hajlandó felvenni a harcot ezekkel szemben és képes lenne változtatni”

    A harcot felvenni nem a hatalommal kell, hanem a magyar emberekkel (saját magukkal).Lehet neked újdonság, de általában a vezetők a magyar emberek közül kerülnek/tek ki.Namármost, ha a magyar ember általában, sikkaszt,csal,lop, akkor általában olyan is lesz a vezetőség.Tehát, először a magyar népnek kell változnia és akkor ki fog termelni magából intelligens és felelős vezetőséget.Több száz milliárd forint adót nem fizettek be kis-nagy vállalkozók 2012-ben sem, magyarok..”kisember” és “nagyember” sem..miről beszélünk?Ugyanazt csinálják kicsibe, mint fent nagyba..a kicsi is ugyanolyan nagy rést üt a közös”költségeken”, a mennyiségből adódóan.

    “Jó lesz majd egy ennél is mocsokabb országban élni?” A kérdés jogos lehetne, de nem ebben a kontextusban.Magyarország már mocskos.Akkor nem volt mocskos mikor megépítettek ezt azt, meg pár látványosság és 1-2 utca nem az.A többi igénytelen lelakott putri, már most, tükrözve ezzel a magyar ember környezetére való igénytelenségét.Természetesen a használt v. új bmw meglegyen, meg valami meditterrán idióta út, az a lényeg.Az, hogy egy szemétdombon pipiskedik, már nem érdekli…ezen a szemétdombon már csak non plusz ultra, a cigók és a csövesek…

    Egyébként a rengeteg adó, meg minden vacak a kiadásokra megy el, van is erről egy jó cikk, több ezer milliárd kiadás van, a bevételi oldal is ott van, és a kettő különbözete lesz a hiány, ami olyan 400-1000mrd huf körül szokott lenni mondjuk..de mindegyis.

    • Azvan

     2013-09-04 at 17:17

     “400-1000mrd huf körül szokot” 400 millió és 1mrd huf, na.De nem is ez a lényeg, az állam és a magyar társadalom korrupt koncepciója az alapjaitól bűzlik.
     Egyébkén, nem az a X mennyiségű segédmunkás a problémás, amelyik kivándorol, hanem az a pár feltaláló és tudós.Na az már sokkal nagyobb probléma..

     • (x)LFS

      (x)LFS

      2013-09-04 at 19:57

      Igazából nekem nincsen kimutatásom, hányan mennek el diplomával, hányan érettségivel stb. Ahogy másnak sincs. Mondjuk érdemes volna végig gondolni, a diplomások részére miért találta ki orbán a röghöz kötést? Talán mert iszonyú számmal vándorolnak ki a diplomások?

      Nekem például kapásból van 4 közgazdász ismerősöm, friss diplomás, két nyelvvizsgával mindegyik, akiknek a fizetése itthon nettó 100-110 ezer között mozog! Ehhez mit szólsz? Mit gondolsz, meddig maradnak ők ebben az országban? Van ismerősöm mérnök diplomával is, aki már rég fogta magát és kiment. Van olyan vezető beosztású ismerősöm a Tacskónál, akinek elege van, mert gusztustalan, amit csinálnak vele szemben is, pedig diplomás vezető… a fizetése pedig kb. netó 150 ezer forint! Ennek a négyszeresét keresi Ausztriában egy szakács vagy pincér!!!!

      És talán meglepő neked, de igen: pontosan ezért mennek el a diplomások inkább pincérkedni és mosogatni, mert az itthoni diplomás fizetésük 4-5-szeresét kapják meg kint egyszerű munkásként! Miközben az élelmiszerárak mind Németországban mind Ausztriában összességében már olcsóbbak, mint itt! És a minőségük is egészen más.

     • kulfold

      2013-10-21 at 21:07

      Angliaban dolgozom egy gyorsetteremben es meg fogsz lepodni, de a kollegak 85%-a magyar es 75%-nak diplomaja van, epitesz, jogasz, kozgazdasz, tanar (25 fos a csapat). Es azert vagyunk itt, mert itt a minimalberrel is duplajat kapjuk, mint otthon kaphatnank, diplomaval a zsebunkben. En szemely szerint szeretnek hazamenni egyszer, de nem akarok otthont hitelt felvenni es eletem vegeig torleszteni. Remelem tenyleg lesz valaki vagy valakik, akik rendbe teszik az orszagot belathato idon belul. Es az nem az Mszp vagy a Fidesz lesz, abban biztos vagyok!

   • tömegember

    2013-09-05 at 12:47

    a válaszaim nagyrészét megkaptad AZVAN kollégától a másik része pedig az hogy ha te mint közgazdász elmész a többi közgazdász ismerősöddel együtt akkor nem történik semmi, mégpediglen azért nem mert gazdasági értéket a ti munkátok nem képvisel de a foglalkozások szinte 70% val ugyan ez a helyzet ha holnap eltünne senki nem venné észre, és most direkt nem szakmákat irtam mert azokra szükség van mert gazdasági értéket csak ezekben a szakmákban dolgozók termelnek
    nem üldözött senki csak megemlítettem “el lehet menni” ezt sem én mondtam
    és te nem veszelfel semmilyen harcot senkivel mert ha te ne agy isten bekerülsz a parlamentbe amit szeretnél akkor az orrodra vág a “kozmopolita karvaly töke ” és kusban maradsz és rájösz hogy ez nem igy működik, hanem úgy.
    okosan kell játszani mert meg fingatnak. /mint most is teszik/
    és ehez te ugyérzem nem nagyon értesz a leirt szövegek alapján

    • Betonos

     2013-09-06 at 07:30

     Ennyi sületlenséget. Tömegember, valószínűleg fidesz-es rokonsággal vagy támogatottsággal rendelkezik. Azvan… ő meg egyszerűen ostoba. Még amikor rámutat valaki hogy megvezettek titeket, akkor is azt hajtogatjátok hogy ez így van jól. Mint a disznó aki önként jön elő a vágásra. Amíg ilyen a Magyar ember addig ne csodálkozzon senki az elvándorló fiatalokon. És hogy tudd, az “értelmiség” nagyobb számban hagyja el az országot. Mivel tárt karokkal fogadják őket, sőt letelepedési jogot kapnak, a szakmunkások pedig csak dolgozni járnak ki nagyrészt, és azt a pénzt ugyanúgy itt költik el , tömve Viktorka zsebét. És az is érdekes hogy a segédmunkásokat,szakmunkásokat ilyen lekezelően emlegeted, pedig ha értesüléseim helyesek, nagyon is szükség lenne rájuk itthon. És azok közül is a megbízhatók mennek el, a simlisek maradnak a nyakadra ! De belátom a birkának nem érdemes atomfizikáról beszélni… Egészségetekre ehhez a maszlaghoz amit ketten összehordtok. :)

     • tömegember

      2013-09-06 at 11:41

      a válaszom részedre ugyanaz mint rebe lászló részére csak azt teszem még hozzá hogy nem hiszek a pártokban semelyikben magamban hiszek és többi emberben . az állam mi vagyunk nem a viktor és a többiek de mint őskomcsilibrálishomosex támogató te ezt nem érted látom, mert mindig a másikra mutogatsz ezért zárt az elméd.

    • Zoltay Tibor

     2013-09-09 at 10:42

     Tömegembernek.
     Ajánlom figyelmedbe Chomsky-tízparancsolatának az elolvasását. Ez az ember 25 éve írta meg, és a mai társadalmi, politikai helyzetről tű pontos leírást ad. Ja, és persze a “tömegemberekről” is.
     Ez a pont pl. pontos leírás a “tömegemberekről” .

     7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és össze-tettebb tervek megvalósításában
     A teljes cikk, az alábbi linken érhető el, ha elolvastad elmélkedhetsz róla :)

     http://propeller.hu/itthon/2758483-chomsky-tizparancsolat-avagy-hogyan-mossak

     • tömegember

      2013-09-11 at 15:44

      zoltay tibor
      inkább neked kellene elmélkedned róla miről szól a cikk /hogy megérsd az iróniát és a maró gúnyt/ mert ugylátom te ezt nem érted a név választás sem véletlen és kösz már elolvastam a cikket 4-5 hónappal ezelőtt és ha elolvastad volna amit irtak abban a cikkben akkor nem irogatnál baromságokat

     • makramanus

      2013-10-11 at 08:01

      hajdan kik az uton jártak, nem adtak tudást a népnek, ápolták az együgyüséget, nehéz kormányozni azt a népet akik az együgyüségből már kiléptek.
      Egy kinai bölcselő mondása annó.
      A magyar valahogy nem akar az együgyüségből kilépni.

  • Rebe László

   2013-09-05 at 10:11

   Tisztelt tömegember!
   Van egy olyan érzésem, hogy Neked nagyon tetszik ez az országot romboló, embereket kifosztó, lehetetlenebbnél lehetetlenebb helyzetbe hozó politikai rendszer!!! Gratulálok Neked! Biztos vagyok benne, hogy Fidesz párti vagy s az ő hátsójukat szereted nyalni. Hát tedd de ha valaki elmondja az igazságot akkor próbálj meg el is gondolkodni azon, hogy mit is jelent. Ja, hogy az nem megy! Nem csodálom, hiszen az ilyeneknek minden mindegy, csak éppen az ország had menjen tönkre. Ez a Ti stratégiátok, csak így tovább s elmondhatjátok, hogy egy régen gazdaságilag, termelésileg stabil országot Tönkretettetek!!!!

   • tömegember

    2013-09-05 at 12:56

    te meg egy pöcs vagy haver ha ez jön le neked amit irtam szálj magadba és kérdezd meg magadtól ki is juttatta ide az országot és ha nem az a válaszod hogy saját magam akkor nincs miről beszélnünk
    “nincs ingyen ebéd” most fizeted meg amit 8 év alatt elbaszott az mszp a látszat jóléti intézkedéseire
    és igen a fideszre szavaztam te pöcs mert a két rossz közül a kissebb rosszra szavaztam inkább mint hogy tényleg padlóra kerüljön a ország
    inkább menj és nézd tovább az olgi müsorát te fotelforradalmár mert amit itt írok sajnos nem érted

    • Gábor

     2013-09-15 at 21:57

     tömegember!

     A megnyilvánulásaid hűen tükrözik politikai hovatartozásodat.
     A “NAGY VEZÉRED” szól szól belőled. Gratula

  • P.Nóra

   2013-09-11 at 08:53

   Tisztelt tömegember!

   Sajnos lassan már mindenhol jobb mint itt!
   Milyen kiadásokról beszél maga? Ha lenne kiadás, lenne látszata is!
   Ki kell menni a közutakra! Nincs 1km normális útszakasz. Az autók szakadnak szét az ember alatt! (a járdákon meg el lehet esni)
   El kell menni a kórházakba! Ocsmányak, alul felszereltek, kevés a szakember, aki meg van az meg már zombi, és lassan már ott tartunk hogy saját magunknak kell bevinni a gyógyszert, kötszert, lázmérőt.
   Az állítólagos kiadásokból semmit nem lehet érezni. Mert ugye mire kellene költeni a forrásokat, adókat? Hát nem a zsebek megtöltésére vazzeg!
   Fejleszteni kellene az országot! ARRA! Nem nyomorogni vakegér!

   • tömegember

    2013-09-11 at 15:47

    P. nóra
    neharagudjon de maga egy isten barma olvasni biztosan nemtud és szöveget értelmezni sem inkább nézzen TVt az magának való

 25. Loncsos

  2013-09-04 at 07:36

  magyarország minden baja leginkább 3 dologból adódik:

  1. nincs az a pénz,amit politikus ne lenne hajlandó ellopni. bármikor, bármilyen körülmények között és bármi áron.

  2. a finoman “kapcsolati tőkének” nevezett, állami szintre felhúzott korrupció.

  a harmadik-ebben persze nem csak a fidesz, éppúgy minden,eddig kormányon levő párt rettenetesen sáros,mégis orbán volt,aki aláírta 2001-ben-a forint kibocsátásának az európai központi bank kezébe adása.

  az államosítás és központosítás pedig nem szól másról,minthogy az eddig alsóbb szinteken kiosztott kenőpénzek a döntéshozatali mechanizmus megváltoztatása miatt sok szinttel feljebb,nagyságrendekkel komolyabb tételekben kerülnek kifizetésre.

  régi trend, hogy amit egyszer már megemésztett a magyar gyomor,azon nem fognak változtatni, tehát hiába csökkentik (persze nem fogják,miért tennék?) akár az áfa-t, akár a járulékterheket, előbbiből a kereskedő fog profitálni, utóbbiból a vállalkozó. az árak maradnak, csak az áfatartalma fog csökkenni,ezáltal nő az árrés. a bérek maradnak, csak a vállalkozó fog kevesebb járulékot fizetni, több a nyeresége. a melós meg ott rohad meg ugyanúgy,ahol van,mint eddig.

  a pénzkibocsátás viszont érdekes dolog a jelenlegi állás szerint. ha nem az ekb felügyelné, már rég csődben lennénk a tisztelt politikusok és gazdasági szakemberek hozzáértése miatt,ellenben nincs fegyver az pl. árfolyamingadozásokból eredő áremelkedések tompítására egy egyszerű pénznyomtatási manőverrel.
  ennek egyetlen okát látom: a jelenlegi hitelpénz-rendszer életben tartása magyarországon-minden áron.

  és mégis, valahogy minden az adókról meg elvonásokról szól, nem a jelenlegi hitelpénz-rendszer felülvizsgálatáról. vajon miért…?

 26. Nagy Péter

  2013-09-02 at 22:30

  Nem tudtam abbahagyni az olvasást… Nem tudom szavakba önteni az örömöm, hogy ezek szerint, van még gondolkodásra képes ember az országban. Szerény számú éveimmel pont ugyanígy látom az ország sorsát. Egyetlen esélyünk ha a hozzád hasonlóan gondolkodók kerülnek a parlamentbe, és elhajtjuk a sokszorosan levitézlett “urakat” a büdös picsába. Ebben az egyetlen esetben maradnék országhatáron belül. Ha nem sikerül értelmes embereket odaültetni a hatalomhoz, hát meghagyom ezt az országot a cigányoknak, tarsolylemezes ultrahazafiaknak, meg a becsületbajnokai politikusainknak, aztán majd lehet gondolkozni, miután elűzték a multikat, egymást gyilkolják az 5 osztályukkal, hogy honnan kellene adót beszedni…

  • Fekete Zoltán

   2013-09-03 at 11:57

   Csak ez az ember nagyon kevés :\

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-09-03 at 13:24

   Köszi! Ez a cél, parlamenti indulás 2014-ben. A jelenlegi politikai elittel én sem tudom elképzelni, hogy Magyarországon maradjak…

   • Endless Nameless

    2013-09-05 at 15:37

    Remélhetőleg sikerül széles körbe eljuttatni a gondolatokat, de én is erősen gondolkodom, hogy elhagyjam az országot, pláne ha ilyen tömegember féle agyatlanságot olvasok, eléggé elkeserítő, megvárom a választásokat, és meglátom mennyire hülye ez a nép, aztán ha hülye, akkor még max 1 év (objektív okok) és húzok innen, mert “hülye azért nem vagyok!”

   • Unkaszcsabi

    2013-10-25 at 18:29

    Nekem már el kellet jönnöm eböl az országból ,mert nem bírtam nézni tovább ezt a sok igazságtalansággót ami történik az emberekkel.Remélem ,hogy írásaiddal és tetteiddel fel ébreszted mély és torz álmából ezt a gyönyörű országot .Nincs az a MAGYAR aki ne menne haza ,ha a élet körülmények normálisak lenének .Mind a két párt húzhat a picsába !!Támogatlak !!

   • Don Carada

    2013-11-14 at 20:26

    Hmmmm… Parlamenti indulás 2014-ben? Konkrétan öt hónap múlva, úgy, hogy egy darab honlapon vagytok jelen, nem vagytok párt, nem szaladtatok neki az OVB összes akadályának. És gyakorlatilag a kutya sem ismer benneteket.

    Hmmmm… Oké! :)

 27. Szabolcs

  2013-09-02 at 20:03

  A gazdaság fehérítése hiányzik nekem ezekből az irásokból. Valamint az is, hogy miként fogjuk/tudjuk az embereket az öngondoskodás felé irányítani. Szeretnék választható magánbiztosítót, magánnyugíjat privát egészségügyet. Az állam csak az alapszintű működésekért legyen felelős. Közrend, törvények betartatása stb. De azt viszont hatékonyan és nagyon rövid időn belül. Ne lehessen 5 évig húzni a bíróságra kerülését egy ügynek. Igenis dönthessem el én, hogy kivel, hogyan akarok az egészségemről, biztonságomról gondoskodni. Ne vegyenek el tőlem havonta 100 ezer forintot egy soha nem biztos nyudgíjra. Legyen kötelező a jövedelm x %-t nyudgíj-biztosítás-adó-ra befizetni de dönthessem már el én, hogy kivel és hogyan.
  Ha békén hagyják a gazdaság csodálatosan gyorsan vissza fog fejlődni. Adjunk “a Zembereknek” teret és lehetőséget élni és nem fogják keresni a kibúvókat. NB: nem a mostani generáció, mert ők már sikkből is lopnak, csalnak, hazudnak. Hanem a most felnövőre gondolok.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-09-02 at 20:40

   Amiket írsz (pl. gazdaság kifehérítése stb.), azok nagy része az X-program hamarosan megjelenő második részében szerepel majd a gyökeres átalakításokkal együtt. Az x-program valóban a mai fiatalokra épít a leginkább minden tekintetben. Hisz ha a fiatalság ilyen ütemben megy el az országból, mint eddig, akkor itt nem lesz ország… nyugdíj pláne!

 28. Stark István

  2013-09-02 at 18:56

  “Kimegyek az Alföldre, összeszedek egy tehenészlegényt, az is tud ilyen marhaságokat csinálni, hogy ha ennyi adó nem jött be, akkor majd duplázzuk.” Az a baj, hogy hiába jössz ki ide, nincsenek tehenészlegények, az összes elment “tanulni-tanulni” Budapestre s ott maradt családostul. Az itt élők le lettek szoktatva a munkáról, számtalan házat látni nagy területtel és nem tartanak semmit nem művelik, még egy tő paradicsomot sem ültetnek…

  • SevenHorse

   2013-09-02 at 21:45

   Szia
   Nem akarlak meg bántani de idén már ne menj a napra.
   Akkora sületlenségeket beszélsz hogy a fal adja a másikat.
   Azért nem ültetnek az emberek a kertekbe mert sokkal többe kerül kiskerti előállitás mintha meg veszi az ember a piacon.Tapasztalatból mondom higyél nekem mert az én kertem is 1800 négyszögöl.Úgy hogy ezt gyorsan felejtsd el a kertben való kapirgálást.

  • SevenHorse

   2013-09-06 at 19:02

   Szia
   Közbe találtam egy linket hogy vajon miért nem művelik az emberek a kertjüket. : https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=seNHyur7tQY

 29. aleb

  2013-09-02 at 15:41

  Egyutt14-rol meg azt erdemes tudni, hogy kik hoztak letre ehhez csak meg kell nezni bajnaibaro evertekelojenek tvkozvetiteset a meghivott kozonseg a foleg exszadesz prominenseibol all kiegeszitve a rendornyuggerekkel-szolisok-meg nehany millas es a lmp-bol leszalamizott pesti hulyegyerek
  hat persze, hogy egy ujmilliardos ifjkominista a legjobb valasztas az elozo ilyen is csak nagyon qrta el nem kicsit

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-09-02 at 15:50

   Ennek az oldalnak semmi köze az Együtt2014-hez, sem a fideszhez, sem az mszp-hez, sem a jobbikhoz, sem a kdnp-hez, sem a DK-hoz…

   • aleb

    2013-09-02 at 16:14

    akkor biztos lmp-s

    • (x)LFS

     (x)LFS

     2013-09-02 at 16:27

     Egyetlen lmp-s politikust sem ismerek :) tehát nem! És mint mondtam, ez az oldal döntéseket támogat! Ha bármely pártnak olyan döntése, célja van, ami támogatható, az a döntés, hangsúlyozom: DÖNTÉS támogatást is kap az oldalon! A cikkekben is több olyan döntés le volt már írva, mely kiemelte, hogy például a fidesz részéről jó döntés volt pl. a bankok körmére nézés, mert nonszensz, hogy a bankok 40-50 %-os THM-mel lapátolták ki a pénzt az országból, ugyanígy az mszp részéről jó döntés volt például a magánnyugdíjpénztárak bevezetése, amit viszont a fidesz vágott haza.

     A magyar embereknek ezt kéne már megérteni, hogy döntések mellé kell állni… nem pártok mellé! Ha a gyereked rosszat csinál egyértelműen leszidod érte, akármennyire is a gyereked. Ma a választók nem kérik számon pártjaikat, és nemhogy nem szidják le, minél nagyobb baromságot csinálnak, annál többen támogatják… nonszensz…

     A pártokat döntéseikért számon kell kérni, ahogy a gyerekedet is számon kéred!

     • wonderwolf

      2013-09-02 at 18:47

      “akkor biztos lmp-s”

      Ennyit tudnak egyébként és ez számomra rémisztő, megdöbbentő és félelmetes. Hogy lehet az, hogy az emberek hosszú évtizedeken át sem tudnak leszakadni az x tengelyről és végre nem jobb és balban gondolkozni, hanem esetleg fel és le, vagy neadjIsten előr hátrában? Hogyan lehetséges ez? Mint a zombik. A legközelebbi ismerőseim is ilyenek. Képtelenek elszakadni attól a cuclitól, amit tizenévesen a szájukba nyomott a rendszer. Félelmetes.

 30. rico.b001@gmail.com

  2013-09-02 at 14:52

  Itt egyetlen egy nagy baj van,hogy a magyar mindig túl okos mert ez így van meg úgy van.Meg mikor oda kell állni akkor 50-ből 2 marad.A magyarnak egyetlen egy nagy ellensége van a magyar ahol van két magyar ott előbb utóbb háború lesz.Itt nem a számokkal kellene dobálózni évek óta hanem a tettekkel.Mert én is külföldön dolgozom és itt is van ilyen hülye magyar 100-ból kb-94,hogy ő meg mutatja mekkora fasz pl:meg van adva miből mennyit kell csinálni ők meg mutatják,hogy mekkora faszok ö csinál ugyan annyi pénzért 2-szer annyit és utána csodálkozik 6 hónappal hamarabb vége a munkának és otthon kell ülnie és miért pedig ő milyen jól dolgozik hát pont ezért mert hülye vagy de hiába mondod neki egyszerűen látod a tekintetében,hogy fogalmi nincs miről beszélszneki.Elkellene gondolkozni mert a magyaroknak csak azaz öröm a a másiknak rossz vagy még rosszabb.Van 1 nagyon jó mondás A MAGYART ADDIG FOGJÁK MÉG IRTANI AMÍG NEM TANUL ÖSSZE TARTANI. A magyaroktól félnek mert alap vetően nem buták az emberek szinte minden mi vagy el vándorolt honfitársunk talált ki fel és tévedés,hogy azért jönnek ide a nagy cégek mert olcsó a munkaerő aki miért nem mennek Kína Vietnám Afrika ahol simán vannak olyan gyárak 1 tál ételért dolgoznak egész nap????????????????????????????????????? Azért mert a magyar munkás nagyon jól és lelkiismeretesen végzi a munkáját is a legjobb minőséget is mi gyártjuk hát ezért kedves honfitársak értem Bmw Merci Audi.Vajon miért pont ide hozzák a legjobb márkákat Ferrári kipufogó rendszert Kawasaki stb. Mert annak idején is azért szedtek darabokra az országot mert uralkodó nemzet lennénk meg stb. ÉBRESZTŐ EMBEREK. Én csak véletlenül bukkantam erre az oldalra meg mondom őszintén a napiszaról jöttem ide oda volt feltéve 1 csikk valószínű nem is jövök ide többet mer nem érdekkel a politika 28 vagyok és soha nem voltam szavazni nem is fogok menni nem nézem televíziót netet is nagyon ritkán használok mert ezek teszik tönkre a világot.A tévével hipnotizálják az embereket a tudat alattit de ebe most nem folynékbele. UI:FELKELLENE ÉBREDNI ÉS NEM CSAK MAGYARÓRSZÁGGAL KAPCSOLATBAN HANEM AZ EGÉSZ VILÁGAL KAPCSOLATBAN EGY JÁTÉK RESZEI VAGYUNK.A mit ajánlani tudok pár dolog Élemiszeripar rt Benfentesek Ébresztőfilm ez 3 film címe. Youtube Vinnie Pazz Végnapok magyar felirattal szevasztok további jó háborút és egymás ócsárolását és köpködését.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-09-02 at 15:54

   Nem ismerem a videókat. Annyit hozzátennék, míg a magyar ember nem döntések mellé áll, hanem pártok mellé, addig ez örökre így is marad… A fidesznek is voltak támogatható ötletei, amiket az mszp idejében meg kellett volna szavazni, ahogy az mszp-nek is vannak ma, amiket meg kellett volna szavazni… A probléma, hogy a parlamentben nyomogató (agyhalott) emberek csak a saját pártjukra nyomogatnak ész nélkül… Én személy szerint kizárólag döntések mellett tudok állást foglalni, vagy elutasítani azt… Kár, hogy az emberek nem így gondolkodnak… Nem a pártot és személyeket kéne nézni, hanem a döntéseket…

  • dodem

   2013-09-02 at 21:39

   Mielőtt Bántalmazod saját honfitársaidat,tanulj meg magyarul helyesen írni!!!

  • Kárcsi

   2013-09-05 at 21:23

   Hey rico.b001@gmail.com !
   Én már 1989-óta élek N.O.-ban de ilyen tömören én senm tudtam volna leírni az eddig átélt tapasztalataimat. Eltaláltad a szeget a fején !!

 31. aleb

  2013-09-02 at 12:45

  visszasirom a magyar adorendszert, szerintem nagyon rendben van mostansag:flat 16% szja nagyon cool+magas afa -tehat inkabb az fizet aki sokat fogyaszt,zabal
  az hogy a tomegkozlekedes ara kb azonos bp,becs az esetleg azert lehet mert az uzemag, buszok stb ara is azonos ezert a qva olajmultikat kene basztatni-akik profit max miatt eppen most robbantanak ki egy ujabb haborut
  a gond az alacsony munkaberekkel van mert a multik ill azok beszallitoi es foleg a partitkarok altal privatizalt cegek nem fizetik meg a melos igazi arat

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-09-02 at 13:07

   A hozzászólást nem is igazán értettem… Az sem tiszta, komolyan írtad vagy ironikusan… Az egykulcsos adó és magas áfa egyedül a kiskeresetűeket sújtja, hiszen nincs választásod, hogy a gáz- a villany- stb számlát kifizesd-e? Abban sincs választás, hogy vegyél-e mosóport, ruhákat a gyereknek stb. Ez az egész mostani rendszer csak a tehetőseknek kedvez, akik a magas bérből képesek kifizetni bármit…

   Ne higgyél el mindent a fidesztől… a magas áfa-tartalom azért van, mert a fidesznek nem célja egy normális szja-rendszert megalkotni, amelyben, ahogy írtad, a bérek emelkednének… Csomóan le vannak már fizetve a multik által, a többi pedig szimplán agyatlan barom… Mivel a fidesz sem emeli a béreket, valahol be kell hajtania a kiesesett adót, ennek legegyszerűbb módja az áfa… ennyiről szól ez a történet,

   • aleb

    2013-09-02 at 13:33

    sajnalom ha nem erted…az afa a legigazsagosabb ado aki sokat fogyasz es zabal az sokat fizet
    neked ki a tehetos? mert aki mar az atlag fizut kapja otthon az uj szja rendszerrel mar beljebb van foleg ha vannak kolkei is
    az adojovairas kivezeteset kompenzaltak a melosoknal ergo csak a sumak minimalberre bejelentett un vallalkozok jartak kicsit rosszul
    a munkabereket alapvetoen nem a mindenkori kormany emeli erre csak a geco nagycegek kepesek
    az afa 2% emelese elhanyagolhato az egyen szintjen, ingerkuszobb alatti ha tanultal volna kozgazdasagtant tudnad
    a kiesett adot a multi-kulunadokbol szedik be mostansag

    • (x)LFS

     (x)LFS

     2013-09-02 at 14:08

     Hűűűű…. ez az utolsó hozzászólásom veled kapcsolatban, nem foglalkozom elvakult fideszes vagy mszp-s rajongókkal.

     Az adójóváírások kivezetését kompenzálták: a te álmaidban lehet… a valóságban nem. Kicsit nézz utána, hogy a bérkompenzációt idei évben már csökkentette az állam, 2014-től pedig megszűnik… Míg a figyelem rajtuk van, úgy tesznek, mintha… 2014-ben már mindenki a választásokkal fog foglalkozni, senki nem figyel arra, hogy a bérek csökkentek…

     Az áfa a legigazságosabb adó, szerinted: biztosan azért nálunk a legmagasabb a világon, nem? Ausztriában az élelmiszerek áfája nyilván ezért 10%, míg nálunk pár kivételtől eltekintve 27%!

     “az afa 2% emelese elhanyagolhato az egyen szintjen, ingerkuszobb alatti ha tanultal volna kozgazdasagtant tudnad” – egyrészt, az áfát nem 2%-kal, hanem 2% PONTTAL emelték! Ha tanultál volna gazdaságtant, tudnád, mi a különbség! De ha te elhanyagolhatónak gondolod, szólj orbánnak, hogy a te adódat emeljék már havonta 2% ponttal, megnézem, meddig fogod elhanyagolhatónak érezni! Nálunk az áfa már ezer éve ingerküszöb feletti, amit még tovább emeltek!

     “a kiesett adot a multi-kulunadokbol szedik be mostansag” – szerintem kattan le végre a HírTV-ről, és olvassál, nézzél mondjuk valódi gazdasági csatornákat!

     Tájékozódj, mielőtt ennyi hülyeséget hordasz össze, mert a gyerekeiddel baszol ki a saját elvakultságod miatt!

     • aleb

      2013-09-02 at 14:47

      ‘em foglalkozom elvakult fideszes vagy mszp-s rajongókkal. ‘
      nem vok rajongo a rajongas gusztustalan es birkakra jellemzo a butasag tipikus jele egyfajta tulkonpenzacio ez nalad megfigyelheto
      sajnos rosszhirem van a valo vilag nem fekete v feher

      ‘az áfát nem 2%-kal, hanem 2% PONTTAL emelté’- ez a mondatod adobahasz es mindent visz

      ‘kattan le végre a HírTV-ről, és olvassál, nézzél mondjuk valódi gazdasági csatornákat!’
      nem nezek magyar tv-t es orbant meg a maszopot is leszarom

      gyerekeim jol vannak es nemsokara egy masik allam polgarai lesznek es
      egyutt2014-ben rohogunk majd az otthon maradt lemmingeken akiknek tobbsege hozzadhasonlo modon gondolkodik es egyutt2014 masirozik a semmibe

 32. wiskerton

  2013-09-02 at 12:42

 33. mondmegnekik

  2013-09-02 at 12:20

  Annyit hozzátennék a cikkhez, hogy ebben az országban 10-ből 9 Forint adósságszolgálatra megy! Arra kérem az író urat, hogy erről is szót kéne említeni, mert 2010 megalakult új kormány egy gigantikus csőddel találkozott! Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok azáltal, hogy szembe mertek volna nézni a problémákkal inkább adósságokat vettek fel!! Amikor a Medgyessy kormány 2002-ben megalakult akkor a GDP-hez mérten 53% volt az államadósság, ami nagyon jó volt! A mostani kormány kijelenthetjük, hogy jól csinálja, mert az adósságot próbál csökkenteni, ezáltal növelve mozgásterét, próbálja visszaszerezni a szocik által elherdált vagyont! Gyurcsányék már 2008-ban tudták, hogy bukni fognak, nem véletlenül időzítették az IMF hiteleke visszafizetését 2010 után! Csak ezzel kb. 8 milliárd Euro terhet raktak az Orbán kormányra! Nem beszélve arról, hogy amikor Gyurcsányék szépen kivonultak a Forint hitelek mögül, akkor elkezdték népszerűsíteni a deviza alapú hitelt! Ennek meg tudjuk mi lett a következménye, de felelőse meg sehol! Az Orbán kormánynak egyetlen hibája van, hogy ezek az emberek még szabadon vannak! Gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy akik 3 éve még hatalmon voltak és amihez értek tönkre tették,azok most megújítóként tisztelegnek!
  Mindenki úgy szavaz, ahogy akar, de egy kis kocsmában hallottam egyszer egy öreg embertől, hogy: “Úgy szavazz, hogy a Te gatyád meg az én gatyám is megmaradjon!”

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-09-02 at 12:54

   A 10-ből 9 azért egy picit sok :) De valóban nagyon sok megy el adósságtörlesztésre. Viszont a fidesz-kormány nagyjából semmit nem csinál jól. És a legnagyobb probléma, hogy kifogás mindig mindenre van! Az mszp-nek is mindig volt kifogása: nekik a fidesz, a fidesznek is mindig van kifogása: nekik az mszp.

   Néhány cikket ajánlanék, melyekből jobban látsz majd:

   Az államadósságot valóban az mszp emelte meg jócskán valódi teljesítmény nélkül. A probléma ott van, hogy a fidesz adósságcsökkentése egy nagy rakás semmi, jelenleg 82,4%-on áll az adósság, ami magasabb mint 2010-ben… A probléma, hogy nem értik meg, az adóssággal most már nagyon nem lehet mit kezdeni (az eredményeken is látszik), csak ha éhen hal az ország fele, akkor lehet érdemben csökkenteni… A GDP-re kéne összpontosítani! Hiszen ha emelik a GDP-t olyan intézkedésekkel, melyek az X-Programban is írva vannak, és a következő részben lesznek (KKV, középréteg, fogyasztás…), akkor értelemszerűen az államadósság GDP arányosan csökkenni fog! Ausztriában is magas az államadósság, Németországban is, Franciaországban is! Mindegyik országban kb. velünk azonos 80-90% az államadósság! Amiért ezt tartani tudják az a magas GDP!

   A munkanélküliségről és államadósságról, hasonlítva Ausztriával itt olvashatsz: Munkanélküliség és államadósság alakulása 2002-2013 között! Tényleg ez kell nekünk?

   Hitelek: a devizahitelt a FIDESZ VEZETTE BE 2001-BEN! Az mszp valóban kihátrált a fidesz által kreált támogatott forinthitelek mögül, de én is ezt tettem volna! Mert megint a hasukra basztak fideszék, mikor ezt a konstrukciót kitalálták. Ha ez a támogatott hitel marad, akkor évi kb. 8000 milliárdot rakott volna a költségvetésre, hiszen a támogatott hitel nem más, mint az adózó emberek adójának az újraosztása. Jelenleg a fidesz 500 milliárdot (egykulcsos adó költségei) sem képes előteremteni, a költségvetést kinyírta volna egy ekkora plusz teher!

   A hitelekről olvashatsz egy ma megjelent cikkben: Hány deviza- és hány forinthiteles van bajban? Maguknak köszönhetik? Mi a megoldás? Tényszerűen a hitelekről

   A fidesznek nincsen valódi programja, kapkodnak össze-vissza, számolni nem tudnak (ezt az ajánlott cikkekben látod majd a fidesz általi Széll Kálmán terv, Konvergencia programok számait idézve)… A GDP a béka feneke alatt, a gazdaság megy össze, növekmény jelenleg mindössze az uniós támogatások általi állami beruházásokból valósul meg! Nincs KKV, nincs megélhetés, nem születnek gyerekek stb..

   A cikk, ami bemutatja, hogyan kell a gazdasági önállóságot beindítani: 0%-os adót 200 ezerig! Nem kerül többe az egykulcsos adónál, de a keresők 85%-a jobban járna!

 34. granviktor

  2013-09-02 at 11:30

  12 éves unokaöcsém játszik számítógépes stratégiai játékokkal, azzal a fajtával, ahol a “népének” a jólétéről kell gondoskodni. még neki is jól megy a dolog, még ő is tudja azt hogy hogy kellene működnie egy gazdaságnak.
  Én meg úgy érzem magam, mint Erik a viking.
  http://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

 35. Krix Krax

  2013-09-02 at 09:18

  És akkor még nem is teljesen igaz, amit itt olvashatunk (bár valódi). Ausztriában dolgozó barátom csupán a minimálbért kapja (1140 euró), és emiatt mindössze 8,5 százalékkal adózik. A főnökének a 10 ezres fizetését persze jócskán lefölözi az állam.

 36. luqe

  2013-09-02 at 00:02

  “behelyezve a bankba megtakarítását kamatadó terheli (augusztustól emelt mértékkel, 22%-os a kamatadó!”

  Ha a bankban tartod a megtakarításaidat, akkor jó nagy hülye vagy.

  Egész sokáig érdeklődve olvastam amúgy a cikket, mert eleinte tárgyilagosan próbált operálni, aztán a cikkíró nem sokáig bírta és elszakadt a politikai cérna, kissé fröcsögésbe átlépve. Az idézett szövegrész pedig végleg elvetette a lehetőségét a minőségi anyagnak. Látszik, hogy aki írta az olvasott innen-onnan dolgokat, próbálta minőségien leírni a gondolatait meg a magyarországi adózási szabályokat, de aztán kiderült, hogy igazán nem mélyült el benne.

  Jó tanács: a megtakarításaidat befektetési egységhez kötött életbiztosításban tartsd. Így a középtávú és hosszútávú megtakarításaid után nem, vagy csak részben (50%) kell kifizetned a kamatadót, ráadásul csak akkor ha ténylegesen hozzányúlsz a megtakarításodhoz, amíg a bankszámlán tartva ez alapból megtörténik minden hónap elején. 5-8-10-15 év alatt hadd ne mondjam, mennyi pénztől esel el. Rövidebb távban gondolkodva pedig akár állampapírt is lehet venni, még mindig sokkal jobb választás mint megmondóemberként okosakat írni, közben pedig hagyni a bankszámlán heverni azt a súlyosan leadózott béred.

  Az ország egyik fő problémája, hogy a lakosság pénzügyi intelligenciája egyenlő a nullával, és a felmerülő gondjaira ahelyett hogy megoldást keresne, inkább sóvárog.

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-09-02 at 02:23

   Amit mondasz, az oké, amennyiben tehetős vagy. És van mit hosszú távra lekötnöd! A munkavállalók 65%-a az átlagbért sem keresi meg, ők mit is tegyenek állampapírba.

   Igen, vannak ilyen lehetőségek, mint az adócsalós számla. Ha van öt milliód, amit off-shore számláról Magyarországra hoznál, akkor beteheted a bankba erre a számlára, és ha 5 évig nem nyúlsz hozzá, akkor kamatadót és semmilyen adót nem fizetsz utána! Ismét egy jó eszköz a tehetőseknek.

   De a csóró, aki havi 100-at alig keres meg, mit kössön le 5 évre? A nyakkendőjét? Minden eszközzel a gazdagokat gazdagítják és a szegényeket szegényítik.

 37. Gogán Andrea

  2013-08-23 at 20:47

  Én rátok szavazok!

  • Egriné Balogh Csilla

   2013-08-24 at 08:57

   Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírta az adó adójának valóságát. Amiikor azt mondom, hogy egy józan gondolkodású paraszt bácsi minden bizonnyal helyrerakná az országot, sokan hülyének néznek. Pedig azt gondolom igazam van. Ideje lenne végre rendet tenni, és a megfelelő embereket hagyni dolgozni, hogy végre láthatóvá váljon a fény az alagút végén. Az engem nem érdekel milyen pártállású, csak értse a dolgát, és ne hazadolgozzon!

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-08-30 at 00:57

   Reméljük, eljutunk odáig!

 38. István Lupi Farkas

  2013-08-19 at 23:03

  Gratulálok az oldal létrehozójának és elvben támogatom minden törekvését, mert magam is így látom a helyzetet. Sajnos mi magyar emberek vagyunk elsősorban az okai annak, hogy most itt tartunk, mert mindig hittünk abban , hogy jobb lesz és hagytuk magunkat átverni, talán mert így volt kényelmes.
  De mostanra, már csak a nagyon hülye nem látja, hogy csak gyökeres változással lehetne kimozdulni a holt pontról.
  Véleményem szerint, politikusokra, csak a külpolitikában van szükség, országon belül pedig CSAK HOZZÁÉRTŐ SZAKEMBEREKRE!
  A politikusok mindig elhitetik, hogy mekkora szükség van rájuk, közben pedig csak egy dolog motiválja őket, hogy birtokolják a hatalmat és zsíros fizetéseket tegyenek zsebre a semmiért. Igen a semmiért, mert nem hogy értéket, de még értékre váltható jó ötleteket és döntések sem. Akkor minek vannak? Csak azért, mert elhitetik velünk, hogy ők fontosak és értünk dolgoznak, közben a munkáról halvány fogalmuk sincs,. Akkor meg mi indokolja, hogy milliós fizetéseket vigyenek haza? Mert nekik ez jár? Tudnám mi járna nekik….
  Egyet felejt el mindenki, akiket megválasztunk, azért tesszük, hogy minket, Magyarországot, és a mi érdekeinket SZOLGÁLJÁK! Értitek? Ez szolgálat kéne, hogy legyen. De mi a valóság? Ahogy hatalmon van a politikus, úgy gondolja, hogy nekünk kell őket szolgálnunk, és a nehezen megkeresett pénzünkből eltartani őket. Közben felelősséget egy sem vállal semmiért.Mert soha nincs felelősségre vonás. Szabadon és legálisan lophatnak, mutyizhatnak, trükkösen átjátszhatnak elképesztő vagyonokat a közösből a sajátba, mert soha nem volt igazi felelősségre vonás.
  Ezért gondolom azt, hogy semmilyen politikusra és semmilyen pártra nincs szükség, csak szakemberekre. Jó, ha a jelenlegi törvény csak úgy teszi lehetővé, hogy egy megfelelő csoport a parlamentbe jusson,akkor pártot kell alapítani, de ideológia menteset, mert az ideológiák csak arra jók, hogy megosszák az embereket. Ahhoz hogy itt tényleg igazi változás történjen, elhivatott és állhatatos emberekre volna szükség. De vannak még ilyenek? Nagyon remélem. :)

 39. avesz

  2013-08-19 at 16:39

  Jó de itt a nagy kérdés kit és kiket lehetne beültetni a parlamentbe akik nem azon agyalnának hogyan tömjék a zsebüket meg a magyar kisemberek pénzével? Szerintem amíg itt a nép nem fog a lábára állni és elsöpörni ezt a lehúzó kormányt itt uraim soha nem lesz rendes bér.Sajnos a magyar (birka) nép, és elnézést a kivételnek.Borzasztó hogy mi folyik ebben az országban.

 40. todor48

  2013-08-19 at 13:38

  Gratula a cikkhez! Kiváló!

 41. Bonita

  2013-08-18 at 11:31

  Normális embereket odaültetni??? Az a baj, hogy olyanok sosem indulnak. Ezekből lehet választani és ezek közül meg tök mindegy, hogy ki kerül hatalomra nekünk akkor sem lesz jobb!!!

 42. Meister

  2013-08-16 at 19:12

  A cikkből kimaradt, hogy máshonnan indultak a versenyzők. Ha nálunk nem menne annyi pénz az állam adósságainak a kifizetésére (amit ugye azért vettek fel az elmúlt 60 évben, hogy látszólag jól éljünk), akkor maradna sokkal több pénz a kasszában, lehetne csökkenteni az adót.

  Jó lenne, ha lenne összehasonlítási alap, hogy a többször emlegetett Ausztria a GDP-je hány százalékát költi hitelei rendezésére, valamint jó lenne, ha a 2014 kitalálná, hogy ezeket a hiteleket hogy rendezi, mert addig ez az egész csak sci-fi.

  • wtf??

   2013-08-18 at 11:26

   Hali!

   Mi köze van annak amit írtál a cikkhez??? Arról van szó hogy pocsékolják a pénzt…

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-08-20 at 07:00

   “A cikkből kimaradt, hogy máshonnan indultak a versenyzők” – Sajnos ez is egy újabb magyar hárítás… Magyarországon valahogy mindig mindenki meg tudja magyarázni, miért vagyunk mi rosszabb helyzetben mindig mindenkinél. Az oroszok, az Unió, a cigánykérdés, a piros hó… Hamarosan közzé lesz téve az x-program második része, amely gyökeres változtatásokat takar – vélhetően jól kiveri a biztosítékot -, egyben összehasonlítja Magyarországot Szlovákiával! Akik még később indultak mint mi, ám ugyanolyan szar helyzetből! A fura, alig 20 éves maga az ország, de már köröz le minket mindenben! 2004-ben lépett be az EU-ba, ahogy mi, de ők 5 év múlva már eurót használtak! Lehet a kifogásokat keresni mindig mindenre, csak szerintem már nem érdemes…

 43. Fülöp József

  2013-08-11 at 16:51

  Talán az első hozzászólás nem comment volt a legjobb nem írtad le a neved
  ha félsz semmit nem ér, ha igazad van csak melléd állunk, már írtam annyit nem tudunk csalni, hogy megéljünk.Még valamit az egész közgazdasági eszmefuttatáshoz ami e nélkül nem igaz azokat kell elsősorban adóztatni aki nem dolgozik, vagy lop a rendszereket használja börtöneinkben grófként él. A tetű kimer Strasbourgba menni hogy Ő penészes helységben volt fogva tartva, de ez annyira nyilvánvaló egymás segítése védése, ilyent az ember soha nem látott; Azzal kell kezdeni, hogy az összes rokon megnézése és vagyonelkobzás annak a bírónak ügyvédnek meg az összes segítőjének na jó ez kicsit sarkos talán az ügyvédnek nem:-) De aki bármit ellenjegyez azt örökre eltiltani gondolkozzon el lehet-e 300-500 cég bejegyezve olyan tanyán ahol semmit nem találni, na ezért nem fizetünk adót csalunk el mindent amit lehet és ha csinálunk valamit akkor az önkormányzat lakás építményadóval tönkretesz ellehetetlenít tartoznak.hu oldalon se szeri se száma az állam működésképtelenségének az eszetlen intézkedéseinek Pl pénztárgép jó buli aki keresztül tolta a költségvetésen megjósolom nem lesz semmivel több bevétel mert aki talán többet bever a gépbe, annyian feladják a járulékos költségek emelkedése miatt és az mind kiesik bér adó meg minden nem véletlen folyamatosan csökken a termelő szférában a foglalkoztatás, tehát egyre kevésbé éri meg dolgozni dolgoztatni, de ezt csak olyanok értik meg aki valaha valamit csinált alkotott. Sumákolással 10-20-50% lenyúlásával és olyan intézkedésekkel mit tudunk kilopni a költségvetésből halálra van ítélve, na ezért bukott meg a szocializmusnak mondott baromság és ezt újra előrángatják amikor épeszű már tudja tévút!!! Nem hazánkat kell elhagyni elhajtani aki korrupt megalkuvó vérünket szívja, gazember jogszabályokkal ellehetetleníti működésünket és ezért reményvesztetté tesz mindenkit, feltételezem , hogy ez a cél Fülöp József

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-08-14 at 08:57

   Már pótolva az impresszumban.

 44. Ecsédi Zsolt

  2013-08-10 at 00:29

  Hmmm végig olvastam az egész oldalt.
  A hozzá szólásokat is.
  Tisztelt oldal tulajdonosa ugyan a fideszből kiléptél az indokot csak találgatni lehet miért de mit teszel most?
  Ugyan azt csinálod mint a pártok csak most egyszerre szapulod az összesset, miért talán ki kerültél a pixisből vagy te is többet szeretnél magadnak zsírosabb fizetést?
  Mindenki szeretne a tűz közelébe férkőzni te is én is mindenki ez a dolgok rendje létre jönnek ilyen olyan mozgalmak mindenütt a neten.

  Tisztelt oldal tulajdonos te akarnál változtatni a dolgokon, de nem mered fel vállalni hogy kerek perec le írd a neved és itt szeretnék kitérni a hozzá szólókra is hogy mernek véleményt írni akármilyent is ha mindenki csak álnéven ír. Tisztelt Attila Pados Jiczak Sharen Páncél Zoltán és Simon Péter részére akik talán saját néven írtak hozzászólást bár ez sem tuti mivel a net az személytelen és bárkinek a nevét használva hozzá lehet szólni bármilyen témához.

  Mindezek függvényében min akarunk változtatni és hogyan?

  Szerintem a kulcs a kisembereknél van, őket kell meg győzni nem a multikat. Ecsédi Zsolt

  • LFS

   LFS

   2013-08-10 at 09:15

   Tisztelt Zsolt!

   Ez már az új oldal. A régi oldalon fényképpel szerepelt a nevem (tulajdonos), és sok más is rólam. Aki még ott olvasta a cikkeket, látta. Természetesen itt is közlésre kerül majd, de egyelőre az oldal belső alakítása (fejlesztése) folyik. Mellette pedig a rengeteg statisztikai adat begyűjtése a cikkekhez, melyek mellett még (sajnos) sok másra sem volt idő… Egy weboldalnál nagyon sok háttérmunkát kell elvégezni, ami kintről sokszor nem is látszódik. Az impresszum-ba – amint oda is eljutunk – minden közlendő el lesz helyezve. :)

  • (x)LFS

   (x)LFS

   2013-08-14 at 08:57

   Már feltöltve az impresszumba.

 45. ****

  2013-08-09 at 14:01

  én csak annyit kérdeznék, hogy milyen forrásból származik az az információ, hogy Ausztriában 1700€ a NETTÓ átlagkereset???
  mert ez sajnos nem így van….

  és sajnos akármennyire is gonoszul hangzik, de a nép választotta meg a mostani kormányt…

  • LFS

   LFS

   2013-08-10 at 09:11

   Csak akkor állítsunk dolgokat, ha biztosak vagyunk benne. Ez az oldal többek között abban is különbözik más – akár hír- vagy pártpolitikai – oldalaktól, hogy a cikkekben mindig pontosan megadásra kerül a forrás. (Amit bárki ellenőrizhet.) Minden cikkben természetesen nem kerül leírásra állandóan ugyanaz a forrás, ami korábbi cikkben már szerepelt. Ilyen az osztrák nettó medián átlagbér is, ami a cikkek nagy részében szerepel hivatkozásként, ám forrásként csak az először megjelent – erre hivatkozó – cikkben: “Hányan keresik meg az átlagbért? Lerántottuk a leplet a kamu adatokról és az egykulcsos adóról!”

   Egyetlen cikk sem hasra ütéssel adja meg a statisztikai adatokat, hiszen akkor nem különböznénk egyetlen hazug pártoldaltól sem. Ennek az oldalnak a hitelességét jelenti a pontos források megadása. Az általad kért nettó medián átlagkereset pontos forrása:

   http://www.statistik.at/web_de/statistiken/soziales/personen-einkommen/nettomonatseinkommen/index.html
   És táblázatosan is megadva, ahol utalnak a felső és alsó 10%-ra is:
   http://www.statistik.at/web_de/statistiken/soziales/personen-einkommen/nettomonatseinkommen/058259.html

   A nettó medián átlagbér: 1732 Euro/Hónap. Ne állítsuk, hogy nem így van, ha nem néztünk utána.

   • Fülöp József

    2013-08-11 at 17:43

    Korrekt hozzáállás! Ha valamiben segíthetünk akkor kérem értesítsen!
    FJ

  • tyutyi

   2013-08-18 at 13:32

   nem hangzik gonoszul, csak helytelenül, a NÉP választásra jogosult 2/3 része, kb. 2,700.000 fő volt az elkövető, meccccsssoda különbség

  • Rigó Zoltán

   2013-08-23 at 06:15

   Tudod az a 2/3 úgy jött össze,hogy én személyesen láttam,hogy a kisebbség(cigányok)voksát darabonkén 2000ft-ért vették meg szinte kilószámra.Egy jó kajáért odaadta mert neki ez csak egy papír volt nem több.Ez Karcagon és Túrkevén történt.Kihasználva ezeket a műveletlen embereket.Különben nem ezt igérték.A giliszta kemény oszlop egyes politikusok gerincéhez.Annyira jelemtelenek.Lehet,hogy nem itt laksz közöttünk?

  • rico.b001@gmail.com

   2013-09-02 at 14:09

   De annyi ott a kereset csak nem a magyar vendég munkásoknak de ha 1 magyar hivatalosan eltud helyezkedni kinti cégnél semmi közvetítő 1 MAGYARNAK sincs ott a keze “ZSEBE” akkor jön a pénz ahogy kell.Nekem van kint ismerősöm sikerült neki ment a nyelv 1800 alatt sosem kap ugyanazok a feltételek nem beszélve 13-14 haviról június és novemberben utalnak.

 46. Ajtony

  2013-08-09 at 12:52

  Khm…. Ausztria semleges ország a II. VH után. Magyarországon 47 évig megszálló csapatok és az általuk “trónra” ültetett kollaboráns bábkormány gyakorolta a hatalmat, míg Ausztriában többpárti demokrácia működött. ’90-ben 24 milliárd Dollár adóssággal hagyták az országot a szocialisták egy politikai gyakorlat nélküli kormányra, ráadásul a hivatalokban szocialista gyökerű beosztottakkal működő közigazgatással. 1994-ben a – legjobb indulattal is – türelmetlennek nevezhető nép kétharmadot adott a 47 év alatt alulmúlhatatlanságát bizonyító volt nómenklatúrának. ’94-98 között – csak tippelem – baksis fejében üveggyöngyért elpattintották az energiaszektort és teret adtak a “piacvételnek” (cukor, növényolaj, stb), miközben az adósságunk percentekkel csökkent a bevétel(?) nyomán. 2002-ben újra a nómenklatúra került hatalomra, nem kis mértékben a még mindig pártállami figurákkal üzemelő fősodratú média segítségével. Nyolc év alatt megduplázták a 2002-es adósságunkat (eurostat: 40mrd Euróról 79mrd Euróra), miközben a világgazdaság jelenlegi irányvonalának tarthatatlansága miatt kirobbant tartósnak bizonyuló válság roppantja össze a magyarnál régebbi demokráciák gazdaságát (görög, spanyol, portugál, olasz). Az Eurostat táblázatai szerint a környező (volt keleti blokk) országoknál sokkal magasabb államadóssággal, és 2013-tól emelkedő(igaz lassan) bérekkel elindultunk kifelé a gödörből. A jelenlegi kormány bírálóinak (Gyurcsány-DK, Bajnai-?, Mesterházy-MSZP) nyolc év állt a rendelkezésükre, amiből ráadásul 6 év konjunktúra idejére esett. Persze, hogy türelmetlen vagyok már én is, de gondolkodom. Ausztria a XVII. század végétől a XX. század elejéig szívta Magyarország(meg még mások) vérét, majd egy elegáns sasszéval függetlenné vált, így nem lehet a két országot összehasonlítani az előzmények nélkül. Ha annak idején fordítva alakul – mondjuk Mátyás “nem tartja oda a másik orcáját is” (Bécsben mérgezték meg, és várható volt), ma lehet, hogy az osztrákok néznének bennünket vágyakozva.

  • stiffi

   2013-08-09 at 16:06

   Pici kiegészítés: Gyurcsány mellett volt egy koalíciós párt, aki ott tartott be neki, ahol tudott (ld vizitdíj). Még szerencse, hogy azóta mentek a süllyesztőbe.
   Államadósság: A jelenlegi politikai elit egyetértésben kifizette az IMF tartozást egy jóval drágább piaci hitel felhasználásával. Egyetlen szempontból érte meg: az új hitel felhasználásába a piac nem szól bele, míg az IMF feltételrendszerekkel jött. A szabad rablás kora jön el. Mindenki annyit tesz el magának az új pénzből, amennyit nem szégyell. Az ország most is ugyanakkora adósságban úszik, de most senki nem szabhat megálljt az osztogatásnak.

   • Fülöp József

    2013-08-11 at 17:46

    Vizitdíj speciál jó volt, mert aki betette a lábát az legalább annyit fizetett

   • Meister

    2013-08-16 at 19:28

    Ácsi! Az szdsz vgig a vizitdíj mellett kampányolt, azzal, hogy azzal lesz átláthatóbb az egészségügy, még ugye emlékszünk, hogy Kóka cége telepíthette a vizitdíj-automatákat is.
    Ami miatt megszünt, az egy népszavazás volt.

  • Rui Blaaz

   2013-08-11 at 09:00

   te olyan kis CÖF-ös nyomorult vagy, ugye?

 47. Jiczak Sharen

  2013-08-09 at 12:15

  Kellene még fokozni és lehetne is, mondjuk a több kulcsos progresszív adóval (így a kereslet még jobban csökkenne). Érdekes, amikor a Fletóék és a Bajnai felvették az IMF hitelt, amit most nyögünk, akkor senki sem hőzöngött! Apropó Fletó. Politikustól még olyan őszinte és önkritikus beszédet nem hallottam, mint az öszödi volt. Lehet, hogy akkor el lehetett volna indulni egy new deal-el?! Nem ez történt! Astilusa, hát az Fltóra vall! De a tartalma az őszinte és igaz!!! Itt is bejött a magyar mondás: Mond meg az igazat betöröm a fejed! Sharen

  • Ajtony

   2013-08-09 at 13:01

   Csak Fletóhoz: persze, csak azt mindenki elfelejti – ez egy belterjes közönség előtt elmondott, és első sorban a hallgatóságot (és az elődeit) bíráló – az önmarcangolás látszatát keltő – őszinteségi roham volt, amit ismerve a figurát elklpzelhető, hogy tükör előtt gyakorolt hetekig. Ez hasonló ahoz, mint amikor a csalfa feleség látva a bukás közeledtét zokogós mea culpa-val “őszintén” megbánja bűneit, megbocsátást kérve hülyére vett párjától. :-)

 48. Attila Pados

  2013-08-09 at 10:13

  Az áfa elszámolása kicsit optimistára sikeredett. A helyzet az, hogy az áfát konkrétan a magyarországon működő cégek fizetik be az államnak, árbvetétel után, de ez a rendszeren végigördül oda, hogy a terméket előállító cég árbevételét terheli. Ebből nem számolható el a bérre kifizetett pénz, tehát körben az áfa a magyar piacra termelő vállalatok dolgozóinak a bérét terheli, méghozzá úgy hogy a járulékokkal megterhelt bérköltségre rakódik rá még a 27% áfa is. Persze az exportra dolgozó cégeknél az áfát nem Magyarországon fizetik be, hanem a célországban, ezért az ő bérüket az ottani áfa terheli.

  • illogikalnoize

   2013-08-09 at 11:38

   Teljesen mindegy hogyan csüröd csavarod,a 27% áfát az állam mindenképpen zsebre rakja, és ez a lényeg.

   • illogikalnoize

    2013-08-09 at 11:44

    Ráadásul a következtetésed alapján a még el nem adott termékek-szolgáltatások adóterhei is már az eladás előtt az államkasszában landolnak, mivel a rendszer beépíti magába a 27%-ot. Kíváncsi lennék arra is, hogy a Magyarországon működő, külföldi piacra termelő cégek-vállalatok hány százalékát teszik ki a teljes Magyar iparnak? Gondolom elenyésző részét az amúgy is kis mérethez képest…

   • Fülöp József

    2013-08-11 at 17:50

    Ha jól tudom ezt Brüsszel osztja vissza……..és megy el hülyeségekre meg korrupcióra!

  • Ajtony

   2013-08-09 at 13:05

   Az ÁFA matekozását néhány nekifutás után gondolt át – messze nem ilyen egyszerű, de a logikád alapján a bérek valóban nem tartalmaznak visszaigényelhető ÁFÁ-t. :-)

  • LFS

   LFS

   2013-08-10 at 09:55

   “az áfát konkrétan a magyarországon működő cégek fizetik be az államnak, árbvetétel után” -> Az ÁFA mindig a fogyasztót terheli. Mindig a fogyasztó fizeti meg, amit a vállalkozó fizet be. Nem ugyanaz! Ez olyan, mint amikor megkéred a rokonodat, hogy fizesse be helyetted a csekket a postán, mert nem lesz időd elmenni a postára. A rokonod fizeti be, de te fizeted meg! nem véletlenül emelte mindkét kormány az áfát, mert ezzel még több pénzt tudott behajtani az állampolgároktól. A vállalkozások terheit az áfa nem növeli, hiszen ők mindig nettó összegekkel számolnak, számláznak. Az áfát a fogyasztó fizeti meg.

   Egyébként ezért került bemutatásra a fogyasztást terhelő adók táblázata is EU-szinten. Illetve a teljes adóelvonás. Minden adatban, ami ebben a cikkben is látható, borzasztóak vagyunk…

  • Attila Pados

   2013-08-16 at 10:38

   Képzeljünk el egy hipotetikus céget, amely valamit szolgáltat, ezért nincs nyersanyaga, vagy bármilyen továbbszámlázott költsége, csak bérköltsége van az egy szem alkalmazottja után.

   Ennek a cégnek legyen az árbevétele 300,000 forint, akkor neki erre kell a számláira rátenni az áfát, tehát a vevőitől 381,000 forintot fog beszedni. A munkavállalónak, akit a 300,000 forint tényleges készhez kapott árbevételéből fizet ki,a bruttó lesz 233 ezer, a nettó fizetése lesz 152,615 Ft, tehát amit a vevőnek ki kell fizetnie a szolgáltatásért, és amit az azt megtermelő ember megkap így aránylik:
   152,615/381,000 = 40,05% ennyi marad abból amiért a hipotetikus cég egy szem alkalmazottja megdolgozott

   (tegyük hozzá hogy a cég nyilván profitorientált és a tulajdonosa némi hasznot is szeretne, tehát ezen felül még ott van az ő profitja is, de annak mértéke most nem képzi az elemzés tárgyát)

   ez a számítás “helyes” módja
   lehet úgy is számolni, hogy készhez kapom a nettót, és megnézem abból mennyit költök “nem áfára”, bár ezt a termékcsoportok eltérő áfa tartalma miatt bonyolult lenne kiszámolni, de ez nem helyes, mert az áfajövedelem jelentős része olyan pénz, amit az állam egyik zsebéből a másikba rakott át: kifizette pl nyugdíj formájában, majd egyből be
   is szedte, amikor a jogosult azt elköltötte

   magát az áfát konkrétan a vállalkozó fizeti, az csak duma hogy a fogyasztás után számolódik el, és a visszaigénylés csak odáig terjed, hogy ami költség továbbszámlázásra kerül, azt elszámolhatja, de a munkabér adókkal növelt költsége pont nem ilyen

   ha a cég leírhatná az áfa adóalapjából a bérköltséget, vagy legalább annak az adó és járulék tartalmát, akkor talán, de persze nem így van

   az én véleményem az, hogy az áfa munkabért (is) terhelő adónem, tehát egy ésszerű újraelosztás-csökkentés részeként ezt is jelentősen csökkenteni kell, az hogy az szja-t csökkentik, de az áfát megemelik, az nem a munkabér adótartalmának a csökkentésére irányul, hanem a választók átverésére

 49. valaki

  2013-08-09 at 09:13

  Igenis van látszata!
  Ebből a pénzből:
  - Eltartunk 3,5 millió nyugdíjast, akik közül kb. 40% nem dolgozott még 30 évet sem.
  - Eltartunk 800ezer rokkantnyugdíjast, ami a népesség arányában kb. 3X annyi, mint amennyi Csehországban van, és közel 2X annyi, mint amennyi Romániában.
  - Van egy 10%-os munkanélküliségi rátánk, amelynél a munkanélküliek többsége jogosult mindenféle ellátásokra.
  - Van egy 700-800ezer főből álló államapparátusunk, amely (a modern számítógépek ellenére) jóval több embert alkalmaz, mint amennyi a 80/90-es években volt. (Ne felejtsük el, hogy ha korszerűsítenénk ezt az államapparátust, akkor százezrek kerülnének az utcára.)
  - Jóformán nincs az országban olyan fizetési kötelezettség, amelynél ne lenne valakinek valamilyen jogon kibúvója. Pl. ott vannak a busz/vonatjegyek, ahol X életkor felett ingyenesen vehető igénybe. Márpedig tudjuk, hogy semmi nincs ingyen, ergo ezt is a közösből fizetjük.
  - Erre jön rá a mutyizós magyar ember (kisembertől a politikusig; igen drága barátom, TE is), ahol a korrupció az állami bevételek nagyjából 25-30%-át elviszi (de lehet, keveset írtam).

  Szóval igen, van látszata a befizetett adónak. Kb. 2millió, hozzávetőleg (!!!) tisztességesen adózó ember tart el nagyjából 3millió gyereket, plusz 5millió parazitát. (Részben olyanokat, akik szándékosan paraziták, erre az életmódra rendezkedtek be – és itt nem csak a cigányokra gondolok; részben pedig olyanokat, akik ugyan alapesetben nem paraziták, de a rendszer miatt kényszerből mégis úgy élnek, pl. álllami hivatalnoksereg.)
  Ha végre felhagynánk a szolidáris-liberális-szociális rendszerrel, és rákényszerítenénk az embereket az öngondoskodásra, akkor idővel nem ez lenne a helyzet. De sajnos mi még mindig a szocializmusban élünk, ahol mindenki tartja a markát, hogy kivehessen a közösből, viszont beleadni senki nem akar. És a rendszer önmagától nem is fog megváltozni, mert a parazita rétegnek nem érdeke, hogy legyen változás, hiszen nekik könnyebb így.
  A többség nem akar magáról gondoskodni, viszont elvárja, hogy mások gondoskodjanak róluk. Mert “neki az jár”.

  Ez az oka annak, hogy ilyen sok adót fizetünk.

  • Attila Pados

   2013-08-09 at 10:23

   én pontosan ezzel értek egyet
   a többsávos adózást meg eszement marhaságnak tartom több okból is

   az egyik hogy itt ezt olyan alacsony szinten húzták meg, hogy még megélni sem lehet abból a pénzből, amit még nem kezd el sávosan büntetőadókkal szívatni, ergo ahhoz hogy valaki megéljen, netalán családja van, lakásra gyűjt etc azonnal beleesik a legnagyobb sávba és büntetőadót fizet pontosan azért a pénzért amivel 1-ről a kettőre lehetne jutni

   a másik, hogy a progresszív adó pont a legnagyobb motiváció a feketemunkára, mert a szorgalmas emberek határadó kulcsát nyomja fel, egyszerűen ostobaság

   azért tűnik el a rengeteg beszedett adó ebben az országban, mert a politikai elit szavazatvásárlás céljából inaktivitásra motivál/késztet/kényszerít milliókat, akik aztán rá vannak utalva az állami pénzre, és így mindig beszavazzák a politikai elitet a parlamentbe, hogy ezt az állapotot fenntartsák

   csak az a probléma ezzel, hogy így az adófizetők vagy feketemunkába, vagy inaktivitásra, vagy külföldre menekülnek, amitől még jobban feltorlódik az adóteher a kevés dolgozón, és a végén a rendszer államcsődbe bedől

   • illogikalnoize

    2013-08-09 at 11:34

    “az egyik hogy itt ezt olyan alacsony szinten húzták meg, hogy még megélni sem lehet abból a pénzből, amit még nem kezd el sávosan büntetőadókkal szívatni, ergo ahhoz hogy valaki megéljen, netalán családja van, lakásra gyűjt etc azonnal beleesik a legnagyobb sávba és büntetőadót fizet pontosan azért a pénzért amivel 1-ről a kettőre lehetne jutni
    a másik, hogy a progresszív adó pont a legnagyobb motiváció a feketemunkára, mert a szorgalmas emberek határadó kulcsát nyomja fel, egyszerűen ostobaság”

    Ezt át kellene gondolni, mert egyrészt így nincs értelme, másrészt a mondanivalója (tehát, hogy a többkulcsos adórendszer rossz) nem igaz.

  • Boximiki

   2013-08-09 at 11:16

   Bocs ! Kurvásul jó nekem mint nyugdíjasnak, hogy eltart az a közeg aki életében még olyat sem látott aki dolgozott, nem, hogy Ő dolgozott volna.
   Rokkantakkal is lehetne még a vasúti sínek alá a követ be krampácsoltatni. A parlamenti bólogatóknak viszont semmi közük az ország ilyenné tételéhez , Ők elvannak a haverokkal és a nyaloncokkal szépen ,osztják az észt nekem más dolgom nincs mint becsukott szemmel hallgatni és hinni.
   Mutyi, igen tegnap is mutyiztam egy negyed kiló kenyeret.Ma tudok enni finom prés töpörtyűt kenyérrel. Akárhogyan is számolom ez nincs havi 47-ezer, javaslom a 2/3-nak, hogy jobban figyeljen az ilyen dőzsölő életmódot élő egyedekre mint Én.
   Egy szóval :Köszönöm ,hogy szabad még (!)adómentesen levegőt vennem.

   • Donaldk

    2013-08-22 at 03:28

    Sajnos a levegő sem adómentes, aki még lélegzik – hogy hozzájáruljon az egészségéhez az egészségügy – hozzájárulás fizetésére kötelezett. Munkától, jövedelemtől és igénybevételtől függetlenül.

  • Ajtony

   2013-08-09 at 13:19

   Jó az érvelésed, de: 3,5 millió nyugdíjas(vagy nyugdíj jellegű ellátást kapó) ember van Magyarországon. Ebből 1,7 millió érte el a nyugdíjkorhatárt. 1,8 millió korkedvezményes és rokkantsági nyugdíjas, valamint szociális ellátást kapó idős (ez a munkaviszonyban sose álló idősek ellátása), vagy nyugdíjra nem jogosult beteg (születésétől munkaképtelen). Ezt a rendszert továbbterheli még az özvegyi és az árvasági ellátás. A rendszer átláthatósága miatt nevezik át az öregségi nyugdíjtól különböző formákat, hogy látható legyen a valódi munka-alapú ellátás. A magánnyugdíj bevezetése innen vont el tekintélyes forrást – hiszen a ma nyugdíját a ma járulékai fedezték (ez a szocialista rendszer modellje volt). A magánnyugdíj ráadásul a jogosult kérése szerint akár egyben is felvehető volt, ami a pénzt eltapsoló idősek későbbi állami (adókból történő) eltartását is feltételezte volna – újabb akna a nyugdíj aknamezején.

  • franckyeszi

   2013-08-11 at 12:52

   Kedves “tisztességesen dolgozó” valaki!?

   TE itt olyan faszságokkal dobálozól,hogy te eltartasz sok millió parazitát!(nyuggereket, munkanélkülieket,nyomorékokat,cigókat,stb.)
   Ha egyszer kihúznád a fejed a saját seggedből és körbenéznél esetleg beszélgetnél a sleppeden kívül más emberekkel rájönnél nem ez a helyzet.Te csak egy szerencsétlen statisztikai adat vagy akinek érezhetően kihúzott a zsebéből az állam egy kis lóvét!!!(Miközben egy külföldi multinak dolgozol aki kilopja a pénzt amit rajtad keres.) A gond a fizu mellé kapott borítékkal van és a feketemunkával. Több mint 1.000.000. ember feketén dolgozik mert a szarrágó jól élő haverjaidnak minden ingyen kell!

  • Fülöp József

   2013-08-11 at 17:55

   Jogos észrevételek na a demokrácia ezzel nem tud mit kezdeni mert akkor nem választják meg, minél szegényebb egy ország annál nagyobbat kell hazudni és lehetetlenségeket ígérni. Csehország jó útra lépett mert azt mondják ha Te hazudsz nyilvánvalóan vagy korrupt vagy nem tartunk rád igényt meg is van a hatása az egész kormányt letartoztatták így jó!!!

  • HighOnWriting

   2013-08-19 at 08:39

   És tegyük hozzá, hogy annak a 800ezer rokkant nyugdíjasnak a nagy része alkoholista, és arra kapja a rokkantsági nyugdíjat. Háziorvosi rendelőben a közgyógyellátottaink 80%-a alkoholista és/vagy erős dohányos, tehát a saját egészségét rombolja, amit a többségi társadalom fizet.

   Viszont a munkanélküliek már jó ideje nem jogosultak mindenféle ellátásokra, azt eléggé megnyirbálták már.

   • KKK

    2013-09-04 at 22:07

    Alkoholista mindenki, vagy drogos, vagy gyógyszerfüggő. Máshogy nem tudjuk elviselni ezt a sz..t!

  • KKK

   2013-09-04 at 22:03

   3,5 millió nyugdíjas
   800 ezer rokkant
   10% munkanélküli az 1 millió
   700 ezer közalkalmazott
   2 millió adózó
   3 millió gyerek
   5 millió parazita
   ———————–
   16.000.000. Magyarország. A suliból biztos kimaradt!:):)

 50. Hungaria

  2013-08-09 at 03:30

  Magam is egyetértek az oldallal, minden cikke világos és vitaindító, jó értelemben. Új párt, új szelek, új Magyarország. Mindannyian becsületes embereket szeretnénk, akik a többi ember javát nézik, nem csak a sajátjukat. Már írtam ezen oldal szerzőjének, hogy hogyan is legyen tovább, de még nem olvasta, így ideiglenesen ezen az oldalon tettem közzé: https://www.facebook.com/ujhungaria
  Én magam nem szeretnék a politikába belefolyni, és hazamenni sem tudok még egy darabig, így csak távolról tudom támogatni a kezdeményezést.

  • Ajtony

   2013-08-09 at 13:37

   A politika mindig a megélhetést jelentette a szereplőinek, ne legyenek illúzióid. Ma a fiatalok egy része már “foglalkozásként” választja a területet, és nem ideológiai alapon választ csoportot, inkább a karrier lehetősége szerint. Ez megfigyelhető a pártok megjelenésénél is, hiszen a Jobbik a MIÉP által hagyott űrt (5-15% radikalizmusra vevő szavazó), míg a liberális (annak mondott) eszmékre várható voksok(5-10%) szintén többen pályáznak az szdsz kiesése miatt. A mai társadalom alapvetően liberális berendezkedésű, így a klasszikus libertiánus elvekre nem épülhet liberális párt, ezért a “rétegsportként” űzött ultraliberális (valójában a lakosság nagy részénél deviánsnak számító) eszméket tűzik zászlajukra (a radikális pont az ellenkezőjét). A két nagyobb csoport is jócskán eltér a klasszikusnak számító jobb-baloldali elvektől. Megfigyelhető volt a szoclib kormányok szélsőséges, ultrakapitalista uralkodása, és a vele szemben álló jobbközép baloldali attitűdje. Jelenleg egész Európára jellemző, hogy a baloldal az európai elszegényedést okozó globalizáció feltétlen híve, míg a jobboldal a klasszikus baloldalra inkább jellemző protekcionista modellt favorizálja.

 51. stiffi

  2013-08-09 at 01:10

  PELP a megoldás: Politikai Elit Leváltó Párt. Mert tökéletesen mindegy, hogy ki van hatalmon, a háttérben akkor is a régi MSZMP gárda áll.
  Néhány alapelv:
  1. Személyi:Nem kerülhet vezető pozícióba olyan személy, akinek van bármilyen korábbi politikai háttere( pl KISZes). Ha a többiek szerinte hülyeséget csinálnak, rosszul számolnak, akkor megállíthatja őket. Nem vesz fel a minimálbérnél magasabb fizetést. Nem kap költségtérítéseket.
  Vagyonnyilatkozatot tesz, és a politikusi karrierje alatti vagyon gyarapodással is elszámol családi szinten.
  2. Párt: Előre bejelenti, hogy hatalomra jutása esetén felülvizsgálja a teljes szociális ellátási rendszert. Felméri az egyes emberek vagyoni helyzetét, és átalakítja az adózási rendszert. Nyugdíj maximumot vezet be, az állami nyögdíjrsz teljes felülvizsgálatával. ( bmeg: szülj 3 gyereket, maradj otthon 9 évig, és a jutalmad, hogy a nem tudsz félretenni arra az időre, amikor már a hamut is mamunak mondod.) Egészségügyi ellátást összekötni a szociális ellátással( ha nincs manid, akkor beköltözhetsz régi laktanyákból kialakított szociális otthonokba, ahol enni, inni, ruhát és ellátást kapsz, az emberi méltóságnak megfelelő körülmények között, de cserébe lemondasz luxus igényeidről, illetve alkalmazkodsz az intézmény rendszeréhez.) Nem próbálja megszedni magát a korábbi összelopott vagyonok lenyúlásával. ( Sose lehet tudni, hogy ki az, aki megdolgozott érte, s ki az, aki lopta. Aki dolgozva szerezte a vagyonát, annak egy új adórendszerben is megmarad, aki meg nem dolgozott meg érte, az egy új rendszerben simán elveszíti.) Akinek meg büdös a munka, arról le kell venni a gondoskodó kezet. Nem a munkást kell adóztatni, hanem a munkáltatót. Ha feketén dolgoztatja az embert, akkor is legyen ugyanannyi az adója, mintha bejelentve. Nem szja kell ide, hanem tevékenység és munkakör utáni adóztatás. Pl egy hold zöldséget x ember tud leszedni, arra kell kiszámolni a munkáltatónak az adót, oszt csókolom. Utána már mindegy, hogy mennyit fizet a dolgozónak, meg kit jelent be. Ugyanez gyáraknál, szolgáltatóknál: a rendszered üzemeltetéséhez kell x ember, ezért fizess y összeget. Aztán már az rajtad múlik, hogy hány emberrel végezteted el a munkát, hogy minőség kerüljön ki a kezük alól, amit értékesíteni tudsz a piacon. A munkavállaló meg legyen érdekelt abban, hogy bejelentsék, mert a munkáltató által államnak befizetett összegből az alapján gyűlik egy számlán a nyögdíjára a jóváírás, így válik bármilyen ellátásra jogosulttá.
  Na jó, éjszakai agymenésnek ennyi is elég. Egyébkét tudnám még folytatni az ötletelést.

  • Ajtony

   2013-08-09 at 13:56

   A volt MSZMP-től teljesen független embert majd négy-hat generáció után lehet találni. A volt állampárt egyébként nem volt homogén. Sokan a beosztásuk miatt “kellett” belépjenek, sokakat meg egyszerűen direkt módon zsaroltak. Jellemző, hogy a valamikori párttagság 800000-es tömegéhez képest ma nincs összesen 100000 tagja az összesnek. Szerencsére a normális ember nem politikával kel és fekszik, legfeljebb a választások közeledtével figyel jobban arra, mi várható a politikai csoportoktól. Egyébként a volt állampártban együtt volt a szélsőségesen irredenta(a volt MN tisztjei bebaszva mindig Románia lerohanásáról álmodoztak), az antiszemita (a rendszer Izrael ellenessége közismert), a filoszemita (a zsidó identitását megtartott és az Izrael ellenességet nem valló- csak hallgató emberek), a nemzeti (az ország helyzetéről elgondolkodó, hagyományainkat tisztelő), a kommunista (egyszerűen marxista, leninista fajankók), a szélsőséges maoista és a liberális(a volt szdsz és felmenőik- akik rendre balról bírálták Kádár rendszerét) – hogy többet ne említsek.

  • Fülöp József

   2013-08-11 at 20:08

   :-) )))))))) egyszerű mint a pofon T e sem dolgoztattál vagy dolgoztál:-))))

 52. pi3c3

  2013-08-08 at 23:57

  Nagyon jó ez a cikk és oldal is… Terjesztem ahol tudom… Az azigazság, hogy az emberek szép hányada tisztában van ezekkel a dolgokkal, csak mivel az embereknek nincs ideje ezeket a dolgokat ténylegesen együtt egyben látni csak darabokban ezért valahogy hétköznapi dolognak véli így képtelen átlátni a szitán… Ha pártot hoznak létre ezen oldal alapján, én biztos, nem fogok a mostaniakra szavazni… Csak rra akik tényleg ezen írás eszméi alapján gondolkodnak….

  Úgyhogy mindent bele én biztos az oldal olvasója maradok…

  • LFS

   LFS

   2013-08-10 at 10:12

   Köszönöm az ilyen és hasonló hozzászólásokat! Remélem, komolyan is gondoljátok. A cél valóban ez. Az oldal egyelőre kialakítás alatt áll, de folyamatosan teszem közzé az információkat, ezzel kapcsolatban is. Önkénteseket is keresünk, akik segítenének… erről is lesz az oldalon bővebb információ. Aki tud, egyelőre abban is nagyon sokat segít, ha osztja a cikkeket, és minél több emberhez eljuttatja az oldal létezését.

   Köszönet ebben (is) mindenkinek!

   • Szekér Tamás

    2013-12-25 at 15:34

    Kedves LFS!

    Én csak most kezdtem el olvasgatni az oldalad! Megjegyzem, szimpatikus, sok dologgal egyetértek veld! Viszont szeretnék neked olyan dolgokról mesélni, amibe a politika nem lát bele, és sajnos Te sem! Az általam leírt dolgok is nagy problémát jelentenek ebben az országban! Na de kezdem az elején! 18 év hivatásos viszonnyal rendelkezem, több “állami” cég hivatásos állományában tartoztam, ezáltal sokat láttam, tapasztaltam!Rendkívül rossz a vezetés ezeknél a cégeknél, persze általánosítani sem akarok, de sajnos a megjegyzésem a többségre igaz! Mit értek ezalatt? Valaki elvégzi, mondjuk a tanárképző főiskolát, magas beosztásba kerül mondjuk a rendőrség kötelékébe, attól még nem lesz jó vezető, jó főnök! A tapasztalataim alapján, nem az iskola teszi a vezetőképességet, arra születni kell! Valamelyik hozzászólásodban jól mondtad, van itt pénz! Hihetetlen pénzszórásoknak voltam tanuja!Pl. egy tábornok szabadidejében súlyemelő, hobby színten versenyzett és még a parkolási díjját is elszámolta közpénzen! Kicsinyes dolog ez szerintem, miközben az állomány már semmi juttatást nem kap! Természetesen évvégén jutalora volt pénz, csakis a tiszti állománynak! Tábornok úrak minden szerdán whiskiztek esténként a tőrzshelyükön, annyi pénzt ott hagyva, amennyi az én havi fizetésem! természetesen szolgálati autóval kellett hazavinni őket! És még számos példát tudnék itt felsorolni! De ami a lényeg, magyarországon nincs is meg a főnöki akarat, az állomány életének jobbátételére! Maguknak kapargatják a sültgesztenyét! De ez a magyar postára is igaz! Felénk a postás biciglivel jár, havi 80000Ft a fizetése, miközben a posta pluszba teljesít, és a főnökök osztogatják maguk között a pénzt! Csak nem képzeled,h egy motorkerékpárra költenének, vagy fizetést emelnének! Az én értelmezésem szerint, a jutalom adható! És akkor, mikor valaki átlagon felül teljesített a saját munkaterületén! De nálunk a jutalom jár, és természetes! Én úgy gondolom hazánkban a gondolkodáson kéne elsősorban változtatni! A főnököknek kéne példát statuálni!

 53. Tamara

  2013-08-08 at 23:40

  Kedves Cikkíró!

  Komolyan úgy gondolom, hogyha alapítanál egy pártot és nagyobb közönség előtt is közzé tennéd a véleményedet, akkor elegen csatlakoznának ahhoz, hogy hatalmad is legyen, meg is válasszunk!

 54. Istvan

  2013-08-08 at 19:52

  ha indulsz a választásokon, szólj, és Rád szavazok! =) Hasonlóképpen látom mint Te! Üdv: informatikus egyetemista

  • LFS

   LFS

   2013-08-10 at 10:11

   Köszönöm az ilyen és hasonló hozzászólásokat! Remélem, komolyan is gondoljátok. A cél valóban ez. Az oldal egyelőre kialakítás alatt áll, de folyamatosan teszem közzé az információkat, ezzel kapcsolatban is. Önkénteseket is keresünk, akik segítenének… erről is lesz az oldalon bővebb információ. Aki tud, egyelőre abban is nagyon sokat segít, ha osztja a cikkeket, és minél több emberhez eljuttatja az oldal létezését.

   Köszönet ebben (is) mindenkinek!

 55. Páncél Zoltán

  2013-08-08 at 19:14

  Nagyon jó az írás, kicsit szabados, de ez csak hozzáad a hitelességhez.

  De akkor mégis kire szavazzunk jövőre? Ugyanis párt még nincsen, ami az itt leírtakat nyíltan vállalná. Ha lesz akkor szívesen besegítek az arculat és propaganda anyag megtervezésében.
  Kezdésnek ki kéne nyomtatni ezt az írást és osztogatni a metró aluljáróban.

  • Hungaria

   2013-08-09 at 03:36

   Helló Zoltán!

   Egy webes management honlapot szeretnék létrehozni, hogy segítsem ezzel a párt megszervezését, szívesen venném a segítséged, bővebben az alábbi gyűjtó lapon, 3 levél a mikéntről: https://www.facebook.com/ujhungaria

   Itt írj üzenetet vagy kommentet.

  • LFS

   LFS

   2013-08-10 at 10:11

   Köszönöm az ilyen és hasonló hozzászólásokat! Remélem, komolyan is gondoljátok. A cél valóban ez. Az oldal egyelőre kialakítás alatt áll, de folyamatosan teszem közzé az információkat, ezzel kapcsolatban is. Önkénteseket is keresünk, akik segítenének… erről is lesz az oldalon bővebb információ. Aki tud, egyelőre abban is nagyon sokat segít, ha osztja a cikkeket, és minél több emberhez eljuttatja az oldal létezését.

   Köszönet ebben (is) mindenkinek!

 56. Mici Mackó

  2013-08-08 at 17:36

  ““Úgy érzem, 2014 a magyar embereknek az utolsó valódi lehetősége lesz arra, hogy normális embereket ültessen hatalomra.”

  És kik lennének ezek? Mert eddig még nem találkoztam velük…”

  Én is pont ezeket az embereket keresem, de itt ilyenek vagy nem élnek vagy jól elbújtak.

 57. Merida a Gyáva

  2013-08-08 at 17:34

  Ez mondjuk azt jelenti, hogy ha a főnököm fizet a munkámért 5 000.- pénzt, amiből én meg is kapok 2 549.- pénzt, amit mondjuk a fodrásznál költök el, ahol 688.- pénz instant áfává változik, szóval lesz nekik 1861.- pénz bevételük, és ők még ebből fogják szintén megfinanszírozni a fodrászkislányra kirótt szoc. meg szakképzési hozzájárulást, szóval a fodrászolásomért marad szegénynek 1448.- pénz bruttó, azaz 948.- pénz nettó. A maradék 4052 pénz az államé, pedig én csak egyetlen lépésben költöttem el a főnök ötezresét. Még samponra se költöttünk. Hol számoltam el?

 58. tomas

  2013-08-08 at 17:21

  A konklúzióval végletekig egyet értek, az mszp-fidesz abban volt és a mai napig abban érdekelt, hogy látszatellentétekkel és üres oda-vissza passzokkal parlamenti váltópártok maradjanak, ez pedig abból következik hogy mindkét párt a rendszerváltás számukra kedvező gazdasági és politikai eredményeinek fenntartásában érdekelt. Ebben pedig nagyon hosszan lehetne azt taglalni hogy a választási rendszer milyen durván aránytalanul kedvez épp nekik, de akár az olajos ügyek, az ügynökmúlt stb. fel nem tárásába, sőt titkosítására 90 évre…mert ezt bizony mind mind ők, együtt csinálták, és csinálják azóta is. Sajnos itthon csak akkor lesz rendszerváltás ténylegesen, és nem csak a nevében, ha azok akik 90ben ott voltak, végleg eltakarodnak a politikai porondról, csakhogy ők maguktól sosem teszik ezt, ezért is igyekeznek bebetonozni az embereiket a hatalomba (Matolcsy, MTI, alkotmánybíróság, stb.) így ha adott esetben pl. a jobbik megnyerné a választásokat,még mindig a kulcspozíciókat ők bitorolnák, és úgy nehéz a teljes reform… de nem lehetetlen, én a legjobban egy lmp jobbik dominanciának örülnék, mert habár mindkét pártban képesek butaságokat mondani (de csak mondani és nem csinálni, lásd bármelyik idióta hazaáruló kormányunkat), ők nem voltak sem ügynökök, sem olajmaffiózók, sem trafikmutyisok, sem nyugdíj tolvajok, és a listát még hosszan sorolhatnám….), ehhez pedig az kellene hogy az 50% politikából (nagyrészt jogosan kiábrándult) embert elvigyük szavazni, ez megint egy szembe szélben pisilési project, mert a befásult tv-t néző szegény embert bizony nehéz rávenni a gondolkodásra, a mögé látásra, a dolgok felülről való vizsgálatára. Ez is egy kádári örökség, hogy ne üsd bele a nagyok dolgába az orrod és mi is békén hagyunk…. vagy hagytunk, mert kimondva vagy kimondatlanul de az ország élhetetlen. A kádári hagyatékkal úgy tudunk leszámolni,ha újra közbeszéd lesz a politika, nem ellenségeskedés, meg elmúlt8 év szajkózás, nem, tényleges eredmény és cselekményközpontú közbeszéd. Hogy le tudj ülni nagypapától az unokáig a családoddal, a baráti köröddel, és beszéljétek át, ne hagyjátok magatokat megvezetni, és szavazzatok egy irányba, úgy mindjárt nem ütik ki egymást a szavazatok, bármennyi cigányt visznek is busszal szavazni, bárhogy akadályozzák is meg a tényleges választói akarat érvényre jutását, ha ráveszed a közvetlen környezeted hogy egy irányba tegye a voksát és az nem az országvesztő garnitúrából kerül ki,akkor tettél valamit, legalább egy utolsó próbálkozást a parlamentáris változásra…

 59. Csoki

  2013-08-08 at 16:55

  Csak még ennyi! Szerintem erről szól a Finesz politikája! : “A tömeg befogadóképessége nagyon korlátolt, értelme kicsiny és éppen ezért nagyon feledékeny. Ezekből a tényekből kifolyólag tehát minden hathatós propaganda csak néhány pontra kell, hogy szorítkozzék. Ezt a néhány pontot és néhány tételt addig kell vezérszavakban ismételni, amíg az utolsó is megérti ebből a szóból azt, amit akarunk.”
  Kié az idézet?

  • Tomcom

   2013-08-08 at 22:38

   Azt hiszem DR Josef Göbbels úrtól…

   • Csoki

    2013-08-30 at 13:52

    Nem Hitler

 60. Csoki

  2013-08-08 at 16:35

  Az ok egészen egyszerű! Okosabbak mint hinnéd! Míg az MSZP csak lopott, addig a ami kormány Fineszesei arra törekednek, hogy senki, ismétlem senkinek ne legyen lehetősége a kitörésre. Ugyanis ha a fizudból nem tudsz tovább tanulni, nem tudsz jogsit nyelvvizsgát letenni, arról nem is beszélve, hogy tanulni, akkor egy idő után csak kapáló hülyék lesznek az országban akik nem gondolkodnak csak félnek, hogy még ez sem lesz. Volt egy évfolyamtársam ,aki egy teljesen középszerű tanuló volt. Főiskolát kommunikáció francia szakon el se végezte, viszont az állam fizetett neki 4 évet Kínában. Most, a nagy nehézségek közepén családi házat vett meg persze új kocsit is. Apuka polgármester, aki azt mondja, hogy a megoldás a nehéz helyzetre, ami persze az elmúlnyolcév sikere, hogy csirkét tartasz otthon, és zöldséget ültetsz a kert végében? Mi van! Hát anyád! Ja a másik gyerek olyan okos hogy Gödöllőn egy nagyon nehéz gépész diplomát rakott le -9 év alatt, és most a város projekt osztályának vezetője! A legalkalmasabb személy!

  • Ajtony

   2013-08-09 at 14:45

   Te egy komplett hülye vagy – hogy stílusnál maradjunk. A “csak lopott” nem keverendő azzal, hogy a politikai kapcsolatait kihasználva előnyökre tesz szert. Abban mindkét csapat élenjár, de inkább az összes. A lopás, már ami valóban az, mértékében azért van különbség. Az “emúttnyócév” megduplázta az államadósságot, miközben négyszáz km autópályán kívül (amit kapcsiból háromszoros áron építettek) semmit se tudnak felmutatni. 40 milliárd Euró szívódott fel nyolc év alatt nyom nélkül – és 2006-tól még a megnyomorításunk is elkezdődött! Magyarországon a szoci-szdsz idején minden forintból 60 fillér “offshorba” ment – Transparenty szerint. A sajtó egy részének a Közgép és Trafik mániájáról: 2002-2010 között Magyarországon csak külföldi cég épített autópályát (a Vegyépszert hazavágták, 2002-től nem kapott állami megrendelést), sokszor bejelentetlen emberekkel – M6 botrány. 2010 óta pályázhat magyar tulajdonú cég, amiből mindössze egy van, köszönhetően szoclibéknek – az a Közgép. Szerinted a méregdrága autópályaépítésekből mekkora adóbevétel folyt be? – amikor még a kocsijaik is külföldi rendszámmal mozogtak (kaminok, útépítő gépek). Csak ebben a témában ezermilliárdok mentek ki az országból. Devizahitel: Orbánékra akarják kenni, holott 2001-ben mindössze annyit engedélyeztek, hogy magyar embernek is lehett szabadon devizaszámlát nyitni. Ezt persze ki lehetett később használni, amikor 2003-tól megszűnt a kedvezményes lakáshitelezés – kormányzati döntés nyomán. A bankok hihetetlen forintkamatai miatt elindult egy népvándorlás – az első CF hitelek szerződéseit még Ausztriában lehetett csak megkötni, 2004-től pedig engedélyezték az első CF forgalmazó banknak a magyar működést – ezek után a többi bank kénytelen volt hasonló konstrukciókat alkalmazni, bár pont a CF és JY hektikussága miatt nagy veszélyeket vállaltak (bank és kuncsaft egyaránt). Az, hogy nem volt CF mozgás, nem befolyásolja a konstrukciót. most a teljes költségvetésünk 60%-ával tartozik a lakosság külföldre, ami a belső keresletet jelentősen korlátozza – ez az egyik oka az alacsony gazdasági növekedésnek, és ami szar helyzetnek. A lakossága 30%-a kiesett mint fogyasztó, pedig pont ez volt a valóban fogyasztó “majdnem” középréteg volt.

   • Komplikato

    2013-08-11 at 16:57

    “Magyarországon a szoci-szdsz idején minden forintból 60 fillér “offshorba” ment …”

    Még jó, hogy most nem. :D
    Az összes magyar “nem-oligarcha” nagyobb része off-shoreban nyomul.

 61. SteveMester

  2013-08-08 at 15:32

  Egy kis plusz infó ha gondolod ezt is hozzá teheted az arányok érzékeltetése kedvéért:
  Ha a Bt. 150.000.- az átlag kereset, és az államnak ebből 121.028.- megy (feltételezve hogy mindet elköltöd(ÁFA)) akkor a KSH adataival tovább számolva, mi szerint 3.931.000.- a foglalkoztatottak száma, ez akkor 475.759.102.500 Ft / hó az állam “Fizetése”.
  Azaz havi 500 milliárd forint vándorol a zsebükbe. Amit persze mint tudjuk az oktatásra, egészségügyre, nyugdíjra és egyéb közhasznú tevékenységre költenek. :)

 62. táltosbandi

  2013-08-08 at 15:31

  Én rád szavazok!

 63. Simon Péter

  2013-08-08 at 15:18

  Szász Károly! JOBBIK!!!!!

  • Mici Mackó

   2013-08-08 at 17:39

   Most komolyan tényleg a Jobbik fogja lemásolni Ausztriát?

   • Gábor

    2013-09-03 at 19:34

    NEM! A Jobbikra NEM SZABAD szavazni! A végén még elkezdődne valami új, és azt NEM szeretnénk! Isten őrizz, hogy ne az elmúlt 20 év pártjait szavazzuk újra vissza, hiszen itt 20 éve minden JÓ, és EGYRE JOBB! A Jobbikról amúgy is tudjuk hogy FASISZTA, mert ugye a törvényjavaslataik TELE VANNAK bőrszín szerint megkülönböztető paragrafusokkal! Egyébként is ők tehetnek mindenről, mert amíg nem volt Magyar Gárda, nem volt válság se! Azt javaslom, vitatkozzunk még 20 évet azon hogy MSZP vagy FIDESZ, elvégre mindkettő a magyar emberek javát akarja!

 64. kissanyi

  2013-08-08 at 14:53

  Szarból sajnos nem lehet várat építeni. Ez az ország pedig szarrá van adósodva. Adócsökkentéssel pedig tényleg több bevételük lehetne, mert akkor nem feketemunkásokat dolgoztatna az ellehetetlenített vállalkozó… Hányingerem van ettől az egésztől.

  • Sündisznóó

   2013-08-09 at 08:02

   “Adócsökkentéssel pedig tényleg több bevételük lehetne, mert akkor nem feketemunkásokat dolgoztatna az ellehetetlenített vállalkozó… ”

   Igen, a Fidesz is ezt hitte. Csak sajnos itt a társadalom van hatalmas mélységekben, ami a jellemet illeti… Így nem jött be. Attól, mert kevesebb az adó, nem fog bejelenteni a vállalkozó, gondolkozz, ettől neki csak még több haszna lesz rajtad.

   • Gábor

    2013-09-03 at 19:36

    Hihetetlen hülye vagy, látszik hogy 10 percig nem vezettél vállalkozást életedben.

    • (x)LFS

     (x)LFS

     2013-09-03 at 20:01

     Az x-program hamarosan megjelenő második része fogja tartalmazni a vállalkozók járulékcsökkentését. Le lesz írva, miből, honnan, hogyan, mennyit. A vállalkozói terhek csökkentése természetesen a bérjárulékokra épül majd.

 65. Szász Károly

  2013-08-08 at 14:40

  “Úgy érzem, 2014 a magyar embereknek az utolsó valódi lehetősége lesz arra, hogy normális embereket ültessen hatalomra.”

  És kik lennének ezek? Mert eddig még nem találkoztam velük…

  • Mester Ákos

   2013-08-10 at 05:04

   aha, újabb hazaáruló, tolvaj, geciket, tök mindegy, magyar embernek nem szabad hatalmat adni a kezébe…

   • kis tamás

    2013-08-10 at 11:35

    Magyarországon kinek a kezébe adnál hatalmat, ha nem Magyar embernek? Persze nem ezeknek a mocskoknak kell újból, akik más 23 éve rabolják az országot, de vannak az Országban becsületes, Magyar emberek, akik alkalmasak KÖZSZOLGÁNAK, akik felelősségre vonhatóak. Nem úgy, ahogy ezek a tetvek teszik, akiknél nincs felelősségre vonhatóság.

  • Kunci

   2013-09-06 at 13:04

   Nekem is ez jutott eszembe. Vajon mi (kik) közül lehet majd választani? Vajon ki tud majd felnőni a két nagykutyához? Mivel tudja majd meggyőzni a tömegeket, hogy ő bizony itt csodát tud(na) tenni?
   A jelenlegi ellenzékiek szanaszét estek csak egy dologban értenek egyet a FIDESZ-t le kell váltani. De abban, hogy aztán utána hogyan kéne a sz**t elllapátolni és hogyan lesz a trágyacsomóból virágzó illatos mező egyik sem tudja. Ráadásul OVI-ék úgy elkezdenek most osztogatni, hogy az átlagbirka nem fogja észrevenni, hogy bár most 5 dkg-mal többet kap enni, az ólat is valamennyire kipucolták de 3,5 évig csak nyúzták.

   • szolieva

    2013-12-26 at 11:24

    Szerintetek az állam miből tartja fenn a katasztrófavédelmet, rendőrséget, egészségügyet, oktatást, közlekedést… stb? Miből éptette újjá a Tisza menti falvakat az első Orbán kormány? Miből kármentesítette a vörös iszap katasztrófát? Miből védte meg az országot a Duna áradásától. Emellett emelte a béreket, nyugdíjakat, megmentette (megmenti) a devizahiteleseket, lefaragta a hiányt, lecsökkentette az inflációt, folyamatosan csökkenti a rezsit… stb :)
    Nincs csoda! Munka van, ami után Magyarországon fizet adót, és nem az adóparadicsomba. Magyarország adósságát ki lehetne fizetni, ha itthon adóznának az ovsor lovagok, akik idegenszívűek. Számukra a haza, csak az arany tojást tojó tyúk.
    Európa és benne Magyarország “vagy keresztény lesz, vagy nem lesz”.
    Vagy jobbközép lesz, vagy eltűnik a süllyesztőbe.

    • bagalas

     2013-12-27 at 13:08

     Hitelből.

    • bagalas

     2013-12-27 at 13:11

     Úgy hívják, hogy államháztartás költségvetésének a hiánya. Ennek a 3% alatt tartása a magánynyugdíjpénztár 3000 milliárdjával és az IMF hitel egy másik magasabb kamatozású de hosszabb lejáratú hitelre cserélésével történt. El ne hidd, hogy az IMF hitelt abból fizették vissza hogy dolgoznak az emberek és több az adóbevétel. Nézegesd a KSH adatait arról, hogyan változnak az állam bevételei és kiadásai.

   • bagalas

    2013-12-27 at 13:15

    “A jelenlegi ellenzékiek szanaszét estek csak egy dologban értenek egyet a FIDESZ-t le kell váltani. De abban, hogy aztán utána hogyan kéne a sz**t elllapátolni és hogyan lesz a trágyacsomóból virágzó illatos mező egyik sem tudja. ”
    Ez így nem igaz, a DKnak például szűken 60 oldalas programja van többek között arról, milyen intézkedéseket kíván tenni. Ezenfelül a minap az MSZP E14 koalició programjáról beszélt a két fejes a TVben. Gornod azt állította, hogy az egész programjuk számokkal megtámogatva készen áll, habár azt nem siekrült megtalálni.
    A DKs program mindenestre itt van:
    http://dkp.hu/documents/10327/411194/DK+program

Hozzászólnál?

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


9 - 5 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

VanHolnap